Отговори
# 285
Мамите в близост до Сердика - заформяме срещичка днес към 16часа: За сега: аз,Анелиса,Лилироуз,Рачолина...Който желае да заповяда

Лилинчо - в София на почти всички места се плаща с карти,за жалост в Ловеч не е така и това ми беше голям тормоз докато свикна да си нося пари,колко пъти съм тръгвала да си купя нещо и се оказва,че нямам  hahaha
За предаването - ей сега ще го потърся дали го няма в друг сайт,ако не ще ти го изтегля от този и ще го кача като рар-файл в dox.bg Би трябвало от там да можеш да си го свалиш и да го гледаш  Hug

Да отговоря на анкетата.
Тази година за пръв път ще ходим на различно море, в смисъл че за ради диетата на Емил не можем да ядем в заведения или на олинклузив
А досега как процедираше с храната за Емката?

Иии, добре че е форума да разбера как си се забавлявала Simple Smile Евфемизма с примерната съпруга ме довърши , хахаха!
Да ти кажа много му се чудих как точно да го напиша  hahaha

Да се отчета с миналите до тук лекарски виждания:
Очната потвърди притесненията ми,че Анастасия е с "кривогледство",но било зрителна измама.Понеже не знам дали сте забелязали,ама тя е като китайче в очите (с едни гънки до нослето) и заради тях изглежда все едно едното й оче не си е на мястото.Но като и дръпнеш напред нослето все едно го защипваш със щипка и се вижда,че си е ОК.Та въпрос на време и израстване било да се оправи.

Пуснахме отново ПКК и разни други изследвания (урея,креатинин) в Токуда - каквото й очаквах - всичко си е ОК,но хемоглобина ни е на горна граница според техните допустими стойности,ама как да не е като тя без месо не "сяда" на масата.

# 286
1.Ще почивате ли на море това лято с бебетата/децата? - не
2.В България или чужбина (ако сте избрали конкретно място може да го напишете (ще плагиатствам идеи) - определено в чужбина. Специално гледам офертите за Турция, но още нищо изгодно не съм си харесала Simple Smile Аз съм голям чичо Скрудж Simple Smile
3.Каква храна ще давате на бебоците там (изхождайки от опасенията за чревни вируси) - бабите да му мислят Simple Smile
4.Ако ще посетите морето смятате ли да "топите" децата в него? - само заради тези преживявания си правим планове и да отскочим до нашето Черноморие за няколко дни и да покажем на детето Що е то море Simple SmileМакар да съм убедена, че ще се уплаши Simple Smile хихихихи
5.Какви забавления смятата да им подготвите за плажа- кофички, лопатки, надуваемо басейнче, топка... (охххх дупе да ни е яко Simple Smile )

Ето и аз се разписах на тази анкета Simple Smile Извинявайте ако ви се е сторило ужасно , че няма да си вземем детенцето, но аз съм от майките, чиито деца не са спирали да се будят откакто са се родили и определено не искам да ходя с нея никъде Simple Smile Много ни умаря Sad Освен това ще имаме толкова много години в които ще си я взимаме с нас Simple Smile (живот и здраве), а и как да се работи за братче, като ние с мъжа ми сме станали като съквартиранти, които са се обединили от една обща кауза - Янина Simple Smile хаха

# 287
  • София
Привет, момичета!

За да не се чудите с какво ви черпи lilyrose

marinels, от личен опит да ти кажа, че наистина няма за какво да се притесняваш за очичките, след като разбира се и специалист е потвърдил. Аз съм била по същия начин, даже и сега на някои снимки изглеждам кривогледа. Честно казано нашите така и не са разбрали на какво се дължи тази зрителна измама, но важното е, че всичко и наред.

за ваксините ще си кажа честно, че изобщо не съм компетентна, чета ви и си размишлявам. Знам, че ще ги бием, нямам силата и компетенцията за противното решение. Но като ви чета, се радвам, че при нас нещата изостават. Все още не можем да му сложим на Виктор втория прием на Синфлорикс. Сега го чакам да се излекува напълно и оттогава броя поне 20 дена, та живот и здраве май няма да е сложим преди средата на май. А ако дотогава плановете ни са да ходим юни на море, ще настоявам да сложим Приорикса, след морето.

Благодаря на тези от вас, които споделят къде точно ще ходят на море. На мен ми се иска в Гърция, но всеки път, като чуем по новините за размирици там и съпругът ми казва - НЕ! Тези апартхотели със собствен плаж май изглежда добра опция за българското черноморие.

# 288
  • София
migeo, ние за трета година ще почиваме там, но в този хотел ще сме за първи път. Саут Бийч НЕ го препоръчвам. Първия път бяхме септември, беше супер спокойно и много ни хареса. Повторихме август и положението беше мнооого зле. Сега залагаме на Реджина Маре по препоръка на приятели - хотелът е на самия плаж, апартаментите в него са с напълно оборудван кухненски бокс, което позволява и да забъркаш нещо на място, ако храната те притеснява. Няма възможност за all inclusive, но пък и аз не съм фен....  ще дам отчет какво е положението Wink

marinels, голям купон около вас...не можеш да се оплачеш, че скучаеш hahaha
Радвам се, че всикчо с очето на Анастасие е ок.

Как ви се радвам за тези срещичкиииии....ние пак ще пропуснем, дребните не са оздравяли, а за капак и аз се тръшнах болна ooooh!

Като сме подхванали морската тема, ето една глезотийка за тези, които се притесняват, че на мъниците ще им е студено в морето: http://www.twobarefeet.co.uk/acatalog/Two_Bare_Feet_Baby_Swim_Suits.html   Купих такова неопренче за Вики преди две години, сега малчо намазва Wink

АХ ТЕЗИ КОЗУНАЦИИИИИИИИИИ  Grinning

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 14:17 от zina_

# 289
Ето ви и моя козунак

ето рецептата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14799184#msg14799184
Маринелка той Емката от няколко месеца на диета, преди винаги сме били на олинклузив.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 15:32 от г-жа Стихийно бедствие

# 290
5.Какви забавления смятата да им подготвите за плажа- кофички, лопатки, надуваемо басейнче, топка... (охххх дупе да ни е яко Simple Smile )
Joy kukumindrela, така съм се смяла като те прочетох. Припомних си миналата година как изглеждахме като тръгвахме към плажа: Дени с тати за ръка, аз с Ади в кенгуруто, мъкнем една огромна чанта с дрехи, кърпи за шезлонгите, хавлии за децата, шапки, памперс-бански, книги, вода и т.н., една също толкова огромна чанта с кофички, лопатки, и всякакви габарити играчки за пясъка, една надуваема лодка (държахме я надута и така я разнасяхме да топим в нея крачетата на Ади), един надут пояс, постелка за плаж и палатка (тъничка, където да спи Ади на плажа). А имахме планове и допълнително чадър да носим, че нямало да ни стигне един чадър на плажа за цялото семейство Crazy Добре че се вразумихме навреме  Laughing Честно ти казвам, ако не ти е на брега на морето хотела е луда работа да ходиш с дете! Аз два етажа имах да качвам и понякога ми идваше в повече  Peace И не знам какво не му харесвате на олинклузива, за мен е рай тази услуга. Който я е измислил има една благословия от мен! Не знам на вас кога ви остава време и да сготвите нещо. Ние без да готвим вечер заспивахме преди децата  Laughing Миналата година на Ади давахме варени зеленчуци, а Дени беше на оризова "диета" - всеки ден ориз с нещо си избираше.
lilincho, пушка съм вече, благодаря ти, че ме мислиш. Един ден само ми отпуснаха децата  Laughing Браво на Ивана за поумняването  Hug Ади според мен не имитира все още. Обувките постоянно дебне да си ги вземе от коридора, но не за да излизаме... а за да си ги гризка. Към ключове няма интерес. Любими й са мокрите кърпи. С един пакет може да играе цял час - шумка, дърпа, а като си извади една кърпа маха с нея все едно хоро води  Laughing Слага си я на главата, маха я, завива се, все такива неща, които аз не съм й показвала. За говоренето - казва и мама и баба, тати още не го е "уважила". Тази вечер я питам "искаш ли айрян" и тя ми отговаря "да" и мъжът ми стои и не вярва на ушите си  Laughing
zina_ , толкова се чудих миналата година да купя ли от неопренчетата и се отказах, а Дени едва го изкарвахме от водата, целият син ставаше от студ. Май за тази година ще е добра идея.
Бета, как сте, разпиши се. Пращаме ви поздрави от ламата-кон! Дени категорично отказа да е лама, кон било и точка по въпроса Laughing

# 291
Момичетааааа,
Как са малките ни Лазарки?

Отчет след прегледа при нефролога: разширението на бъбречното легенче е същото,както беше и преди 6 месеца,което значи че просто ще си остане така или вероятно с израстването (пубертета) ще се нормализира. Най-добрата илюстрация е,че ни викат на преглед СЛЕД 1 ГОДИНАААААА newsm44

Вчерашната среща в Сердика - беше супер.Бобо (на Мигейо) не дойде да си пази момата ( Cry) и Ники на Рачолина я нападна сериозно,тя обаче се дърпаше,криеше,срамуваше,абе не се дава без ухажване момичето ми  smile3534 След което стана ужасна,мрънкаща и едва се прибрахме и угасна.Казвам угасна,защото на нея не й се случва да заспива преди 22:00-22:30,а вчера е спала от 20:30 до тази сутрин до 7:50  Shocked Shocked Много я измориха тия момчета.... Joy

Лъки - точно същата картинка за плажа си представях и аз - натоварени като магарета...та затова попитах какви играчки мислите да взимате

Бедствие - заинтригуваме с това място - единствено ме притеснява пътя - омръзнало ми е...

# 292
Синеморец е едно страхотно място, поне когато аз ходих беше такова. Няма шумотевици излишни, имаше един бар само, който гледаше към северния бряг, пиивахме джинче с тоник и седяхме в лодка....абе много ми хареса. Аз си падам по по-примитивни условия, а не по големи хотели. Хотела, който Стихията е избрала е наистина голям и хубав, надявам се да отговори на очакванията им, близо е до плажа, да не кажа направо е на плажа. Има и плаж Силистар, до който се стига с кола някъде 3 километра след Синеморец е, а ако ви съвпадне почивката с тържествата в Резово, ще видите нестинари и кукери на живо.....МНОГО е хубаво.
Бедствие, този козунак само за машина ли е, може ли на ръка  newsm78

Ние на почивка....май няма да ходим, може да намажем някой уикенд, абе не сме планирали и не го мисля още, ако стане супер, ако не - здраве да е!

Пак се връщам да гледам този козунак .....ма много е хубав ..... сега ще трябва да се заема и аз да омеся, че иначе няма да мога да спя  Crazy

ох имаше още какво да пиша, но изключих...аааа докато не съм забравила, Ена, жената която съм виждала в парка не си ти  Confused просто съвпадение, а аз за вас си мисля, но някой ден може да се видим на живо. Хайде аз ставам да доизчистя и да излизам, че таткото е навън вече си играят сигурно  Laughing

# 293
  • Варна
Здравейте на всички и Честит Имен Ден на именниците! Да сте живи и здрави, и много щастливи   bouquet

Ние двамата с Аслан се справяме чудесно. Засега нямам проблеми, каквито имах онзи ден, тогава наистина бях на ръба на отчаянието и благодаря на всички, които ми оказаха подкрепа  Hug От както мъжът ми замина станах много организирана и времето ми стига за всичко, преди не беше така. Да не говорим, че с Аслан сме по-близки от преди и това толкова ме разчувства. Преди май татко беше любимец...  Rolling Eyes В дните с хубаво време излизахме много, а на обичайната среща на варненските мартенчета имаше толкова вървящи деца, че Аслан проходи Simple Smile Всъщност не знам дали се брои когато аз го пусна и той прави крачки, или трябва той сам да се пусне, но е факт, че преди усети ли, че е без опора, директно коленичеше на земята, а сега си стъпваше сам Simple Smile Аслан е доста плашлив, страхува се от толкова много неща, че не зная дали скоро ще се престраши сам да тръгне. Но това няма значение, сега като излизаме вървим за ръка, а през останалото време го оставям да полази по земята и да играе с мравките. Още не е изял нито една  hahaha

Лъки, докато те питам дали си вече здрава ти си отговорила...  Hug

Стихия, не съм ти благодарила, че сподели за Емо. Сигурно ти е било трудно да го направиш, аз лично оценявам това, че го стори  bouquet А що се отнася до козунака ти, много е хубав, изглежда чудесно! Бих го пробвала, но нямам машина за хляб, а не съм добра в месенето... Пожелала съм си такова нещо за подарък обаче, дано ме огрее Simple Smile

Редрени, твоят козунак също е чудесен, ако ми падне ще му изям цялата зачервена и озахарена коричка и ще оставя на вас останалото Laughing Кога ли и аз ще се престраша да направя домашен козунак...

На почивка това лято ще е сигурно като предишните-на гости на свекърите в Турция. Хубавото е, че те живеят близо до Кушадасъ, а мъжът ми знае хубави местенца в района, но най-важното е, че ще видим роднините, а и ще си почина малко, и ще си поспя  Embarassed Тази година ще се опитам да гостувам с Аслан на сестра ми и зет ми в Канада, плануваме го за Юни, но дали ще ни дадат виза...

Маринелка... за пореден път ме изумяваш с разказите си. Не знам защо, но от всичко най-добре си спомням за това как си изпълнила съпружеските задължения  Mr. Green Всеки път много се смея като го казваш, просто защото повечето от нас не биха споделили такива интимности, но за теб това е нещо толкова естестевено, че изобщо не те притеснява Joy Ежедневието ти наистина е много шарено, пожелавам ти винаги да сте толкова влюбени в живота  Hug И един в друг Wink

Къде е катилас?

# 294
  • Стара Загора
Лъки,днес получихме колетчето за големия ден!Огромни благодарности от мен и Мони  bouquet HugСърбят ме ръцете да надникна вътре Whistling Веднага щом направя снимки утре,ще се похвалим и с нашето подаръче от форумско другарче.
Тази седмица изобщо не ми остава време за форума,а и за децата Sad Тортата е почти готова-днес само ще украся и отиваме на снимки,но повече такива големи предизвикателства няма да си поставям Crazy
За спиралата бях се оплакала последно-организмът ми не я приема,смъкнала се е надолу и в понеделник ще ходя да ми я махат,но здраве да е.
Сега се залавям пак с пълнените бутчета,че поне тях да отметна от списъка до обяд!
Хубав и слънчев ден на всички,и приятни разходки Hug  bouquet

# 295
Честит имен ден на празнуващите!  bouquet
Лъки, много смешно ми стана за хороводната Ади и мократа кърпа. Laughing Ева също обожава кърпи и само ме дебне да ги докопа. Вади ги навън и ги стиска с ръце. Simple Smile Напоследък хваща дреха и си я замотава на главата като чалма, явно го е видяла от брат си, защото той преди все и слагаше нещо отгоре  и и "спираше тока".Много бърбори, но нови думички не съм чула-все са си основните. Понякога се получават много близки до реалните, но знам че е случайно.
Много хубави козунаци сте направили. Направо лиги ми потекоха.   chef
Мерси, че споделяте кой къде ще летува. И аз мисля, че олинклузивът е голямо предимство за малките, защото моят Емил търпение няма да ни вземат поръчката, пък да я донесат, пък , ако не му хареса...Лъки, вие къде бяхте миналото лято?
Ставам, че ме опъват за ръката. Още щях да пиша, но..

# 296
  • София
Хм,хм,хм....хубаво ги поствате тези снимки на козунаци, ама дайте рецептите де! Mr. Green

# 297
Има ли именици днес? Да ви честитя, пък вие си признавайте кои сте!
Много хубав ден, така си го представям уикенда. Само сутринта докато излезнем беше някаква олелия вкъщи. Стават децата и Ади веднага иска да закусва. Слагаме я на стола, Дени както си играеше и той веднага иска да закусва, да не го забравим  Laughing Чудя се на кой по-напред да намажа филия  Crazy Той си поиска айрян, Ади като вижда почва да вика, да не би на нея да не дадем  Laughing Дени закуси и го сваляме от стола, Ади пак пуска "сирената"! И двамата започват да мрънкат да излизаме, докато чакат да сложа мусаката да се готви Дени се е заиграл и вече не иска да излизаме  Party Мъжът ми както ми разправяше, че съм излизала рано-рано в студа сам се убеди, че колкото по-рано излезнем, толкова по-добре! Дени си бръмчи с колелото или колите, Ади обикаля насам-натам, рай просто!
Маринелс, страхотни новини! Да е жива и здрава Анастасия! Като знам ние колко се радвахме като ни казаха за Ади да ходим на преглед след 6 месеца... Точно днес си говорехме с мъжа ми, че сме станали големи непукисти. И двете деца са с течащи носове, кашлят, а не сме ги водили на преглед и не сме се притеснили даже. Бяхме цял ден по разходки, лечението на Ади е кърма, на Дени коластра и сребърна вода, дърпаме им сополите с помпичката и чакаме да оздравеят... Ена, дай един линк моля те на вашата помпа, търсих такава с батерии и не можах да намеря бейби вак, някаква друга ли се води?
Лъки - точно същата картинка за плажа си представях и аз - натоварени като магарета...та затова попитах какви играчки мислите да взимате
Маринелс, неизбежно е мъкненето според мен и то не заради играчките само. Ние уж носехме само най-необходимото и пак бяхме като товарни мулета. А за играчките, ако не искаш да си най-отпред до водата, където има постоянно много хора, пък и трябва да дебнеш детето да не го бутне някоя вълна трябва да си носиш басейнче/лодка/нещо, където да си пренесеш повече водичка да не притичваш постоянно до морето. И кофичка и лопатки и ти е достатъчно за игра. Ще съберете и някоя мидичка и сте готови. Повече от това е само за разнообразие. Ние мъкнехме разни коли, багери и камиони, че Дени е луд на тема превозни средства, но си заслужаваше мъкненето заради спокойствието после докато си играе. Тази година като прибавим и куклите и ще стане весело  Laughing
VSD  Hug Браво на Аслан за ходещите крачета, то детето публика е чакало, за да проходи  Laughing
Женичка, радвам се, че е пристигнало навреме колетчето  Hug Дано да се зарадват дечицата!
Ена, на Албена бяхме, на края на комплекса си бяхме харесали един хотел на плажа (те на брега са все с женски имена, нашият ми беше адашка), много спокойно и приятно беше. Като се разхождахме по плажната ивица към другия край имаше ужасно стълпотворение от хора, направо се прескачаха и на плажа и във водата.
Да питам тези, които консумират пастет какъв купувате? Вчера в магазина Дени си поиска да му купя и установих, че май досега не е ял. А си спомням, че като дете аз много обичах. Но от години не съм купувала и нямам представа кой да взема, че да е хубав.

# 298
  • София
VSD  bouquet

stacked http://tanitaang.blogspot.com/2008/04/k.html
Аз използвам жива мая. Не съм стъргала лимон и портокал, купих си лимонови корички на Котани. Днес пробвах локум и стана невероятен!

# 299
  • София
.... сутринта докато излезнем беше някаква олелия вкъщи. Стават децата и Ади веднага иска да закусва. Слагаме я на стола, Дени както си играеше и той веднага иска да закусва, да не го забравим  Laughing Чудя се на кой по-напред да намажа филия  Crazy Той си поиска айрян, Ади като вижда почва да вика, да не би на нея да не дадем  Laughing Дени закуси и го сваляме от стола, Ади пак пуска "сирената"! И двамата започват да мрънкат да излизаме, докато чакат да сложа мусаката да се готви Дени се е заиграл и вече не иска да излизаме  Party
Лъки, това ми е дежавю мила.....обичайната картинка вкъщи всяяяяка сутрин Grinning  Hug

Точно днес си говорехме с мъжа ми, че сме станали големи непукисти. И двете деца са с течащи носове, кашлят, а не сме ги водили на преглед и не сме се притеснили даже. Бяхме цял ден по разходки, лечението на Ади е кърма, на Дени коластра и сребърна вода, дърпаме им сополите с помпичката и чакаме да оздравеят...
Днес баба и дядо ни бяха на гости и бяхме сериозно смъмрени как може децата да са болни вече втора седмица а ние да подхождаме толкова безотговорно и да не ги водим на лекар Crazy
Лъки, сподели, моля те, как ползваш сребърната вода. Аз правя единствено капки за нос с нея. Иначе методите на лечение са ни същите: На Вики коластра, на малкия ударно кърмене и на двамата приготвени от мен капки в нослето + хомеопатичен спрей за нос.

Да питам тези, които консумират пастет какъв купувате? Вчера в магазина Дени си поиска да му купя и установих, че май досега не е ял. А си спомням, че като дете аз много обичах. Но от години не съм купувала и нямам представа кой да взема, че да е хубав.
Пастет давам само на каката - пилешки: http://www.orno.bg/detski_pileshki_pastet_argeta_junior_original/products_once  

Към олинклузив-а в БГ съм с предразсъдъци единствено по отношение на дребния. Преди близо 2 години на морето Вики получи сериозна стомашно чревна инфекция, която би могла да се дължи и на храната (лекарите казаха, че е или от храна или е глътнала морска вода Rolling Eyes ). И в моите представи за почивка не се включва графа "готвене" и ние ще се възползваме от ресторанта в хотела, но с малкия няма да рискувам и ще си заложа на бурканчета и аламинутчета Wink Може и да е прекалено, но като си се опарил веднъж.......

VSD, честити ходещи краченца! Аслан, смело напред, малко момченце  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт