Отговори
# 435
Во истина воскресе.
Ето ме и мен, след съботно-неделния маратон на правене на козунаци, боядисване на яйца и ЯДЕНЕ, отново съм на линия.
Децата са добре, София расте и е много смешна, много имитира Александър, една мъжкарана отглеждам, захласва се по багери, лопати и паяци  Laughing
sirence, София изведнъж започна да е много гласовита. Казва мама, деди (татко на английски), баба, бол, бъд (птица), Ало, Аек (Алекс) и още много други словосъчетания. Направо ме изненадва, колко напред се развива, в сравнение с Александър. Чета ви за пясъчниците и ми става едно такова, странно. Как приемаме за даденост положителните неща в една държава. Никога не съм се и замисляла, че играенете в пясък е нещо, което крие рискове, опасно и гнусно. Преди няколко дни видях специална машина, която минаваше през пясъка и я пресяваше тук.  Shocked Всичко изглежда толкова чисто, поддържано и безопасно.
Пастет - аз си ям един, ама никой друг не яде в моето семейство. А продават страхотни тук - деликатесните магазини си правят сами, режат ги на парчета, мммммм, има един с дробчета, сметана и малко бренди, умирам за него и филийка хляб. Не съм си купувало скоро де, нали не е препоръчително бременните да ядат дробове и други такива, богати на витамин А. Ама още малко и ще си купя.
Подправки - слагам си всякакви, София изцяло е на наша храна, единствено не слагам черен пипер и люто и разни боклуци като Вегета, сухи бульони и тем подобни. Но аз и за нас не готвя с тях.
За слънцезащитни средства - проверете добре, дали нещата, които имате от миналата година са все още в срока си на годност. Да не си мислите, че мажете с нещо, а то да няма никаква защита. Аз не мога да се включа за марки, че тук ги правят специално за австралийския пазар, нали нашето слънце е специално...
Това е, нямам много време, че нали знаете - баби и бебета, при мен не съжителстват много добре.

# 436
Привет! Всички празнувате явно, цял ден само p.atanassova и katilias са се разписали. Ние бяхме на село с децата, страхотно си прекарахме. Много ми харесва природата през пролетта, навсякъде зелено, цветята цъфнали...красота. И едно хубаво време, птичките пеят, не ми се прибираше в Пловдив. А и децата така хубаво си играха там, даже успях да си почина. На двора тичат на воля, Дени като истински батко много забавлява Ади - вози я на колело, после я натовари в един камион. Голяма игра падна, докато Ади не падна и заби нос в плочките. Но това не й попречи пак да се покатери на камиона за още разходки  Grinning  Само спането в една стая беше предизвикателство, един час не можем да ги укротим да заспят. Взехме си поука и се приспивахме в съседни стаи. Ще видим как ще го мислим за морето, че резервирахме една стая за всички.
sirence, сподели моля те координати за частната кухня, че пак на Албена ще ходим, да имам за всеки случай, ако се наложи. Имат ли сайт да разгледам по-подробно?
Аз пък правя на Йоана козунака - видеото ме вдъхнови
Благодаря за видеото, аз пък си харесах начините за плетене. Много бързо и лесно стана.
VSD, слънцезащитни ползвам на Биодерма, защото е медицинска козметика. Миналото лято на морето нямаше и купих на Ларош, мъжът ми го хареса повече.
p.atanassova, с Ади много напредничаво действам с храната. Но тя се храни като голям човек. Дени до година и половина искаше всичко да му е пасирано, а Ади ръфа пържоли вече. Онзи ден бях правила свински котлети, начукани с малко сол, черен пипер, чесън и мащерка. Пекох ги с гъби в бира и от тях яде Ади(без гъбите), повече от батко си изяде милата. Като гледам май все ще е на диета като порасне, много обича да си похапва.
lilyrose, честит ти именник! Да ти е жив и здрав!
Яни, и тук да ти честитя за племенника! Да ти е жив и здрав и много да ви радва.
пастет - аз обожавам и много ми се иска да й давам,но ще пробвам тия дни домашен,че имам повече свободно време,иначе за нас купувам само Аркета - струва ми се най-качествен newsm78
marinels, сподели рецепта моля  Praynig
П.П. Ето и една снимка на Ади на полянката.

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 23:15 от Лъки

# 437
Лъки, сега го изнамерих, че миналата година имаха рекламка на сайта на Албена, а тази нямат - колко важна е рекламата Wink  http://vipbebe.com/about.php?id=4 То мамите от Варна иначе могат да споделят каква репутация има тази детска кухня, защото аз нямам представа. Хареса ми само, че срещу 3 лв на ден доставка  + самата си храна за 4лв и 55 ст  си поне донякъде спокоен, че си решил въпроса с папкането, без рисковете на all inclusive-a. Може да има и други варненски частни кухни, които доставят на Албена, и дори да са по-евтини, защото "Българче" в София, откудето взимам, менюто е 3.80 на ден, разгледай, да видиш.
Много е сладка Ади   bouquet Ама кажи и за нея какво приказва напоследък?
А Софи на Катилиас  - и тя!  Hug Особено ме впечатли, че казва "бъд" - това никак не е лесно Wink

# 438
Даааа,хайде сега да раздвижим темата с отчет как изкарахте празниците,какво хапнаха от трапезата бебетата и т.н.

Ето нашия отчет: в събота вечер отидохме до Троян (семейна традиция е откакто се помня да сме точно в 12 вечерта в Троянския манастир), бяхме в едно заведение,Анастасия заспа в 21:30 и се събуди да не изпусне църквата детето в 23:30.Обиколихме манастира,изслушахме част от литургията,попа ни "прикади" (казаха ми,че се казвало освети,но за мен си е прикади),седнахме след това на една външна бирария да се чукнем с яйца и се прибрахме в 2:30 през нощта.В неделя вечер на гости,снощи пък гости у нас и резултата е,че ни се смени режима тотално - ляга си вечер към 1,става на обяд в 12,спи следобед от 5 до 7

Относно трапезата - агнешко не съм й давала,защото се оказа,че въпреки традициите сме яли за тия дни само 1 път и тя не прояви интерес

Чукането с яйца - не искаше и това е,едвам я излъгахме 1 път да "удари" яйцето на прабаба си и това е,даваме й яйце в ръка и тя го разглежда и го оставя,вероятно догодина ще й е по-интересен този обичаи

Като гледам май все ще е на диета като порасне, много обича да си похапва.
Joy Ще си диетуват с Анастасия.От това ядене на месо хемоглобина ни е 130

# 439
  • София
Привет,

надявам се, че всички сте си изкарали хубаво празниците  Hug.
При нас нямаше нищо особено - в събота бяхме при наште и там боядисахме яйцата, в понеделник - на Кюстендил при свекитата. На самият Великден си бяхме у дома и даже не сме излизали, че Бобо още е болен, хремав е и кашля, а времето беше гадно. Та така почивните дни си минаха и заминаха без нищо да свършим полезно, а и без и да идем на някое приятно място  Confused. На Бобо хремата като че ли намаля, след като започнах да му капя сребърна вода, поне жълтите секрети май поизчезнаха. Кашля все още, но ми звучи като отхрачваща кашлица и засега няма да започваме нов антибиотик.
Вчера пък докато пътувахме към Кюстендил установих, че откъм спане е много по-зле от кака си. Пътувахме точно по времето, по което спи - между 11 и 13 часа. Е, не иска да затвори очи и това е, не цока ли и да е в мен - забрави да заспи  Rolling Eyes. Сестра му пък само в колата заспиваше без цокане и сме обикаляли като луди околностите на София да поспи  Laughing.

Бобо още не говори нищо. От няколко дена вика ма-ма-ма (или е ам-ам-ам  newsm78), да-да, не-не - срички, които казваше преди 4-5 месеца, но беше спрял. Но ги казва като срички, а не когато иска да каже мама, да или не.
Обаче пък от сутринта се проявява като добро куче - донесе си пантофите, като му казах да ги донесе да го обуем и веднъж си донесе гърнето и свърши и голямата, и малката работа в него. Пишкал е 4 пъти в гърнето и нито един път в памперса, толкова пъти съм го и слагала на гърнето (в смисъл не висял сто пъти на гърнето, а само го слагам, пишка и си става).
Сега спи и се бухам и аз, защото ужасно неспокойно спа (а и почти всички нощи напоследък) и очите ми направо се затварят  Tired.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 11:49 от Betta

# 440
Със закъснение да честитя на Марти именния ден, както и на другите празнуващи Мартинчета! Heart Eyes
Празниците минаха добре, видяхме се с доста роднини, побъбрихме, посмяхме се, порадваха се на децата...Ева още нищо не разбира и не усети, че е празник, естествено. Радостта беше за Емил-с него боядисвахме яйцата. За първа година му имах доверие да ги държи той и да боядисва.Ядене, ядене е преяждане-друго няма. Whistling
Маринелс, направо сте супер-навсякъде с вас е Анастасия , независимо колко е часът. Аз все се съобразявам да не и развалим рахата, да не и е неприятно на нея, да не и разтурим режима и така си седим у нас и не мърдаме никъде. Мъжо вече много взе да натяква по тоя въпрос. Как един уикенд не сме отишли извън града.
Лъки, гледах снимките във фейса-големи сладури са децата. А в кой хотел ще летувате?Аз още умувам , а мъжо ми постави задача да избирам , че той няма време. Каза и компания да търся, та ако някой иска да се групираме-да казва. Mr. Green
Айде, бягам. Свърши ми лимита. Ева е ужасна тези дни.Зъби ли, що ли? Thinking

# 441
Mарти на Лилироуз, благодарим за чудесната честитка по случай Великден!
Честит имен ден със закъснение! (Не помня много пранзици и именни дни!) Да си все такова чаровно и жизнерадостно детенце! :*
Бета и моят е на вълна ам-ам-ам или мам-ам-ам... Това му е говоренето...
Пак нямам време да се отчитам!
Надявам се всички да сте изкарали прекрасни празници!

# 442
  bouquet

Празниците ги изкарахме на маса - 4 дни, без пропуск, днес продължаваме - сестра ми има РД Simple Smile Вече няма място за тъпкане, но не се отказвам  Joy Малката яде и дроб сърма и агнешко, и козунак, и яйца, общо взето от всичко си хапна прилично. Набори ни и дватама с баща й точно на Великден, но определено предпочита да хвърля яйцата по земята и да гледа как се трошат, отколкото да ги почуква само Simple Smile

За Випбебе да кажа - ние сме на държавна ДК, но лятото мисля и аз да я ползвам, за да ми носят храната до Морската градина, че нямам намерение да се прибирам заради едното ядене до нас, иначе от познати само хубави отзиви чувам  Peace

Голяма радост са ни люлките в мола - от тези, които са като коли и се клатят, и другото е едно влакче, което е като калинка и обикаля на осморка, като я сваля от там започва тръшкането, за което говорите  #Crazy

# 443
Eхееее, Звездааа, ти направо ме разби с тази идея за доставка не къде да е  - а в Морската градина!  #Crazy Супер е, не се бях сетила  Hug

# 444
Това е, нямам много време, че нали знаете - баби и бебета, при мен не съжителстват много добре.
katilias, днес бях сама с децата (и се очертава тази седмица да е така) и сериозно се замислих как може да имаш повече време, когато нямаш помощник  newsm78 Аз днес на кънки да бях пак не бих могла да свърша това, което успявам, когато имам помощник. Да не говорим, че къщата вечерта изглеждаше не като да е паднала бомба, а като след сериозни бомбандировки.
Сутринта оправих децата за разходка и слизаме долу и се оказа, че съм загубила ключа за количката  Sick И се наложи да излизаме с кенгуруто и да се приберем Ади като заспи. Освен това като сме излизали следобед на разходка съм забравила на котлона мляко, което топлех за децата и като се прибрахме след 3 часа за щастие нямаше пожар, а само кълбета непрогледен дим  ooooh! Но точно след като го сложих на котлона отидох да мия Дени и да му сменям памперса, облекли сме се и сме излезнали (като съм зарязала и лампата и вентилатора в банята да работят). Просто твоите деца ли са много кротки и самостоятелни, ти ли си много оправна, но честно ти казвам нямам идея как смогваш. Ади днес се е ударила под веждата на окото, видях, че й е цепнато като излезнахме, а даже не съм разбрала къде се е ударила - но те се гонят с Дени, тя в бързината в масата се блъсна, веднъж и люлката я удари... А ето сега вечерта като заспаха вместо да седна да си почивам като друга вечер аз един час подреждах след хуните, готвих за утре за обяд да ми е готово яденето и имам и една купчина за гладене... Още се чудя да я почвам ли или да приема предложението да гледаме филм на мъжа ми  Laughing Да не говорим, че той се прибра наобяд, за да мога да приспя Дени (че си имаме ритуал с четене на приказка и гушкане). За утре го дават лошо времето и ако не излизаме ще ми е по-лесно, но важното е да са здрави децата, че Ади тази вечер имаше разстройство, дано да не е хванала някой вирус.
Betta, хайде и вие оздравявайте вече с Бобчо  Hug
sirence, благодаря за линка за кухнята. Пък може на нас на плажа да ни я носят храната  Laughing
Много е сладка Ади    bouquet Ама кажи и за нея какво приказва напоследък?
Ами какво приказва - прочутата мантра "бътьо, бътьо" се ползва за всякакви радостни случаи - когато яде нещо вкусно, като сме на разходка и се забавлява, като се приспиваме и я гушкам... Иначе казва мама, ам-ам (не става ясно кое точно), баба, "да" и "не" ги ползва по предназначение понякога, "ан" е айрян. Постоянно дърдори нещо, но останалите още не съм ги разшифровала  Laughing Но което не може да го каже се е научила да сочи с ръка и да си иска, постоянно ми сочи нанякъде да я вдигна, да й подам нещо, да й покажа... въобще оправно момиче, няма да си остави магарето в калта  Wink
Еna, благодаря ти. За резервацията понеже до последно не знаехме кога ще можем да летуваме и се обадихме в последния момент вече нямаше места в хотела, в който бяхме миналата година, затова резервирахме в съседния "Славуна" (дели ги един басейн) като се ползва един и същ ресторант и плаж, на които си бяхме и миналата година. От 23 юли ни е резервацията, ако решите да се групираме, но побързайте, че няма места вече.

# 445
Лъки, може от оправните да съм... Шегата на страна, но наистина много ми е по-добре, когато съм сама. София спи вече много малко, около 30-40 минути на ден, за сметка на това, когато Александър спи, си играе щастливо с всички играчки, които и биват изтръгвани от ръцете, когато господинът е събуден. Елиминирала съм до минимум разни дейности като гладене, скоро ще започна да суша всичко в сушилнята, че започва да вали по много, и няма смисъл да висят дрехите с дни и май така. Отделно май съм от тези хора, дето не седят на г*за си, не мога да седя седнала бе, все нещо трябва да правя. На трето място - като ме стегне шапката, слагам децата в колата, пускам музиката и така се разтоварвам. И двамата много обичат да се возят, след това правим разходка и всичко е по местата си.  Готвя сутрин, когато децата са закусили и си играят. Кухнята ни е така, че мога да следя всичко, каквото правят, отделно много пъти съм казвала - къщата ни е обезопасена и не ме е страх да щукат из нея. Но сега, когато мама е тук, все трябва да внимавам. Вчера например си боядисвала косата и оставила капачката от крема на мивката. Александър го намерил и си помислил, че е печат (защото имал количесто от крема отдолу и на него му изглеждало като печат). Взел го и започнал да бие печати по стените. Добре, че чух и отидох да видя какво става. Както се сещаш, това нещо не се измива, нищо, че стените са ни боядисани с боя, която се мие. Ако сме си само ние вкъщи, това нещо ама изобщо не може да се случи, и да бие печати по стените, след това ще хвана една кърпя и ще ги измия.... И много други такива неща... Ама да спра да мрънкам и аз, скоро ще свърши така и така и ще сме си сами в нашето си царство. Отделно, че всеки ден трябва да мисля кой какво ще яде, да имам закуска, обяд и вечеря и изобщо ми става едно мазало... Щото мама не яде много от нещата, които аз готвя, защото както мъжът ми се шегува, не ги продават в механата. Разни тай ястия, разни нудели и тем подобни - забрави. Пък ние не можем три месеца да ядем мусака, чушки пълнени и супа топчета.
Сноще сме се скъсали от смях. Александър беше застанал на леглото си и скача от ръба. Кара ме да му броя - One, Two, Three, JUMP. и скача, София, да не остане по-назад и тя милата се качва на леглото, започва да се клати напред назад и когато каза JUMP издава някакъв имитиращ звук - ДЖЪ и се бухва върху завивките. Е, нямаше такава забава просто.
Днес се очертава един прекрасен ден, не знам дали се похвалих, но имам нова двойна количка. Просто е супер, децата се кефят, че и двамата виждам еднакво, а не единия зад гърба на другия, мога да я управлявам с една ръка, изобщо - родих се  Laughing

# 446
Христос Воскресе и от мен!
При нас празника мина спокойно и без преяждане.Да не кажа,че си останахме гладни  Laughing Ивана не хареса агнешкото,от козунака само опита.Аз не обичам агнешко,а на мъжо само му течаха лигите щото в момента му присаждат кост и има по-малко зъби и от щерка си  Laughing Тя има вече 16  newsm47
Заразихте ме с тия вашите кулинарни умения,ей.Месих,месих...цели четири козунака,съседите се облажиха хубаво.
Маринелка,мила!Получихме си дългоочакваната картичка.Благодаря,че ни усмихна.Колко е хубаво да знаеш,че някой е помислил за теб   bouquet Много,много ти се радвам каква си фурия   bouquet
кати коя количка си взе в крайна сметка?
Лъки добре,че не е станала беля с това мляко  ooooh! Да внимаваш,ей!
За моето пътуване-Пловдив не може да не бъде част от план програмата.Там ще ставам кръстница.Мисля,че събитието ще е в св.Троица.Ена това май до вас беше  newsm78
VSD още не знам какво е да си толкова време с бебе в самолет,но при Гала оня ден говориха за това.Много се изненадах като казаха,че имало и меню за бебета в самолетите.Ще попитам авиокомпанията все пак.Ако не,ще можеш да носиш пюренца до 100 грама,но какви са изискванията точно нямам идея.
Женичка от Стара Загора съм,да.Ще правя Ивана българче като си дойда,та ще обикалям институции в родния град.

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 09:05 от lilincho

# 447
Момичетаааааааааааа имаме си ходещи крачета  newsm44 newsm44 newsm44  animal037 Много им се радвам,защото бях си казала,че няма да я насилвам - нито веднъж не съм я хванала за ръцете да я карам да върви,чаках си я сама да се реши и да си го направи както иска. Всички баби ме мъмреха и като се съберем веднага я подхващаха,тя се опъва,аз се карам,абееее картинка. Тя от вчера я забелязваме,че прави 1-2 крачки сама,но вчера направи повече и като и подадох едната си ръка си тръгна до мен като голямо дете - е няма такова вълнение...

Лъки - ще ровя из тетрадките,че отдавна не съм правила и не помня - беше нещо варено пиле,мляко,подправки на вкус,ама друго имаше ли  newsm78

Катилиас Joy Joy Joy Аз също сама се справям много по-добре,иначе с бабите докато обясня кое къде стои и как да се направи еди какво си и то ще си го свърша сама по-бързо. А за количката айде изфукай се сериозно де,каква дилема беше с тая количка,пусни някоя снима да й се порадваме

Лилинчо - вярно ли  Crazy Поне не се е загубила Да си призная пращах на бебоците едни яйчица за Великден и 100 часа умувах дали да пратя на Ивана и София,ама реших че ще ги получите по Нова Година

# 448
marinels, честити ходещи крачета, безавариино ходене на Анастасия  Laughing
Съгласна съм, че е голямо вълнение, когато го видиш този момент, казваш си - порастна!

Лилинчо, Св. Троица е в нашия квартал  smile3521 и Кирил го кръстихме там!

# 449
За моето пътуване-Пловдив не може да не бъде част от план програмата.Там ще ставам кръстница.Мисля,че събитието ще е в св.Троица.Ена това май до вас беше  newsm78

newsm44  И сега имай късмета да кажеш, че няма да ти остане време да се видим!!! Sly
Лъки, това си е опасно с млякото. Наистина трябва да се внимава. Помощниците да се появяват по-бързо.
Катилиас, май с нетърпение чакате да си тръгне майка ти, а? LaughingОправна жена си ти, спор няма. Peace
Сиренце, за бърборенето-още си е на основните думички-обаче тате и татко по цял ден ги повтаря. Мама, баба и деде-много рядко. Получават и се много близки до реалните думи, но съм сигурна , че е случайно. Казвам:" каша-маша", а тя"кака-кака" Laughing коте, патка/лопатка/,бокук/боклук/ и други съм я чувала да казва, ама не ми се вярва да е съзнателно. Просто върти езичето и се получават думички. Не, че говори. Wink

Общи условия

Активация на акаунт