Януари е далече, но расте във мама вече мъничко човече :)

• 33 246
  • 701
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен мили момичета!
Със свито сърце - от страх и много надежда  се присъединявам към вас. Термина ми е за 9 януари 2013. Имаме момченце на 2г. 8 м. Това ми е бременност номер 11.... След 6 години борба и 7 бременности се роди нашия малък принц. Той ни е инвитро бебе. На един от прегледите за следващо инвитро - миналата година с голяма изненада за доктора и мен открихме, че едната ми тръба незнайно как се е отпушила. И така след две инвитро миналото лято (и при двете забременях, но загубих бебетата) доктора ни даде зелена светлина да опитаме сами. Шанса да е извънматочна и тази бременност е мнооооого голям, но надежда винаги има нали... Казваха, че и тръбите ми са необратимо запушени, но ето какво стана.
Ох, увлякох се в писане и приказки за мен. Искам да пожелая на всички вас лека и безпроблемна бременност и януари здрави мъничета!
Лек ден и мнооооого силно се надявам да остана с вас до термин!

# 76
Здравей Венера!

Поздравявам те за добрите новини и добре дошла при нас. Няма как да на се получи тази бременност - след толкова мъки, след 8 месеца ще си гушнеш бебочето. Ще стискам палци и за теб, и за всички мами да си родим здрави и сладки дечица...

# 77
Здравейте момичета.Венера,cvblagova,добре дошли   bouquet
Аз вчера ходих при Минев с мъжа ми.Видя се само плодния сак още е рано за сърдечна дейност.Изписа ми дуфастон и но-шпа 3*1 да пия,защото му се видя леко сплескан плодния сак и след 10 дни ще отида да видим сърдечната дейност  PraynigНикакъв секс до 12 г.с.Леко се притесних и не знам как ще издържа тези дни и  се уверя че всичко е наред .

# 78
Лека бременност на всички ви!
Аз отпадам  Crossing Arms

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:52 от aguto

# 79
защото му се видя леко сплескан плодния сак

много странно как така "сплескан", какво може да означава това?

Според мен не бива да се тревожиш, явно, че докторът иска да се застрахова и да не получаваш контракции в матката, за да не го изхвърли. По тази причина е препоръката и да не се прави секс. Макар че моето усещане беше, че след нежен и внимателен секс се чувствам по-добре и даже се отпускам. Аз усещах приболяване 3-4 пъти на ден като преди цикъл и също ми дадоха но-шпа 3х1. Пих го 3 дни и сякаш отшумяха контракциите и не ги усещам.

# 80
Здравейте,

аз в Четвъртък съм пак на лекар, но като чета тук коментарите ви, пак няма да се види нищо. Защо въобще ме накара да ходя пак, незнам Thinking
Venera26 дано 2013 г. да ти е късметлийска, на пук на всичко  Grinningо
Пречупена и на мен ми казаха никакъв секс, явно това е дежурна предпазна мярка.
Момичета, нормално ли е да не ме боли нищо и да не ми се гади. В началото поне свят ми се виеше малко, а сега нищичко. Взех да се притеснявам. Досега не съм забременявала и всичко ми е много чуждо, но като ви слушам, оставам с впечатлението, че поне малко трябва да ме позаболи.

# 81
  • Варна
Здравейте,

аз в Четвъртък съм пак на лекар, но като чета тук коментарите ви, пак няма да се види нищо. Защо въобще ме накара да ходя пак, незнам Thinking
Venera26 дано 2013 г. да ти е късметлийска, на пук на всичко  Grinningо
Пречупена и на мен ми казаха никакъв секс, явно това е дежурна предпазна мярка.
Момичета, нормално ли е да не ме боли нищо и да не ми се гади. В началото поне свят ми се виеше малко, а сега нищичко. Взех да се притеснявам. Досега не съм забременявала и всичко ми е много чуждо, но като ви слушам, оставам с впечатлението, че поне малко трябва да ме позаболи.
Ако това ще те успокои - и мен вече не ме боли и не ми се гади - само малко ми се поувеличи апетита. Единствено ако стана рязко или се натоваря много да вървя бързо или да съм повече от 4-5 часа на крак започва да ме боли ниско долу корема. И свят не ми се вие, и общо взето дори забравям че съм бременна. На мен това ми е втора бременност, като първата беше много лека и отново без никакви болки и оплаквания. До края на 9-ти месец ходех по 4-5 часа на ден в най-големите жеги и нищо ми нямаше. Дори не отекох - и естествено влязох да раждам и го родих като "циганките" с три напъна. Преди няколко дни ходих да си взема "правилното" направление от лекарката и тя отново ме посъветва да изчакам края на вторият месец за да отида. Ще се постарая да я послушам - незнам дали ще издържа до края, но със сигурност няма да отида преди да вляза в 8-ма седмица. На предната си бременност ходих след 25 дни закъснение по нареждане на лекаря и всичко се видя още на първият преглед. Също така лекарката ми ме посъветва да не казвам на работодател преди 12-та седмица, защото до тогава все още си има риск да се случи нещо.
Ще ви кажа нещо много полезно /поне за мен/ което мен много ме успокои. Когато и казах че имам съмнения за извънматочна, за кухо яйце и т.н. - тя ме попита как съм? Дали се чувствам добре, дали съм щастлива и т.н. Отговорих и че дори забравям че съм бременна - така че съм супер. Тя ми каза, че както се чувствам аз така се чувства и бебето - така че няма за какво да се притеснявам. Ако е казал господ ще го има. И въпреки всичко което пиша, аз все пак имам вече едно дете и каквото и да се случи ще ми е по-леко да го преживея - още повече че сегашната ми бременност не е планирана и дълго чакана /но пък сме много щастливи че я има/.
Кости - незнам защо обаче цял ден те мисля /нещо вътрешно не ми излиза от ума за теб и прегледа вчера/ - знам че щеше днес да пишеш.
Венера - възхищавам ти се - незнам през какви мъки и трудности си минала - но знам със сигурност че си много силен човек! Аз съм много силна и не си правя реклама - просто знам че е така и всички са ми го казвали, но това което ти си преживяла - аз щях да се откажа много отдавна, но съм сигурна че Господ вижда всичко и ти повече от всички нас заслужаваш това бебе! Пожелавам ти една много лека и успешна бременност!
Пак се поулях - обаче си пиша поста половин час и вече се отплеснах нещо...

# 82
Venera26, възхищавам се на борбената ти личност. Дано това бебче остане с теб  Hug
aguto, съжалявам, успех другия път.
banker30, и моите симптоми отшумяха, може би са били по-скоро от грипа, който хванах. Вече не ме боли главата и не ми се гади толкова.
Знаете ли кога може да се види има ли малформации на плодa?

# 83
  • Варна
Първата ФМ морфология се прави в 12-13 г.с. за проверка за малформации на плода - Синдром на Даун и др. Втората се прави 20-22 г.с., а третата за жалост не помня - май че беше 28-32. На предната си бременност ходих в 13 г.с. и видяхме всичко, както и пола на бебето. Не съм ходила във 12-13г.с., но сега смятам да отида още повече че с втора бременност се развиват по-бързо някои от нещата.

# 84
Мерси, Руми.
Носите ли децата? Ники не ми досажда да го разнасям, но аз го гушкам по един два пъти на ден. Не е много тежък (13 кг), но може би ще трябва да престана Simple Smile

# 85
  • Варна
Когато се наложи да я вдигна внимавам как се изправям - много е важно да не се изправиш веднага от кръста. Вдигам я само ако иска да пишка навън или в чужди тоалетни. Иначе съм я научила от малка че мама я боли кръста /а мен наистина си ме боли от време на време и се пазя/ и не се налага. Но Руми също е 14 кг. - така че не е много тежка. Незнам обаче като и кажа че в корема има бебе и затова не трябва да я дигам как ще реагира. Тя иска бебето повече от нас и затова не съм и казала досега за да не се разочарова ако нещо се случи. Но е малко инатеста и иска всичко за себе си и незнам дали ревността и няма да надделее. Темата с първите и вторите деца и психологията за приемане на второто дете от първото ми е много интересна, обаче съм я отложила за по-нататък. Може би ще я започна от края на третия месец - когато смятам да съобщя на дъщеря си и новината за бебето /ако всичко е наред естествено.../.

# 86
Здравейте, момичета Sunglasses Колко много сте изписали тези дни Crazy
Венера огромна прегръдка от мен. Възхищавам се на жени като теб. През моята 1 1/2 годишна борба да забременея, въпреки, че не се установиха някакви сериозни пречки вашата сила и болка ме тикаха напред и непрекъснато ме караха да си повтарям, че нямам право да се оплаквам и че има толкова много страдащи жени, които минават през най-лошото, за да сбъднат своята мечта. Искам и ти като една от тях със своята уникална история да бъдещ горда, че оставяш пример пред други жени, които тепърва поемат по този път и още се лутат сами вкопчени в болката и отчаянието си.
Пречупена всичко ще е наред мила. В момента всички сме на тръни дали всичко ще е наред докато мине поне рисковия период. Истината е, че трябва да сме спокойни, колкото и трудно да е. Аз лично съм много лош пример в това отношение и тези дни съм страшно изнервена и на момента дори изпадам в паника без причина, просто всичко ми е на топка и треперя, без дори никой да ме е изнервил. Нямам представа до колко е нормално. Чувствам го естествено на работа само, където напук ме изнервят само с нови и нови неща точно сега. Вчера почти цял ден седях разтреперена и се чудех как да се успокоя, защото всичко се отразява на корема ми и веднага взе да ме боли.  Направо съм се влудила и се чудя как да си намеря лекар, който да ми даде болнични, защото няма издържане на работа, да не говорим, че повече от година едва стискам там само и само да имам право като белите хора някой ден да получавам майчинство. Какво ли не изтърпях и сега не знам как ще се измъкна. Трябва да си намеря бързо лекар по ЖК, на който да се примоля, колкото и да не обичам такива неща Embarassed А дори още не съм отишла на преглед да видя дали всичко е наред и е абсурдно да мисля за такива неща обаче нямам никакво време за действие и трябва още от сега да го мъдря. Цялата еуфория от началото ми се изпари и в момента се чувствам толкова зле, както, когато непрестанно чаках двете чертички. Вчера се замислих, че някак си бях с представата, че в момента, в който разбера, че съм бременна нещата ще се оправят и всичко ще е наред, но всъщност битката продължава докато се роди бебчо.
Иначе за сега и аз нямам никакви симптоми, така че не се притеснявайте щом повечето сме така явно е нормално. Поизгуби ми се апетита, не ми се спи толкова. Единствено задържам повече течности и корема страшно много ми се поду особено днес. Всички дънки ме дразнят още повече и не знам какво да обличам. newsm78

# 87
Благодаря на всички ви за топлото посрещане!!! А от думите на Lyne и Rumi07 направо ми се насълзиха очите! Радвам се, че мога да съм пример - мисля, че желанието да имаш дете е огромна сила да вървиш напред и да се бориш.  Lyne година и половина хич не е малко, и ден в това положение е много... Но сега трябва да мислим за хубави неща!  И да се опитваме да сме позитивни.
Колкото до прегледите - тук системата е много тромава и в общи линии преди 10-12 седмица дори не ти записват час. Най - много едно изследване на кръв за установяване на бременноста да пуснат и това е. Аз затова си имах уговорка с моя инвитро доктор да отида при него веднага щом видя положителен тест. Така вече имам 3 кръвни изследвания, сега в петък още едно и тогава ще разбера кога ще е видеозона. За сега само следят нарастването на хормоните, защото и там може да има индикация в случай, че е извънматочна отново.
В общи линии само търпение му е майката сега.
Лека вечер от мен и до скоро писане.
 Hug

# 88
Az vidiah dvete chertichki malata sedmica.
Malko uplashena, malko glavobol i nerazpolojenie. NO MNOGO SHTASTLIVAAAA! GrinningVery Happy:D:D

Predvaritelno se izviniavam, che ne pisha na Kirilica, no jiveia v chujbina. Misilia che razgovorite s vas shte mi pomognat mnogo, zashtoto tuk niamam mnogo priatelki kakto v Bulgaria!

Pozdravi i celuvki na vskichkiii!

# 89
Ohhh zachetoh se vuv vsichki komentari po - nagore i naistina me razvulnuvaha. Jelaia uspeh na opitvashtite se! Az sushto misleh che ne moga da zabremeneia, no se sluchi! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт