Истанбул 8

• 79 938
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Абе, хора, разбира се, че на английски, но си е гъдел да поназнайваш 10 думи на търкиш и да ги вмъкваш в речта си /досущ като Елочка Шчукина от Илф и Петров с нейните 10 израза  Joy/

# 166
Шебече, като ви питат откъде сте няма да се измъквате с разни сикрет и такива... - шумно обявяваш - комшулар! Булгаристан! и някой може и да те разпрегръща  Laughing  това върви по пазарите и при по- прости хора, в модерната част е тъпо.

# 167
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
 Joy Joy Joy Joy Joy Слушам, Пине - обещавам следващия път да се изтъкна още преди да питат  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Това като една приятелка преди време отива в Сърбия и в някакво заведение пред женската тоалетна гъчканица и тя като оправна млада дама се намъква в мъжката, завърта ключа и върши работа. Обаче навънка някой почва да блъска вратата, тя обаче ни гък. Бави се подобаващо 15 минути, отключва и излиза. Отвънка много впечатляващ и модерен господин срещу нея ето така  Shocked а нашата веднага хлъцва и  Crazy Crazy Crazy Flutter  
- Тоалетната унисекс ли е? - пита той на сръбски
- Не, това е мъжката! - отговаря му тя на български
-  Shocked
-  Mr. Green
- Ти да не си македонка?
-  #Crazy Close Close Close #Cussing out
-  newsm78
- Не от София съм! А това, драги, е в България!
Фръц, отметнала си косата и айде  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 17:11 от Шебек

# 168
 Joy Joy Joy
Добре ме разсмяхте! Joy Joy Joy

Багажът ми е готов! Настроението е на макс! Само чакам да стане 21.30 и потеглямееее....
Следващото ми включване ще е от Стамбуля града голяма!
Благодаря ви за напътствията! Hug Hug Hug

# 169
  • Варна
Тъкмо по този начин си искахме Истанбулкарт, само че депозитът беше 6 тл, в края на октомври. Взехме я от будка след входа на университета по посока Капалъчарши, човекът говори английски. Удобна е, макар за два дни от икономията да избиваш точно депозита. Ние си я запазихме за друг път...
В тая връзка, не мога да не споделя... Май ще видя Истанбул и тая година, живот и здраве. Мойто мъж почти поддаде. newsm44  Утре ще капарираме в ранните записвания на Караджъ.
Не намирам друга подобна оферта със свободна дата, останалите са с фиксирани, а ние искаме да отидем края на лятото. Ако някой знае нещо по въпроса, да каже, моля!
Приятно изкарване на всички, пътуващи днес... благородно завиждам!  bouquet
И ако научите повече за автобусните обиколки, тръгващи от Св. София, да кажете.

# 170
Приятно изкарване, Сис  Hug
Живи и здрави много хубаво да си изкарате и да се върнете заредени с много впечатления, снимки и хубави спомени  Peace

И аз благородно завиждам, че Истанбул ми е в плановете като късен летен блян в края на август-началото на септември, ама да види Confused Искам без агенция да се организираме за 3 нощувки, с малко плаж, ама да видим.

# 171
  • Варна
     Агенцията (която и да е тя), избирам заради ниската цена, поне засега е плюс за нас. Оттам нататък караме самосиндикално, даже пешеходната (подарък) пропуснахме последния път.
     И на нас ни е удобно края на август, началото на септември. Преди началото на учебната година ще ми дойде добре. Макар че много се надявах да видя лалетата...

# 172
Е това е проблема, че агенциите са по-изгодни  Sad Ама след сблъсък с 2 агенции нещо към 3ти такъв не ме влече...

# 173
Кливия, благодаря за числата.  Simple Smile
Сисссс, значи утре вечер ще те чакаме да разказваш първи впечатления! Лек път!

# 174
  • София
Да се запиша в полезната тема. През май ще ходим с дъщерята за 3 дни. Много полезна информация сте дали тук, благодаря. Ще я изуча за да е по-лесно на място.
Живяла съм в Истанбул като дете, но почти нищо не си спомням. В началото на демокрацията съм ходила там, но само на пазар. Сега ще разглеждаме и ще се разхождаме.

# 175
И аз тръгвам към Истанбул в 6.30 сутринта от Бургас  Hug Няма да мога да спя спокойно Laughing

# 176
Aisha, какъв е Истанбул от детските ти спомени - много ми е интересно.

tblagoeva , лек път, весело изкарване и поздрави на Истанбул от темата ни  Mr. Green

# 177
  • София
Шебек , тогава строяха големия мост/май/. Нямаше телевизия, българи им строяха телевизионната кула и обучаваха персонала. Като си дойдехме в София само ТВ гледах, даже и руската в петък.
Живеехме в голям блок, тип ЕПК, но с много входове. Имаше доста чужденци от различни държави, широк двор и ни охраняваше полиция.
С майка ми ходехме на някакъв пазар - май Капалъ. Обикаляхме, разглеждахме. Повечето продавачи говореха български.
В кварталния супер имаше стоки с много шарени опаковки. Дъвките ми правеха впечатление - детска му работа.

# 178
Ехеее, прекрасни спомени - друг свят! Благодаря ти, че сподели  Hug

Това за блока ме изненада, някак си мисля, че всички живеят в малки кооперации или в къщи.

# 179
Вероятно е било общежитие за чужденци - с тази охрана, Айша да каже.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт