Истанбул 8

• 81 600
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Клипчето е страхотно  Simple Smile

Добруджанка, ние сме с Бутик Травъл  Peace

# 436
Наистина е зашеметяваща анимацията! Гледахме я в Сапфир през декември, там е още по-автентично. Rolling Eyes

Благодаря за къщата от филма!   bouquet

А може ли да ми каже някой къде има free Wi Fi зони и дали има въобще?

# 437
...

Има например тук http://www.wificafespots.com/wifi/city/TR--Istanbul

# 438
За феновете на "Пепел от рози"- линк към къщата на адвоката Кадир бей, която се намира в Ченгелкьой.

http://bahdeniz.net/fatmagulun-sucu-ne/105286-fatmagulun-sucu-ne … r-evi-nerede.html

Ние доста сме напреднали със сериала, защото го гледаме в интернет, иначе много спират за реклами. Mr. Green

Мисля, че не се отклонявам от темата, дори ще се опитаме да отидем дотам.

# 439
  • София
...

Има например тук http://www.wificafespots.com/wifi/city/TR--Istanbul

Само да кажа къде да не разчиташ - в мол Форум, предполагам и на други подобни места. Не знам по какви съображения, но трябва да имаш турски мобилен телефон, на който да ти изпратят някакъв код и едва тогава ползваш иначе безплатния интернет. В световните вериги за бързо хранене и кафенета има. Ние ползвахме в Бъргър кинг, някой споменаваше за Старбъкс кафе. Предполагам, че и в останалите подобни има. Някой беше споменал, че на пейките около кулата Галата има интернет.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 12:22 от Тaня67

# 440
 Simple Smileмерси, мими.ива! много ще ми бъде полезен линка!  bouquet

# 441
О, доста тъпо! Дано поне в хотела да има интернет.

Аз мисля въобще да си изключа мобилния, когато минем границата, защото ми е доста скъпо, но пък мисля да си нося таблета.

Споделете опит, моля! baby_neutral

# 442
В нашите хотели последните 2 години и в двата имаше нет, хем бяха долнопробни, особено единият, и в Лалели разбира се. На площад Султан Ахмед, в градинката имаше, на кула Галата на пейките имаше. С български телефон. Местните младежи, че и старежи са 24/7 в нета  Crazy Направо ме изумиха последно, всеки забил глава в някакъв смартфон.

Hellenn, не се обиждам!  Simple Smile

# 443
  • Казанлък of all places

Аз мисля въобще да си изключа мобилния, когато минем границата, защото ми е доста скъпо, но пък мисля да си нося таблета.

Споделете опит, моля! baby_neutral
Споделяме Simple Smile - турският,добре де,  истанбулският уайфай е неравномерен като качество и сигнал и подозирам,че забитите в телефоните носове са по скоро предизвикани от сканирането на мрежи Simple Smile Шегувам се, разбира се, но за пореден път се убеждавам ,че в България сме много разглезени по отношение на наличието на безплатен безжичен интернет. В Старбъкс има, в Глория Джийнс ( друга кафе верига има), в хотелите обикновено също има , независимо от звездите им. Най-много да е паролизирано само за гостите на хотела, но всъщност, - от опит говоря - колкото повече звезди на хотела - толкова по-малко свободен интернет , с пароли е.
Изключи си телефона и джиткай с таблета иначе може наистина да си неприятно изненадана.

# 444
  • Добруджа
Понеже стана дума за телефони и аз да питам.  Simple Smile Казаха ми да изключа 3G и да ползвам само Wi-Fi, за да не съм неприятно изненадана от сметката после. В такъв случай ще работи ли GPS-а навсякъде или само там където има Wi-Fi?

Кливия ние сме с Караджъ, но все някъде по сокаците или парковете /нали заради лалетата отиваме/ може да се видим.  Joy

# 445
  • Казанлък of all places
Само където има WiFi. Иначе си приготви едни хиляда лева...

# 446
  • Варна
     Последният път носех лаптоп, но въпреки любезно дадената ни парола в хотела интернет така и не хванахме... Пробвахме и в градинката на Султанахмед, бяхме точно до табелата за free zone, обаче yok... добре, че не остава време за висене в нета. В заведенията на световните вериги не съм пробвала.
     Иначе McDonald's Aksaray е много близо до хотелите в Лалели, така че е добра възможност. На Султанахмед също има и McDonald's, и Starbucks (вторите имат заведения и на Истиклял, и на тюнела на Таксим)
     Спомних си забавен момент до въпросната табела... на няколко метра от нас с телефон в ръка приятна двойка също правеше опити да хване нет. Точно когато ние вече бяхме се отказали и хапвахме по парченце баклава на Koska (която още тогава споделих, че не харесах) двамата се приближиха към нас и дамата плахо попита "Excuse me, is there Wi-Fi". Отговорих и (защото вече бях сигурна, че е българка) "Може и на български, ама и на двата езика няма..." Посмяхме се, прибрахме техниките... и пак по сокаците.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 13:55 от beljata

# 447
  • София
Пробвахме и в градинката на Султанахмед, бяхме точно до табелата за free zone, обаче yok...

Сигурно табелките си стоят от времето, когато беше европейска културна столица. Тогава ползвахме главно този интернет. Там беше "офисът" на мъжа ми.  hahaha  Дори си беше снимал "работното място"  hahaha.

# 448
  • Добруджа
Само където има WiFi. Иначе си приготви едни хиляда лева...

Shocked Shocked Shocked ужас, то сигурно пътуването и джобните , взети заедно ще ми излязат по-малко. Аз затова съм се подготвила - разпечатала съм всички указания от форума и тръгвам с листи в ръцете, забравяме за GPS.

# 449
Радвам се, че адреса ще послужи за нещо!  Hug
Аз лично имам намерение да го включа в обиколката си из азиатската част. Както и кухнята на Фатмагюл, в която ще започне работа след някой и друг епизод. ( обяснявам малко смотано, но понеже съм по-напред с филма от БТВ и тези, които си го следят от там може да не ме разберат за каква кухня говоря- по сценарий тя ще си отвори собствена кухня). Ако искате мога да ви дам и този адрес. Тя се намира много близо до къщата им. Пак е в Бейкоз.
Altyn , може ли да пуснеш точния адрес или джи-пи-ес координати, защото като отворя линка и ми излизат много неща, пък турски не разбирам, а имам много голямо желание да видя и неговата къща.   bouquet
pina , безкрайни благодарности относно транспорта до къщата!   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 14:04 от melanholly

Общи условия

Активация на акаунт