Мека мебел - 7

• 237 197
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Медунка,благодаря,а с какво точно го почистваш,може ли да споделиш?
Мен  ме притеснява и дали е приятно усещането като седнеш/излегнеш/ на допир,да не е някакво некомфортно,другото,което си мисля е -ако се нацепи тази кожа ooooh!
Нашия,който поръчахме е много светло бежов,даже май точно екрю е цветът.

# 151
  • Пловдив
Някой има ли диван Манхатън на ф-ма ИВВЕКС? Какви са ви впечатленията? В момента е на промоция 1900лв Всички калъфи се свалят,а седалните възглавници са с различна мекота от двете страни Това е единственият диван ,който харесахhttp://mebeli----спам---.com/m/%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8/%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%85%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BDме и аз и мъжо Надявам се да споделите мнения
Нашият диван е на ИВВЕКС, но модел Лас Вегас. Избирахме между него и Манхатън и доколкото си спомням Манхатън беше доста по-мек от Лас Вегас. Мога да кажа единствено, че съм много доволна от изработката и изобщо от качеството на дивана /имаме го от 2 години/.
Струва ми се скъпо 1900 лв. за дамаска... има ли механизъм за сън за тази цена?

# 152
Дивана има механизъм за сън и ракла за багаж Оказа се,че цената е 1650лв Добре че мъжо си отваря ушите и слуша Днес го поръчахме Имало 4 групи дамаска според качеството като 4-та е най-скъпа Ние избрахме 3-та Дано сме направили правилния избор Ще се радвам,ако и други споделят мнения за диваните на ИВВЕКС   Ket_G вашият диван какви пари излезе?

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 22:37 от carina2006

# 153
  • Пловдив
Нашият струваше 2600 лв., но е естествена кожа. Затова ми се стори, че 1900 лв. е много за дамаска. 1650 лв. е много добра цена за диван с механизъм и ракла.  Peace

# 154
  • В кошера...
Енигма, да ти призная нямам препарат за дивана - все се каня да купя. Почиствам с вода+сапун/веро. Когато е било надраскано съм търкала и с лакочистител даже леко. Когато чистех последните години съм го мила и с вода+циф+веро и търкам с гъбата, после попивам веднага. Става като нов!

# 155
Здравейте, ще се радвам ако някой може да ми помогне. Купили сме си диван с гаранция 2 години, която наближава да изтече. Работата е там, че се слегна и е ужасно да спиш на него. Преди време ги викахме да го "напълнят" наново, но момчетата казаха, че след време пак ще стане така. Е, оказаха се прави, след 2 седмици максимум пак се слегна. То че не е направен всяка вечер да се спи на него, е ясно. Но той е на цената на обзавеждане за спалня дори и си мисля, няма ли начин направо да го върнем и да си вземем парите, докато не е изтекла гаранцията и изобщо има ли някакви вратички, от които да се възползваме. Благодаря предварително  Hug

# 156
  • В кошера...
Обади се в КЗП.

# 157
Първо потърси какви са гаранционните условия на меката мебел, би трябвало да са написани в гаранционната карта, като се цитира закона, както е при обувките, примерно. Та за обувките е оформено така, че при проблем имаш право на избор между ремонт и смяна, и ако не устройва една от двете страни - връщане на парите. Аз така съм си взимала пари обратно, за съжаление след повече от 30 минутни преговори - неприятно е. Та ако има такова условие, въоръжаваш се с търпение и отиваш да преговаряш, като избягваш безмислени отклонения от темата и груб тон, но си много настоятелна и твърда. Ако в закона не е предвиден такъв вариант, нито КЗП, никой няма да ти помогне. Ние така имаме проблем с битова техника с 2 год гаранция. Предвидени са ако трябва 100 ремонта в гаранционния срок, но не и подмяна или връщане на парите.

# 158
Скрит текст:
Това е гаранцията за дивана, която открих. Малко ми е двусмислено newsm78 Вие как мислите? Благодаря ви за съветите, много се радвам, че някой се отзова  bouquet

# 159
  • Пловдив
Според мен трябва да предявиш рекламация. Би трябвало да го оправят. Ние сме имали подобен случай. Нашият диван още на първия месец ползване, започнаха да се усещат две летви /тъй като е с големи седалищни части, а не с възглавници/ и с времето се усещаха все повече. Това лято точно преди почивките се обадих, занесохме ги и ни ги върнаха след 20-тина дни по куриер. Сега са просто перфектни. И на нас гаранцията ни изтича този месец и се радвам, че не се отказах да предявя рекламация.
Съгласно точка 6 от твоите гаранционни условия, би трябвало да ти уважат рекламацията, защото вашия случай не е в списъка.  Peace

# 160
Може да прочетеш раздел II от ЗЗП - Гаранция на потребителската стока.

http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf

Според мен може да поискате да ви бъде възстановена сумата, след като вече веднъж е ремонтиран и резултата не ви задоволява - по чл.114, тъй като не сте удовлетворени от рекламацията по чл. 113. Не знам до колко е издържано това, което пиша, но поне може да се пробвате и ако не стане да се обърнете към Комисията за защита на потребителя. Отидете с разпечатани текстовете на които се позовавате, четете пред тях, настоявайте. Не се съгласявайте на нов ремонт, подчертайте, че вече сте видели какъв ремонт предлагат и сте изпатили последствията му. Настоявате, че сте платили за вещ, която искате да ви служи - диван е все пак, не е картина за гледане. Щом е предвидено да се разтяга, значи е предвидено и да се спи на него, би следвало да издържи двама средностатистически души с килограмите им и да не се поврежда. Ако се опитат да ви кажат, че не е предвиден за ежедневно спане, вижте някъде опоменавано ли е, че дивана е подходящ за спане само от време на време (сигурно не е) - значи се подразбира, че може да издържи толкова спанета, колкото ви се наложи да направите на него, а на вас ви се налага ежедневно. Май спомена, че не е евтин? Споменете и цената, ако се налага. Да речем ако се стигне до там, може във ваша полза да изтъкнете, че сте купили продукт на цена 1000лв (примерно, не знам колко ви струва дивана), а не преоценена стока за 300лв, от която човек няма големи очаквания, но предвид цената се предполага друго качество. Ох, направо ми иде да дойда и аз да се разправя с тях  Laughing  Аз ей така преговарях 30мин за едни обувки, ама ми върнаха парите да му се невиди...  Crossing Arms

Ket_G , до колкото разбрах, вече са рекламирали и вече им е правен ремонт, но проблема се е повторил.

# 161
Здравейте момичета, някой купувал ли е диван от Мелбели нов дом..Търся мнения..Simple Smile

# 162
Благодаря ви, момичета, много ми помагате. По принцип този модел диван беше само един, но си го бяхме харесали и гледам отпред на листа за продажба пише "мостра", но предполагам за него важат всичките описани точки, които качих тук. Все пак го взеха и смениха пълнежа тогава. Надявам се да не ми направят някоя изненада по този въпрос, но пък бих опитала да си върна парите, че няма много време  Grinning

# 163
  • София
здравейте  Hugкъде в София предлагат дивани на ИВВЕКС  Praynig

# 164
  • В кошера...
Sunshinegirl_, снимай всички документи и подай жалбата он-лайн до КЗП /има си готов формуляр, лесно е/, да не вземе да изтече 2год. срок. Не вярвам да ви върнат пари, ще е цяло чудо.

Общи условия

Активация на акаунт