Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 285
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Не, този път спрях навреме и не се пресече, добре си беше като я смесих с кувертюра и филаделфията на гъстота, обаче като добавих пудрата и се разреди/сложих я съвем накрая, когато всичко беше смесено/.Само с желатин ли ще се оправи  Tired исках пухкав крем, но явно няма да стане  Tired да си бях ползвала растителната сметана  ooooh!

# 166
Пак можеш да получиш пухкав крем с желатин. След като ти се охлади в хладилника, разбий с тел за разбиване, докато стане консистенция на мус.

# 167
  • София
patriyani, van444eto, Tatitt, ani d, nalika, ditsan, Bianka, Много ви благодаря момичета!  Hug
patriyani, много готини тортички. Шивашката най-ми хареса.  Simple Smile
J M M, Да ти е живо и здраво момченцето! Дай и странична снимка на тортата. Не ги виждам много добре инструментите така.
Ванче, какво не им харесваш на тия пуховци? Много са си готини даже. А тая с кабелите е супер!  Wink
nin4e, да ти е живо и здраво и твоето момченце! Хубава кола си му направила.
Tatitt, много сладки мъфини!!!
ani d, топката е страхотна! Като истинска е!
Оrchids , много готини фигурки си направила и на двете торти! Браво!
kukita и ние не го ядем това тесто, махаме го, но е много красиво иначе. Давай все така!
Bianka, леле, какви са тия разкошни зайци! Аз нали не мога да рисувам и много харесвам такива неща. Много са хубави!

# 168
  • Пловдив
Може ли съвет?  Blush
Искам да варя кондензирано мляко за крем, обаче имам такова  в картонена кутия. http://www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Mleko-i-smietana/Milblu … -10-70131-big.jpg
 Мога ли да варя като гo изсипя в тенджерка? Сигурно ще иска много бъркане  newsm78
И... каква консистенция се получава? Стяга ли добре в хладилник? Не ми трябва да торта, няма да има блатове, които да му попиват влагата, евентуално... Правила съм подобно нещо от прясно мялко, не от кондензирано и не знам дали да очаквам същото  :blush
:

# 169
  • Варна
Benitta, това, което си показала няма да ти свърши работа. Трябва да си вземеш подсладено кондензирано мляко - то е само в консервна кутия. Когато се свари захарта се карамелизира и става страхотно. Нещо такова ти трябва.

# 170
  • Бургас/Пз
Аз пак с въпрос - мога ли да замразя блат с яйца, айрян, олио, какао, брашно, захар и кафе /рецептата е от най-вкусната торта на Ири/ . Освен в домакинско фолио, да го завивам ли в нещо друго.

# 171
  • София
Този блат е нещо като пандишпано-кекс, нали? Става, аз съм замразявала пандишпан. Завий в няколко фолио, може отгоре и алуминиево да сложиш, после размрази, както е опакован и чак после разопаковай.

# 172
Момичета,искам да  порьчам бои от тук http://www.cookibooki.bg/14-Оцветители.html.Какви да избера-прахови,течни или гелови?Използвам ММ на Ксеркс.Кои са най изгодни като цена-качество-количество?Да попитам и за отзиви за http://www.cookibooki.bg/46-Флумастери.html

# 173
Bambinkamalinka ,аз имам фулмастери но май не са точно такива.Бяха на промоция за около 18 лв.Вършат работа но са със много тънък писец,трябва хубаво да е изсъхнало тестото и става супер.Сладките дето ще пусна сега са със тях.
Ето и някои неща от мен,първите сладки във живота ми.Не само украсени а въобще сладки не бях правила и съм доволна.Мислех че няма нищо да направя.

ето и спешната торта от вчера за днес,не е кои знае какво но за това време със което разполагах съм доволна.Още по-вече че днес всичко живо беше решило да ми се обажда,да идва и да ме тормози.Даже и данъчна инспекция.Вече си мислех че няма да успея.По ъглите се вижда,пустия Ксеркс как се пропука след престоя от няколко часа във хладилника,а не беше при покриването.

И не мога да не се похваля със какво се здобих след третият унищожен от моя милост миксер

дано изкара малко по-вече от предишните. newsm78
Лека вечер от мен!
Аз отивам на тръстиката да правя някаква Страшна къща newsm78

# 174
Пак можеш да получиш пухкав крем с желатин. След като ти се охлади в хладилника, разбий с тел за разбиване, докато стане консистенция на мус.
Много благодаря!   bouquet Сложих половин желатин, че един ми се стори много и стегна крема.Стана разкошен след като го разбих.
Няма да показвам тортата, понеже не може да се сравни с вашите  Blush

# 175
Няма да показвам тортата, понеже не може да се сравни с вашите  Blush
Ей, ей,какво значи това NaughtyЕстествено, че не е като НАШИТЕ, защото си е ТВОЯТА торта,с  разкошния крем Grinning И не се затормозявай със сравнения, а се забавлявай!!!Хайде- показвай и разказвай!!! Hug Laughing
Ето- аз утре ще правя първите в живота си мъфини с украса ooooh!Мога да се издъня като стой та гледай hahaha Ако седна да мисля за чудесата на Леля Ог, например, то ...по-добре да не се захващам, бе ooooh!

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 22:50 от МаринаД

# 176
  • София
Благодаря за коментарите на ditsan, petia_tag, patriyani, iskrone, van444eto, Tatitt, ani_d, nalika, BiankaD   Hug
ditsan Честита нова придобивка, дълго и вярно да ти служи  Grinning Тортата е станала много добре  Hug
petia_tag много ми хареса бутилката – отдолу торта ли е, или е сушен фондана върху бутилка
patriyani много готина шивашка кошница, метърчето, уреда за трапоска, ножицата, много изпипани. Удивяваш ме как на кититата винаги им правиш различни и красиви тоалети. И преди си казах, влака много ми харесва, един старинен и красив. Тази мацка в египетски стил, виждам често я правиш, от някое филмче ли е?
Живе, много ми харесват инструментите на тортата, със сигурност Георги е бил много щастлив  Heart Eyes
van444eto тортата с кабелите направо ми взе ума, страшно ми хареса. Много идейна, много добро изпълнение. Мечопухците ти се получават много добри, не разбирам какво не им харесваш, само Прасчо нещо смръщен  Mr. Green. Кучовците сигурно са те побъркали, ама то много шприцоване много нещо, но пък са се получили много добре. И на мен ми е интересно с какво са направени, вътре торта ли са/нещо като зайчето/
nin4e колата е много готина, да ти е жив и здрав рожденика. Знамето е много красиво нарисувано.
Tatitt мъфините ти страшно ми харесват, да знаеш, че си ги копирам и ще подглеждам при нужда  Flutter, а количката как си я направила обемна, много хитро
ani_d тази топка е толкова равна и съразмерна, просто прелест. Не бих отказала да споделиш някой извод  Whistling. Шоколадовата изглежда много вкусна
Orchids Flowers да ти е жив и здрав съпруга, много, много добра торта, перфектни фигурки. Сватбената е много изчистена и идейна, харесват ми котаците
_Пепи_ да ти е живо и здраво детенцето, голямо е бонбонче. А този скромен чийзкейк изглежда перфектно   bouquet
nalika с тези боички и аз не успявах да оцветявам, сребристото като го разтворя с водка и го ползвам за лек блясък. Посъветваха ме към него да добавя съвсем, съвсем малко черно и стана горе долу, но си купих плътна сребърна боя и съм много доволна. А за златното – правих една Стела от Уинкс, след малко ще я пусна. Бях и оцветила с жълта гелова боя крилата и като поизсъхнаха ги минах със суха четка със златната бой и стана страхотно златно.
kukita83 на морската торта ми харесват вълничките, хубаво се е получило. Чепика ти е с много добра извивка и ток
BiankaD много сладки зайовци, харесват ми цветята по тях
Genoveff за тортата пчела- за главата, на принципа на тортата на лео, не е задължително да е с рула, аз съм правила с парчета блат. За тялото, ако имаш предвид нещо подобно http://www.kreationartisancake.com/Images/Event%20Cakes/bumble-bee.jpg   – аз бих го направила на принципа на 3 Д тортите с ганаш и домашни блатове/понеже са по- дебелички/. Бих изрязала намаляващи като размер блатове, като спазвам формата на нещо като капка. Бих ги наредила и отгоре бих оформила с ганаш размесен със смлени трохи от блата. Отгоре измазваш с ганаш и покриваш.
deni_den чакаме тортата ти, нали всеки и почнал от някъде. Ако не се престрашиш сега, няма никога да стане, давай смело  Hug
Марина, успех с мъфините  newsm10

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 18:56 от metchopooh

# 177
  • София
Ето го и първия ми Мики Маус. Доволна съм как се получи, беше голяма играчка. Главата на мики е еклерова със заквасена сметана, баварски, ижел, течна сметана, желе от вишни, ушите са вита с ганаш и портокалови корички. Около еклеровата доизградих с ганаш и трохи от блатовете. Стана грамадно чудовище 37 на 38 см. високо над 10 см. За съжаление рожденичката се разболя, отложиха празника за тази седмица, та мики бе изяден от възрастните роднини, пък утре с децата не знам какво ще ядем  Sad

Ето и втората ми борба с Ункс, този път Стела. За съжаление фигурката ми глътна толкова време, че не ми остана за самата торта  Blush но беше доста спешна. Вътре е вита с ганаш и лешници.

Ето и последните ми меденки

# 178
Здравейтеее,

отдавна не съм писала, но ви следя редовно Simple Smile

Реших да кача първите си меденки с фондан. То не било никак лесно това занимание...още повече ми се издигнаха в очите онези от вас, които покриват кексета, бисквитки и т.н. Simple Smile

metchopooh, много ми харесва мики маус - прецизна работа! и цветовете ти (както черното на мики маус, така и меденките) са много наситени..ти какви бои използваш?

Весел уикенд от мен!

# 179
Ани-Д,топката е страхотна,браво,браво ...За кулата докато се наканя да ти пиша видях,4е си полу4ила отговор..4акам тортата
Ван4е,ама избара торта за бизнес дамата,бре ,бре ,4е идейно.....Ку4енцата ми се види много труд,но пък резултата си заслужава
Ме4опух,мацката е много хитова сега(Monster High)
Много е готино влак4ето,страхотни цветове.Голям сладур е тоя огромен Мики.За Стела си е струвало труда.За тия меденки имаШ моите поздравления,еййй от такива пипкави работи бягам Embarassed
Татит,и теб искам да поздравя за големия труд и страхотния резултата,кекс4етата са суперр
Пепи,да ви е жив и здрав Ивайло
кукита83,няма да се разминеш без покритие Simple Smileхубави торти4ки
Бианка,много се любувам на твоите рисувани красоти
Дитсан,със здраве да си ползваш новата придобивка и дълго да те слуша Laughing
За влюбените решихме аз да си поръ4ам подарък.Тъкмо свещи4кова беше показала новият си робот ,та аз не се 4удих много Laughing..
Тук са Великденски празници,давам малко по4ивка Whistling

Общи условия

Активация на акаунт