Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

  • 117 302
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 122
Ели супер са всичките, хайде почини си малко сега.  Hug
Лени К много са ти сладки меденките, наистина голямо търпение трябва.
metchopooh и двете торти ми харесват. Кажи ми с каква точно форма правиш главите?
ditsan сладките ти са екстра, на тортата морето отгоре рисува ли го?Честита ти придобивка, със здраве да си я ползваш.

Ще поръчвам от Моделиращата маса на Ксеркс, ако има желаещ да си разделим един кашон нека ми пише на лични!

# 181
  • Пловдив
  • Мнения: 1 674
За торта замък -  на два етажа с кули отстрани... как е по добре да направя - да покрия и просто да долепя кулите или да издълбая малко от блатовете на местата за кули? Втория вариант ми звуъчи по стабилен, ама  ме притеснява дали ще се справя с покриването на неправилна форма и... кога трябва да стане издълбаването само на блатовете ли или преди измазването с маслен крем?

Изникна ми още една тортичка за правене, с нова поръчка от щерката... Но не искам да влагам много нерви по нея. Мисля да я направя някаква пола на принцеса и да бучна едно барби  Blush Мога ли да разбия от онези сметани на прах и с шприц да направя розички по полата и така всъщност да я покрия. Ще стане ли достатъчно гъста за целта? А ако реша да се позанимавам малко и да направя торса на девойката от захарно тесто... Май няма да се разберат с тая сметана, нали? т

Извинете, че много питам  Blush Mr. Green  bouquet

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 08:13 от benitta

# 182
  • Мнения: 22
Мога ли да разбия от онези сметани на прах и с шприц да направя розички по полата и така всъщност да я покрия. Ще стане ли достатъчно гъста за целта? А ако реша да се позанимавам малко и да направя торса на девойката от захарно тесто... Май няма да се разберат с тая сметана, нали? т

Извинете, че много питам  Blush Mr. Green  bouquet

Няма да се разберат Laughing И не само с тази LaughingМоже би ако потопиш торса в стопен шоколад там, където ще се допира до сметаната, ще стане newsm78 Албенка е обяснявала,че шоколадът е добър изолатор. Ако все пак решиш да слагаш кукла-течната сладкарска сметана можеш да разбиеш добре и с нея да шприцоваш розичките. Аз лично не се разбирам с тази на прах и не мога да я сгъстя,затова съм се отказала от нея, но някои момичета се справят LaughingУспех Hug
За замъка-не знам,нямам опит SadНякой друг ще ти помогне Grinning

# 183
  • Мнения: 148
За торта замък -  на два етажа с кули отстрани... как е по добре да направя - да покрия и просто да долепя кулите или да издълбая малко от блатовете на местата за кули? Втория вариант ми звуъчи по стабилен, ама  ме притеснява дали ще се справя с покриването на неправилна форма и... кога трябва да стане издълбаването само на блатовете ли или преди измазването с маслен крем?
ето тук има много замъци стъпка по стъпка,разгледай и ще решиш със какво ще се справиш
http://www.lovelytutorials.com/forum/forumdisplay.php?f=27
Стаси,има и малко рисувано че имаше една бабуна точно над острова,но иначе си подреждах цветовете и така разточвах.Ето тук се вижда как


Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 09:52 от ditsan

# 184
  • Мнения: 258
Ще се отсрамя тогава  Blush
Исках да направя нещо за Цветница, понеже дъщеря ми е именничка и понеже взеха да ми омръзват мъфините, реших торта.Никога досега не съм правила със захарно тесто, даже и блатове не съм правила.Нямам никакви материали и ми отне около седмица да чета темите и да се "образовам".Купих си един комплект за пластелин, който ми свърши чудесна работа.Бои сладкарски не можах да намеря и взех за яйца  CrazyГордея се с първия си опит, въпреки че не е изпипана.Ще се радвам да ми кажете как заглаждате захарното покритие?Аз направих марципан Варна, но на места ми се напука и като покрих тортата отстрани станаха "плисета", които не можах да изгладя и добре че имаше повече листенца за да замаскирам дефектите.
Ето я и самата торта, още не сме я разрязали и не мога да покажа вътре.Направих я вита.Извинявам се за лошото качество на снимката, но апарата ни се развали.

# 185
  • Мнения: 22
Ето, че не било страшно LaughingСамо че това наистина ли го направи за пръв път?И без инструменти?!
И с домашна ММ?!? Shocked newsm78 Мдаааа...какво ли ни предстои да видим по- нататък Confused Laughing Hug
Браво, Дени!
Аз опекох мъфините,обаче още не ми се украсяват LaughingСега съм се развихрила с едни експонати за изложбата LaughingФигурите ми май ще са доста повече от две ooooh!, но ме гони нЕк'ъв ентусиазъм, р'ий'ш ли!!! Joy hahahaТа,докат' не ме е пуснал- да действам Joy

# 186
  • Мнения: 258
Ето, че не било страшно LaughingСамо че това наистина ли го направи за пръв път?И без инструменти?!
И с домашна ММ?!? Shocked newsm78 Мдаааа...какво ли ни предстои да видим по- нататък Confused Laughing Hug
Браво, Дени!
МаринаД благодаря ти!  Blush не знам какво е ММ  newsm78
А иначе съвсем за първи път ми е, ноооо много време ми отне, не знам при вас как е и за колко време правите тези красоти, които показвате.Розичките и лилавите/не знам какъв модел са, май на карамфили ми приличат  Laughing/ на ръка, малките розови цветенца от звездички, листенцата съм си ги правила с ножче за пластелин, а лентичките с преса за пластелин пак  Grinning
PS ММ сигурно е моделираща маса?

Последна редакция: сб, 07 апр 2012, 15:14 от deni_den

# 187
  • Мнения: 818
Момичета,искам да  порьчам бои от тук http://www.cookibooki.bg/14-Оцветители.html.Какви да избера-прахови,течни или гелови?Използвам ММ на Ксеркс.Кои са най изгодни като цена-качество-количество?Да попитам и за отзиви за http://www.cookibooki.bg/46-Флумастери.html
Bambinkamalinka ,аз имам фулмастери но май не са точно такива.Бяха на промоция за около 18 лв.Вършат работа но са със много тънък писец,трябва хубаво да е изсъхнало тестото и става супер.Сладките дето ще пусна сега са със тях.

Благодаря ти ,решено е -ще си порьчам.Очаквам някой да се включи и сьс сьвет относно боите

# 188
  • Мнения: 148
Марина Д,не пускай ентусиазма а твори че аз няма да имам време за нищо от допълнителните неща дето си мислех.
Във момента се боря със апликацията за тортата и нещо не спори,и може да се наложи да сменям концепцията.Та ако не стане поне ти да наваксаш.

# 189
  • Мнения: 31
Здравейте, момичета!!!! Grinning
Започвам да ви следя , впечатлена съм от творбите ви, браво на вас!!!! newsm10
През май очаквам една малка Принцеска, на която смятам да правя най-вълшебните Торти, затова ще чета и ще питам много  Laughing

Засега само ще ви чета  Wink
Хубав уйкенд и нека вдъхновението винаги е с вас!!!! Hug

# 190
  • Мнения: 368
Брей, от другите две теми, тази съм изпуснала с коментарите (отново)  Mr. Green
Пригответе се за дъъълъг пост Simple Smile
iskrone, ягодката ти е много сладка! поздравления за ентусиазма за всяка месечинка по торта Simple Smile Обаче, ако искаш адекватен коментар, не пускай девойчето до тортата, щото очите все натам ми шарят. Много, ама много ти е сладка, пу-пу!
betina33, иде ми малко претрупана тортата с Мики Маус, но пък е огромна, изпъната и шаренка
.◦♥Toche♥◦., много ти е сладка кравичката! И добре си опънала!
juliaM, лодката е жестока!
nalika, ти си знаеш грешките, аз ще продължа да те критикувам за тези колажи, от които не мога да разгледам тортата добре Simple Smile Харесаха ми стилизираните фигурки
ditsan, този куб страшно ме впечатли! Ама наистина са ти откачени тортите  Mr. Green - казано разбира се с най-добри чувства Hug Чудесни сладки си натворила. Тази бързата не мога да я разбера, но ми харесва как си направила кръговете преливащи. Честита ти придобивка!
metchopooh
, ама много сладурско влакче! Трябва да те поразпитам повече за него - вътре бисквити ли са или чиста ММ? Мики е супер! Струва ми се доста трудоемко да покриеш отделните торти с цяло парче чаршаф. Стела ти се е получила много добре! Наистина тия фигури са страшно трудоемки
petia_tag, страхотна бутилка! как докара този поизтъркан вид на шишето?
J_M_M
, добре си се потрудила с инструментите на майстор Мани Simple Smile
van444eto, тази с кученцата, дето най-много я мразиш, ми е любимата  Simple Smile А макарата особено ме впечатли!
nin4e, як автомобил!
Tatitt, кексчетата са си яка врътня! Много нежнички, а количката ми е любима!
ani_d, топката е страхотна! Аз се плаша от кръглите торти, все ме е страх да не се разпаднат
Orchids Flowers, браво
_Пепи_, да ти е жив и здрав младежът! Много, ама много е сладък!
kukita83, плажната е супер. Харесват ми всичките, ама с цял чаршав завити щяха да са още по-добре
BiankaD, страшни зайци!
Лени К, за мен декорацията на мъфини и бисквити е значително по-трудна от торта, защото детайлите са толкова дребни, че не е истина. Справила си се много добре
deni_den, само мога да те поздравя за първия ти опит! Справила си се впечатляващо. Плисетата отстрани се получават, когато не изпъваш покритието, ами направо се опиташ да го загладиш отгоре. Трябва да го опъваш буквално като покривка. Ама как го обясних  Mr. Green Виж няколко клипчета как се покрива с фондан и ще се справиш, сигурна съм!

# 191
  • Мнения: 1 173
ani_d можеш всякакъв блат да замразиш , аз съм замразявала : медовик , Татяна , пандишпан , маслен , кексов с олио ( като твоя) , Династия ....никаква разлика няма след това . Увивам добре в прозрачно фолио и после слагам в торбичка - това за да не поема миризма на "фризер" , все пак разми меса се съхраняват

# 192
  • Мнения: 148
Мишока,как искаш да я разбереш като пак е откачена работа.Поръчаха ми я във 17,00ч на 5 .04 и я искаха за 06,04.
Трябваше бързо да мисля ,момичето заминава за Нантъкет на студентска бригада та по тоя повод е отгоре острова Нантъкет които е заобиколен само от вода.И за да не е празна тортата сложих отстрани изгледа на Ню Йорк ,ама изумих че ще го слагам и защото остатъка от ксеркс се прокъса долу ниско сложих една лента за да скрия.Чак когато я залепих се сетих за това че ще лепя отстрани,а време нямаше никакво та налепих в/у лентата.Абе бързата работа такива ги ражда.

# 193
  • Мнения: 44
Здравейте отново!АЗ продължавам с опитите .Благодаря на всички за коментарите за рисуваната торта с Блум. Повод за декорирана торта бе рожден ден.Знам ,че ще ме критикувате и за подноса но не можах да я преместя -щеше да се разпадне.Има си много недостатъци ,но рожденичката беше доволна:

За същата рожденичка са наложи се да направя още една , която даже не успях да довърша:

Взаимствах елементи от тортите на Буболинката , за което много благодаря.Не знам само дали си ги разпознава.
За вашите торти какво да напиша.Всички са много добри.Не мога да скрия възхищението си когато видя вашите творения.Желая на всички весели празници!

# 194
  • Мнения: 121
Отдавна не съм писала в темата, но нямам много поводи за торти, въпреки огромното ми желание.
Май пак ме обзема музата. И влизам в темата с въпрос...горе-долу добре ми се получи, поне на мен ми харесва, обаче на тази торта нямаше как да сложа някакъв кант накрая за да я завърша и изглежда малко оръфана. Аз си правя фондана. Как мога да се справя с този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт