Отговори
# 540
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Добро утро! Довечера ми се иска да хапнем телешко месо. Рядко купувам, защото смятам, че се готви бавно...Обаче напоследък по разни кулинарни предавания забелязвам, че го приготвят много бързо-може ли линк към подобна изпитана от вас рецепта? Аз ще имам около два часа за готвене. А също и от коя част на животното трябва да е месото, за да остане сочно и крехко-моето телешко /освен вареното/ винаги ми остава сухо и леко жилаво.

според мен има значение породата на животинчето и какво е яло . аз също готвя телешко за минути, т.е. алангле, но в Бг незнам дали има такова месо  Thinking

# 541
  • Мнения: 884
Благодаря на всички, ще пиша какво се е получило.

# 542
  • Мнения: 9 444
това телешко е страхотно http://pep-4o.blogspot.com/2012/03/blog-post_15.html и е точно от черешката. Много е важно как ще бъде нарязано. Месото, което купувам за него е контрафиле (рибицата), но в предаването го направи с бон филе. Още по-добре, стига да намериш.

След като си отядохме с телешко месо го правих 2 пъти и със свинско контрафиле, а единия път му добавих и гъби, тъй като заминаваше в колет за студенти  Laughing да не свикват.

# 543
  • Пловдив
  • Мнения: 535
Дайте идеи какво да направя многото сварени яйца, които останаха от великден  newsm78
Мисля за някаква яйчена салата  Thinking

# 544
  • Мнения: 2 814
Пепина, виж тук в темата , има линк и към миналогодишната такава.

# 545
  • Пловдив
  • Мнения: 535
  bouquet мерси

# 546
  • София
  • Мнения: 1 464
 Моля ви, споделете рецепта за кекс или някакъв вид сладкиш с прясно, а не кисело мляко  Praynig
Някой правил ли е този много вкусен кекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339561.0? Дали ще стане, ако сложа прясно мляко вместо вода и го направя във формата за мъфини?
 Питам, отговарям си, това не върви към добро  Joy
 Ще направя този http://benita-roshita.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html.

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 15:47 от Ева на третия етаж

# 547
  • София
  • Мнения: 12 646
Погледни тук:http://recepti.kulinar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D … %D0%BA%D0%BE-1664
На мен ми се получава страхотен!

# 548
  • Мнения: 4 864
Здравейте, правя френската селска торта. Бърках 30 мин у цветът си седи жълт,като на разбит жълтък. Така ли трябва да е или по-скоро да покафенее?

# 549
  • Мнения: 2 814
Ева , тази рецепта е много сполучлива, слагам вътре парче локум, отгоре замразени плодове и орехи... с парченца пресни ягоди стават убиец.

# 550
  • Мнения: 22 867
Здравейте, правя френската селска торта. Бърках 30 мин у цветът си седи жълт,като на разбит жълтък. Така ли трябва да е или по-скоро да покафенее?

KaRoLa, става въпрос за сместа на огъня, предполагам? При мен за по-малко от 20 мин става с цвят на старо злато, варя на газ. Тя ще си остане жълта, но с по-наситено жълт цвят, отколкото в началото.

# 551
  • Мнения: 4 864
Да, същото... Стъана меко тесто,предполагам трябва да е така  newsm78 Май няма да се получи от първия път  Confused

# 552
  • Мнения: 22 867
Да, същото... Стъана меко тесто,предполагам трябва да е така  newsm78 Май няма да се получи от първия път  Confused

Тестото е меко и много еластично, леко се точи.

# 553
  • Мнения: 4 864
Моята френска торта ще е мини вариант Simple Smile После ще ви я снимам да видите Simple Smile Всяка кора става на малки мехурчета....Ще трябва да я правя още няколко пъти

# 554
  • Мнения: 22 867
Всяка кора става на малки мехурчета....

Ако това е при печенето, просто преди да сложиш във фурната, набоди с вилица блата.

Общи условия

Активация на акаунт