Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 12 654
но дефакто съм. И тъй като много обичам разни източници с крадени рецепти и снимки не им се доверявам.  а в този основно са такива явно. Иначе в рецепта за Пържоли с две вина... не би стояла  снимка на карамелизиран обърнат сладкиш... и все такива
Момичетата обикновено питат за изпробвани рецепти, а не от нет-а  Peace
Защо мислиш, че след като е от нета не е изпробвана? Съжалявам, че се опитах да бъда полезна.

# 46
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,хвърлила съм око на едни рецепти от "Черешката на Тортата"  ,но нещо не си ги намирам в нета.....някой може ли да ми даде рецепта на Иринкиното "солмон-пате" .Ще се радвам и ако някой ми даде по-точни обяснения за предложението на Шеф Манчев за сьомга със спанак .Смейте ми се ,но като си пусна записа по Нова Плей ,от писаци на детето ,нищо не схващам  Mr. Green

# 47
  • Мнения: 3 743
Какво да приготвя с натрошени точени кори Rolling Eyes

Баница! Правиш сместа за плънката, объркваш в нея корите и печеш. Така правя, когато нямам време да чакам да се размразяват, защото в близките магазинчета са все от фризерите. Разбира се можеш и млечна баница да направиш. Peace

Ех, че то било лесно. Много благодаря  bouquet
Значи намазвам, набрашнявам, омесвам всичко плънка и кори и мятам във фурната. Ще пробвам довечера Party

# 48
  • Мнения: 22 867
Значи намазвам, набрашнявам, омесвам всичко плънка и кори и мятам във фурната. Ще пробвам довечера Party

Галче, няма нужда да набрашняваш, само намасли тавата. Аз обикновено олио ползвам, но може с каквото си го правиш. В купа разбивам яйца, кисело мляко, сирене, мазнина, слагам и 1-2 с.л. брашно, сода може да сложиш или бакпулвер, накрая начупените кори, обърквам с лъжица, сипвам в тава и пека. Това е. Е, не е като баницата на Морена, но вкъщи я харесват! Grinning

# 49
  • Мнения: 9 446
Здравейте ,хвърлила съм око на едни рецепти от "Черешката на Тортата"  ,но нещо не си ги намирам в нета.....някой може ли да ми даде рецепта на Иринкиното "солмон-пате" .Ще се радвам и ако някой ми даде по-точни обяснения за предложението на Шеф Манчев за сьомга със спанак .Смейте ми се ,но като си пусна записа по Нова Плей ,от писаци на детето ,нищо не схващам  Mr. Green

ето солмон патЕ http://www.facebook.com/note.php?note_id=270861909665488

предложението за спанак - задушен спанак с чесън и пресен лук, с пресни домати. Полято със сметана. После сервирано  в чиния, а в/у него поставена готовата сьомга.
Аз го харесах, ще стане и с друга риба - цаечена или задушена, но  с удоволствие ще изхвърля сметаната, защото мъжете не ядат риба и млечни/яйца.

# 50
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,хвърлила съм око на едни рецепти от "Черешката на Тортата"  ,но нещо не си ги намирам в нета.....някой може ли да ми даде рецепта на Иринкиното "солмон-пате" .Ще се радвам и ако някой ми даде по-точни обяснения за предложението на Шеф Манчев за сьомга със спанак .Смейте ми се ,но като си пусна записа по Нова Плей ,от писаци на детето ,нищо не схващам  Mr. Green

ето солмон патЕ http://www.facebook.com/note.php?note_id=270861909665488

предложението за спанак - задушен спанак с чесън и пресен лук, с пресни домати. Полято със сметана. После сервирано  в чиния, а в/у него поставена готовата сьомга.
Аз го харесах, ще стане и с друга риба - цаечена или задушена, но  с удоволствие ще изхвърля сметаната, защото мъжете не ядат риба и млечни/яйца.
Пеп-чо ,мерси!
Днес ги търсих във фейсбук ,но нищо не видях там.Дори се озадачих ,че Ирина е пропуснала да ги предостави.
А сьомга върху канапе от спанак бях яла преди време в един ресторант и много ми се услади ,но някак си не успявам да я докарам същата.Надявам се идеята на Манчев да се доближи  Peace .

# 51
  • София
  • Мнения: 10 825
Чарита, направих сместа снощи,... Не знам защо така. Може би Т* на олиото ?  newsm78
Имаш предвид, че не е било добре загрято олиото или че много съм го прегряла?
Аз се сетих още нещо - вместо 2 белтъка сложих едно цяло голямо яйце. Дали пък то не ми е врътнало този номер? newsm78
Тези дни ще направя втори опит защото иначе много ни се усладиха на всички кюфтенцата и да видим как ще се получат

# 52
  • Мнения: 3 743
Моля за рецепта за кюфтенца от спанак

не точно кюфтенца и не съм я пробвала, но звучи интересно  Wink
http://blog.superhealthykids.com/2012/03/spunky-spinach-noodles/

лабрекс, още веднъж благодаря  bouquet

# 53
  • Мнения: 9 446
Чарита, направих сместа снощи,... Не знам защо така. Може би Т* на олиото ?  newsm78
Имаш предвид, че не е било добре загрято олиото или че много съм го прегряла?
Аз се сетих още нещо - вместо 2 белтъка сложих едно цяло голямо яйце.

на по-слаба Т* поемат много олио и се "разлагат" едни такива... ; на по-силна Т* остават сурови вътре.  Но може и от  яйцето да е - белтъка по-добре споява.
АМа щом са ви харесали във фурната, може да им добавиш малко олио в сместа и пак там да направиш.  В рецептата ми най-долу има линк за такива на Ели пък, които ги е правила във формата за мъфини направо. Аз обаче предпочитам нездравословно изпържени  Laughing с хрупкава коричка.

# 54
  • Мнения: 2 220
Имам половин кутийка подсладено кондензирано мляко и се чудя дали мога да го вкарам в смес за крем карамел.
Обикновено правя крем карамела с 6 яйца и литър мляко.
Ако изсипя половината кутия кондензирано мляко, колко прясно мляко да добавя и да слагам ли допълнително захар  Thinking

# 55
  • Мнения: 1 775
Сигурно 100 пъти е казвано, но да попитам пак аз. Grinning
Ако искам да замеся тесто, което няма да правя веднага и ще оставя в хладилника, на сутринта като го извадя трябва ли пак да втаса/предвид, че и докато стои в хладилника ще е вече вероятно/ или просто да се отпусне на стайна температура? 

# 56
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Be Light , лично аз изкарвам и ползвам веднага - тестото си е втасало достатъчно, ако не е за козунак разбира се.

Диамантче, аз бих доляла пр.мляко докато се получи общо 1л. и да сложа захар съобразно колко мляко съм доляла.

# 57
  • Мнения: 48
Здравейте , искам да попитам за приготвянето на крем карамел в тава. Може ли рецепта .

# 58
  • Мнения: 2 220
Благодаря, Solar Wind  Hug

Ivonche, крем карамел в тава се прави както и в купички, но трябва да сложиш тавата в по-голяма тава, за да печеш на водна баня  Peace

# 59
  • Мнения: 311
Пеп-4о, а какъв е синапа в тази рецепта - бял или черен?

http://pep-4o.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html

Общи условия

Активация на акаунт