евала на такива родители

• 15 184
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Докогато иска- това е неговия живот. След като не я обича а обича друга, от какъв зор е длъжен да живее с нея само защото майка му така решила или сакън да не я нарани?

За каква съпричастност говорим? Всеки по къщите си и отношенията отдалеч. Това не е просто съпричастност- това е твърда опозиция на избора на сина.
Не, майка му не е решила нищо - просто е компенсирала поведението му, щото той не проявил и елементарно уважение към жена и деца, след като просто ги е изтрил от живота си. Другите не са хора, ми играчки за него, тъй ли излиза? Как пък е заобичал друга, точно кат се е видял с пари? И опозиция да е - жената е постъпила човешки с човек, зарязан от него. Или, понеже е на мама синчето, трябва да го защитава безогледно до последна капка кръв, та ако ще и престъпник да е станал?

Първо, никъде нямаше уточнения че ги бил изтрил от живота си нито споменаване за липса на уважение. Да изтриеш бившия е нормално но децата са си твои до гроб.
Мога и съм свободна да се събирам с когото поискам и да зарязвам когото поискам. Това зависи само и единствено от моята преценка.

Защо реши че го е направил "когато се е видял с пари"? Това е външната част на айсберга- това което хорицата виждат и обсъждат просто защото не е лесно да видиш по-далеч от носа.

Когато променяш заниманията в живота, се променя и средата и ти също. А заедно с тази промяна, идват съвършенно други критерии за партньор до теб. Така че...парите тук нямат нищо общо.

# 61

Докогато иска- това е неговия живот. След като не я обича а обича друга, от какъв зор е длъжен да живее с нея само защото майка му така решила или сакън да не я нарани?

За каква съпричастност говорим? Всеки по къщите си и отношенията отдалеч. Това не е просто съпричастност- това е твърда опозиция на избора на сина.

Той, докато иска, може да прави всичко с живота си. Майка му е личност и също има право на избор с кого,как и къде да контактува. Тя не е длъжна да живее в неговия живот. Когато някой трябва да взема решение за връзките си с внуци, майките, бащите им, понякога взима и непървосигнално решение. Аз не виждам никаква драма, а едни цивилизовани отношения между две жени и едно дете.
А останалото ("всеки по къщите си") - първо да изградим собствен дом и тогава да раждаме, че утре някой би ми казал това в скобите? Да му мислят майките с дъщери ooooh!

# 62

Защо реши че го е направил "когато се е видял с пари"? Това е външната част на айсберга- това което хорицата виждат и обсъждат просто защото не е лесно да видиш по-далеч от носа.

Когато променяш заниманията в живота, се променя и средата и ти също. А заедно с тази промяна, идват съвършенно други критерии за партньор до теб. Така че...парите тук нямат нищо общо.

Съгласна съм. Това са разсъжденията на консуматорското общество. То дори и да прояви съпричастност, лесно се улавя лицемерието му.

# 63

Той, докато иска, може да прави всичко с живота си. Майка му е личност и също има право на избор с кого,как и къде да контактува. Тя не е длъжна да живее в неговия живот. Когато някой трябва да взема решение за връзките си с внуци, майките, бащите им, понякога взима и непървосигнално решение. Аз не виждам никаква драма, а едни цивилизовани отношения между две жени и едно дете.
А останалото ("всеки по къщите си") - първо да изградим собствен дом и тогава да раждаме, че утре някой би ми казал това в скобите? Да му мислят майките с дъщери ooooh!

Виж...аз по-горе споменах. Партньори можеш да си избираш сто ако щеш и колкото щеш, децата са ти едни и за цял живот. Ние не знаем бащата зарязал ли си е децата, но със сигурност знаем че бабата е зарязала сина си. Та в този смиъл да, аз виждам драма и не съм съгласна че отношенията майка-син могат да бъдат коментирани със сентенции за свободен избор на контакт.
Тя не е длъжна да живее в неговия живот ти правилно го каза- но тя ВЕЧЕ живее и се е намесила в него ИЗКЛЮЧИТЕЛНО драстично.

# 64
  • Затънтена някъде зад дувара
Не, не това  което видях с очите си,че свекървата не се меси просто помага финансово на снаха си и внучето си.Свекърът живее в България със снахата ,в една къща но на различни етажи.Помагат си взаимно.Сега синът им живее в друг град с новата си жена.

# 65

Виж...аз по-горе споменах. Партньори можеш да си избираш сто ако щеш и колкото щеш, децата са ти едни и за цял живот. Ние не знаем бащата зарязал ли си е децата, но със сигурност знаем че бабата е зарязала сина си. Та в този смиъл да, аз виждам драма и не съм съгласна че отношенията майка-син могат да бъдат коментирани със сентенции за свободен избор на контакт.
Тя не е длъжна да живее в неговия живот ти правилно го каза- но тя ВЕЧЕ живее и се е намесила в него ИЗКЛЮЧИТЕЛНО драстично.

Не пиша сентенции, а изказвам мнение за "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО драстично"-то намесване на една жена в живота на сина си. Че именно не се меси, а има собствен и нормално е да е свързан с някои хора от близкото минало на сина й. Той може да го е зачеркнал, но тя собственото - не.
Явно е човек със собствени позиции и мнения, както и за тези със сина й. Всеки сам си избира приятелите, но родителите - не.

Успех в събирането 2013г.!

# 66
Не, не това  което видях с очите си,че свекървата не се меси просто помага финансово на снаха си и внучето си.Свекърът живее в България със снахата ,в една къща но на различни етажи.Помагат си взаимно.Сега синът им живее в друг град с новата си жена.

Ама едно е да помагаш финансово -то си е в реда на нещата, и съвсем различно да им дадеш част от къщата си и да обявиш сина си "калпав" за това че има втора жена.
От това се подразбира че бабата не желае да има общо нито със сина си, нито с второто му семейство. А това вече не е просто "финансово подпомагане"

# 67
  • Затънтена някъде зад дувара
Да уточня,че по думите на  свекървата синът й е калпав,защото е имал финансовата възможност да ги подпомага  а не го е направил .Изоставил ги е буквално ,тъй като снаха й е сирак.Разбирате ли-тя не може да им се бърка в семейните работи.Споделяла,че болката й е за внучето което не иска да живее мизерно.

# 68
  • София
Да уточня,че по думите на  свекървата синът й е калпав,защото е имал финансовата възможност да ги подпомага  а не го е направил .Изоставил ги е буквално ,тъй като снаха й е сирак.Разбирате ли-тя не може да им се бърка в семейните работи.Споделяла,че болката й е за внучето което не иска да живее мизерно.
Е, това е съвсем друго. Хубаво е постъпила жената, според мен.  Peace

# 69
И какво значи да подпомага? Да накупи къщи, имоти и вили ли?
Нещо странно има тук, не знам как не го виждате...

# 70
Аз ли трудно се поставям на мястото на свекърва или майка или вие?
Представете си това с вашия син?

# 71
  • Насред хаоса
Работих и живях години в чужбина.Срещнах много човешки съдби и реших да ви разкажа за една майка.Да наречем лицето Х.Една жена която е създала по своите думи добро семейство,родила и отгледала съвместно с мъжа си син и дъщеря.След време синът им се жени и идват да живеят в техния дом,който е голяма двуетажна къща.Дотук добре,ражда им се първо внуче ,синът подхваща бизнес, провървява му и....си намира любовница.Сега по- интересното е че след като изоставя семейството си ,свекървата предоставя за ползване първия етаж от къщата на внучето и снахата.Аз бях свитетел как тази женица купуваше и пращаше подаръци и пари на снахата.Синът толкова не се грижеше за тях колкото свекървата.Дори с ушите си чух как съветваше снахата да не остава сама в живота!Казваше -каква вина имат внучето и майка му,че синът ми излезе калпав!Питам ви -колко от бившите свекърви са постъпили човечно с нас?Аз лично подържам добри взаимоотношения,но това е болната ми тема!

Първо, никъде нямаше уточнения че ги бил изтрил от живота си нито споменаване за липса на уважение. Да изтриеш бившия е нормално но децата са си твои до гроб.
Мога и съм свободна да се събирам с когото поискам и да зарязвам когото поискам. Това зависи само и единствено от моята преценка.

Болднах написаното от авторката, което отговаря на въпросите ти. И, понеже не мога да се стърпя, ще взема да питам: колко хора остават цял живот с едно и също занимание, с едни и същи интереси, с една и съща среда? Ако това определяше критериите за избор на партньори, читаво семейство да не е останало. Демек - нова среда - нови критерии - нов партньор.
И да, наистина няма угодия - в друга тема реват как свекървите били такива и онакива, не търсели децата, не ги интересувало нищо, тук една застанала зад гърба на снаха си - пак е тиранична или прави някакви сметки. И как смее да каже за сина си, че е калпав, като не поемал финансова отговорност за семейството, което е създал. Айде, да не е семейството, децата да са. Ми калпав е, че и повече от калпав.

# 72
Сомбре, твоята интерпретация е интересна. НО реално на мен далеч не ми звучи така - след прочита на първия пост.

# 73
Много е елементарно това обвързване смяна на средата - смяна на партньора.
Стане някой депутат - хоп, смяна на жената, после го вдигнат зам. министър, после министър - той ще напълни хазната от такси за развод и подялба на имущество.
По-икономично ще му бъде да сменя любовниците.

# 74
  • София
И какво значи да подпомага? Да накупи къщи, имоти и вили ли?
Нещо странно има тук, не знам как не го виждате...
Ние го виждаме, но след последния пост е малко по- малко странно. Никой нормален човек няма да изхвърли жена с дете на улицата.

Общи условия

Активация на акаунт