евала на такива родители

• 15 246
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
Снежа - както е видно - за свекито от темата няма значение подписа!
Тя нито е длъжна да дава на тази - нито на онази - с подписа, моля ти се!

Ако нямаше дете и тази жена закъса, щеше ли да я приеме да живее в къщата й?
Аз да.
За мен снахата е част от моето семейство - мое дете.

# 271
  • Бургас
Снежа63 , това, че ти познаваш мъже, които разсъждават така, изобщо не значи, че всички разсъждават така. Има мъже, които не правят разлика - жената им си е жена, а детето - тяхно дете с или без подпис. И при раздяла детето си остава тяхна отговорност, както и жената няма да бъде натирена на улицата - това не е до подпис, защото и тези с подписа могат така да го извъртят, че да останеш на улицата.

# 272
Нещо започна да си противоречиш. Последно - ще я приемеш ли, няма ли?

И тук въпросът опира - не до подписа - а до това ти как ще възприемеш жената, с която синът ти е решил да живее и да създаде семейство.  Wink

За мен пък снахата не е част от моето семейство, тя е част от семейството на сина ми. И ако на него мога да кажа всичко, на нея - не бих могла.

# 273
  • София
За мен пък снахата не е част от моето семейство, тя е част от семейството на сина ми. И ако на него мога да кажа всичко, на нея - не бих могла.

Тук съм съгласна с теб  Peace
И няма значение кой каква хартийка е подписал, те са си семейство.

# 274
Нещо започна да си противоречиш. Последно - ще я приемеш ли, няма ли?
Не си противореча .

При обстоятелствата които са в момента бих приела снахата, но само заради детето т.е. не заради нея. При първа възможност ще й предложа помощ за да се изнесе. Все пак този дом е на моя син и добър лош е факт. Следващата е също факт. При такъв случай на мен не ми е ясно дали той не е живял с нея само заради детето или до дето си намери някоя друга.
Какво в такъв случай мога да кажа? Какъв въпрос да му задам? Какви задължения има той към нея?
Сключване на брак значи, че си задължен. Задължен си към този човек.
Това да не е харем? Дори и там има законово положение.
За мен пък снахата не е част от моето семейство, тя е част от семейството на сина ми. И ако на него мога да кажа всичко, на нея - не бих могла. Живял с една - дете. Утре друга. Тя си харесала друг, грабнала детето при трети.
Та утре, тази жена няма никакви законни права. Тя е притурката към внучето. Жена под наем.

Тук съм съгласна с теб  Peace
И няма значение кой каква хартийка е подписал, те са си семейство.
И част от моята фамилия, моето семейство.

# 275
  • София
...

# 276
На какво да казвам "Евала"? На това че, искат внучето да е около тях ли? Едва ли им пука за снахата. А снахата? Хм, снахата. Горката тя.

Няма място за Евала, не знам защо за повечето от вас изглежда свръхестествено, други пък търсят скрити помисли...
"Колко от бившите ни свекърви са постъпили или биха постъпили така" -  малко, полага  се на богоизбрани.

# 277
Всяка форма на човечност е добре дошла в днешното време на алчност, злоба и мъст. Аз пък познавам жена, която така и не подписа с приятеля си, а той почина няколко месеца преди тя да роди детенцето им. Преди да почине живееха заедно, а след смъртта му неговите родители я натириха от неговото жилище и казаха, че това не е тяхно внуче, тя пък не е била негова съпруга. И всичко това, защото той приживе беше богат и детенцето трябваше да бъде наследник.

# 278
Всяка форма на човечност е добре дошла в днешното време на алчност, злоба и мъст. Аз пък познавам жена, която така и не подписа с приятеля си, а той почина няколко месеца преди тя да роди детенцето им. Преди да почине живееха заедно, а след смъртта му неговите родители я натириха от неговото жилище и казаха, че това не е тяхно внуче, тя пък не е била негова съпруга. И всичко това, защото той приживе беше богат и детенцето трябваше да бъде наследник.
newsm10 newsm10 Най-накрая някой да погледне от чисто човешка гледна точка. Да видим кой какво дава, а не кой какво губи.
В този живот можеш да дадеш без да очакваш нещо в замяна. просто да направиш добро на някого.

# 279
Само че съм чувала - че дори при смърт може да се направи ДНК тест. Не че има значение.
И ако имаха брак - какво щеше да остане за детето, ако не са купили нищо заедно? Обич, признание от бабите ли мислите?

# 280
При брак детето се записва автоматично на името на бащата и става негов наследник.
При брак наследник на бащата е и майката по закон.
За смърт не ми е известно, но дори след развод до 8 месеца / не съм убедена/ детето носи името на бащата. До 1 година ако не се направи ДНК и не се оспорва в съда бащинството, остава с името на мъжа в брак и всички права на наследник.

# 281
Ако бащата е признал детето, то е негов наследник, независимо дали има брак или не. Naughty

# 282

За доказване на бащинство при починал баща - има как, то и във форума имаше такъв случай - детето беше записано на името на майката, бащата почина след раждането и майката предприе необходимото, за да получи то името на бащата.

# 283
Ако бащата е признал детето, то е негов наследник, независимо дали има брак или не. Naughty
Напълно, но не и майката на детето.
При брак майката е наследник на 50%.

# 284
Така или иначе бащата, преди да почине, си е оставил някакъв документ, с който удостоверява, че детето е негово. За юридическите подробности не съм в час, но исках само да кажа, че с цел да изгонят майката и бебето от семейния имот бабата и другите роднини спретват голяма простотия. Наложи се жената да се мести от едно населено място на друго, след това да сменя работа и т.н. подробности, които така или иначе са незначителни на фона на мъката от смъртта на бащата на детето й. За морала говорех, тя жената с детето така или иначе ще се оправи и се справя, ама не ги знам другите как спят спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт