С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Надя*, в началото изнервящо. Сега направо МЕГА изнервящо Mr. Green

Всеки ме пита първо роди ли... все едно в тайна ще го запазя.  ooooh!
После се почват едни спекулации, че чака еди кой си, че на еди коя си дата иска и тн. И накрая се завършва с едни жалостиви погледи и прекалено мило говорене все едно не ще раждам, а скоро ще мра.
Телефонът ми напоследък е безвъзвратно загубен някъде в къщата  Twisted Evil

Ох, да.. забравих да кажа, че овсен че нямам контракции- и разкритие нямам. Поне успокояващото е, че бебка е слязла и шийката е почнала да се скъсява, но не и да омеква.  Crazy

# 241
Търпение на всички чакащи и много сили на вече родилите Hug Praynig
За раждането няма какво да споделя - 100% естествено, без обезболяване, последните две контракции не ги помня от адска болка, после на магарето не ме е боляло, имах пълен контрол над напъните и с 3 напъна бебка се появи. Чувах акушерката и следвах съветите и.

При мен маратона е следния: кърмене на 2 1/2ч., после 5 мин. цедене, за сега съм с повечко мляко и няма как.

После повиване, миене на помпата и малко работа из нас и дошло следващото кърмене.
Относно пазенето на хигиена за бебето - този път я карам доста спокойно - миене из нас през ден, пране в пералнята, не на ръка и въобще по-лежерно.
Огромна благодарност на DI_ - консултанта по кърмене от първа страница, надявам се и вие да споделяте опит.

Не съм, Духи - знам, че сте кърмили дълго, сигурно и други, но за вас се сещам.
Ям пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, месо и по-малко млечни заради алергия, пия по 3 литра вода, ядки и все се надявам този път да кърмя по-дълго от 5 месеца. Така, че приемам съвети всякакви.
Малко ми се израниха зърната, но съм с големи гърди, зърна и малката не може да захапе дълбоко, нали е дребчо! Да видим като укрепне да не боли толкова. Държа я по 15 мин.

Това е....чакам съвети и мнения!
 Hug

Satori, минах през същото последните дни - адски изнервящо е, още малко!!! Hug

# 242
И аз съм от чакащите, утре съм на тонове, за сега нямам контракции, нямам разкритие. Инато овне от малко ей... И аз съм супер надъхана да кърмя дълго та чета и попивам всякакви съвети. Hadji, браво за напълно естественото раждане аз още се чудя за тая упойка хем искам хем не  newsm78. Стискаме зъби още малко момичета колкото и да се забавят, все пак са априлчета няма да зараждаме юни я   bouquet

# 243
  • Перник
Пак аз Embarassed но вие знам, че ме разбирате със сигурност.
Hadji, аз кърмих сина ми 3 години Crazy Отначалото нищо не ми беше ясно. Изобщо не знаех за съществуването на консултанти по кърмене. Правех всичко както ми подсказваше майчинския инстинкт. Кърмех бебето на поискване, сучеше 10-15 мин. и запиваше, и като се събудеше - пак гладно. Мисля, че най-важното е да не си внушавашш, че ти намалява кърматата. Аз така и не разбрах какво е това да ти намалее кърмата, а не полагах никакви специални усилия, просто си кърмех детето - без режими - и ползвах помпа, когато усетех напрежение в гърдите.

Наскоро моя позната ми сподели, че едното хранене на детето било кърма, а другото на АМ. Много искала да го кърми, но нямала кърма. Питам я - как разбра, че нямаш кърма, а тя не може да ми отговори. Посъветвах я по-често да дава на детето да суче, а тя ми вика - Аааа, не мога и аз съм човек, трябва ми време и за себе си...  Shocked Последното изр. е без коментар.
Между другото има доста жени, които разсъждават така ooooh!

# 244
  • Перник
.........Стискаме зъби още малко момичета колкото и да се забавят, все пак са априлчета няма да зараждаме юни я   bouquet

Joy Разсмя ме истински. Мен вече като ме питат кога ще раждам, казвам този месец Laughing

# 245
  • София, Младост

Между другото май повечето бебета от темата се родиха и чакащите/пишещите останахме малко. Съдя по пълненето на темата.

Има още чакащи, не сме толкова малко  Hug
За мен уж има още време, ама си имам контракции всеки ден, да не говорим ако изляза от къщи-на третата крачка ме стяга корема, че и боли. Шийката беше омекнала и центрирана още преди месец. в петък съм на преглед, ще видим докъде съм я докарала. Аз съм се настроила за по-ранно раждане, ама да не взема да пренося накрая...  newsm78

# 246
  • София
geryito прецени на място за упойката. Ако раждаш нормално без окситоцин, вероятно няма да ти трябва. Аз се надявах много втория път да родя по-леко, но ми изтекоха водите, нямах почти никакво разкритие и много слаби контракции. Включиха ми окситоцин слабо първоначално и контракциите се усилиха, но не бяха достатъчно ефективни. Усилиха ми окситоцина и болката стана много силна в един момент. На 5 см. си поисках упойка. Не съжалявам за упойката, защото направо се родих с нея. Дозираха ми я така, че да усещам контракциите, но доста по-слабо и можех да си движа краката нормално. После малко я усилиха, докато ме шиха и това беше. Бебка се роди на третата контракция.   Wink

# 247
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Честито на новите бебоци и на техните смели мами !!!!  baby_neutral
Днес  една моя позната роди тук, в Пловдив, в Селена, малко бебе Мария - 2950, 50 см   Hug мНОГО ХУБАВКО ... Каза че всичко е наред и с нея и с бебето /изключвам, че е секцио и краката още и бяха неподвижни под влияние на спиналната упойка  около 3 часа след операцията ... Sick /
Иначе днес и аз бях на док, тоновете са добре, главата пак си изостава за сметка на дългите бедра и така  Mr. Green .... всичко в норма ...... От одеве се вихря да чистя, прозорците измих .... Въобще ме е целунала музата за чистене, освен нервата която ме гони, заради това че още не зная кога ще ме резнат и все повече се нервя  #Cussing out
  bouquet чао за сега на всички ...

# 248
И аз чакам... но признаци още няма, даже и контракции си нямам, само по 1-2 на ден. Имам чувството , че колкото повече се разхождам, толкова по-малко са признаците за скорошно раждане Sad. Чак в понеделник съм при док., но се ужасявам, че ще каже, че пак нямам никакво разкритие. Добре, че сте вие и виждам, че всички споделяте моите притеснения, та не съм полудяла напълно.   Hug Hug Hug

# 249
И аз си чакам.Термина ми е в събота.Днес бях на доктор,никакви признаци за излизане.Тонове перфектни все едно няма да раждам сега-никакви контракции не съм имала досега.Направо не знам този моят мъжкар не иска да излиза.Единственото което ме притеснява е че плацентата е вече доста остаряла и доктора ми каза,че ако до 11 не родя да ходя доброволно в болницата и да ми предизвикват раждане.Абе инатливо овне ще да е

# 250
Привет на новите бебици и честито на техните мами- да си много здрави и силни !  Grinning
И аз да ви се оплача:Взех, че лепнах някакъв бацил, сополи, храчки, гърло-ужас-стоя по 1 час в банята да се секна и кашлям !А на всичкото отгоре док. каза, че тая седмица ще се ражда  ShockedАз изпадам вече в паника, хем не ми се чака вече, хем ме хвана шубето ! Най-лошото е, че на док. му се струвам много сложен случай (имам две миомектомии) и не съм сигурна, че знае точно какво да ме прави !Снощи дъщеря ми вика: защо не отивам в София да раждам и аз съвсем се панирах! Накрая да става каквото ще, ако е писал Господ ще оживея, дано само с бебка всичко е наред!!! Praynig
Млъквам вече с моите глупости, че да не ви натоварвам повече !
Усмихнат ден на чакащите и успех с кърменето на мамичките ! :hug:color]

Dundulina, Аз мислех, че съм с най-голямата кака тука, но чак сега виждам, че дъщеря ти е почти пълнолетна!!! Поздрави, и оздравявай бързо!   bouquet

# 251
Спите ли, спите ли  Mr. Green
Аз дремнах час-два и вече се зомбирам  Whistling Поне свикнах да спя по 4-5 часа на денонощие, та се надявам да ми е от полза  Laughing

Хаджи, много добре те е посъветвала Надя - води се по детето! Няма по-добър източник на информация и съвети Simple Smile
Не гледай часовника и кантара - следи бебока.. Ако пишка и ака достатъчно (3-5 наакани и 6-7 напишкани памперса) и имате около 8-12 кърмения за денонощие, значи всичко е наред Simple Smile

За разранените зърна - постарай се да пооправиш малко позата (с големи гърди и зърна е по-трудно в началото). Много е важно хубаво да пъхаш гърдата (ареолата, не само зърното) - защото така се получава просто "дъвчене" - оттам и разраняване, но най-вече неефективна стимулация на гърдата и по-малко производство в последствие.. Важно е да чуваш отчетливо гълтане (нещо като "къх-къх"), а не само привидно да суче.
Не става от раз понякога, ама съм сигурна че ще се справите  Hug

Надявам се да нямате проблеми, но ако има - питай смело  Hug

# 252
Момичета, аз пак споделям с вас щъркелови новини ......... Grinning
Вчера сутринта мама zlatoto87 е родила момче Явор - 3600гр., 52см.

Също вчера мама amber2011 е родила момиченце Тиарра - 3450гр., 50см.

Да са ни живи и здрави новите попълнения, а на скъпите им майки - бързо възстановяване!  Hug

# 253
Честито на новите мами - бързо възстановяване!

Духи, много ти благодаря, всичко това го правя, чувам къх-къх, ама пусто гърдите и зърната са ми големи!
Ако има затруднения пак ще питам!

# 254
Честити ни нови попълнения!!! Да са живи и здрави, да радват мама и тати!!!

Аз си чакам още... Rolling Eyes Така че - не сме малко чакащите! Party

Общи условия

Активация на акаунт