Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 300
  • 857
  •   1
Отговори
# 270
Извинявай - неправилно съм се изказала - не е гняв, желание за живот в по-добра среда.

JP не живеем някъде, без правила, без общини и без съседи. Тоест се съобразяваме с всички тези обстоятелства -  аз вярвам, че при натиск може да се въздейства върху практиките на общините. Случвало се е вече, може и отново.
За съжаление това отнема време, но друго трайно, коректно и адекватно за мен решение няма. Пак казвам, дори и евтаназия да въведат:
1. Отново ще се краде и става по лесно.
2. Няма капацитет за избиване на кучетата незабавно, а след цяла година работа примерно - ще сме в изходна позиция.

# 271

JP не живеем някъде, без правила, без общини и без съседи.

Напротив - живеем без правила. И това е заразно.

# 272
Някой горе попита какво трябвало да се направи. То отдавна вече в закона е решено какво трябва да се направи, при това е измислено доста добре - комбинация от мерки, които ако се приложат както трябва би трябвало значително да облекчат положението. Имаше и срок. Срока мина, на общините трябваше да се наложат сериозни глоби за неспазването му, но нещата се разминаха.

- "Кастрирай и върни" - Тази мярка не е панацея, нито сама по себе си може да намали броя на кучетата на улицата. Ако се прилага системно (и се спре притока на нови кучета към улицата) би трябвало поне да спре броят им да не се увеличава. Според СЗО прогнозната продължителност на живота на куче на улицата е 5 год. Отделно, Екоравновесие трябва да разселва кастрираните кучета, така че да не допуска образуването на глутници, защото е видно, че дори кастрираното куче в глутница е териториално-агресивно. И трябва да се спре с подхранването от разни откачалки, защото хранителната база също затвърждава териториалната агресия.

- Масова регистрация на домашните кучета. В срок от 2 седмици всеки е длъжен да регистрира новопридобито куче в общината, да му сложи чип и да заплаща за него годишен данък. Кастрирано куче се освобождава от данък, за да се насърчи кастрацията на домашни кучета.

Колко хора го правят? Защо не се проверява повече за регистрация? Правят акции, плашат пилците, после - пак нищо. Щом всяка клиника има, не вярвам да е кой знае колко скъп един чип-четец. Трябва постоянно да има цивилни инспектори, които да проверяват, дори в нетипични часове на деня, когато се разхождат кучетата, защото от 8:00 - 17:00 трудно ще се излови някой.

Ето, тази мярка сама по себе си, ако се приложи както трябва и хората бяха съвестни с регистрацията, всяко изхвърлено домашно куче би трябвало да може да се идентифицира и да се наложи глоба на собственика.

- Според мен трябва да се спре нерегламентираната продажба на кучета. Стига с тия зоо-борси, пазари, зоо-магазини, внесени кученца в багажник от Сърбия и Унгария без ваксини и пр. Който иска породисто куче - да изкара пари и да си купи от легален развъдник, който не може - да си осинови от приют.

Знаете ли, че в закона е предвидена такса, при това доста голяма за частни лица, не членове на киноложки клубове, които заплождат и продават? Да, всички хора с обяви като долните, им се полага една солена такса.

Женска за разплод
Търся мъжки питбул в района на Сандански или Петрич
мъжки словашки чувач търси партньорка
Мъжки самоед си търси женски самоед за разплод
Лабрадор, куче следотърсач търси гадже
Търся женски Йоркширски териер за моят мъжки.
Продавам страхотни бебета Лабрадор Ритривър.
Продавам изгодно алабайчета на 50дни
Продавам малки златисти лабрадорчета, прекрасни представители на своята порода..Изгодна цена

Хората мислят, че продажбата на кученца от домашни кучила няма отношение към популацията бездомни. ИМА, и то голямо, защото ако няма откъде да си купиш евтино породо-подобно, пък толкова си умрял за куче ще осиновиш. И ето, едно улично по-малко. В Богров има 500 муцуни, жадни за внимание и обич, обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани, с нищо не по-лоши от кое да е друго куче. Но то е и до манталитет, както казах.

Съгласна съм с теб, Рони Бо!

# 273
  • out of space
Кучешко месо
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Готвено кучешко месо
Кучешкото месо е разпространена храна в няколко азиатски страни, които имат вековни традиции в консумацията на кучетата и котките. Във Виетнам, Корея и части от Китай кучешкото месо е считано за много здравословно и за деликатес. Доскоро са се консумирали незначителни количества, но напоследък потреблението на този вид месо рязко се увеличава. Търсенето е толкова голямо, че в някои кучкирници се залага на интензивно угояване.
В миналото кучешкото месо е считано за деликатес в Китай и е недостъпно за по-голямата част от населението.

Метод за умъртвяване
Определени породи кучета са отглеждани във ферми. Често те са наблъскани в малки клетки и се транспортират в продължение на дни без храна и вода. Муцуните на животните са разбити и кървящи, а самите те са пребити до смърт или удушени. Широко е разпространено вярването, че мъчителната смърт на животното подобрява вкуса и силата на месото му (поради повишените нива на адреналин). Животните се бият непрестанно по главата и муцуната докато не умрат по най-мъчителен начин. Има слухове дори, че понякога се дерат докато са още живи.

Критика
За хората от западните страни консумацията на месо от животни, считани за домашни любимци е напълно противоестествена, но между тях се намират и хора които биха пробвали азиатския деликатес. Някоя от тях считат, че този, които се противопостявят на яденето на кучешко меса са лицемери, расисти и нетолерантни към други култури. Други хора считат кучетата за приятели на човека, способни на емоции и поради това убийството им за храна за изключително жестоко.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%B … D0%B5%D1%81%D0%BE

УАУ!!!  Shocked

# 274
Тука говорим за КОНКРЕТЕН казус и какво да се направи в конкретния случай. Няколко пъти написах, че според мен кучетата от квартала , всички, трябва да се евтаназират.
А за превантивните мерки - никой не спори.
ВСИЧКИ кученца от зоомагазини трябва според мен да се продават чипирани и кастрирани. Домашно развъждане не бива да се допуска. Надзорен орган, който да следи обяви от горепосочените и да се самосезира като санкционира ефективно.
Горното нито е сложно, нито е скъпо
Аз съм си изпълнила всички, ама всички задължения на собственик на домашно куче, не смятам, че трябва да ми се вменяват чужди задължения.

# 275
  • Под гъбата
Аз пък не мога да разбера защо другите градове си решават проблема с агресивните кучета, а софиЕнци толкова години не могат. На мен ми писна да слушам през ден за софийските глутници и кмет след кмет да се изреждат и да се пенят по тВ кого и как ще глобяват, да обвиняват кучезащитниците за всичко, а да не си мърдат гъза с извинение, за да направят нещо по същество. Да ме поправят варненци, ако греша, но аз тук глутница и агресивно куче не съм видяла, а има много бездомни. Значи тук може, а в София не? Май проблемът не е в кучезащитниците, а някъде другаде - в отговорните служби например.
Защото всичко започва и свършва в София. Защото в дълбоката провинция, няма чак толкова кучета, но и няма и чак толкова природо/куче/защитници. На такива малки населени места само се пречи за изграждането на такива приюти и се вдига пепел за по студените месеци, че на кучетата не им е топло. 
Да ти кажа под секрет,че такива агресивни кучета се разчистват Embarassed тихомълком! Ето за това имате в София толкова бездомни и зли кучета

# 276
Аз писах, че за 280 лв. ще се купят 560 патрона по 0.50 ст.  Twisted Evil Грубо и гадно е, но това е изхода. Днес дойде една госпожа и си купи 5 хляба, с претенциите да са меки. Хлебчетата били за УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА. Stop #Crazy, които хранела пред блока. #2gunfire #2gunfire  Светнаха ме, че често идвала да пазарува за тях. Мога да ви направя клип от вкъщи как охранени котараци се въртят пред терасата на бабишкерка, която всеки ден ги храни ( и не само тя, но никоя от тях не си ги взима). ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ.
И вярно си е, че в по-малките градове редовно има чистки. То това е само начина.
От клипа по-горе разбрах, че до сега не е имало евтанизирано куче.  newsm78 #Crazy Направо ума и дума загубих, значи всички опасни песове си се разхождат необезпокоявани.
0,50 ст. хора, има и по-евтини....

# 277
  • На земята, която е всъщност звезда.
Стига с тези обобщения. Аз живея в София и на моята улица, както и в карето около нас няма глутници и агресивни кучета от поне 10 години. Тук-таме има единичен квартален любимец, достатъчно охранен, за да не се бори за храната си. Съответно, нямаме и нахапани хора, няколко жени хранят уличните котки.

Някои от горните постве ме накараха за пореден път да се радвам, че не живея в малък град. Да са живи и здрави, не са лоши по принцип, но там манталитетът изостава с поне десетилетие. Въпросът, колко хора там са си кастрирали животното и са взели животно от приют дори не смятам да го задавам.

# 278
  • Под гъбата
Някои от горните постове ме накараха за пореден път да се радвам, че не живея в малък град. Да са живи и здрави, не са лоши по принцип, но там манталитетът изостава с поне десетилетие. Въпросът, колко хора там са си кастрирали животното и са взели животно от приют дори не смятам да го задавам.
Вселена, нали това казвам, че при нас няма приюти. У дома имаме куче вече от 10 години и никога не сме го заплождали. И има хора, съвестни и с кастрирани животинки, но са малко!Иначе съм повече против бездомните и раждащи по два пъти годишно, необезпаразитени котки по улицата. Те обаче, не са агресивни и никой не го интересува това.

# 279
  • София
По закон, трябва да се евтаназират тежко болните и агресивните кучета.
Ами то, в София, 90% от уличните кучета са такива!
Даже е жестоко да се държат живи.
По принцип, всички бездомни кучета трябва да се приберат в приют. След две седмици - чао.
През тези две седмици може да дойде някоя добра душа да ги осинови, ама наистина - с паспорт и чип и да си ги вземе вкъщи.

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 21:10 от L'Agent

# 280
  • София
Стига с тези обобщения. Аз живея в София и на моята улица, както и в карето около нас няма глутници и агресивни кучета от поне 10 години. Тук-таме има единичен квартален любимец, достатъчно охранен, за да не се бори за храната си. Съответно, нямаме и нахапани хора, няколко жени хранят уличните котки.

всъщност, точно ти правиш обобщения - на база на личния си ограничен опит.

# 281
  • София
Вселена, мини през Студентски град! Околовръстното, Ловния парк,  кв. Хладилника Hug Там гледката на безстопанствени кучета на глутници и изпонахапани  ще ти стигне за десетте години, които твоята улице не е видяла ново бездомно куче.

# 282
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някои от горните постове ме накараха за пореден път да се радвам, че не живея в малък град. Да са живи и здрави, не са лоши по принцип, но там манталитетът изостава с поне десетилетие. Въпросът, колко хора там са си кастрирали животното и са взели животно от приют дори не смятам да го задавам.
Вселена, нали това казвам, че при нас няма приюти. У дома имаме куче вече от 10 години и никога не сме го заплождали. И има хора, съвестни и с кастрирани животинки, но са малко!Иначе съм повече против бездомните и раждащи по два пъти годишно, необезпаразитени котки по улицата. Те обаче, не са агресивни и никой не го интересува това.

И ето, пак стигаме до момента, че съответната община не си върши работата. Там няма и хора, които да знаят какво и как да го правят. Днес слушам новия шеф на Екото. Боже мой, този човек изглежда симпатичен, но той изобщо няма представа от проблема и за какво става въпрос.  Мрън, мрън, не знае какво да каже, те "част са кастрирани"?!, ама ние това- онова, суче...бе аз знам повече по темата от теб!  #Crazy Фандъкова нямало да се огъне. Тя да беше наредила да оградят по едно каре в големите паркове, да се слагат торбички в празните кошчета за кучешки л-та, да прати по двама служители да стоят непрекъснато в парковете от 5 до 7, не сега да прокламира как нямало да се огъне.

mama_mima, единиците като вас не влияят на мнозинството, вече сигурно си го разбрала.

Смятам, че трябва спешно и задължително да изпратят по няколко човека от всяка община + шефа на Екото на обучение в Зап. Европа /вместо някоя бизнес командировка в Близкия Изток  Wink/.

бъръльо-бъръльо, по тази логика заповядай на нашата улица, разхождай се в свободното си време и все едно няма бездомни кучета около вас.  Thinking  Аз и моите съкварталци не сме завъдили кучетата в тези квартали, а ние нямаме кучета благодарение на нас самите. И то без стрелби, и без отрови, и без Екоравновесие. Нямаме строежи от точно десетина години /какво съвпадение, нали/, нямаме автокъщи, сервизи и подобни, охранявани от развъждащи се кучета, половината домашни кучета / а може би дори повече/ са прибрани и намерени някъде. Аз за тези години нямам спомен някой в квартала да е търсил стопани, защото кучето му е родило! Не знам и  някой да си е зарязал кучето, ако това стане, всички ще знаем кой е той!

# 283
  • София
За какво нямало да се огъне Фандъкова?

# 284
  • София
бъръльо-бъръльо, по тази логика заповядай на нашата улица, разхождай се в свободното си време и все едно няма бездомни кучета около вас.  Thinking  Аз и моите съкварталци не сме завъдили кучетата в тези квартали, а ние нямаме кучета благодарение на нас самите. И то без стрелби, и без отрови, и без Екоравновесие. Нямаме строежи от точно десетина години /какво съвпадение, нали/, нямаме автокъщи, сервизи и подобни, охранявани от развъждащи се кучета, половината домашни кучета / а може би дори повече/ са прибрани и намерени някъде. Аз за тези години нямам спомен някой в квартала да е търсил стопани, защото кучето му е родило! Не знам и  някой да си е зарязал кучето, ако това стане, всички ще знаем кой е той!
Ясно е, че точно тези “развъдници“ са поне половината от проблема, ама това не е моя вина, че всекидневния ми маршрут до работа минава през такива места.
Иначе не се безпокой за мен. Отзавна съм ограничила разходките си до проверени маршрути с минимум кучета и никога на усамотени места  ooooh!

За какво нямало да се огъне Фандъкова?
Нямаше ли изказване за 6-те милиона за приют?

Общи условия

Активация на акаунт