Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 410
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да попитам при вас - имате ли впечатления от препаратите против пет на Ариел. Виждала съм по магазините за паралелен внос синя опаковка спрей и гел и в зелена опаковка - мисля че са по един литър. Ползвам Спот на Перилис за петната от храна по бебешките дрешки, но флакончето е към края си и ми се иска да пробвам и нещо ново... 

# 691
здравейте,
според етикета на бебешкия препарат който ползвам (течен ) в него има опредлен % сапун. трябва ли да се притеснявам за живота на пералнята и да й правя някаква профилактика?

# 692
Не, не трябва да се притесняваш за пералнята. Много перилни препарати съдържат сапун по различни причини.
Профилактика можеш да ѝ правиш, ако прецениш, че е необходимо (ако започне да мирише зле или се появи мухъл).

Да попитам при вас - имате ли впечатления от препаратите против пет на Ариел. Виждала съм по магазините за паралелен внос синя опаковка спрей и гел и в зелена опаковка - мисля че са по един литър. Ползвам Спот на Перилис за петната от храна по бебешките дрешки, но флакончето е към края си и ми се иска да пробвам и нещо ново... 
В синята опаковка е от Западна Европа, в бяло-зелена е от Турция или Полша и Чехия.
В синята опаковка са добри продуктите, но гледай да са немски или английски. Ако са от Испания, не са много добри. Но обикновено по-разпространен е вносът от Испания.
Другият вид си е като за нас - второ качество.

# 693
Guess, редовно следя обновленията в твоята колекция и не мога да не отбележа това бижу. От къде се сдоби с него, да не си правила екскурзийка до Гърция? Сподели, моля те впечатления! Вдигнала съм му мерника на този Скип и само да го видя някъде го взимам на мига! Mr. Green

# 694
Не, до Гърция не съм ходила. От едно магазинче в Бургас го взех, продават предимно гръцки продукти. 32 лева е.
Още няма впечатления, защото започнах Ариела, но съвсем скоро ще отворя и този, понеже Ариела съм го разделила още с двама души. Направих грешката да го занеса на работа. Вмириса цялата стая и привлече внимание, та го разделих. Този Ариел мирише много силно. Просто ужас, но е приятно.
Засега мога да кажа само, че Скип мирише и през кутията, но миризмата е същата като на стандартния Скип active clean - за някои може да е неприятна, защото е същата като на нашето ОМО.

# 695
  • София
Включвам се да докладвам, а и да ви благодаря за съветите! Simple Smile Изпрах шалтето от спалнята в пералнята, побра се, напразно се притеснявах, че ще е я счупя. Справи се. Прах на 30 градуса с немски гел за цветно Ариел Актилифт, направо светна цвета! Евала на германците! Месеци наред се трових, че на химическото ми бяха избелили цвета (тъмнокафяв, памук), но явно са го били изпрали с кофти препарат. За финал му сложих омекотител Ленор Фабрезе и сега цялата ми къща ухае...Simple Smile

# 696
Има една приказка, че на вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата.

# 697
  • София
Има една приказка, че на вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата.

Именно!  Peace

# 698
Искам да попитам коя според вас е правилната профилактика за една пералня. Какво бихте предпочели?

# 699
Какво разбираш под профилактика? Почистване? Дезинфекция?

# 700
  • София
Какво да правя с цветното? Помагайте!!!
Пера с течен Савекс за цветно/или за черно, все тая/ и дрехите се осмърдяват на мухъл.
Направо ми е ужас!
Пералнята ми е старичка.
Също така имам някои тъмни дрехи, които зимата се омирисаха на мухъл при сушенето и още не мога да ги оправя.
Обаче като пера бяло с прах, всичко си е ок.
Дали да не си взема прах за цветно?
Или друг течен препарат?

# 701
Какво да правя с цветното? Помагайте!!!
Пера с течен Савекс за цветно/или за черно, все тая/ и дрехите се осмърдяват на мухъл.
Направо ми е ужас!
Пералнята ми е старичка.
Също така имам някои тъмни дрехи, които зимата се омирисаха на мухъл при сушенето и още не мога да ги оправя.
Обаче като пера бяло с прах, всичко си е ок.
Дали да не си взема прах за цветно?
Или друг течен препарат?

И аз имам течен Савекс 2в1-много добре си миришат дрехите след пране.
Да не би да включваш пералнята вечер и да простираш чак сутринта.Забелязала съм,че с някои препарати в такъв случай се вмирисват,особено лятото.Програмирай пералнята да пере към 5 сунтринта, например-в 7 са готови за простиране.

Или пък пералнята ти се нуждае от едно почистване с препарат.

# 702
L'Agent, почисти пералнята със специален препарат. И предпочитай прах пред гел.

# 703
Може ли да припомните ефикасните препарати за отстраняване на петна. Знам, че и преди е коментирано, но не разполагам с достатъчно време да се ровя назад в темите. Гес мисля беше споменала, че например испанският Ariel спрей не си струва. Къде в Пловдив мога да намеря немски или Sil например? Ако имате и други предложения, кажете. Ще обясня за какво ми трябва. Имам един бял ленен панталон. Още преди няколко години взеха да се появяват едни жълти точки отгоре, все едно някой буквално е правил точки с жълт фулмастер. С нищо не излизаха тези петна. Поизбледняха, но нищо не ги бута. Както и да е. Прежалих панталона. Блъсках си главата от какво може да е това, докато миналата седмица, както си седях на едно кафе, забелязах същите петънца върху дънките ми. Този път обаче видях от какво е - буквално някакъв жълт прашец, може би от цвят на липа или нещо подобно. Дори не знам дали и тези спрейове, за които питам, ще помогнат. Някой има ли идея с какво се махат подобни петна?

# 704
Братле, нали каза че си взе ОМО от Kaufland?

Опитай с OMO SUPREME 12, много е мощен.

Заебал съм всички други прахове и сега съм само с ОМО и страшно ме кефи.

Отначало ме дразнеше миризмата, но как пере не е истина.

Общи условия

Активация на акаунт