Топло слънце вече грее, принцопад ще ни "залее" - Клюки 36

• 17 702
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Ками, благодаря за поздрава! Hug
Униформата ми излезе стотина лева - не са малко. Поне да ги носеха, но няма практика - само по повод ги обличат. Като гледам, най-много десетина пъти да я сложи преди да му стане малка, а май и толкова няма да има.
Отсега обръщат внимание кой какъв телефон има, кой какви играчки, кое колко струва...не знам как ще е по-нататък, но няма да е по-добре  Confused. Ние на техните години бяхме всички еднакви, няма как да имаме база за сравнение с нашето детство.

# 646
Морги , приемам забележката ти като критика , че не мога да се справя с нея .
Дано Макчето ме подкрепи , че просто има деца , които с цената на всичко , дори сами да си вредят , ще правят точно това , което знаят , че дразни другите . Crazy
И не в своя защита , а като факт , ще кажа , че аз от малка съм съвестна и отговорна , без някой да ми го е набивал в главата или да го е изисквал .
Майка ми е жива и здрава , може да го потвърди , дори ежедневно го повтаря на дъщеря ми , но какво от това ?

Признавам си, не можах да ви изчета, започнах отзад напред, и попаднах на това. Дори не знам какво точно е направила пак девойката на Хепи, ясно ми е само в общи линии какво може да е.
Пресен пример отпреди няколко часа. Вбесена, че не и разреших "еди какво си" ме поглежда истерясала и ми казва: аз като порасна и ти умреш ще си правя каквото искам  Cry #Crazy При това не ми го казва за първи път. Няма да обяснявам какви бяха последствията, знае ги от предния път и въпреки това не и пука, ей сега може пак да ми го каже, ако не е по нейната. Неспасяеми са. Никой не ми вярва, че не се поддават. Нито с хубаво, нито с лошо. Била съм, наказвала съм, говорила  - от нищо не приема.

# 647

. Неспасяеми са. Никой не ми вярва, че не се поддават. Нито с хубаво, нито с лошо.
Аз ти вярвам  Peace Peace Много добре знам за какво говориш.

# 648
  • София
Макче, ама и твоята девойка не е лесна! И толкова малка, пък как отговаря! Shocked Shocked Shocked Добре де, какво й отговаряш на такова нещо? Съчувствам и на теб и Хепи - сигурно е много тежко вечно да си на тръни.
 Щото като беше по-малка на моята съм й събирала багажа при реплика, че си мечтаела за деня, в който да отиде да живее при другата баба и дядо.....Та, оттогава знае, че трябва да внимава какво си пожелава, че може и да се сбъдне Wink Wink Wink Като по-малка е тръгвала с непознати жени, тръшкайки се на улицата. Някаква жена й казва, че ще я вземе с нея и тя тръгва...Ауууу..после имаше приключение Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Така, че и моята не е като да е била винаги кротка и примерна, ама де да знам, някак се укроти....Може би характер - тя е спокойна и търпелива, сигурно това е помогнало Thinking Thinking

Колкото до марковите дрехи - не съм чула моята дъщеря "да си го е надмервала" телефона като марка с някой друг newsm78 newsm78 Или не я вълнува май това, де да я знам....Като я развълнува, тогава ще я втасаме финансово Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 649
  • София
Мак, всички те разбираме, но не искаме да се го признаем. Трудно се контролират днешните тинейджъри, а твоето е само на половина такова. Подготвяй се ............... Hug Hug

# 650
Макче, много крайна твойта девойка бре  Laughing. Моите пък умират от ужас, че някой ден все пак ще умра. Клела съм се и съм обещавала, че ще е чак в дълбока старост, когато те вече внуци ще гледат  Crazy. Ако го избиеш на чувства няма ли да помогне?

# 651
  • София
Мак, всички те разбираме, но не искаме да се го признаем. Трудно се контролират днешните тинейджъри, а твоето е само на половина такова. Подготвяй се ............... Hug Hug
Наде, ей от очакването на пуберството ме тресе треска....И го ожидавам като неизбежно зло и като някакви години на строг тъмничен затвор, гравитиращ около истерясващ пубер  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Това е нещото, което може директно да ме метне в депресивна фаза - като си помисля какво ме чака...И как като нищо мога да чуя: "Мно`о ми дреме, мааа ееей!" от днешното добро дете.... #Crazy #Crazy #Crazy

# 652
Е, това си е доста стряскащо да чуеш от устичката на миловидно 6-годишно момиченце, но хубавото на децата им е, че говорят с езика на емоциите на момента; не умеят да се прикриват като възрастните. Имаше една статия, която превеждах в студентството си, относно скърбенето и преживяване на смърт на близък, затова колко е тежко когато реално изгубиш някого, с който сте били "в сложни отношения"- родител, дете, съпруг, сестра, брат. Кристално ясно си спомням едно изречение "they may wish for it but they do not want it to happen".
Човек винаги е уязвим в отношенията с най-близките си хора, именно защото ги обича

# 653
  • София
С две прости думи - очаквай неочакваното. Пред очите ми са толкова примери на деца, които точно около 7 клас ги изтърваха. Дори в момента две девойки от класа на сина ми ги изключват, защото чашата на търпението на учителите преля след една на пръв поглед незначителна кражба на цигари от охраната, но това беше последната капка. Единствената ми надежда е, че момчетата са си по-глупавички и по-бавно се развиват, та ще удържим поне до 9 клас, но знае ли човек. Все още не обръща внимание на дрехите, но момчетата определено си мерят техниката - то не са телефони, то не са латпоти, то не са таблети. След една две години очаквам и кола да поиска - все още това животно си го гледаме само на картинка. Ама то нали и хората са го казали - мъжете си остават деца, само играчките им стават по-скъпи.  Mr. Green Mr. Green

# 654
  • София
Наде, вярно си е за момчетата, че на по-късни години ги метват хормоните. При девойките 6-7 клас настъпва някакъв ужас - това са моите наблюдения.  Моя приятелка с проблемна пуберка навремето беше ходила на психолог. Бяха й казали, че ще мине период на кръв, пот и сълзи, но след това основата, която е положила ще излезне отново и девойката ще се справи с кризата. Така и стана...обаче какви нерви, какво чудо беше...не е истина!
Затова сега аз полагам основите..че ме чака революция и метеж след някоя и друга година...

# 655
Мак, такова красиво момиченце, а какви думи, ужасТ!  Shocked Но ако това те успокоява, моят мине се не мине и ми изкрещява едно "мразя те", като му забраня нещо. И то никога не е нещо генерално или сериозно. Хич дори и не му се връзвам.  Naughty Казвам му с най-спокойния си и непукистки глас, че като ме мрази и не е доволен от услугите ми на майка, е напълно свободен да отиде да живее другаде и да си търси късмета "по широкия свят". Дори любезно му предлагам да му помогна да си стегне багажчето и го водя към гардероба в стаята му. Mr. Green Е, междувременно пояснявам набързо, че с такова поведение трудно ще се намери някой да го поиска, но пък аз го подкрепям в избора му и желанието му да опита.  Mr. Green Вярвай ми, идеята е да показваш, че не ти пука и да не виждат колко те е заболяло. Иначе разбират, че това ти е слабост, а с всяка слабост можеш да манипулираш човека.

Моите пък умират от ужас, че някой ден все пак ще умра. Клела съм се и съм обещавала, че ще е чак в дълбока старост
Либ, страхотна си!  Hug Така съм се хилила на това, ама и аз съм се подписала под същото.  Crazy Дребният наскоро констатира, "Баба и дядо са стари, те може скоро да умрат, ти и тати също ще умрете, но след мнооооого време". Не че изобщо знае какво е това смърт и някой да умре, ама нейсе... Дано не му се налага скоро да разбира!  Praynig

# 656
Мале, ако моята ми каже, че ме мрази, сигурно ще се разрева Cry Няма да й проговоря цяла седмица Crazy Ще я накарам да ми се извинява, та да се замисли следващия път Sad

# 657
Мале, ако моята ми каже, че ме мрази, сигурно ще се разрева Cry Няма да й проговоря цяла седмица Crazy Ще я накарам да ми се извинява, та да се замисли следващия път Sad
Пепи, ама те не го мислят наистина. Просто човек като се ядоса и понякога ги наприказва едни, за които после съжалява. Не ти ли се е случвало? И при тях е така. Дребният след това винаги се извинява. Като му мине и сам си идва с едно виновно изражение да ме моли за прошка. Но и аз не разигравам някакви драми, уж го оставям да си живее живота и не се намесвам в правото му на избор.  Wink Mr. Green Не виждам смисъл да се караме, най-готино е сам да го оставя да стигне го извода, че не е прав.  Peace

# 658
Не са ми казвали, че ме мразят - това явно си го пазят за пубертета  Mr. Green. Иначе и аз бих се разстроила, защото по принцип ние си говорим само колко се обичаме и таквоз едно изказване ще ме хване много неподготвена  Crazy. Задоволяват се с това да ми говорят напук или да реват и да крещят и да тропат с крак, когато нещо силно не ги устройва. Не им помага особено.
Ками, моя големия много се впечатли от смъртта на баба ми, че и много се разстройваше като се  сетеше за нея. Беше само на три, когато тя почина и не сме ходили заедно много при нея, обаче каква памет има това дете... Още я помни и ме кара дори да го водя на гробища - никога не съм го водила по принцип. Той все ги обмисля много дълбоко нещата, имам чувството, че съвсем ясна сметка си даде какво е смъртта, но му беше твърде рано за да заживее с мисълта, че е неизбежна. Горкото дете  Sad.

# 659
Моят това го е чул някъде и явно му е прозвучало като силно негативен изказ, затова го е казвал няколко пъти (точно 2, помня ги ясно, защото определено ми стана много гадно, да не говорим колко се стъписах). Обаче той дори не знае какво точно значи мразя, камо ли да мрази някой човек - питала съм го. Wink Затова и не се засягам и го работя тънко-тънко.  Peace

Либ, съжалявам, че така се е случило със сина ти.

Общи условия

Активация на акаунт