Предучилищна - набор 2005 - 4

• 34 962
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
А какво ще кажете за раниците с колелца и дръжки, по-скоро куфарчета тип карета. Аз си мисля да купувам такова нещо, освен ако не е на някакви безумни цени. Някой виждал ли е по магазините?

По-голямото дете на моя приятелка има такава чанта. Удобно е наистина, когато се движи по гладки настилки, например в училищните коридори, но е ужасно тежка, ако трябва да се носи.
Предвид прекрасните ни улици  Mr. Green лично аз никога не бих купила такава. Да не говорим колко много ще се цапа. Но всеки си решава.  Simple Smile

# 601
  • нейде там, където ....
Раницата на колелца става само за първи клас, когато обикновено са на първия етаж и близо до входа. В следващите години вече ще трябва да си разнасят раниците по стълбите сами, закото мама и тате най-често не ги пускат в сградата. Не са практични, според мен. Отделно, че са и по-тежки, заради колелцата.

# 602
Моят син беше с такава раница в предучилищната в училище и съм сигурна, че за първи клас няма да му купя такава. Минусите в употребата на такъв тип раница са повече от плюсовете.

# 603
  • София
И вие ли сте в Люлин? Няма ли да има някоя мама от нашето училище  Cry
А дали е удобно да пишеш малко повече за танците, на които ходите?

Да, и ние сме в Люлин, но 2. У - щето в което ще кандидатства Дани е 137 - мо в 1 - ва част.
Относно танците, към мен ли е отправн въпроса Thinking?
Дъщеря ми ходи на латино в ДГ, нищо по - конкретно.

И в групата на Дани брояха до 4, но след 4 викаха "свърши се най - накрая" hahaha. И една от госпожите им казваше:" Викайте, викайте сега, после ще ме търсите." Joy.

Мъжа ми сутринта взе удостоверението и в петък ще го нося, а на 12.06. ще излезе и класирането.  Дано хлапето да има късмет и да го приемат в така желаното у - ще Praynig.

# 604
И вие ли сте в Люлин? Няма ли да има някоя мама от нашето училище  Cry
А дали е удобно да пишеш малко повече за танците, на които ходите?

Да, и ние сме в Люлин, но 2. У - щето в което ще кандидатства Дани е 137 - мо в 1 - ва част.
Относно танците, към мен ли е отправн въпроса Thinking?
Дъщеря ми ходи на латино в ДГ, нищо по - конкретно.

Ами нали беше писала, че Дани е танцувал с Лиана ( а то е било на тържеството им от алианса), а знам, че тя ходи на танци и явно съм си помислила, че и твоя Дани ходи на танци  Laughing
Успех, със 137 училище.

Моя мургавелко вече ужасно ми липсва, една седмица откак е при баба и дядо... а как ще издържа цяло лято без него не знам.  Скучно е без хитрите му подмятания  Tired

# 605
  • София
*Тедка*, да права си, писах, че двамата са танцували, но то тяхното беше силно казано танцуване hahaha. Госпожите им са го измислили, вероятно за да е по - интересно тържеството. Имаше още три четри танцуващи двойки дечица с тях.
Иначе моя хубостник е толкова вързан в краката, че въобще не си го представям да танцува ooooh!

А, аз се наслаждавам на последните ми спокойни дни. От 1.06. и двамата са вкъщи и лудницата ще е пълна.

# 606
  • Разпиляна във въображението
Да, знам, че има утвърдени програми за предучилищната, но задачи с едно неизвестно, текстови задачи и т.н., наистина ли е необходимо това. Та някои деца бъркат пишат 3 на обратно, 4 я подхващат не оттам, откъдето трябва (моята е една от тях, но забелязвам, че е масово.

# 607
  • София
Да, знам, че има утвърдени програми за предучилищната, но задачи с едно неизвестно, текстови задачи и т.н., наистина ли е необходимо това. Та някои деца бъркат пишат 3 на обратно, 4 я подхващат не оттам, откъдето трябва (моята е една от тях, но забелязвам, че е масово.

Не, не мисля, че им е необходимо. Нещо много на сериозно ги бях взела нещата, сега чак се успокоих. Дъщеря ми пише някои букви и цифри огледално, понятието изваждане и е тъмна Индия, събиране на двуцифрени- абсурд. Чете прости думи, с другите не схваща логиката на сричкуването, не разпознава някои звуци при спелуване и т.н. Е, и? Първи клас е пред нея Wink

Характеристика и тя има в свидетелството.

# 608
Аз самата четях от съвсем малка (няма да казвам на колко, че никой не вярва). Синът ми се научи да чете в 1 клас, а малката отсега чете, но не гладко. Не са се метнали на мен  Laughing Виж, в смятането е наистина добра главно благодарение на факта, че брат й е математик и все й измисля задачи. Цифрите обаче често ги пише огледални, върху това ще трябва да работим.

# 609
  • София
Аз чета от преди да навърша 6. Стоях си самичка вкъщи и от скука се научих. Брат ми се научи в 8 клас, когато спортните вестници станаха ежедневници Laughing
Всичко е много субективно. Не може децата ми да са копие на мен, не искам и да са моя проекция... Това което ги влече - само ще се покаже Wink. Е, надявам се да не ги бутам по баира, че ще ми дойде въз моите възприятия Mr. Green

# 610
  • През девет земи в десета
Моята госпожица чете, не съвсем гладко, но като племенника, който завърши първи клас. Събира до 20 и изважда до 10, започнах да ѝ давам задачи с едно неизвестно. Иска ми се да проумее нещата, обяснявам и нагледно. Знае кои букви са гласни, кои съгласни, че изреченията и собствените имена започват с главна буква, кога се пише йо и кога ьо, знае че думите, които завършват със звучна съгласна, трябва да се проверят в множествено число преди да се напишат. Чете ръкописен текст и пише ръкописните букви без да се замисля. Научи и латинската азбука, така, че успява да чете и английски думи. Миналата година пишеше не само цифри,но и доста букви огледално,от известно време обаче забелязвам, че спря да прави грешки. Опитвам се непрекъснато да научава нещо ново под формата на игра. На компютъра е позволено да стои само ако играе образователни игри и то не повече от един час дневно. Детски филмчета гледа само в събота и неделя, а през лятото обикновено сме из парковете с ролерите. Иска ми се да започне като големите ми деца да обръща повече внимание на книгите, отколкото на компютъра и ТВ и мисля, че се получава.
Не е ходила на детска градина и се притеснявах, че ще тръгне на училище без да има никакви знания. Голямата ми дъщеря учи педагогика и се занимава с нея, аз също се опитвам да ѝ отделям достатъчно време след работа.
Може би прекаляваме, но тя ще е една година по-малка от другите деца и ми се иска да е добре подготвена. newsm78

# 611
  • Русе/София
Моя син срича,но успява да прочете какво е написано.Математиката му е силната страна.Смята с неизвестно,изважда трицифрени,събира и с едно на ум.Вече силно се интересува и от умножението.Честно казана не се занимаваме много с него.Сам си измисля задачите.

# 612

Не, не мисля, че им е необходимо. Нещо много на сериозно ги бях взела нещата, сега чак се успокоих. Дъщеря ми пише някои букви и цифри огледално, понятието изваждане и е тъмна Индия, събиране на двуцифрени- абсурд. Чете прости думи, с другите не схваща логиката на сричкуването, не разпознава някои звуци при спелуване и т.н. Е, и? Първи клас е пред нея Wink

Характеристика и тя има в свидетелството.

Интересно ми е какво пише в тези характеристики  newsm78

# 613
Аз самата четях от съвсем малка (няма да казвам на колко, че никой не вярва). Синът ми се научи да чете в 1 клас, а малката отсега чете, но не гладко. Не са се метнали на мен  Laughing Виж, в смятането е наистина добра главно благодарение на факта, че брат й е математик и все й измисля задачи. Цифрите обаче често ги пише огледални, върху това ще трябва да работим.

аз ще ти повярвам, защото самата аз чета от 3 годишна и 1/2 ...  важен е начина на обучение на детето. С мен се занимаваше баща ми и беше измислил система. Аз нямах време да я приложа на големия, но малкия може да срича кажи-речи от преди година (преди да навърши 5) и вече си чете (още няма 6г). Друг е въпроса какво разбира от прочетеното - нещо, което се усвоява на доста по-късен етап.

# 614
На компютъра е позволено да стои само ако играе образователни игри и то не повече от един час дневно.
Моля да посочиш какви точно, кои, конкретни сайтове.. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт