Кой какво сервира снощи, кой какво ще готви днес - 2

• 14 652
  • 355
  •   1
Отговори
# 270
Вчера пържени пилешки бон-филета и картофена яхния, днес таратор и мусака.

# 271
  • Под гъбата
За вчера таратор, зеле с месо и тортата на Рая, днес пилешка супа.Маги малки тайни за пилешка кавърма с някои подобрения вътре и ябълки за десерт. Утре е петък и мисля да спретна Аладушките за децата а мъжо да яде салам Joy

# 272
Тази вечер сме на печени кренвирши с настърган кашкавал отгоре и картофена салата Wink

# 273
Ние имахме свински джулани и сърми - мама ги готви, аз немога.  Blush

# 274
За закуска  - спагети!

# 275
Благодаря на Ивка и baby doll за идеите!

днес - картофена салата и риба 

# 276
  • out of space
Вчера гюведжета с каквото имах в гладилника и зелена салата. Днес- супа топчета и картофени кюфтета с подлучен сос от кисело мляко.

# 277
Снощи - свинско филе /соев сос, червен пипер, чесън, зехтин и риган и малко водичка/ запечено във фурната. Пържени картофи, салата от зеле и моркови. Тортата с кисело мляко на sneji  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73117.0   . Тортата беше сериозна изненада за всички, защото се оказа, че има нещо на този свят, което мога да направя  без да се изложа.  Grinning

Днес - сега преглеждам форума за идеи...

# 278
Днес: супа от грах и зеленчуци с маслени хапки на фурна, довечеря ще го доизяждаме.

# 279
днес - още не мога да измисля, имам няколко кренвирша и кило картофи, чудя се какво да изкомбинирам, ако имате идеи ще съм благодарна  chef

Наскоро правих една измислица - стана добре /имайки предвид плачевните ми кулинарни напъни/ Laughing
За пропорции и грамажи не ме питай, ето продуктите:
-картофи
-кренвирши
-гъби
-лук
-сметана
-риган
-кашкавал
-мазнинка /аз съм фен на зехтина/

Сварих картофите, нарязах ги на кубчета. Кренвиршите нарязах на колелца. Гъбите - на ситно. Лукът - на колелца. Добавих сол и риган. Всичко това го разпределих  в няколко гюведжета. Залях със сметаната и зехтина и го засилих към фурната. Като видях, че леко се запичат, настъргах кашкавал върху всяко гюведже и допекох докато кашкавалът стане златист.
После ме похвалиха ! Blush

# 280
cacadu, хареса ми твоята рецепта. ще я пробвам само трябва най-сетне да си купя гювечета  Embarassed
Снощи: постен грах (манджа N1 у дома)
Днес: купих едно тесто, май ще направя топчета със сирене + таратор.

# 281
днес - още не мога да измисля, имам няколко кренвирша и кило картофи, чудя се какво да изкомбинирам, ако имате идеи ще съм благодарна  chef

Наскоро правих една измислица - стана добре /имайки предвид плачевните ми кулинарни напъни/ Laughing
За пропорции и грамажи не ме питай, ето продуктите:
-картофи
-кренвирши
-гъби
-лук
-сметана
-риган
-кашкавал
-мазнинка /аз съм фен на зехтина/

Сварих картофите, нарязах ги на кубчета. Кренвиршите нарязах на колелца. Гъбите - на ситно. Лукът - на колелца. Добавих сол и риган. Всичко това го разпределих  в няколко гюведжета. Залях със сметаната и зехтина и го засилих към фурната. Като видях, че леко се запичат, настъргах кашкавал върху всяко гюведже и допекох докато кашкавалът стане златист.
После ме похвалиха ! Blush
И аз направих подобно нещо - сварих картофите, нарязах ги на кубчета и 1/2 от тях сложих на дъното на йена, отгоре различни подправки, кренвиршите на кръгчета и пак картофи, залях ги с разбити яйца и прясно мляко - стана чудно!
Благодаря за идеята ти следващия път ще пробвам

# 282
Картофена супа! Мисля и зелена салата да направя и да метна на скарата малко кебапчета за мъжо

# 283
Снощи-салата- зелена +чери доматчета пресен босилек, сирене и зехтин,  пиле на шише с печени картофки, десерт - по избор - сладолед и плодове!

Днес хапнахме луканка с домашна лютеничка от мама- МММММММММММ Hug, сирене и кашкавал, ей така , на сухо, а довечера сме на ресторант с патешки специалитети! Laughing

# 284
Пилешка супа днес, десерт - пудинг с натрошени шоколадови бисквити в него и поръсен с настърган шоколад. Моите двама мъже обожават вси4ко, което е с шоколад.
Утре не съм измислила, но в тези жеги не ми се върти много около пе4ката.

Общи условия

Активация на акаунт