Кой какво сервира снощи, кой какво ще готви днес - 2

  • 14 686
  • 355
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 3 861
Ауу в тя новата тема много набъбнала...Хайде и аз да се разпиша.
Снощи пилешки крилца със много соев сос и картофено пюре, тази вечер гювечета

# 181
  • Мнения: 1 731
Ауу в тя новата тема много набъбнала...Хайде и аз да се разпиша.
Снощи пилешки крилца със много соев сос и картофено пюре, тази вечер гювечета

Как ги приготвяш крилцата? newsm78

# 182
  • Мнения: 2 616
МОля те кажи какъв вкус има това китайско зеле, то едно дълго ли беше, бяло в основата и с листа като на маруля в краищата или се бъркам?
И сподели рецептата за тортилята и пудинга?   bouquet  bouquet
Цитат


Мики, извинявай, че аз се намесвам, но за китайското зеле............
Има два сорта едното е по -светло почти бяло, а другото е с тъмно зелените листа, но иначе изглежда тъкмо както ти го описваш. Първото е изключително воднисто и има вкус по-скоро на нашето зеле, но е много по- меко и приятно за ядене ( поне за нас удома), а по -тъмното има вкус почти напълно като марулята!

# 183
  • София
  • Мнения: 588
Снощи си поръчахме китайска храна,а довечера съм решила да сготвя свинско със сметана и топено  или синьо сирене и картофено пюре за гарнитура (от готовите,че става по бързо Wink)

# 184
  • In transit
  • Мнения: 14 221
МОля те кажи какъв вкус има това китайско зеле, то едно дълго ли беше, бяло в основата и с листа като на маруля в краищата или се бъркам?
И сподели рецептата за тортилята и пудинга?   bouquet  bouquet
Цитат


Мики, извинявай, че аз се намесвам, но за китайското зеле............
Има два сорта едното е по -светло почти бяло, а другото е с тъмно зелените листа, но иначе изглежда тъкмо както ти го описваш. Първото е изключително воднисто и има вкус по-скоро на нашето зеле, но е много по- меко и приятно за ядене ( поне за нас удома), а по -тъмното има вкус почти напълно като марулята!


Mерси много за инфото. А как да ги различа кое кое е?   bouquet

# 185
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 060
Днес закуска-сливенски милинки,обяд-боб в гърне с домашна/наистина домашно наденичка/,а за вечеря-свинско бон филе,запечено в доматен сос и крем карамел.За мен-салата от цветно зеле с моркови.

# 186
  • София
  • Мнения: 378
Снощи- пиле с ориз на фурна, днес свинско със зеле и щрудел,салата- с царевичка  Laughing

# 187
  • Мнения: 1 153
Кратофи на фурна и рибно филе

# 188
  • Мнения: 4 371
Тъй като с мъжа ми днес празнувахме Трифон Зарезан по нов стил и Св.Валентин по стар стил Laughing правих сърца от кренвирши и няколко вида салати-зелена и тракийска, с по чаша вино(аз не пия по принцип Blush) а за десерт-нищо, утре ще направя на If тортата Simple Smile и ще готвя грах с картофи.

# 189
  • Мнения: 2 609
Снощи - супа топчета
Днес - гювеч с някакво пушено "за гарнитура" Wink и бисквитена торта

# 190
  • Мнения: 2 609
Вчера - пилешка супа, мусака, кралска салата и крем "Горена захар".
И на всичко отгоре за днес не остана нищо. Смятам да спретна едни печени пиперки с бял сос от прясно мляко.

doraan, каква е тази кралска салата?

# 191
  • Мнения: 2 822
Ние вкъщи се съобразяваме с храненето поради забрана за консумация на някои храни....
Та вчера хапвахме задушени картофи на фурна със шунка и кашкавал запечени.
Днес спретнах едни спагети с доматен сос и кайма.

# 192
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Снощи изненадах домочадието с една Тортиля - стана много вкусна - поръчката ма мъжО е да я правя по-често. Салата - китайско зеле с моркови.
Днес - пудинг с кайма съм намислила, че нямам много време, а той става бързо.

МОля те кажи какъв вкус има това китайско зеле, то едно дълго ли беше, бяло в основата и с листа като на маруля в краищата или се бъркам?
И сподели рецептата за тортилята и пудинга?   bouquet  bouquet
Нарязвам няколко сурови картофа на кубчета и ги запържвам в силна вазнина. Като са почти готови, прибавя две нарязани средни глави лук и стрък праз и бъркам, докато и те се запържат. След това подправям с чер пипер и сол. Изливам върху картофите и лука 4 разбити яйца и пека като палачинка. Обръщам и от другата страна. Става много вкусно.
За китайското зеле - точно това е, което мислиш.
Пудинг с кайма - в купа разбърквам 500 грама кайма, 4 яйца, 2 чаени чаши прясно мляко, глава нарязан лук, кисели краставички, няколко гъби и подправки - кимион, сол, бер пипер и чубрица. Изсипвам в тавичка или в купички и пека. Когато е почти готово, стържа кашкавал.

# 193
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Цитат

doraan, каква е тази кралска салата?
Цитат
Ами то май аз си й казвам така, защото слагам доста и разнообразни продукти - можеш спокойно да се нахраниш с нея:
Нарязвам в купа 3 домата, 1 краставица, 2 сварени яйца, варено или пушено пилешко месо или шунка, прибавям няколко маслини без костилки, мариновани гъбки и царевичка, кашкавал тип Гауда.
Заливам с дресинг от зехтин, сол, съвсем малко оцет и 2 ч.л горчица.

Последна редакция: чт, 02 фев 2006, 08:55 от doraan

# 194
  • Мнения: 5 714
Днес огромно коли4ество леща в гюве4, 4е да не готвя и утре  Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт