Ревматоиден артрит - 3та тема

• 232 830
  • 1 485
  •   2
Отговори
# 1 230
Розали  Hug Аз нямам обрив.М/у другото разбрах от Председателката на ТЕЛК,че има кръвен и ставен лупус.Моя бил кръвен.Освен това има и различни степени.Но съм виждала тежки поражения и то след кортикостероиди.И малко  офф-искате ли да направим анкета за името на темата,тъй като обикновенно тези заболявания са свързани.Т.е. носят си опашка.Ако някой има РА,то може и Рейно да има,някои си мислят че е РА,пък то било Лупус.Който пък има Лупус често има и съпътстващи-Сьогрен,Хашимото,Рейно...Всичките са автоимунни.Та в заглавието  да бъдат включени и тези заболявания.Не всеки знае къде да се насочи иначе/за новаците става въпрос/.

# 1 231
  • Петрич
Лупуса при всички случаи е кръвен и ставен, както и имунологичен, Елбоси.
Кръвния се изразява в понижен брой лимфоцити, при мен е стигал до 1, при други с лупус съм виждала 0,6.

# 1 232
vera i,благодаря.А за Рейно-посетих кожен.Хем го потвърди,но пък нямам имунолог. из-я за Рейно.Не че не се вижда де.Ама можело пък да бъде заради Лупуса...Няма да си правя из-я за Рейно-знам че имам.Достатъчно скъпо ми излезе АНА профил-110лв. .Даде ми направление за нос,уши,гърло заради Сьогрен.Няма да отида.За да ми кажат,че го имам-че аз знам.Особенно за сухотата в устата...Аааа навсякъде за пари-да ми кажат неща ,които знам.

# 1 233
Благодаря, Вера, Елбоси   bouquet

В Софиямед споменаха, че може да съм със субклиничен лупус, затова ви питам. Забравих да кажа на моя доктор, че лимфоцитите ми бяха понижени. Не знам дали това има някакво значение, де.

Вера, все се сещам за теб - при теб нещата са много близки до моето състояние  Hug Как си ти сега?

Елбоси, аз мисля, че би било добре да минем на Ревматолични заболявания или нещо от сорта  Peace нека и другите кажат, пък Бъни да реши  Hug Аз съм с Рейно, Сьогрен и Васкулит и някакво основно, което кой го знае какво е  Joy

П.п:О, явно е било важно да кажа за лимфоцитите  ooooh!

# 1 234
Да по кръвни изследвания се поставя Лупус.Но при някои хора уврежданията са най-вече ставни.Затова ги разграничават.

# 1 235
  • Петрич
Елбоси, майната му на другото, но поне си направи изследване за белтък в  24 часова диуреза.
Розали, аз изтърпях три пулс терапии, още след първата се чувствах напълно здрава и изследванията всичките, без имунологията ( за нея не знам, защото е скъпа и я пускат по-рядко ) влезнаха в норма, намалиха медрола с едно хапче, сега съм на 2 и казаха, че постепенно ще го спрем. Искаха да ми вливат още поне 3 пъти, аз по собствено желание с подписване на декларация и подкрепата на част от лекарите реших да опитам без пулсове. Сега ще си следя показателите и ако се вдигнат ще продължа с пулсовете, ако са добре ще намаля медрола.
За сега се чувствам абсолютно здрава, нямам болки, температура или умора, единственото, което ми напомня за болестта са лекарствата, които пия ежедневно.

# 1 236
Моя съседка е с Лупус.Младо момиче-беше с всичките му "екстри".Обриви,болки в ставите ,Рейно,висока температура.../по едно време де,щеше да умре/.Пометна.Незнам дали са и казали,че ще има проблеми със забременяване.Според мен даже е невъзможно,защото заради тези антитела организма убива/изхвърля/ ембрион-припознава го като чужд.Отделно  и органи увредни.

# 1 237
Е, аз нямам поставена някаква сериозна диагноза, така че засега влизам в графата на лудите и не мисля за последствията  bowuu Шегувам се.

Елбоси, това за бебенцето е много кофти. Аз все си мисля, че все още не съм приключила с тази си задача, нищо, че имам два броя  Crazy Да са ми живи и здрави  Praynig

Вера, ти в началото нямаше завишено АНА, нали? Или не съм разбрала? Помня, че в началото казваше, че не си имала в кръвта следи за автоимунен процес  Rolling Eyes

# 1 238
  • Петрич
Аз не си бях правила АНА, само анти ССП, което си беше в норма. А АНА ми е доста завишено 1:1240.

# 1 239
Елбоси, майната му на другото, но поне си направи изследване за белтък в  24 часова диуреза.

За сега се чувствам абсолютно здрава, нямам болки, температура или умора, единственото, което ми напомня за болестта са лекарствата, които пия ежедневно.
  Peace  Няма да си правя изследвания.Не искам и да приближавам лекар Laughing А теб те поздравявам -позитивното мислене помага много.  Сега ще ви разкажа по повод това:Загубихме много близък приятел.Мъжа ми вдигна кръвно 200-130.При него има и наследствен ф-р.От 1 седмица е така.Давам му само природни продукти.И друг път така се е оправял.За тази седмица ме подлуди-Къци от Вип брадър ряпа да яде.Непрекъснато си мери мъжа ми кръвното.А иначе по нищо не личи ,че е високо.И снощи като го одюках да спре да мисли за кръвно и за болести,като издъвка 3 листа индрише и като взе да се търкаля по земята...лицеви опори,коремни преси...А кръвното беше на 190...Др. месец  ще навърши 47г.

# 1 240
  • Петрич
Елбоси, мерси за поздрава, а относно изследването, няма нужда да ходиш на лекар, то струва 3 лв и става готово за 2-3 часа. Просто да си проследиш бъбрека.
Чак позитивно не ми е мисленето, аз мисля, че съм реалист и в тоя ред на мисли, лупуса е било страшна диагноза преди 50 години, сега се контролира. Вярно лечението е гадно и продължително, но трябва да се изтърпи, животът е прекрасен, трябва да си го изживеем пълноценно.

# 1 241
...животът е прекрасен, трябва да си го изживеем пълноценно.

Аз живея на този принцип  Hug

# 1 242
А  за проблемна бременност с такива заболявания е вярно.И аз самата минах през това.Но не попаднах на добър лекар.Ако беше ме предупредил нямаше да забременявам.Слава на Бог,че все пак имам 1 момиченце.Когато забременях с нея бях спряла Еутирокс/тогава знаех,че имам само Хашимото/.И сега не мога да си обясня как без хормона изкарах бременноста.Е,бях с тежка прекламсия 220-190,дъщеря ми се роди 1 кг/седмаче/.

# 1 243
Ааа бъбреците са ми наред,пия постоянно вода заради Сьогрена и през  1-2 часа съм във ВЦ  Simple Smile

# 1 244
  • Петрич
В Урвич има доста момичета родили с лупус, трябва да се следи бременността по-изкъсо, но иначе почти винаги всичко завършва нормално.
Лекарите не са толкова страшни, повечето гледат да ни улеснят и да ни помогнат, не да ни прецакат. Вярно не винаги сме на едно мнение, не винаги ме разбират, последно ми казаха, че по-своенравен пациент не са имали, но пък и винаги се отзовават и помагат.

Общи условия

Активация на акаунт