Носене в слинг

• 52 598
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Привет! Обсъждате "раници" за бебе - и аз сериозно се замислям дали да не си купя. Имам и слинг, но знаете - трудно връзване, само аз го ползвам... Та чудя се дали да купя по-скъпа раница? Тази manduca колко струва? Гледах ги в един френски сайт и май тези марковите са все по 90-100 евро. Малко са ми скъпи. Pognae виждам, че е 160 лв., но пак не е малко. Та се чудя от България ли да купя, от другаде ли? В момента за топлото време ползваме най-обикновено и евтино кенгуро на Bertoni. Купих го уж само да го пренасям от колата до магазина и обратно, а се оказа, че е по-практично от слинга (много е топло с него).
Дайте съвет тези хубавите, маркови раници - има ли ги някъде на сметка или трябва да отделя 150-200лв.? Дали по-евтините китайски/корейски варианти вършат същата работа?

Ето това ми харесва много.  Flutter

# 151
В тези раници може ли да се носи бебето, така че да гледа напред? Струва ми се, че не е подходящо. Заглеждам ги, но все си мисля, че като порасне малко ще иска да гледа напред.
И още един въпрос към по опитните със слинга - в по-студено време как носите бебето - покрито във вашата връхна дреха или отгоре и? Виждала съм и по двата начина сложени бебчета. Интересуват ме плюсовете и минусите.

По въпроса с бавното връзване на слинга - аз сега като излизам с него не го развързвам изобщо, дори да вадя бебето. Например имам да ходя на няколко места с колата - връзвам слинга от нас, возя бебето в коша за кола, като спра само го намествам в мен, после я вадя и така.. На мен не ми е толкова, че спестява време, но тези дълги шалове много трудно се слагат на вън без да забършеш земята.

# 152
  • София
в по-студено време как носите бебето - покрито във вашата връхна дреха или отгоре и? Виждала съм и по двата начина сложени бебчета. Интересуват ме плюсовете и минусите.

Пробвала съм и по двата начина - слинга под и над връхната ми дреха и отдолу под нея ми беше по-удобно. Когато слагах слинга върху якето/палтото ми беше ужасно трудно да го наместя заради повечето дрехи отдолу (а аз не съм от навличащите се), а и се плъзгаше (моят е с халки, с шал не знам как ще бъде) и бебето се разместваше. Минусът на слинга отдолу е трудно закопчаване на връхната дреха, да не казвам невъзможно, освен ако не е много голям размер. Затова излизахме така в тихо време - ако духа силен студен вятър и не можеш да се закопчееш си е неприятно.

# 153
  • София
Аз зимата носех бебето със слинга под якето ми. Беше ми много удобно и уютно - гушвахме се и бебето седеше закътано под якето ми на завет. Тази зима вече е голям, ще видим как ще е. Сега и аз съм с раница за бебе (pognae) - много съм доволна Simple Smile (Но си я взех за по-малко от 160.. иначе в щатите е около $70 май.

# 154
С раниците бебето не може да се носи обърнато напред, но това така или иначе не е препоръчителен начин за носене.

През зимата ми беше по-удобно да го нося отгоре на дрехата ми.

# 155
Я каква темичка намерих  Mr. Green Решила съм да купя раница, но се колебая между Pognae на естествени идеи и Ergo baby като тази например (има голямо разнообразие) http://www.amazon.com/ERGObaby-Organic-Carrier-Green-River/dp/B0 … 02622&sr=1-34
Ергото ще ми излезе по-евтино. А и на мен задължително ще ми трябва приставката за новородено, тъй като чакаме ново бебе.  Rolling Eyes Та ще ви следя.
Някой има ли впечатления от ергото? КАто че ли го предпочитам пред Pognae, защото намерих повече снимков материал и филмчета...  Thinking

Цитат
Момичета гледам обсъждате раниците, аз тъкмо мисля да поръчам тази http://www.ebay.com/itm/New-Front-Back-Baby-Newborn-Carrier-Infa … 26rk%3D2%26#payId
Невероятно евтино  Shocked Дали и аз да не го поръчам?  Thinking

# 156
  • София
Аз имам Погни и съм много доволна. Мисля, че няма голяма разлика.. ергото май има един джоб на гърба на бебето.. Погнито пък се отваря за проветрение, което за лятото е голям плюс за мен... не съм пробвала ергото, обаче...но от Погнито нямам оплаквания, даже съм супер щастлива, че си го взех! Можеш да идеш на място в естествени идеи и да пробваш(ако си от София).

# 157
Погнито е супер, особено за новородени. В ергото приставката за новородено стои настрани, докато в погнито е  във физиологна поза бебето  Peace

Супер работа ми върши тази раничка  Heart Eyes

# 158
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006CEF0VW/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE а някакви отзиви за това.Искам да го ползвам за новородено.

# 159
Това си е кенгуру... носенето в кенгуру не е добрият вариант за бебето.

# 160
  • София
Кенгуро от този тип (при който крачетата видят на долу) натоварва гръбнака на бебето... натоварва и гръбнаха на майката и боли кръст Simple Smile За никой не е добре Simple Smile) При показаните по-горе раници за бебе бебето е във физиологично правилна поза за бебето - с разкрачени краченца като жабка, също така и са много по-удобни и за майката. За новородено обаче се ползват със специална приставка.. или слинг за новородено Simple Smile

# 161
Мога само да добавя, че нашето бебе мрънка в кенгуру, а в слинга се чувства добре.

# 162
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002NGMXR2/ref=ox_sc_act_titl … id=A28NMS612SK5XH а това става ли?Искам да купя нещо по евтино,защото не съм ползвала-първо дете ще ми е- и незнам дали ще ми бъде удобно и дали ще мога да го нося така или ще минем на количка.Така или иначе и количка ще има.
А за слинга се притеснявам от вързването,дали ще се справям сама.

# 163
  • София
Това става да. Но за новородено трябва специален инсърт. Новородено можеш да носиш със слинг, връзването не е такава сложнотия.. в смисъл, свиква се (в началото е малко объркващо). Ако си от София мога да ти покажа как става номера.

# 164
Благодаря ви за отзивите.  Hug Май наистина няма голяма разлика между Погнито и Егрото. Ергото ми е някак си по-симпатично, но пък Погнито мога да отида и да го пробвам.
Цитат
В ергото приставката за новородено стои настрани, докато в погнито е  във физиологна поза бебето  Peace
Това е полезна информация, но какво имаш предвид под 'настрани'. НЕ стои ли бебето в изправено положение. Ето така http://www.youtube.com/watch?v=chTgMFPocHc&feature=related

Общи условия

Активация на акаунт