Носене в слинг

• 52 680
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Ползвах слинг с дъщеря ми!!! Peace

# 61
Здравейте, много се радвам че намерих темата, защото това ми е любима тема. За съжаление синът ми го носих само с шал може би докъм годинката и не толкова често колкото ми се искаше. Не можах да свикна със слинг с халки макар да имах два такива, все имах чувството че бебето ще се изхлузи, а с шала свикнах само с класическото кръстосано връзване, което ни беше изключително удобно. Исках да го нося на гръб, но също не ми се получаваше.
Сега за второто искам да го нося колкото се може повече още от самото раждане. Чудя се дали за толкова малко бебе в легнало положение, няма да е по-удобен слинга с халки. Обмислям да направя нещо като показаното от Бу: http://missby.wordpress.com/2010/05/12/no-sew-ring-sling/
А също и да се обзаведа с един мей тай слинг, който прилича на раница и става лесно носенето на гръб.
А за слинга по жегите все трябва да има подходяща материя, дано някой се включи с идеи   bouquet

# 62
Поздравления за темата Hug
Нося бебо (почти на 2 мес. около 5 кг.)  в поза люлка. Слинга ми е тип шал от трико, но материята се отпуска и ме боли гърба. Бебето заспива веднага щом го сложа, затова мисля, че му е удобно. Не смея да стягам слинга повече за да не смачкам бебчо, а и не мога да го сложа вътре когато е много стегнат. Все още трудно се оправям с връзването (голямо омотаване пада) и дори си мислех дали да не го скъся (5 м са си множко, дори след кръстосаната люлка ми остават 1-2 м. които висят като опашка)
Кажете какво да правя?! Да сменя слинга (с нееластичен) или позата ( с жабче, например)?

# 63
Относно слинга и жегите - тука тепърва взе да става горещичко и нямам много практически опит, но предвидливо си взех тънък бял трикотажен слинг, но лошото е че от сега се сдоби с няколко петна, колкото и да се опитвам да го пазя... ще споделя впечатления от жегите скоро...
Други добри варианти за жегите са тънък лен или коприна... Оглеждам се и за тях, но за сега не съм попадала на нещо интересно.
Helly продължавай опитите и сама ще откриеш оптималния вариант.. няма универсален отговор защото най-малкото всеки слинг е от различна материя, дори два трикотажни или два тъкани не са еднакви.. А слинга спокойно може да скъсиш, но имай все пак предвид че и бебо ще расте... така че остави малко резервичка.
gingerina Внимавай с безшевния слинг, защото при движение и донаместване може да се измъкне от халките, не е лесно, но не е невъзможно, дръж ги под око тъй да се каже...

Hug

# 64
В един сайт е споменат за жегите да се използва слинг от тензух, дори има и един, който намерих готов да се продава.

# 65
Helly, според мен всичко, което предлагаш, е удачно. За смяната на слинга, аз като го смених с нееластичен, ми беше много по-удобно. А за еластичния, понеже се отпуска материята, аз по едно време наново намествах и стягах допълнително, но не съм много чевръста в тези дейности и малко се изнервях от ситуацията. За поза жабче, мисля, че също ще е удачно. Като смених от люлка на жабче, ми беше по-лесно, защото на люлката постоянно внимавах да не се наклони вратлето, на гръбчето да е стабилна опората, да не потъва, височината, на която слагах детето, най-лесно майката да може да целуне бебето по челото, обаче с тази материя много се изместваше и това наново наместване... За омотаването, аз отначало бях трагедия, ама голяма трагедия, много трудно ми беше, направо ми се напълваха очите със сълзи от яд, че не се справям, изпотявам се от зор като се омотая с тия метри плат, събличам се, взимам душ, преобличам се и пак... Това мотивацията е голяма работа, ако някой друг ми беше дал тази идея, сигурно щях да се откажа още първите пъти, ама като сама съм си решила, омотавам, чета, гледам клипове и това е. После като свикнах става за секунди и направо е песен. 5 метра ми се виждат много, това е за по-едър човек, ако искаш виж в сайтовете, където продават слингове дължината на шала според ръста и килограмите и коригирай според твоите. Аз не съм коригирала, и добре, че не го направих, защото варирам с килограмите и като съм по-малко килограми ако бях коригирала, после като се уголемявам, нямаше да ми върши работа, но 5 м определено според мен са много. Когато на мен ми е много дължината, омотавам още веднъж около мен, то и в инструкциите така пише при мен, че се коригира, а когато ми е по-малка, само стандартно си вързвам, така в единия случай краищата на слинга са под бебето, а в другия на гърба ми.

# 66
Здравейте! Записвам се да ви следя Simple Smile

И ние се носим в слинг шал: много ми е удобно, а и той винаги заспива... Пък и какъвто е любопитко - само това ни спасява от големия рев при разходките. А и още нещо: много ми е приятно как всички ни зазяпват и се чудят как го нося "това бебе"  Crazy Просто явно за много хора това е новост.

Ако някоя от вас открие къде мога да си купя "летен слинг", моля нека да сподели! В тези жеги е страшно неудобно с този, който имам  Sad Видях, че по-назад в темата обсъждате размерите, ако решим сами да си шием... Споделети и за някои изпитани материи за лятото!
(Видях, че говорите за тензух и коприна?? Възможно ли е?
В един сайт е споменат за жегите да се използва слинг от тензух, дори има и един, който намерих готов да се продава.
Gingerina, може ли линк?   bouquet)

Мерси!   bouquet

ПС: Мами, тези от вас, които са нови в ползването на слинг - не се отказвайте!  От началото е малко трудно да се нагласите с бебчо и определено е хамалогия (слинг шалът), но си заслужава! Успех!

# 67
И аз миналата година мислех да взема слинг от тензух, обаче по същото време се срещнах с едно момиче от форума, което каза, че единият ми слинг на HOPPEDIZ е от материя, подходяща за лятото. После видях, че има и УВ защита. Така и не взех от тензух и миналото лято използвах само този слинг, много добре се чувствахме. За разлика от него, със слинга на Бейбимув веднага се изпотявахме още от пролетта и този на HOPPEDIZ ми стана основен.

# 68
Ето тук примерно тънък памучен тип тензух точно...
http://www.etsy.com/listing/66888542/woven-baby-wrap-sling-airy- … rch_type=handmade
А иначе лена и коприната са добри варианти за лятото  заради това че държат хладничко, изолират...

Peace

# 69

Gingerina, може ли линк?   bouquet)
Това е слинга, но не се разбира дали наистина е тензух и освен това е по-къс:
http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%97%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82 … ka-Baby-3166.html

# 70
# 71
Влизам да се похваля, че вчера сложихме бебето в слинга Simple Smile Много ми хареса, но имам да се упражнявам. Особено ваденето ми е трудно. Тези тензухените слингове ми се струват интересни. Аз съм харесала един като мрежа за лятото, но той е доста скъп и му се чудя.

# 72
  • София
 И аз имам този тензухения на шушулка
http://www.shushulka.com/product/172/sling-shal-ot-organichen-pa … ichen-panel-.html
За лятото мисля, че е супер.

# 73
pow, панелът отпред същто ли е тензух?

# 74
  • София
pow, панелът отпред същто ли е тензух?

Като чели е малко по-плътен. Иначе пак е памук.

Общи условия

Активация на акаунт