Носене в слинг

• 52 683
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
За лятото си поръчах слинг с халки от фин лен - отново от zilana.

# 76
Не натоварва ли много неравномерно рамената слинга с халки?

# 77
Натоварва, само че с голямо бебе за кратки разстояния е по-удобен от шала - много по-лесно се слага и вади бебето.

# 78
  • София
Според мен - да, натоварва неравномерно. Хубаво е да ги сменяш и да не носиш бебето всеки път на едно и също рамо. На практика обаче на мен не ми е удобно на лявото рамо и винаги го нося на дясното и откакто понатежа детето, рамото ме боли. Когато беше по-малка обаче го нямаше този проблем, изобщо не усещах тежест, но сега се оглеждам за слинг-шал с надеждата да е по-удобно (така и така моят слинг издържа до 9 кг, а Йоанна ако не ги е достигнала още, то е много, много близо до тях).

П.П.: да, по-удобно е за кратки разстояния, а и въобще. Аз моят слинг го развързвам само когато ще го пера. Ваденето и слагането на детето става за секунди.

# 79
Какъв е този слинг, който издържа само до 9 кг., стана ми интересно?

# 80
  • София
Ето този. На упътването пише, че издържа до максимум 9 кг. Платът изглежда здрав, обаче вече ми е и неудобно с въртящата се на всички посоки и навеждаща се надолу щерка, така че ще го сменя.

# 81
Странно, в някои сайтове пише до 15 кг. Цената му никак не е ниска, ако наистина може да се ползва само до 9.
Ние за по-дълги разстояния (например в планината) освен шала ползваме Ergo, но решихме да го сменим с раница за бебе.

# 82
Аз съм харесала един като мрежа за лятото, но той е доста скъп и му се чудя.

тези на FIL'UP® ли от 138 лв? Аз ги разгледах, пък си оплетох същия.

# 83
Същия, да. Хм... а инструкции за изплитането? Въпреки че баба вече много остаря и не знам дали няма да ми откаже. Ако може да ми кажеш каква прежда и някакви други инструкции... Доволна ли си?

# 84
доволна. Ето го. /позицията не е добра ,знам, сложено е набързо за снимката, но като се стегне повече и се качи още малко нагоре бебето, си е супер/
Използвах памучна прежда за една кука - например памучните бг тирета вършат страхотна работа, много са здрави. Може и малко по-дебела. Плете се мрежа по ширина - един синджир 4 метра дълъг и върху него се плете на ширина до 80 см. При мене е 9 въздушни бримки/синджир/, 3 ниски пълнежа в долния ред, 9 в.б. Така се редуват, става здраво. Добре идея е в средата слингът да е по-широк - така хем имаш ширина за загръщане на бебето, хем краищата където ще се връзва, не са много дебели.

# 85
Благодарности за описанието  bouquet Дано се съгласи бабата, че аз нямам време. Много хубав изглежда твоя слинг!

# 86
  • Sofia
Носните бебета са спокойни, наддават и се развиват бързо. Коликте са много по-редки при тях, а самото носене помага за успокяването на бебе с колики.

Съжалявам, че не съм прочела цялата тема, но на тази част почнах да се подхилквам. Тъй щото  моето бебе, макар и разнасяно в слинг, хич не беше спокойно, нито коликите му бяха малко, наддаваше средно. Така че малко се съмнявам в тези чудотворни въздействия, приписвани на слинга.
Но пък си беше удобно при разходките за известно време. Моето бебе обаче много шавливо се оказа и от около 5 месеца не съм ползвала слинга - мята се, опитва се да се измъкне и т.н. За чистене/миене/готвене  също не ми е било удобно, защото ми увисваше или пък опитваше да се завърти да гледа или да докопа нещо. А и дори при по-хладно време ме изпотяваше, залепен за мен.
Малко антиреклама се получи сякаш. Все пак надделяват плюсовете, особено като сама си правих слинг, а не съм давала някакви луди пари за готов.

# 87
  • София
Носните бебета са спокойни, наддават и се развиват бързо. Коликте са много по-редки при тях, а самото носене помага за успокяването на бебе с колики.

Съжалявам, че не съм прочела цялата тема, но на тази част почнах да се подхилквам. Тъй щото  моето бебе, макар и разнасяно в слинг, хич не беше спокойно, нито коликите му бяха малко, наддаваше средно. Така че малко се съмнявам в тези чудотворни въздействия, приписвани на слинга.
Но пък си беше удобно при разходките за известно време. Моето бебе обаче много шавливо се оказа и от около 5 месеца не съм ползвала слинга - мята се, опитва се да се измъкне и т.н. За чистене/миене/готвене  също не ми е било удобно, защото ми увисваше или пък опитваше да се завърти да гледа или да докопа нещо. А и дори при по-хладно време ме изпотяваше, залепен за мен.
Малко антиреклама се получи сякаш. Все пак надделяват плюсовете, особено като сама си правих слинг, а не съм давала някакви луди пари за готов.

Бебето не се успокоява от вълшебния слинг, ами от близостта до мама... което предполагам ще признаеш, че е така (бебето се успокоява като го гушкаш, повече от колкото ако го оставиш в леглото... поне повечето бебета).

# 88
Да се оплача, че напоследък изобщо не успявам да наглася бебето в слинга. Не знам как успях в началото, но в момента не го връзвам добре, тя се изнервя и става лудница... А е още много малка да я заведа някъде където продават да ми обяснят какво не правя както трябва Sad Водя се по клипчетата на Естествени идеи, но не успявам Confused

# 89
  • Sofia
Бебето не се успокоява от вълшебния слинг, ами от близостта до мама... което предполагам ще признаеш, че е така (бебето се успокоява като го гушкаш, повече от колкото ако го оставиш в леглото... поне повечето бебета).
Аз от цитата горе разбрах, че като цяло носените бебета растат по-спокойни. Разбира се, че като плаче, най-лесно и бързо се успокоява с гушкане. Но и без слинг, и със слинг да ти е нон-стоп в ръцете (защото иначе само врещи) си е ужасно затормозяващо.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт