СЕПТЕМВРИйските кореми вече проличават, стягайте се мами, лятото наближава!

• 25 581
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Какво за сърцебиенето? И то ли е сред симптомите, че аз се чудя от известно време какво ми претупква сърчицето. И казвате с магнезий се оправя? Интересно..

# 526
Да наистина от магнезия сърцебиенето и изобщо всякакъв вид крампи намаляват, но ако имате наистина често сърцебиене по добре си проверете хормоните на щитовидната жлеза. И по-точно ТСХ - той е най-важен.
А относно тези правила за спането - направо ме довършиха. Аз спя основно по корем и с предната бременност ми се искаше почти до края да си спя по корем, въпреки че не можех.

# 527
За спането и аз спя по корем към-то дясно. Бих спала по корем винаги, но като кърмех в първите 8м, не можех и много ми тежеше. Има значение съня на ляво в по-напреднала бременност, като порастне корема. На мен още не ми личи даже, че съм бременна, но поне съм качила 1 кг.
Сърцебиенето ми е отвреме на време, предимно вечер, но ще се консултирам с гинеколога в събота.

# 528
  • Варна
Как спите на ляво незнам. Аз имам чувството, че си затискам сърцето така и почва да тупти по-силно. Естествено веднага се обръщам на дясно, а и така ми е по-удобно Simple Smile
francheskasweet благодаря и дано те е чул този от горе  Wink
sentex честито за мъжа  Hug
За тези тежести и болки в корема мисля вече да си купя от тези колани. Ще помогнат и за болките в кръста  Tired
Днес ходих на училището за майки. Като се прибрах сложих да варя едно пиле и съм задрямала. Добре, че водата беше повече, че като станах бяха останали 100 мл течност само Mr. Green

# 529
sky* направо тизавиждам за този 1 кг, аз съм качила сигурно вече 6, нямам голям корем, но за сметка на това си слагам на дупето,  Embarassed

# 530
  • Варна
Привет! Ако не възразявате ще следя темата и ще се включвам при възможност.Терминът ми е определен за 29.09., втора бременност,пол все още неизвестен...Simple Smile) Поздрави на всички !

# 531
Avara  bouquet Добре дошла! Не възразяваме, никак даже. Дори може да се и включваш.
Барбера на кое училище ходи и какво разказаха?

# 532
Тука с царствените имена и аз ще се включа в списъка ми от 10 имена съм включила Борис и Самуил...ще видим като споделя списъка с таткото какво ще каже Simple Smile Туко виж каже че никое име не става Simple Smile

# 533
  • Варна
Забравих да кажа, че започвам да пия пробиотици. Попитах доки дали може, и тя ми каза, че е много добре за мен и за кърменето после. Препоръча ми лактофлор.

# 534

Момичета, вчера док спомена за спането и каза, че трябва да се спи задължително на лявата страна. Ще се опитам, но се усещам, че пак от време на време шавам я на дясно, я по гръб  Whistling
Имали запознати мами и наистина ли сте спали до последно само на лявата страна  Heart Eyes

Толинка ... утре всичко ще мине добре ... всички сме с теб  Praynig Hug

Аз само така спя, но понеже ми е най- удобно. Обикновено спя по корем, но сега е в полу- корем, да не се орпускам съвсем на тумбака.

Толинка
, ще ти стискам палци, но съм сигурна, че всичко ще е наред!  Hug

francheskasweet
, много мило, благодаря ти и аз  Hug

А за името Елица- на мен много ми харесва.  Grinning

Аз покрай празниците така се напомпах, станала съм 2-на, а корема ми огоромен. Дори показвам на майка ми какви дънки за бременни ми е дала една приятелка, а нейната реакция беше: "А, че тя кога е била толова дебела"  Crazy Мисля след прегледа др. седмица да си направя пак една снимка за архива....

За кучетата- аз също много обичам, но за мен са несъвместими с новородено бебе. За това сега си имаме само рибки, а като поотраснат децата може да им вземем и кученце. Въпреки, че като се сетя малкия как свободно си пълзеше по улиците, обираше фасовете и т.н за ужас на другите майки. Но бях решила да не се вманиачавам на тема стерилност и да го оставя да си гради естествен имунитет.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 21:43 от Lucky*

# 535
Мдааа .. намери доста интересна статия - кой светец, какво покровителства  Heart Eyes

Ако на някой му е инетерсно, може да прочете  Hug

http://bgartgallery.eu/index.php?m=1&ws_m=2143
На мен сестрата на моя приятел ми подари иконка ( най-милият ми подарък до момента  Heart Eyes ) на св. Стилян - покровител на бебета. Нося я навсякъде с мен  Heart Eyes

# 536
  • Варна
Скай ходих в Мол Варна днес. Аз само там ходя де. Обясняваха за кърменето, подходящи шишетата и биберони, нуждата от стерилизатор...  Най -вече се разискваше съхранението на стволовите клетки.
Раздадоха по едно шампоанче , олио и кремче на Бочко, биберон на Нук и някои други неща.

# 537
Анхела, благодаря ти за споделената информация. Аз се отказах от абонамента. Нещо не ми се занимава. По-удобно ми е да си го купя, когато реша. А няколкото левчета в повече- къде ли не отишли   Grinning

За спането - аз като точна илюстрация на "едно си баба знае, едно си бае", пак да си кажа за подутите крака  Simple Smile От дясната страна се намира една голяма вена-кава, която се притиска от увеличената матка в по-напреднала бременност. Така се затруднява връщането на кръвта от крайниците и те се подуват.
Но аз приемам всички тези подробности за препоръчителни и не се старая стриктно да спазвам всичко. Вярно е, че понякога сами си създаваме стрес с всичката информация, която приемаме, но така сме и по-бдителни и можем да реагираме по-рано при проблем.  Simple Smile
Аз редовно се панирам, сама си назначавам изследване, но пък после съм спокойна.
А относно как е било едно време... Аз като една от най-отдавна раждалите тук мога да споделя, че и преди 8 години имаше ФМ и БХС. Аз правих и двете. Тогава ми казаха, че в цялата страна има само един апарат за ФМ и се записваше час за месеци напред.
Ех, спомени спомени! Понякога се чувствам все едно слушам някоя баба да разказва "А вие знаете ли по мое време...." хихихи но определено сега се чувствам по-добре, по-информирана, по-спокойна, по-щастлива  Hug

# 538
момичета,аз ходих в манастира Свети Мина Embarassed на Великден,беше истинска лудница,бяха изнесли иконата отвън,чаках 2 часа да се помоля Embarassed
помолих се за всички ви Hug да имате лека бременност и най-прекрасните бебчета Hug
дано всички бременни жени износят децата си спокойно и докрай и родят с Богородица на рамо!!! Hug Hug Hug

душицата мила!!!! много ти благодаря! дано ти се връща добрината!  Hug

Barbera, и аз бях. Този път определено ми беше повече от полза, от миналата лекция.  Особено в частта за покупките за бебето и подредбата на детската стая. Мисля да отида и на 08.05. - пак ще има. За другия Гранд МОЛа някоя варненска мама да е чула нещо?

# 539
  • София
Здравейте и от мен тази седмица Simple Smile

Гледам , че си коментирате болките, та по тоя повод аз но_шпа-то не си го вадя от джоба изобщо. Само нещо да ме стегне и си взимам. Между другото тази седмица имам повече време за ходене и да си кажа има ефект. Имам много повече енергия като си правя разходки в парка от колкото ако лежа като "резан турчин" в нас.
По повод спането и аз четох , че трябва само на лявата страна да се спи. Аз обожавам да спя по гръб като  newsm32 обаче откакто го прочетох и ми е инстинкт все на ляво да се въртя.
За съжаление не мога да лежа по корем вече (имам си уж коремче)   preggo
Интересно е че почти не ми личи, а бебчовците са си големи. Къде се събират и аз не знам.  Свалила съм 4 кила и не ми се яде особено, дано не ми се отрази зле после. Една позната която има близнаци каза, че е качила само 13 кг. за цялото време така че малко ме успокои.
Да ви кажа много искам вече да ги усетя, направо нямам търпение. Четох че по късно се усещало като е първа бременност, ма нали са две се тряя да се усети нещо newsm78 То не че знам какво е може и да съм ги усещала вече newsm78 оффф не знам  Thinking
Хайде лека нощ и да сънувате сладки бебенца Hug

п.п. francheskasweet  Благодаря ти мила от сърце  Hug

Общи условия

Активация на акаунт