В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 30 990
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте ! Hug

Кити- Hug миличката!Може би МТ казва така не от липса на отговорност ,а от страх да остане сам с Дара ,страх дали ще се справи перфектно, както теб с нея!Дано скоро намерите решение ,за да не се тормозиш толкова много! Hug
Исси-Стискам палци за изпита! Peace
Ваче -много си права за ДГ И ДЯ .На мен пък ми е мъчно ,че малките градове западат.Градините се затварят ,училищата също.Всичко се изселва към по големите градове и чужбина.Аз съм от малък град и докато преди всичко кипеше от живот сега е пустош Sad Толкова много детски градини имаше всички затвориха от липса на деца.Средните училища не са каквото бяха.По мое време се държаха приемни изпити ,ама истински ,а сега е бошлав работа взел не взел влизаш ,борят се за бройки училищата в противен случай загиват Confused Само за последните 2 години затвориха 2 средни училища и още колко детски градини.....всичко бяга по големите градове ,а от там и това пренаселване и недостига на места при вас  Laughing...... Ама ,че реч дръпнах Simple Smile Hug

Момичета ,малко извън темата,но все пак, ако знаете и имате наблюдения, препоръчайте ми добър невролог в София-става въпрос за моят татко Sad

Спокойна нощ!  bouquet

П.С.-Имаме си трето зъбче-!  newsm44

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 01:05 от @ALEKS@

# 646
Добро утро Simple Smile
Мен вече ме вдигат в 6, май ще започна да слагам аз кафето И закуската Simple Smile Заповядайте да се подкрепим, че от сериозни теми се огладнява

Растат ни децата, растат и проблемите. Като слушам за яслите ми се струва толкова сложно, че не знам как ще се оправям с моя рус мозък догодина. А как мразя бюрокрацията и да разчитам на нещо от държавата... И ние решихме още една година да си остана вкъщи, затова не съм и опитвала за ясла, но човек никога не знае какво ще изскочи.

Мисля, че преселението към големите градове е ясно, че е заради работата. Аз след като направих обиколката Бургас - София - Благоевград, съвсем сериозно мога да кажа, че с мъка ще се върна в столицата. Но работата ни е там! И от 14 г. плащам данъци в София, нищо че не съм софиянка и съм живяла все още повече в Бургас. И търсим начин да се преместим пак към морето, но никой не предлага позиции ей така, просто защото ни се живее там... Май е безкрайна темата. Да не говорим, че ММ си е с дълбоки софийски корени и пак повече му харесва живота в малкия град, стига да има работа.

Ваче, за ролери си трябва надупник  Joy Придружен от налакътници, че и там много боли Wink

Алекс, честито 3-то зъбче Simple Smile Как са ушенцата?
При някой кътниците започнаха ли да избиват? Сутринта направих щателна проверка, докато се смеехме широко, но няма нищо още, а е чесане, лиги и чудо  ooooh!

П.С. По презумпция човек е свободен да живее където пожелае. И дълбоко се съмнявам, че някой от провинцията ходи в София, за да я освини, както и че столичани лятото са по морето, за да освинят морските ни градове и курорти Simple Smile Който си е свиня, си е свиня навсякъде! Ще ме прощавате за категоризма Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 08:49 от rexdalia

# 647
Зверче, и аз ходих в понеделник в Най-най на България и имаше само 3 чифта сандали, които ставаха за Камен (затворени пръсти, висока пета и малък номер), но 2 от тях бяха с твърда подметка, а и по 60кинта, а другите бяха грозни - за толкова пари по-добре да взема нещо от адидас или друга хубава марка... Жената обаче ми каза, че тая седмица чака доставка на едни сандали с мека подметка и 20лв. и си оставих номера да ми се обади. Още не е звъннала и смятам да не чакам повече. Може ли да ми кажеш къде е този магазин до парка да отида и аз?!

Успех днес на Крисчо в тичането след питката Simple Smile ще чакаме снимки!!! Hug Hug Hug

За яслите да кажа и аз - при положение, че тая точка е важна за прием в градина после, то и аз бих го записала дори и да не ходи реално, за да мога след това да го пусна на градина...  Аз лично искам детето да е сред деца поне след 3годишна възраст, дори и да има кой да го гледа до тогава. Това е пак свързано с тъпотията на системата, че принуждава хората да правят така. Но дори и да не беше така, пак щеше да има недоволни, които да кажат - ех, тъкмо бяхме свикнали да ходи на ясла и сега за градината дойдоха нови кандидати и му взеха мястото...  Няма как хората да са доволни щом има такъв огромен недостиг на места. Peace

Ваче, за прииждащите от провинцията и аз съм съгласна и го мисля още откак почнаха задръстванията. Едно време нямаше задръстване, но... това е положението. Не им намериха работа на хората по родните места и за това голяма част са принудени да дойдат тук дори и да не искат. Това е грешката на прехода, че се затвориха предприятия и бизнеси, а не толкова махането на жителството  Peace Нека изнасят министерства и каквото още се сетят - само и само да има работни места за хорицата. За всички е по-добре така.

Кити, това с МТ много ме възмути. Трябва да му обясниш, че изборът му е или да работи, или да гледа детето. Да си избере едното и да започва Crossing Arms Естествено, че ти нямаш нищо против да си гледаш Дара, стига той да носи парите, нали така... Rolling Eyes Иначе излиза, че нищо не прави и ти виси на врата - за какво ти е тогава... (не се обиждай, просто си разсъждавам  Peace) Дано да намерите решение скоро!

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 10:08 от Шуши-

# 648
  • София
Ваче, за ролери си трябва надупник  Joy Придружен от налакътници, че и там много боли Wink

Имааа, купихме налакътници и наколенници Mr. Green Няма надупници, обаче. Да да надяваме, че ще спре да пада на дупе Wink

За морето си права, ама много. Бургазлии хич не обичат софиянци, това разбира се твърде обобщено. Аз самата съм била свидетел на твърде просташко столично поведение Crazy Обаче това не променя всъщнос факта, че българина е странна птица. В чуждия град свини, в своя пази, а в чужбина се държи коренно различно Twisted Evil По Великден в Бургас ми се напълниха очите колкое е красив града. Тпва в София няма как да стане, не заради кмета, а заради хората дето свинят. Има адски много приходящи. Ми който и да е кмет няма да се справи.

П.С. С кеф бих работила в Бургас. Веднага се пренасям там, ама трябва да си прокопая метро, за да има къде да работя Crazy

Малка Ралка е крива, сополива.  Няма Т. Вчера мерих 37,2, ама това не го броя, от сополите е. Цял ден се бихме, за да мога д ай почистя носа и да капя коларгол. Ама аз съм голям звяр! Натискам жестоко докато не я оправя. Милчиката после спа 1 час. Сега се чудя да ходя ли на доктор или да видя и утре какво ще стане. Утре лекарката е сутринта. Ако е по-добре детето да не я водя.  newsm78

# 649
Здравейте!

Сериозни теми обсъждате!Естествено всеки си има мнение.И истината има винаги две лица.И съм съгласна с Ваче и не съм!Какво имам предвид.Да се запази жителството е равно на забрана да живееш,където искаш.А това със забраните съвсем не е демократично.Не ни е приятно,когато искаме да отидем да живеем в чужбина и ни се откаже,нали?Това със прииждането в София е същото.Човек идва тук заради работа и съответно по-добър живот.Не ,че на практика това се постига. Wink

За яслите сега...Аз мога да си я гледам Мати,но исках да я пусна поради други съображения-социализиране,пребуледуване,осигуряване на малко повече свободно време за мама и така.. Peace

# 650
Леле какви сериозни теми сте подхванали... Отдавна не съм ви чела и не очаквах такива страсти.
Та здравейте  Hug Ние сме добре. Йосиф не е приет в ясла, дори в ОДЗ-то на батко му. Днес след обяд ще се наложи да съм на работа с него  Mr. Green Леко ми е притеснено, но се надявам да мине добре за всички  Laughing Ще се опитам да ви следя и да се включвам по-често.
Хубав ден на всички  Hug

# 651
Здравейте!
Сами спи та ви прочетох Grinning.Много интересни теми сте подхванали...
kitikat:Много странна реакция от страна на мъжа ти Crazy А решение някакво дава ли или пак ти му мисли?????
deskatta:И мен все ме питат дали е проходила Самуела и много се дразня,ми ще проходи!Най-вече майка ми чака с нетърпение това да се случи,защото аз съм проходила на 10 месеца и на нея сега и е странно,че Сами още не е.
issi_82:Стискам палци за изпита!
За спането спи два пъти,защото ако спи три ми се стъжнява живота вечерта  Mr. Green
Сандалки още не съм купила,но ми харесаха тези които Чин е публикувала Peace
Ваче:Права си за ситуацията при вас с ДЯ и ДГ!За изселването към София също,но не всички си пазят градовете чисти!Мисля,че си има хора и хора,всички сме за чистотата и все мърморим как  са ни много мръсни градовете,а после си изхвърляме фасовете през прозореца на колата Peace.За съжаление май трудно се променя съзнанието българско PeaceА за забраната за местожителство ...не зман колко е била ефективна,чувала съм,че тогава пък е имало бракове само заради това newsm78.Но само съм чувала Laughing
Моята малка маймунка много обича да ходи в детските градини да играе.Пясъчници,люлки,пързалки всичко обикаляме!
А сега може малко да ви отегча,защото за повечето от вас е рано да мислят за това,но аз много се вълнувам за предстоящия рожден ден на Самуела!Мисля за подарък,парти,покани и други такива неща.Мисля да и направя поканите и украсата сама,а темата да ни е Мечо Пух  Laughing
За подарък пък съм решила ето това :http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11554&cat=166
Ако имате някакъв опит с тази или някоя по-добра триколка,моля споделете! Praynig Grinning
Хубав ден ви желая!

# 652

П.С. С кеф бих работила в Бургас. Веднага се пренасям там, ама трябва да си прокопая метро, за да има къде да работя Crazy

Именно Simple Smile Ако има метро, Бургас ще стане вилна зона на София  hahaha Тогава и на Кити ще и се реши проблема, че и аз ще си имам баба и дядо на разположение. Еххх, мечти!

Милата Ралка, дано да минават скоро сополите  Hug

за забраната за местожителство ...не зман колко е била ефективна,чувала съм,че тогава пък е имало бракове само заради това

Сигурно само това би накарало ММ да се ожени  Joy Само, че не е ясно аз неговото или той  моето местожителство ще иска Grinning A сина ни? Роден в София, с постоянен адрес София, живял 70% досега в Благоевград, другите по пътищата... Подлудихме децата Simple Smile А аз си мечтая за къщичка на село и дистанционна работа... и да си изгледам децата 1-2-3 колкото дадат Simple Smile

Да вземем да направим една частна форумска бебешка занималня ли? Като гледам колко дечица са останали извън класациите...

# 653
А аз си мечтая за къщичка на село и дистанционна работа... и да си изгледам децата 1-2-3 колкото дадат Simple Smile

Да вземем да направим една частна форумска бебешка занималня ли? Като гледам колко дечица са останали извън класациите...

Foneti4nata ne raboti  newsm78
Sorry za latinitzata  Embarassed
Aide prodaljete metroto do Vienna  Twisted Evil
Rexdalia i az za takava rabota si mechtaya, ama da vidim dali shte me ogree.
Spiram i pochvam da tarsia kade e problema s fonetichnata.

P.S: Mai shte si imame skoro zabche. Ura!

# 654
  • Sofia
Това е пак свързано с тъпотията на системата, че принуждава хората да правят така.
Не мисля, че е свързано с тъпотията на системата! Все някой нещо пази, може и никога да няма нужда, ама ей така за всеки случай.
По скоро е аналогично с избора на лекар за раждане - "не искам, ама ще си платя за по-сигурно".

Като не искаш детето ти да ходи на ясла - много просто, не го пращаш, не го дори записваш на ясла!
Местата в ОДЗ и СДЯ за 1-годишните са между 2 и 6 пъти по-малко от местата за 2-годишните, като в някои заведения клонят към 0. Местата в детските градини пък са още повече, отколкото в яслените групи.
Но тъй като освен наистина нуждаещите се с цел да има на кого да оставят детето, за да работят/да си намерят работа, кандидатстват и пробващите си късмета, застраховащите се, тюфлеци, които искат да се отърват от децата, за да си пият кафенцето (имам такъв пример пред очите си) и разни други дребни тарикатчета, които примерно записват детето, само за да взимат кухнята (това пък от архива на форума), се създава огромна паника и липсата на места изглежда още по-огромна.
По-късно пък има такива, които си пазят места за предучилищните групи или бог знае за какво, важното е да сме вътре, пък после ще видим какво ще правим.  Sunglasses
Факт е, че има голям недостиг на места, но истерията щеше да бъде по-малка според мен, ако кандидатстването ставаше при реална нужда, а не при нужда от застраховка или желание да въртим Колелото на късмета.

Рексдалия, за дистанционната работа не е ясно доколко ще е ефективна, много зависи какви зверчета имаш вкъщи!  Laughing Дъщеря ми откакто се е родила, до 1г. съм си работила от вкъщи, 2009-та също цялата я изкарах у нас - тя ходеше тогава на градина де, но след 4 я разкарвах по занимания. В момента обаче нищо не мога да пипна от малкия змей, ако зависеше прехраната от мен, да сме изпукали от глад. Simple Smile

# 655
хех, малко отсрани погледнато.. същите неща сме си ги говорили и в другата отчетна тема преди 4 години. Не са се променили много нещата.
Хубаво е да се живее в къщичка на село, но какво правим ако има нужда от лекар, зъболекар, след време училище...  Изключвам кино и театър. А и не става да си поръчаш пица за вечеря ако днес не е останало време за готвене. Пък и ако ще се работи през деня.. съвсем лудница става. Аз също работя от нас по проекти, но става през нощта и е трудно да се спазват срокове. Добре че баща им ми помага с тях, че съвсем се бях забатачила.
Частна занималня аз си направих за Косьо. Хубаво е защото знам къде е , с кого е, какво яде и всичко останало. Сега ще е и за Йосиф като поотрасне Mr. Green Но да знаете, че не е по цял ден игри и забавления. Има страшни ситуации, родителите са много различни и е по-трудно да се сработим с тях, отколкото с децата... Да не говорим за изискванията и разрешителните. Иначе има разни организации - няколко семейства и или си наемат апартамент и педагог или се въртят всеки да гледа децата за по един ден през седмицата. Само че и това си има минусите. От една страна парите пак са много, от друга ако моето дете се разболее аз как да си поема смяната и да гледам децата на другите щом е мой ред.... Пък и как да ходя на работа и да отсъствам всяка сряда...
А проблемите с местата ги има и винаги ги е имало. За директорите е по-лесно някой да си плаща, а детето да го няма. Така и персонала се облекчава. Или на негово място ходи "наше" дете. Което е + за кореняци софиянци - връзките и роднините. Аз тук живея от 10 години и познавам само състудентите си. Не разчитам на тях, а се справям с осигуреното ми по право или както мога....
Ох стана ферман.. после пак

# 656
Рексадалиа- Hug По добре са ушичките на Алекс,благодаря!Вече няма гной,но ушенцата Й там където са обичките стоят доста твърди.Като ги пипам и се усеща вътре като кораво топче  Rolling Eyes Предполагам ,че и това с течение на времето ще се оправи Simple Smile

Ваче- бързо да се оправя малко Рали! Hug
А за надупника Joy в Лидъл съм виждала ,да се продават клинове за колоездачи ,които на дупето имат удебеление -нещо като пришит дунапрен или нещо подобно ,предполагам ,че и за ролерите си е вариянт Crazy

Зизуна-Честито ви зъбчеее! Heart Eyes

Силве-то май болката в кръста си е обща болест при мамите Rolling Eyes и мене много ме боли .Скоро да минава Hug

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 12:34 от @ALEKS@

# 657
  • Sofia
М@я, е аз тук съм родена, но явно не сред правилните хора.  Laughing

# 658
M@я, това с лекарите вече го оттренирахме Simple Smile Педиатъра на Косьо остана в София и хоп хоп хоп, придвижваме се. Но си права, разбира се, с училищата после трудно... В тази връзка как не са се етили да го направят още с точки и за университетите. После да си скубя русата перушина, че не съм го писала на ясла и не му пазят място в СУ  Joy Оф, през какви неща трябва да минаваме...

Това за частната занималня прозвуча страшно реалистично, но си е така. Аз като майка дето тепърва се учи се страхувам да гледам чужди деца, макар и за малко. Но с второто предполагам ще ми стане по-спокойно, че преди не ги и пипах Blush

Алекс, ти я проверявай малката, натискай подутините доколкото позволява, че е страшно. Аз лично преболедувах едно такова възпаление като малка и докторите ме накараха да махна обеците, после се дупчих сама и не се възпаляваха Simple Smile Дано да минат бързо!

Шунка, аз събирам кураж да се захвана с работата си дистанционно. Не знам дали шефовете ще разрешат всъщност, но ще питам чак като съм сигурна, че ще мога да отделя n часа, иначе само ще разлая кучетата ненужно Stuck Out Tongue Мисля от есента да се пробвам.

# 659
Шунка  Hug Другия път  Mr. Green
Ама аз не се шегувам... Всякакви истории съм чувала. Колеги отиват на разговор с директорка да се разберат колко. Директорката заявява - всички плащат... защо да приема точно вас.
Една жена работеше при нас за кратко - педагог от ДГ. Тя самата ми разказва за колко деца се е писала баба, за да им добавят точка и да ги приемат. Как някое дете боледува много и го спират от градина, но се държи в списъка, за да може някое "наше" да е на негово място... И какво ли още не
А за пазенето на места - пак на познати, близнаци. Приемат ги в ясла, но майка им реши да си ги задържи и ги отписа. Е да ама после с години нямаше места в техния квартал...
И все пак детската градина как да е.. може и без нея някак.. да видим с училищата какво ще правим.

Общи условия

Активация на акаунт