В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 30 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!

Честити професионални призвания на децата, дето имаха прощъпулници!

Получих мейл от Столична община, че до края на годината ще бъдат открити още 800 места и ще ни информират за кандидатстване.
Аз писах във Фейсбук, ама и тука да кажа. Общината никак не би трябвало да се хвали с това, при положение, че не достигат места за между 14 и 16 хиляди деца. Проста аритметична сметка показва, че с тези темпове (по 800 нови места на година) и запазване на раждаемостта в столицата, проблемът ще бъде решен едва след 18-20 години. Т.е. по-скоро не за нашите деца, за които се опитват да ни успокоят с този мейл, ами за техните, т.е. нашите внуци.

# 676
Шуши, не разбирам с какво твоята ситуация е по-различна от това, което описвам? Ти не искаш детето ти да ходи на ясла, но ще му пазиш място заради детската градина. Rolling Eyes
Искам да ходи, но следващата година. Именно заради това тази година НЕ съм пускала кандидатура в системата и не пазя никакво място(с това моята ситуация е по-различна от другите, които са пуснали документи сега). А и да бях се опитала едва ли щяха да го приемат, за да мога да пазя каквото е да е, защото както казах нямам връзки. Crazy Ще пусна кандидатура тогава, когато реално ще ми трябва, но това е защото имам баби и ако се случи непредвидена ситуация по-рано, ще имам кой да го гледа. Peace

Пао, Зверче, честито за избора на професии на малките прощъпулковци!   bouquet

Бг-тати, за жалост си съвсем прав  Rolling Eyes

Янаваси, честито за порасналия младеж! Доста смело "парти" сте му спретнали - спор няма Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 20:44 от Шуши-

# 677
Понеже обсъждате обувките за проходили, искам да попитам: От кога точно се считат за проходили и се нуждаят от стабилна обувка? Понеже тук се коментираше че прохождат боси, а след като проходят  - с обувки?
Никола все още ходи с буйките, но той не ходи още стабилно, не си обикаля сам из стаята. Само от време на време прави по няколко крачки сам и пада по дупе. Та се чудех от кога точно трябва да го спретна с обувки за ходене?

# 678
Aни,аз в същото положение купих направо за проходило,защото се оказа,че буйките са му малки.Тогава много се шашнах,че съм му прецакала крачето,не бях проверявала доста време дали са му добре обувките.Затова набързо трябваше да реша и прецених,че няма смисъл да купувам буйки,които да носи много малко.Продавачката каза,че щом се пуска няма проблем и да купя сандали за проходило дете.В крайна сметка взех от КК тези
 ,
на които подметката е малко по-мека в сравнение с други техни модели.Сега ми се искаше да бях взела бели,ама карай,другият път.Та ако на Нико още му стават буйките,аз не бих купила сега,после като почне да шляпа(а то не е далече това време) ще му вземеш с цяла подметка,твърда пета и т.н.,които ще са му съвсем по мярка. Wink

А,Зверче и на Марто му подариха от тези камиони,не вчера де,миналата седмица,но той не може да стъпи с двата крака  Mr. Green нали е шушулка още.Обаче по цял ден ми свири на главта сирената : ))) Честит ти предприемач  Laughing Laughing Laughing

Марто,не заобиколи предметите,обаче се юрна след питката,която зави и тръгна в друга посока и той  си хапна даже,та направихме и ние дубъл.Иначе се провалих с питката  Embarassed Повече содена НИКОГА.

Яни,честито ти порастнало момче,еее много як рд сте му направили. Hug

Мейдънли,при всички положения тръгни положително настроена.Всичко ще е наред,ти ще се заредиш с много положителни емоции,бабите ще се нарадват и всичко ще е както трябва. Hug

П.П. Ирето,отзиви за цитронелата ?  Thinking

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 21:50 от PaO

# 679
Пао, благодаря ти!
Буйките още му стават, защото като ги взех зимата ги мерих с термо чорап, а сега с тънкото чорапче са му ок. Обувките за прохождане , които му купиха баба му и дядо му да му големи още. Затова се чудех да купувам ли сега или да поизчакам още.

# 680
  • София
yanavasi, ама като ги пребиваше Мони нервиран ли беше? В смисъл не му се нравеше цялата работа, така ли?  Rolling Eyes
На Малка Ралка не е от зъби това. Мен ме върти от 1 май, сега и нея. По-скоро е настинка. И аз знам как става. Нали ходя за Сашето. Ралка се поти в колата , в стола и после като съм я вадила я е надухало и айде... Така е според мен. Миличката е доста унила. Сега спи, ама носа е пълен.. гадна работа. Лекарката каза освен Коларгола и вит. С да давам Умкалор. Сега отивам да чета какво има вътре - имуностимулиращо е. Не успях да го взема днес, че се прибрахме късно.

Мая, ръцете ти трябва да могат да обгърнат всиииички деца  Mr. Green

Зверче, айде, решено е вече, Крисчо УАСГ ще завършва  Grinning

Шуши, само в интерес на истината искам да спомена, че моето дете е прието на ясла БЕЗ ВРЪЗКИ. Имаме 8 точки и беше изтеглена с жребий. Така че всъщност изобщо не е нужно да имаш връзки. Системата е за това, за да се прекъсне работата на тия с връзките или поне да се сведе до минимум  Wink

Ани, на въпроса за прохождането.. според мен за обувката се има предвид не реалното прохождане, а когато детето вече може да се изправя само и да ходи примерно по мегелите, за ръчичка. Идеята е, че с твърди обувки и пети как ще се научи да се изправя? Рали вече навън е с твърди пети и твърда подметка. Това с меката подметка ми е доста странно и нелогично ако искаме глезена да е стегнат и да оформя свод  Wink Т.е. моето мнение е, че независимо, че Рали не се пуска сама да ходи вече трябва да стъпва на твърда пета и подметка.

Ето, обувката дето показва РаО по никакъв начин не е тази с твърда пета и подходяща за оформане на свод Confused Нищо, че е на КК и сигурно вътре има "ортопедична" стелка  Wink

# 681
Първо искам да благодаря искрено за изразеното съчувствие и подкрепата Hug ВАЧЕ, ШУНЧИ  Heart Eyes

СИЛВИ, много неприятно, дано бързо ти мине!

ИЧКА, Дара спи 2 пъти през деня- около 13-14 за около 40 мин, после към 17-18 за около 1 час. Банята е към 21.30, заспива към 22.30, затова пък се събужда чак към 8-9 с едно кратко кърмене около 4-5.

АУРОРА, ЦВЕТИ, браво, момичета! Изумена съм от уменията на Кали и Мона...

ТАТИ, не знам защо, но чувствам необходимост да споделя нещо тук, което има връзка и с теб в известен смисъл. Преди си мислех, че е странно мъжът да гледа детето, мислех, че не е достатъчно "мъжко", че уронва достойнството на мъжа... е, не е така....сгрешила съм. Трябва доста смелост и себеотрицание да правиш нещо, което по природа не ти е присъщо. На вас това ви коства много повече усилия (тези, които го правят както трябва, де). Освен това не е никак лесно да се изправиш пред такива закоравели традиционалисти като мен, напр. и да искаш да те приемат... Ето, в тоя ред на мисли, много се съмнявам ММ да прояви такава смелост .... и да поеме такава отговорност...

ИРЕ, как си?

ИСИ, взела си изпита вече, предполагам...

ДИДОЛИНКА, можеш да даваш всички чайчета, ама този от шипка доста запича....

ЧИН, страхотни са сандалките и аз днес купих същите на Дара, ама явно в магазина много си беше свила пръстчетата, а аз не съм видяла, тази вечер забелязах, че си стиска крачетата и премерих стелките на босо- еми, малки са й!
Ако някой иска и е номер 15-16 на КК, може да ми пише на лични, носени са 1 час днес........

ВАЧЕ, дано е здрава вече Рали!

САМИ И МАМИ, то вкъщи аз мисля за всичко- за пари, сметки, домакинстване, пазар........един ден, като приказката за умореното магаре, просто ще легна и повече няма да стана........А за триколката, най-добре я премери на Сами и виж дали ще й е удобна. За кръщенето на Дара леля й й подари страхотна триколка, но й е доста големичка още, а ми се искаше лятото да караме с нея......

РЕКСДАЛИЯ, давай, напълно те подкрепям за форумската занималня Peace  bouquet

МЕЙДЪНЛИ, Дара няма абсолютно никакъв шанс със 7 т. Sad Sad Sad А ти не се терзай, а се забавлявай!

ЯНАВАСИ, нека Деян расте здраво и щастливо момче!

ЗВЕРЧЕ, браво на Криско!

# 682
Добро утро,
който не спи поне да пише Laughing
Кити,прекрасен режим има Дарка!  Hug
Ани ,аз също ще споделя мнението на Ваче-смятам ,че дори не съвсем проходили и пускащи се ,е по-добре подметката да е твърда ,глезенът също да е стегнат,точно за оформянето на свода !
Аз й купих подобни на ето тези белите с червеничко ,само че с малко по-затворени пръсти отпред

купих ги за 22лв.
Много сериозни теми наистина сте обсъждали ,но тъй като засягат София не мога да изказвам мнение!
До после-ще пия първото кафе! Hug

# 683
Добро утро.

Ичка, благодаря, че си сложила снимка на сандалките. Днес вече ще ходя да търся сандали за Йо и ако не намеря тук ще се ходи до Варна. Нещо избора е много малък в тез магазини  newsm78

Говорите за спане. Йоана сутринт към 10 спи около час. После в 13 заспива и може да спи и до 17, ако нещо не я събуди. Вечер в 21 е в леглото, но преди това на площадката пред блока се умаря зверски.

Мен друго не ми харесва. Много яде нощем. Снощи е изпила над 200мл мляко, но ако не дам сън не я лови. Вечерята й е в 19.30. Снощи изяде над 200гр ядене, изпи 80мл мляко в 20 часа и едвам изкара до 23. След това се събужда в 2 часа за 100мл и после в 5,30 пак за толкова  #Crazy Така не се е будила откакто беше на 7 месеца. Все хапваше до скоро по малко, но не повече от 20-50гр.

Лек ден на всички.

# 684
Деска,ами Дара не яде през нощта ,но се буди доста -аз обаче знам ,че не е от глад!
А за сандалките -тези има ги в Продавалник по 18лв. има обява -ако искаш погледни я!
Браво за съня на Йо! Hug
4 ден сме без биба !!!Мисля,че я забравихме! Peace

# 685
Добро утро!

Че Никола доста отдавна се изправя ходи по мебели, с уолкър, а аз му обувах дебели чорапи само. Значи отдавна съм изтървала момента.  Rolling Eyes  Какво стана сега, прецаках ли му крачетата? Аз по скоро трябва да го държа у нас с обувки, а навън може всякак, защото почти не го пускам навън да върви.

Ичка, браво за бибата.

# 686
  • София
Само набързо да кажа за Кити, можеш да ги смениш обувките на КК, аз същото бях направила и ми ги смениха без проблем. Hug
Изчезвам, че дребното тъкмо става от гърнето Mr. Green

# 687
Значи и аз съм прецакала всичко, щото по тази логика в нас трябва да си ходи обут. Също си ходи по мебели, бута си уолкъра и т.н.
Аз знам, че детето трябва да си проходи босо- навън да ходи с обувки, които държат глезена и са с твърда подметка (след като проходи- до тогава с буйки), а вкъщи- босо.

Кити, можеш да отидеш да ги подмениш за по-големи, не ги предлагай така.. отиди, нали имат гаранция.

Ичка, браво за махането на бибата, Нико сякаш още повече свикна с нея.

За спане не ми се говори въобще. Нико спи 1, максимум 2 пъти на ден по 30 мин.

# 688
Честити прощъпулници /как се пише тази дума?!?/. На много красиви места да ги отведат крачетата.
Йосиф още не ходи. Ако го държа за двете ръце тича  Mr. Green Иначе си обикаля по мебелите и пълзи.

# 689
Честити ни проходили Криси и Марти! По-малко падания и по-малко белички да правят малките ходещи крачета!
Ани, детето е добре да си прохожда босо - защо да си прецакала нещо?
Кити,  Hug Ами ако го погледнеш от друга страна - ако гледането на дете не е "мъжко", защо ние, жените, се занимаваме с мъжките неща като сметки, изкарване на пари, че и оправяне с майстори... Не поемай повече, отколкото можеш, знаеш за тиквените медали, пази се...
Деси, дали не  е временно това с нощното хранене - заради топлото време или пък реакция към тръгването ти на работа?

Общи условия

Активация на акаунт