В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 30 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Добър ден!
Аз тия дни се губя нещо ама нямам време а пък и почвам да готвя багажа за България
Виждам,че за ясли си говорите и за работа,при мен нито едното нито другото може да стане за сега,надяваме се първо на работа, а пък ще има гледачи ще се сменяме със свекърва ми и мажа ми,но това като се върнем от България дай боже Praynig
Иначе при нас нищо ново
ВАЧЕ,бързо оздравяване Hug
ЗИЗУНА честито ви зъбче

# 661
  • Sofia
За училища смятам да не мисля в следващите 4 години, иначе ще трябва да се гръмна.  Laughing
Иначе истории за подкупи и подобни - всякакви! Нашите едно време ме навиваха да питам директорката на яслата колко пари иска, ама не мога да се пречупя за такова нещо, въпреки че положението беше напечено - взеха ме на нова работа, а до ясла не се доредихме (въпреки че като подавах документи, ми казаха, че било твърде рано  Wink - не беше с точки тогава, а по ред на подаване). Взеха съседските близнаци, чиято майка през живота си работа не е помирисвала, тате носи, мама меси е у тях. Whistling

Рексдалия, ако работата позволява, можеш в момента на граждански договор да работиш и да видиш ще стане ли работата... Ако пък успееш да се уредиш по чл. 312 от КТ, моля, моля, да споделиш, защото ще си първият човек, за когото чувам, че се е възползвал от това си право!  Grinning

# 662
Това е пак свързано с тъпотията на системата, че принуждава хората да правят така.
Не мисля, че е свързано с тъпотията на системата! Все някой нещо пази, може и никога да няма нужда, ама ей така за всеки случай. 
Абе и това го има - че все нещо се пази. Само че имах предвид хора като мен, които със сигурност ще ползват ДГ, за да работят, но пък не им е задължително да ползват ясла. Не мога да го нося с мен в офиса и затова предпочитам да направя всичко само и само да съм сигурна, че ще тръгне на ДГ, когато тръгна на работа. Сега не съм кандидатствала, де, но догодина със сигурност ще опитам заради тая пуста точка.
Има и друго - понякога човек иска да си гледа детето, но знае, че може да се наложи да го прати на ясла поради определени факти от живота му... Не може да решиш в края на август, че се налга да го пуснеш от септември, защото местата ще са вече заети. Трябва да го даваш на частна ясла или да организираш някой от тези варинати, които Мая каза. Но за тях е нужно да познаваш други такива родители и да се организирате, което е много трудна работа Sad

Абе ужас е - аз лично мноого се надявам да успея да намеря някоя връзка до следващата година, че и аз съм от софиянците без връзки за момента.
За учлища и университети не искам и да мисля....  ooooh!

Зизуна, честито зъбче Simple Smile
Алекс, аз и до ден днешен си имам малки топченца в ушите - май е нормално, но все пак ги наблюдавай за по-сигурно  Hug
Силве, една бивша колежка на ММ тъкмо се върна от майчинство и беше ходила на един масажист дето за няколко процедури направил чудеса с гърба й Wink ако искаш ще питам за контакти и ще ти пратя  Peace
Аз също някой ден мисля да се възползвам от него, защото положението става все по-зле. Tired

# 663
  • София
Здравейте  Simple Smile

Кити, стискам палци да се наредят при вас нещата, на второ класиране дано да ви приемат  Praynig

Ваче, аз четох, четох и пак не разбрах - какво е това гранична група и защо Виктор например да няма шанс на второ и трето класиране... Аз се надявам, нали ако някое дете не се запише мястото му се заема от следващите в списъка пак чрез жребий  newsm78  
И аз пожелавам бързо оздравяване на Ралка  Praynig

Иначе  аз например имам баба и дядо, които биха го гледали, но предпочитам детето да посещава ясла от НГ или по-рано на половин ден, за да бъде сред деца. Осъзнавам, че има по-нуждаещи се, затова искрено се зарадвах, че в най-трудната за влизане ясла и най-хубавата съответно, е прието едно приятелско дете без баби и дядовци наоколо, но и моя малчуган мисля, че има моралното право така да се каже  Simple Smile Да вземат да строят повече ясли, мисля, че всяко дете има право на ясла и градина, вече за добрите училища си е хубаво да има подбор  Simple Smile Получих мейл от Столична община, че до края на годината ще бъдат открити още 800 места и ще ни информират за кандидатстване.

За жителството - било е работеща формула през комунизма, когато са искали да развиват равномерно цяла България. В днешния глобализиращ се свят е остаряло според мен, иначе би трябвало да ограничим себе си или децата ни един ден да си стоят само в София и БГ, а да не могат примерно да работят и живеят в Амстердам или Лондон например.

Ани, за гърдите - спрямо преди да забременея - мъничко по-големи и мъничко по-увиснали са съответно. Като цяло е добре положението  Praynig

Колкото повече наближава момента да оставя Виктор за два дни и две нощи, когато ще кумуваме в Бургас, толкова повече се сдухвам - имам доверие на бабите и дядовците, но ми е толкова свито...  Confused

Деска, радвам се, че Йоана и гледачката се справят добре една с друга  Simple Smile

# 664
  • Sofia
Шуши, не разбирам с какво твоята ситуация е по-различна от това, което описвам? Ти не искаш детето ти да ходи на ясла, но ще му пазиш място заради детската градина. Rolling Eyes
Ще хитрееш сега, после някой ще се окаже по-тарикат и ще изкара бележка на детето си, че е хронично болно и ще те надцака, после най-тарикатът ще извади, че баба му работи чистачка в градината, ще купи пердета за групата и компютър на директорката....

А такива ненадейни промени в ежедневието са абсолютно частен случай и не са норма.

# 665
Здравейте.

Ваче, стегнах ги аз, до край, дано станат, че още не е ходил с тях.
За гражданство - аз не се обиждам въобще, нито пък ще си променя мнението за теб от казаното. Ако хората имаха възможност да живеят нормално сред близките си със сигурност нямаше да избират да ходят на майна си райна.

Шуши, съгласна съм с Шунка. Ако ти трябва ясла го записвай ама като не ти трябва що да не влезе детенце, на което му е наистина необходима... пазиш място. То като се замислиш парите, които ще инвестираш да пазиш място, то после на частна можеш да го запишеш.

Мейдънли, със сигурност ще го мислиш, но гледай да се абстрахираш. Тъкмо с МТ ще се видите в по-различна обстановка. На мен една такава сватба (за 4 часа) ми дойде много добре- бях забравила с какъв човек живея всъщност, че то с това " какво ще ядем" лесно се забравя...

# 666
  • гр. Козлодуй
Първо да се оплача - докато си чета тук и си мисля, че Борис спи, той тупна от спалнята. Изтръпнах, защото той обикновено се обажда като се събуди, но вече е станал по-хитър и си действа тихомълком и така стана белята.  Явно само се е уплашил, защото веднага се успокои като го взех.

Ани, Ани 2, започнах да давам супичка, но дзверо пак си не спи по цяла нощ, но пък си хапва с кеф Simple Smile.

Бибата официално сме я отказали, като загубихме старата, новата която купих така и не я хареса.  Но не знам как ще откажем цицата, търси я по цяла нощ, Захапва през дрехите понякога Simple Smile.
Мен за ходенето не ме разпитват, но кажа ли че още кърмя, ме гледат като извънземно. Не знам какво е толкова странно, но както и да е.

Като ви слушам за яслите и ДГ се хващам за главата. Ето предимството на малкия град от селски тип Simple Smile. Няма проблеми със записването. Аз лично на този етап в Сф не бих отишла за нищо на света, ММ и той ги сече здраво като става въпрос за работа. Да сме живи и здрави, такъв стандарт на живот в Сф няма да имаме, а и работно време до 16 там кой ти дава Simple Smile.

# 667
  • София
                Здравейте!!!
Писах, писах, но някакъв токов удар ми затри всичко #Cussing out.
Напоследък не ми остава много време за писане, но поне се опитвам да ви чета.
Вчера голямото ми момче навърши 12 години. Беше голяма лудница и като се прибрах вечерта бях с ужасно главоболие. Възхищавам се и се прекланям пред хората които упражняват учителската професия. Това определено не е за всеки. Синът ми искаше да му организирам пейнтбол парти и аз успях, но да ви споделя, че и на 12 години са още малки за такова изживяване, въпреки, че всички бяха много доволни накрая. Но според мен те нямат представа още от тактики и общо взето беше едно безцелно пукане. Най-интересното беше, че момичетата като цяло ги беше много страх (даже едно почти се разплака от шубе), но не се отказаха. Слава богу всичко мина само с една жертва... Инструктура беше прострелян от една от девойките по погрешка и то от доста близо (от около 20см.), та чак до кръв. Бях на косъм да прекратя играта, но инструктура ме спря и каза, че нито му е за първи, нито му за последен път, та да не се притеснявам.
Другото, което искам да споделя, е че отбих Мони. Стана след като бях болна и не бях яла три дни, а и може би в комбинация с идването на цикъла ми. Забелязах, че като сложех малкия на гърда и започваше да нервничи. Пробвах още два три пъти и накрая си купих АМ. Интересното е че не съм имала никакво напрежение в гърдите и сякаш просто завъртях някакво кранче, и кърмата ми спря. Всъщност съм доволна, че всичко стана някак си така м/у другото, без драми от страна на малчо.
Иначе Монката е във вихъра си. Вече се научи да пълзи и да се изправя по мебелите, но когато му се уморят ръцете, вместо да спре да си почине, той забива муцуна в пода. Както и когато е на масата прав и иска да седне, но не се усеща как,  често се удря в ръбовете и. С две думи още не се е научил да се пази и целият е в синини и цицини. Надявам се скоро да му уври главата и да се пази, че ми се къса сърцето като се удари.
За сега спирам, че много се размрънка вече.

П.С. Имам въпрос. Навремето, след спиране на кърмене, съм пила хапчета за спиране на кърма. Аз си го обяснявах с това, че трябва напълно да се прочистят каналите. Сега знае ли някой, дали има такава практика? И второ- Колко време след спиране на кърмене, може да се отиде на мамолог?

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 15:08 от yanavasi73

# 668
Ири, то и Явор не спи по цяла нощ. Но докато излязат зъбите, си е така. И при некърмачетата си го има, нашите имат едно успокоение повече Simple Smile
Янаваси, няма нужда да пиеш хапчета, щом гърдите ти са спокойни. Ако усетиш напрежение ,можеш да изцедиш съвсем леко.  На  мамолог е добре да се иде след 6 м., когато се възстанови отчасти мастната тъкан. Тогава и гърдите обичайно вече започват да изглеждат по-добре.
Аз също трябва да отида да проверя дали Явор е приет на ДЯ, но съм почти сигурна, че е. И при нас драмата ще е за ДГ, защото Явор няма да е в ОДЗ, а в ясла и няма да има предимство после при кандидатстване в градината (а и с брат си няма да се засекат). Разбира се, далеч сме от софийските драми, макар че тук има местни - аз живея в района с най-добрите градини, та тук има наплив и от други части на града.
Мейдънли, я не го мисли. Имаш нужда от промяна за малко.
Хубав ден от мене!

# 669
  • София
Леле какви сериозни теми сте подхванали... Отдавна не съм ви чела и не очаквах такива страсти.
Та здравейте  Hug Ние сме добре. Йосиф не е приет в ясла, дори в ОДЗ-то на батко му. Днес след обяд ще се наложи да съм на работа с него  Mr. Green Леко ми е притеснено, но се надявам да мине добре за всички  Laughing Ще се опитам да ви следя и да се включвам по-често.
Хубав ден на всички  Hug

Леле, Майче, нямахте ли 0,1 т. заради баткото  Rolling Eyes
Абе в някои райони и да имаш пак нямаш май шанс, или ОДЗ няма такъв критерий. В нашето ОДЗ имаше.

Момичета, ама според мен демокрация не е равно на свобода  Wink Това беше абсолютно и тотално грешно. Също така много се дразня с това "Децата имат права", имат.. ама нямат колкото мен например  Sunglasses Никак даже не сме равни. Старите лозУнги дето толкова ги плюха бяха заменени от нови, не по-малко смешни.
А иначе нека всеки да си ходи където иска и да живее където иска, ама да въведат критерий за местожителство не 6 месеца, а доста повече  Wink Ама и тук ще бъде издигнат лозУнг против дискриминацията  Crazy
Системата за прием в градините изобщо не е тъпа, много е добра предвид обстоятелствата.

Иначе, Силве, днес тамън си мисле, че истината има две лица, а в случая са повече от две  Hug Hug Hug

Малка Ралка ще я водя на доктор. Много ми се вижда вяла. Успях да й измеря Т, 38 ректално, значи 37,5, ама това след като й чистих носа и се беше развилняла яко. Факт е, че не ще да яде, обаче, което значи, че я боли гърлото. Ходих до поликлиниката, имаше 12-13 човека пред мен и си тръгнах. Сега преди да ида за Саша ще ида до лекарката пак. Че не ми се занимава с изненади в събота и неделя  Wink

yanavasi, да ти е жив и здрав порастналият младеж!!! Hug Hug Hug

Мейдънли, следващите в списъка не са постоянна величина. Сега ще се променят доста, защото в някои ясли ще има места, а в други - не. В яслите с недостиг не са приети много деца с много точки. Те ще се насочат към малкото пуснати места. В общи яслучай, особено за по-желаните градини няма шанс изобщо да участвате отново в жребия, защото ще пуснат 3 места незаети и ще се появят 5 деца с 9 точки. Тогава те ще образуват гранична група и ти с 8.0 точки изобщо не участваш в жребия. Гранична група се образува тогава, когато има Х деца с равен брой точки и по-малко от Х места. Например, има 10 места, Първите 4 се заемат от деца с 9 точки. Остават 6, но има 16 деца с 8,1 точки. Тези 16 деца образуват гранична група и се тегли жребий. Първите 6 с най-малки генерирани номера влизат на тия 6 места.

Защо да хубавите училища да има подбор? Какъв да е той и какво значи хубави училища?  Grinning
Подборът на първокласници чрез тестове и интервюта е забранен в Закона за просветата. Изключение правят училищата към Министерство на културата. Та как ще ги подбират, освен по райони. Принципа на прием в училище е подобен на градинския като критерии. Пак има предимства на работещи в системата. Има критерий местожителство и месторабота. Вероятно за набор 2011 ще се тегли жребий  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За частната занималня дето говорите. За мен това е пълен абсурд. Аз на петата минута ще съм ошамарила всички деца в занималнята!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Хич не ме бива за таз работа и бягам като Дявол от тамян. Освен моите деца хич не мога да се умилявам от чуждите, а да ги зъзпитавам още по-малко. Много съм лоша в това отношение  Confused

П.С. С кеф бих работила в Бургас. Веднага се пренасям там, ама трябва да си прокопая метро, за да има къде да работя Crazy

Именно Simple Smile Ако има метро, Бургас ще стане вилна зона на София  hahaha Тогава и на Кити ще и се реши проблема, че и аз ще си имам баба и дядо на разположение. Еххх, мечти!

Може, може.. дай да помечтаем поне  Crazy После ще започнем да правим план как да прокопаем тунелите  Joy
Зизунка и до теб ще стгнем.. един лъч до Бургас, един до Виена. Колко му е..  Mr. Green

Алекс, мерси за идеята за Лидл. Между другото мъжът ми оня ден точно таквиа клинове спомена за колоездачи. Сега и за каски ще се отвори дума...  Crazy

Ири, какво сече милото ти? Прочетох, че сече нещо и викам "Леле, на Ири мъжът й печата пари!"  (сече монети) Joy Joy

Отивам да будя Ралка и на доктор!

# 670
Здравейте!
Днес нямам помагачи и едва намирам време да ви изчета.
Ходихме на консултация. Отчета е: 9.300 кг и 75см.

По въпроса за ясли и ДГ не мога да взема отношение. Тук отиваш при директора, подаваш молба, много е важно да се попълни месторабота и на двамата родители. Ако си платежоспособен още на другия ден си приет. Пък и да не си пак се намират детски заведения, може да не е това в квартала ти, но се намира.

Янаваси, честит рожден ден на сина ти. Много интересен РД си му организирала.
За кърмата - според мен не е нужно да пиеш лекарства, щом нямаш напрежение в гърдите.
А на лекар ходих след като приключих с кърменето, но не помня точно след колко време. Ани2 е обяснила по добре!  Wink Там на ехографа ще се види ако има задържана кърма и ще решите дали има нужда да се пие нещо.

Прощапулних реших да направя на рождения му ден. Никола от ден на ден става все по стабилен и прави все по дълги отсечки, но не ми се правят два масрафа за има и няма месец. А на РД ще имаме и камера, поне ще запечата събитието.  Wink

# 671
  • София
Ана2, мерси за бързия отговор Hug
Ани, и на теб благодаря Hug
За частната занималня дето говорите. За мен това е пълен абсурд. Аз на петата минута ще съм ошамарила всички деца в занималнята!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Хич не ме бива за таз работа и бягам като Дявол от тамян. Освен моите деца хич не мога да се умилявам от чуждите, а да ги зъзпитавам още по-малко. Много съм лоша в това отношение    Joy  Joy Joy
Ваче, искренно ме развесели hahaha Дано Ралка да се оправя бързо. Ти провери ли дали не избива някой зъб?
Одеве забравих да ви кажа каква странна реакция имаше Мони на Р.Д. на батко си. Буквално казано всеки който се доближеше до него биваше пребиван #Crazy. Те верно, че бяха много шумни, но Мони изобщо не допускаше никого до себе си, дори брат си и сестра си.
Да се похваля, че на последната консултация, Мони беше 9600кг. и 76см.
Зверче, как мина прощапулника?
И аз искам да живея в къщичка на село. И живот и здраве някой ден ще го направя. За сега се задоволявам с ходене на село почти всеки уикенд. Simple Smile

П.С.-нещо не съм се справила с цитата Embarassed

# 672
Хе хе, Vache с децата се справям, но на родители ми се е искало да посегна  ooooh!
Не е за разказване какви неща сме виждали...
За точките - Йосиф е с 8.3 - местоживеене, батко, и месторабота в района. То май въобще е нямало прием за нашия набор. Аз и не се натискам много. Днес беше с мен при децата  - голям ревнивец  Mr. Green Нали валеше и родителите се забавиха и имаше плачещи... аз гушкам едно, а Йосиф идва и го бута и се намества в мен. Като мама Барба станах.
А пък като се хвалите кой колко е научил - Йосиф си знае адреса и числата  hahaha /натиска правилното копче в асансьора  Joy /
Лека вечер от мен  Hug

# 673
  • Sofia
М@я,  Joy, изби рибата с познанията на Йосиф!
Аз също оглеждах градините в Зоната и точно това се чудех, как пък една няма с прием на набор 2011.  Confused

# 674
  • София
Яна, много добре мина, много се забавлявахме Mr. Green Крисчо хвана една ролетка, строителен предприемач ще става Mr. Green Първоначално заобиколи масата с нещата и отиде да си вземе любимата топка...едвам го накарахме да се върне и да си вземе нещо...Иначе има подарък една кола дето се бута с крака (докато се седи на нея) и много се кефи, бута си с кеф Mr. Green
Та така, изморихме се, но към 6 всички си отидоха и оттогава спи дребното, а аз цъкам Mr. Green
Браво на Мони за мерките Hug
Много екстремно звучи това с пейнтбола, скоро брат ми ходи и каза, че е имало бая пострадали, гаждето му беше с оргомни синини Rolling Eyes

Ваче, дано бързо да се оправи Ралка, то с това променящо се време е много гадно Praynig Hug

Шуши, ей тук можеш да видиш къде е магазина: http://millipede-bg.com/contacts.html
Ние взехме с твърда подметка, то вече за прохидили трябва да си е по-твърда, и стабилен глезен.

Отивам да оправям малко, че е кочина долу, въпреки че имаше само 2 деца + Крисчо, всичко е наопаки #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт