В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 30 999
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • гр.В.Търново при моя любим
Добър ден и от мен  Hug

Благодаря ви отново за пожеланията за Георги.И аз това си пожелавам -да ми е жив и здрав.Все още е малко сополив,но температурата спадна.Дано започне да се оправя Heart Eyes

Кити,и на мен мъчно ми стана,че МТ не си поема задълженията и не ти помага.Дано се осъзнае по-скоро и да си оправите взаимоотношенията Hug

Чинче,много неприятно с агентите,но ти не се чувствай виновна за нищо HugБраво за хубавите мерки на Нико Hug

Силве,бързо да се възстановяваш Hug

Шунка,при нас това го правят в 2 часа през ноща  ooooh!

Ани, неприятно с пицарията,но ти си над тези неща....сигурна съм ,че вече ти е минало Hug

Ичка,браво за биберона  Hug Hug Hug

Ани 2 ,как си?По-добре ли си след миналия ден?

За уменията...и аз ,като Ваче и Ани 2 Hug

Тати,браво за мерките на малката принцеса...хареса ми поста ти Hug

Ваче,дано се размине на малка Ралка Hug

Аурора,браво на красивата Кали Heart Eyes

Аз си направих изследванията за хормоните на щитовидната жлеза...всичко е ок.Каза ми  докторката,че петната или са от стрес или преумора.
Аз ще ставам,че ще пътувам.Утре имам изпит.Стиснете палци...предния път помогнаха

П.П.Пао,ще чакам снимки от питката Hug

# 631
За пицата ми мина вече, обаче като се сетя и съм категорична че от там повече няма да поръчвам. За трети път ми се случва така да ги чакам. Но си мислех че може така да се е случило тогава, защото понякога са били и точни. Но явно взимат всички поръчки, независимо че не могат да ги изпълнят в срок.

Аз пак ще отпрашвам към работа, че ме викат!

Исси, стискам палци за изпита!

# 632
  • Sofia
Но явно взимат всички поръчки, независимо че не могат да ги изпълнят в срок.
Ами в тази криза това си е борбата за оцеляване. При всички положения ще сте недоволни, поне да вземат пари от вас.  Laughing Пък ако са им вкусни пиците, може като хапнете, да ви мине. При всички положения са по на далавера да ви изпълнят поръчката. Кофтито е, че са спрели да ти вдигат, можеше да предупредят, че са много натоварени и може да се забавят.

# 633
Шунка, при вас през нощта, тук по цял ден. Не свършиха ремонтите на нашата улица и това си е. В момента къртят здраво на ъгъла... Няма обедна почивка ,няма дявол... добре, че малчо е като мен със здрав сън, че...

За спането, в момента спи по 1 или 2 пъти на ден, като се опитвам да намаля сутрешния сън, че ако преспи, не иска следобед, после ляга рано и ми се оцъкля в 6 с "ей, еййййй" и цял ден с баща му сме като луноходи. А и още се буди по 2-3 пъти нощем.

Цвети, и Косьо като види баща си полудява от радост Simple Smile Леко смекчи процедурата вече, но и той имаше период на истерия, ако не бъде гушнат веднага, чак бях помолила ММ да се преоблича и мие преди да му се покаже, ако не иска да го гушка с костюма.

Кити  Hug Не знам какво да кажа, мила. Аз бих била доста крайна в такава ситуация, но друг съвет освен да го помолиш МТ да даде смислено решение в ситуацията не мога да дам. Все пак сте си семейство и трябва да вземете най-доброто решение двамата. Не можеш да се клонираш и хем да ходиш на работа, хем да гледаш Дара.  Outta Joint Дано да е права Аурора и да се разсеят облаците  Hug

Забравих какво друго беше, но за доносниците, да не забравя: да сте живи и здрави. Дано и вие да си имате бебета и собствен живот скоро, да не ви остава време да надничате в този на другите. Ако имате проблем с някой тук, хванете си го изяснете лично (и нямам предвид писмения вид, в който всички сте големи куражлии)!!!

# 634
рексдалия  Laughing Накефи ме последното ти изказване!
Ох,много ми е зле на мен,атмосферното налягане ли ми влияе,но ми се вие свят,днес ме достраша да изляза надалеч с количката...
Кити,мила  Hug  Confused Надявам се да намериш решение.Разбирам те напълно,защото аз няма да започна работа( за която ти споменах) по същата причина  Peace А детегледачка ми е скъпо удоволствие и ще трябва да работя,за да плащам нейната заплата.
Ваче,ей,дано не се разболее Ралито,да устискате!Можеш да й дадеш чайче.. по този повод,някой знае ли какъв чай може да се дава на бебе на годинка?  Rolling Eyes Нямам никакъв спомен - липа,лайка,шипка?
Силве,честити ти подаръци от бременността и носенето на детенце в момента  Hug Пази се да не стане по-голяма беля!Внимавай как се извърташ,как вдигаш Матея,как я носиш,всичко.... питай патило  Confused
Цвети,аз засега не забелязвам някаква особена привързаност на Надя.Само ако някой иска да я докосне,се вкопчва в мен,но не ми е плакала...
Аурора,много си права за езиковата бариера,хареса ми сравнението!  Hug
Момичета,съжалявам ви с тези проблеми за ДЯ в Сф,това е ужас  Confused
И както е видно,моето време свърши,Надя се разбуди и ще ставам.

# 635
  • софия
Деска точно за Йо и Марти се сетих, ама настава голямо напрежение, а и ревност усещам, та не знам дано минава бързо.
Ваче дано не е болна малка Ралка Praynig
Кити, дано намерите решение, знам че Пл. не е от отзи тип дето ще си остане да гледа Дара,той какво решение ти предлага, ама при положение че си е вкъщи как ще я давате толкова далеч. Поне на ясла да я бяха приели.
За агентите при мен няма такива, но бих се чувствала мн гадно ако не мога и с вас да споделям. Бих им теглила една тънка дълга #Cussing out
Дано задържи да не завали че трябва да вземем Дани от градина а Мона спи още.
Аз нещо не мога да се оправя с храненето на Мона, тя закусва в 8ч в 9.30 заспива спи до 11ч излизаме към 11.30 за кухнята, е в 12 ли да я прибирам да яде и пак да излизаме, затова давам плодово пюре към 11 и храня към 13.30, ама не ми се струва много удачно така.

# 636
Цвети, а не може ли да я нахраниш на вън и да продължите разходката?

# 637
  • София
Здравейте и от мен Hug
Нещо и аз нямам какво да пиша, и за това чета. Днес ходих то дози магазин за който Ваче беше писала Най-най (който е близо до бул. България), обаче нямаше обувки на капчица, продавачката каза, че вече не зареждат с тях. Имаше някакви странни само, от които само 1 чист ставаха за туко-що проходили бебета...другите бяха без пръсти и странни.
След това ходих до Милипид (до южния парк се намира) и му взех ето тези, много ме кефят:

Имат многоо модели, пробвахме поне 4, едвам си избрах, бяха между 40-50лв.
Та така, утре ще мятаме питката и да е с нови сандали поне Mr. Green

Кити, много неприятно това с ММ, как може да не иска да я гледа...как така не може да поеме такава отговорност...дано да размисли...то май друго решение нямате...

Деска, не им обръщай внимание, кой пък е казал, че на 1 трябва да проходят точно, все едно гледат календара, дето ти викаш Mr. Green

Цвети, защо не я храниш навън наистина, то сега вече е хубаво времето. Крисчо редовно яде по парковете...
То ние с това ядене още сме си зле. Днес закусва в 9:30 попара, на обяд отказа пюре и яде чак сега в 18:30 каша и малко от обедното пюре...как издържа цял ден без ядене не знам....

Отивам да правя нещо за вечеря, до после Hug

# 638
  • София
Ваче, това за яслите по лошо е ако вземат че се запишат и реално не ходят, тогава мястото си остава заето а дете няма. Иначе ако не се запишат мястото ще се пусне пак за второ трето класиране ама тогава се намърдват новопоявили се високоточковци. Има недостатъци системата и много липсващи места.

Не, не, Даги аз не коментирам това, ами апелирам, тези, които се отказват да кажат сега, а да не чакат да се заключи системата. Защото така може да се окаже, че родители не са успели да прехвърлят кандидатурата към ясла с място. Аз днес записах Ралица и директорката цъкна в системата "записана" и веднга това се отрази... сега в табличката "записани" се увеличи бройката.
А другото не го комнтирам, защото тук ще има обидени  Wink Иначе много мога да приказвам по темата. Хората явно не разбират, че участвайки на олимпийския принцип "Да видим дали детето има късмет" прецакват такива като мен, Шунка, Кити - хора, които искат да пуснат децата още на септември, точно заради многоточковците. Реално в момента имат шанс "обикновените" деца само на 1 класиране и то само в едно детско заведение. Ако Рали не я бяха приели нямаше да я приемат и на 2-ро и на 3-то, защото всички неприети многоточковци щяха да са в нашата ясла на всяко класиране, особено тоя дето първо желание им е в градина с нулев прием.
Деси и аз това се питам.. имаше в темата за яслите и такива изказвания.. Детето го приеха и аз сега се чудя дали да го пускам  ooooh! Ще кажеш, че са минали 2 години от приема и тя не знае какво да прави. Как може вчера да искаш, а днес да не знаеш дали искаш. Ами колко си пазят места... ужас. Плащат 60 кинта и пазят мястото. Не знам дали има механизъм това да се прекрати. И като се има предвид, че се пази място за ГРАДИНА, не за ясла.. още от яслата. Ами това, че аз откакто работя плащам данъци в точно тази община и респективно за градините и на моето място може да е всеки, който от 6 месеца живее в София. Аман! Спирам дотук, че ще кажа неща, които са на върха на пръстите ми, ама няма да се харесат хич и ще се скараме.

Иси, благодаря за пожеланията за Ралка, ама като я гледам... сополива, крива...  Rolling Eyes Взех коларгол, сега чистих носа, капя коларгол и така.. ще видим нощес.
Супер, че ти е наред щитовидната, че тя много неща може да обърква.

Дидолинке, всички дето си изброила може да се дават. Ама аз не я знам дали ще пие, може да пробвам  newsm78

Зверче, а пантофи имаше ли? Те също да странни, ама правилните  Crazy Да ви кажа сякаш тоя до Френската гимназия е по-зареден.

Уффф. отгоре на всичко мъжа ми ще закъснеее та сега ще тичам за Саша да взимам.. т.е. двете с Ралито се понасяме към театъра. Confused

# 639
  • София
Ваче, имаше пантофи, но не се загледах много, защото още няма да купувам. за сега ползваме буйките за вътре.А магазина си имаше стока, просто имаше много малко модели специално сандали (а казаха, че скоро няма да зареждат пак), едните изобщо не можах да му ги обуя, а нямаше по-голям номер, а другите не ми харесаха достатъчно.

# 640
  • София
Зверче, мерси! Hug

# 641
Здравейте.

Силве, много лошо. Мен също много ме боли кръста и ръцете. Направо стойката ми се е изменила.

Кити, поговори пак с него, той би ли я дал в Бургас?!

Ани, разсмя ме с пъкления ти план, аз не бих се сетила.

Рексдалия Simple Smile

Цвети, сигурно е ревност, да.. ама ще мине и това.  Hug
Аз днес купих сандали на КК.  Оказа се, че крачето му е дълго, но глезена не му е много широк, та ги стегнах до край.

За яслите- ще ми се да не коментирам, че да не влизам в конфликт с вас. Иначе да, аз съм от тези чудещите се дали да си запишат детето. И се чудя не за друго, а защото имах съвсем други планове за септември, а и си представях него по съвсем различен начин. Ама едно си мислим, пък то друго става.
Имайки предвид многоточковците- едва ли някоя майка на многоточко (много тъпо определение)просто ще си пробва късмета.  Предвид как се взимат тези точки, сигурно имат нужда от ясла! Наистина в системата има много пропуски като цяло ама типично за българина първо се обръщаме да плюем помежду си, пък после по системата ама си оставаме само с това...защото много ясли и ДГ ги направиха частни или ги събориха. Преди 20 години да не би да не са се раждали деца? Пък ако трябва да се върне гражданството и хората да си седят по родните места, щом като са видели, че масово от провинцията прииждат към софия да се учредяват нови д.заведения, а не да чакаш да станат n на брой децата...
Не ми се вярва хората да си пробват ей така късмета- не виждам логика в това, за да подадеш документи за ясла,  значи имаш някакви планове..
Дълга тема, не ми се влиза в полемики. Всеки случай, Ваче ще имам предвид апела ти!

Утре ще има ли среща?

Лека вечер.

# 642
  • София
Чинче, влез и почети в темата за градините за децата с много точки и изобщо в тази тема има едни жени, които се борят системата да бъде по-справедлива, доколкото може това да стане при недостига на места. Та! Повечето от децата с много точки ако обърнеш внимание като първо желание са писали градини с нулев прием. Да, странно е, но се оказа логично  Wink Всъщност ако си поставиш за цел да наблюдаваш приема ще видиш, че ако не запишеш Нико мястото, което освобождаваш няма да бъде заето от дете във вашата гранична група. Проследи нещата и ще видиш. А това, че не познаваш майки дето е така си вписват децата, не значи че ги няма. Майките от квартала ми масово са участвали така, а тия дето са приети ще си пазят места и няма да пуснат децата, защото си имат баби за гледане  Wink А късмета не си пробват майки на многоточковци. Такива дето си пробват късмета прецакват другите, защото разбери! Шанс за децата със стандартни точки има само на 1-во класиране. Наблюдавай и ще видиш. Майка дето е писла детето ей така, влязло е и не го записва връща мястото, ама това място не се заема от дете със стандартни точки. В нашата ясла до 4 часа преди заключването нямаше гранична група, което значи, че всички с 8 точки влизаха. После стана гранична група и изпаднаха 2 деца. На бас се хващам, че няма да се запишат всички  Wink И така се изяжда шанса на някой дето има нужда

А за масовото прииждане от провинцията, без да ми се обиждате всички, които с последните 20 г. идват тук да живеят, нищо лично нямам персонално. Но най-голямата грешка на прехода беше премахването на жителството  Wink Това е моето мнение, никой не може да го промени и затова няма да споря на темата. Няма да споря, защото помня София от моето детство и циганията, в която живея в момента. И това няма нищо общо с положителните по принцип детски спомени  Wink Не знам кой е казал, че хората трябва да са свободни да живеят където искат. Да, крайна съм, ама всички останали си пазят градовете, старят се, чистят, а като се изсипят в София правят града на кочина. Това е. Който иска да не ме харесва след това ми изказване, негова работа. Аз няма да променя мисленето си. Неслучайно се изместват част от министерствата  Crazy Човек трбва да е доста наивен, за да смята, че това се прави просто ей така  Mr. Green Всичко е с цел... Laughing

П.С. Да, преди 20 г. се раждаха деца. И да , изпродадоха сума ти градини, част от тях се реституираха  Crazy, но София не беше 2 милиона. Тогавашните градини шяха да стигат. И както подчертах аз съм плащала данъци 17 г. в Столична община и сега не мога да се ползвам от общинските придобивки за сметка на проходящи. Не ми харесва това. Точка!

П.С.2. Чинче, има ли възможност да пристегнеш буйките, така че да са му тамън на ширина?
Аз купих на Малка Ралка сандалки за 25 лв. на Матстар. С висока пета и отпред зтворено на пръстчетата. Доволна съм! Не са скъпи и няма да ме е яд, че ще ги очука.
Купих и наколенки от Джъмбо  Crazy Има за бебета наколенки. 2 чифта взехме, да пада...  Mr. Green

# 643
  • София
И аз накупих наколенки, а Крисчо откакто е проходил е падал 2-3 пъти и то на дупе Mr. Green
лека Hug

# 644
  • София
И аз накупих наколенки, а Крисчо откакто е проходил е падал 2-3 пъти и то на дупе Mr. Green
лека Hug

Е ние пък търсим за какичка надупник значи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Че пада  с ролерите основно на дупе  Joy

Общи условия

Активация на акаунт