Роднините ни в чужбина

• 23 330
  • 380
  •   1
Отговори
# 240

Ама веднага ли, или след малко?

Пипи, срещала съм комлпексирани хора, но ти ги биеш всичките!
Повече няма да се занимавам с теб.

# 241
Izma, не е въпрос на комплекси. Странното е, че се изгражда стериотип, че с обща работа живееш охолно. Съвсем не е така

# 242
Titina, няма смисъл. Нека си вярват, щом така се чувстват без комплекси. Crazy Joy

Ама веднага ли, или след малко?

Пипи, срещала съм комлпексирани хора, но ти ги биеш всичките!
Повече няма да се занимавам с теб.
Ми чудесно. Аз дори не съм те забелязвала досега. И след минути пак ще те забравя. Tired

# 243
Izma, не е въпрос на комплекси. Странното е, че се изгражда стериотип, че с обща работа живееш охолно. Съвсем не е така

Титина, според мен се изгражда стереопит, че всички в чужбина живеят мизерно и са миячи на чинии, или според любимото на Пипчето - бърсачи на задници.

# 244
Ох Цонна, бездомен с пазарска количка, добре изкъпан ли имаше среща? Къде помага? В кухня?
Споменах за Камбоджа по- горе. И двете момчета (тийнеджъри) пътуват с родителите. Не спят и не се хранят в 5 звезден хотел.

да но им влиза в резумето и без такава "благотворителност" не се влиза в ншкой учебни заведения

Благотворителност, без кавички, Титина, се прави със сърце, не със стипендии и намаление на таксите. Очаквах от българин, който грам представа си няма със случая, данъчни облекчения и не прави никакви дарения, да се обади. Не теб, обаче.

# 245
Далеч съм от мисълта, че всички работят черна работа, но има и такива. Но ми омръзна да ми навират в лицето колко се просперира ако си помощник в кухнята, хоум съпорт или шофьор - от 2 емиграция такива просперирали не съм срещала ( виж обаче хвалещи се колко е добре в чужбина има бол- нищо, че живеят мизерно в същата тази чужбина).

Ники, когато аз правя благотворителност не го афиширам и не си го вкл в резумето и не си го отчислявам от данъците. Но тук се прави масово ( ако искаш погледни какви са критериите за "висшата лига"). щото аз имам познати, които не влязоха децата им в такова учебно заведение тъкмо заради липсата на посочената от теб "благотворителност".

# 246
Ох Цонна, бездомен с пазарска количка, добре изкъпан ли имаше среща? Къде помага? В кухня?
 ooooh! Stop

# 247
 Титина, добре смяташ, не отричам. С детски добавки месечно парите стават  kam 2000 на възрастен. С 4000 спокойно живеят трима души. 750 за 2 спални им е жилището. Застраховките не са скъпи.
Не ми се спори с теб, ако твърдиш, че волът хвърчи, ще потвърдя. Явно аз живея в друг Квебек.
И не ми дръж тон, ако обичаш. Благодаря.

# 248
Елица, и през ум не ми е минало да те сложа в графата на простаците, но щом казваш...

Между другото, не знам кой каза, че нямало как да се живее само с помощи.
Може, може, и още как!
Елате вижте полското племе как цица държавата тук!
Всичките са "безработни".
А това им носи мноооого облаги.
Държавата им плаща: наема на къщата + отоплението + тока + помощи за безработни (които, повярвайте ми, не са никак малки) + детски надбавки.
Ами, ако щете вярвайте, ако щете не, но си живуркат като царчета.
И не са само те - то рускини, от всевъзможните бивши републики, то бежанци от Косово, о5 Нигерия, от къде ли още не.
Пък после що страната изпаднала в криза?!
Аз се чудя как е оцеляла до сега!

# 249
  • Sunshine state
Не съм чела коментарите назад.

Имам такъв познат,бивш добър приятел.Откакто замина за Холандия да учи,е неузнаваем. ooooh!
Ние тука как живеем,не знам. Laughing Аз бях известно време в Германия,не ми допадна и се върнах.Сега постоянно ми наваля как съм могла.Е,не ми харесва,какво да си кривя душата. Wink
Започна да приказва как мразел манджите на майка си,с които го посрещала и си приготвял пепър стек.Забрави как ядяхме от вкусната й яхния и питахме за още.. Rolling Eyes Жалко за родителите му,които го издържат.Преди години му бях донесла един парфюм на MEXX.В последствие той започна работа в тази фирма като стажант и на скоро ми беше казал колко западащи са и как стоките им били боклуци,по-долнопробни и от китайските.Стана ми гадно и се сетих за въпросния парфюм и как му се радваше тогава. Tired
Откакто започна с тези високопарни приказки,отношенията ни охладняха и започнахме да се чуваме от дъжд на вятър..
Както шанталчето го е казала на 1-ва страница,'пази боже сляпо да прогледа'.
Много е кофти,когато твои близки,израснали заедно с теб,започнат да гледат от високо и да забравят от къде са тръгнали. Wink
Лично аз бих била доста остра и бих ги срязала.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 21:35 от Pupitka

# 250
И не ми дръж тон, ако обичаш. Благодаря.

Абе и аз не обичам реплики от рода:

Категоричността си я запази за твоята провинция, ако обичаш.

но се налага да ги търпя, така че и на теб ще ти се наложи да търпиш тон реципрочен на твоя.
А детски се вземат ако дохода ти е до определена граница, стото след малко ще излезе , че и социални помощи са получавали и половината форум ще реши какъв купон е в Квебек . ( пак създаваш стериотипи.
Джуличка  и в Канада е така. Те затова масово отиват в проспериращата Квебекска област, за да "цоцат" социални помощи - , щото ги мързи.

# 251
И аз не изчетох цялата тема.

Имам, да, едните познати работят неквалифициран труд и поддържат стандарт, който у нас не биха си позволили да поддържат, съотнесен към нашата икономическа действителност.

Другите работят квалифициран труд, не живеят охолно, но са дволони, защото страната им предлага по-добра инфраструктура, здравеопазване, абе, изобщо - качество на живот. Точно тази позната не хареса кафето на Автогарата и отказа да го пие, но за толкова пари - толкоз. Wink

# 252
Аз пък ей това не мога да го разбера - инвестираш ти време, усилия и финанси за да емигрираш (за Канада не се пътува с автобус и лична карта), грабнеш си семейството и багажа, отидеш там и накрая си много доволен от социалните помощи на приемащата те държава.  newsm78 И за какво е цялото упражнение? Сигурно заради доброто бъдеще на децата.  Crazy  Че се и хвалиш тук каква хубава държава си намерил и какви хубави помощи ти дават.

Имам много познати и приятели, които народиха деца в Англия и от тогава рязко им секна трудолюбието. Дават им (по памет) 500 паунда на дете, на много от тях плащат квартирите и режийните. Не мизерстват (в смисъл да нямат какво да ядат), но и не живеят добре. За някои от тях съм го виждала и там на място. Според мен са си уайт траш.

# 253
  • Sunshine state
Просто някои хора не могат да приемат факта,че близките им живеят добре тук и не чувстват нуждата да ходят някъде другаде.Така мисля аз. Peace

# 254

Имам, да, едните познати работят неквалифициран труд и поддържат стандарт, който у нас не биха си позволили да поддържат, съотнесен към нашата икономическа действителност.

Кажете накрая какво включва този стандарт и вие видяхте ли го с очите си, че аз, както и други в темата така и не видях човек, който в чужбина работи неквалифициран труд да има дори приличен стандарт. Напротив, ама хайде да не изпадаме в описания, че някои много лично го приемат.

Общи условия

Активация на акаунт