Роднините ни в чужбина

• 23 330
  • 380
  •   1
Отговори
# 270
Check, това съм видяла, това ти казвам и на теб. Апартаментът не е в столицата, но е ново строителство, не е доплатен, а закупен. Маркови, маркови, колко да са маркови - не става дума за Армани, но и не ти говоря за масовата конфекция.
Не знам за акъла, но познатите ми тук с неквалифициран труд не се радват на такива придобивки. Peace

# 271
[
Глупости!
Говорим за детски, а те НЕ СА 500 паунда на дете, няма к'во да се държа.

Какви детски? Наемът на тока и къщата мъжки ли са? Това са си социални помощи и се получават масово. Мой приятел, който е женен за англичанка постоянно се хвали каква държава, какво чудо е, щом само защото са родили три деца живеят добре (според тях) вече сума ти години. Пак ти казвам, не са един-двама и недей ти приказва глупости. Имам приятелка лекарка в Англия и това лято разправя, че огромна част от населението декларира, че децата им са аутисти, защото там помощите отиват още по-нагоре и не са фиксирана цифра, а покриват всякакви разходи, включително и транспортни. И на мене ми е трудно да го повярвам, но няма за какво да лъже, пък и мъжът й англичанин го потвърди. Той между другото само се чуди как да емигрира в България.  Mr. Green

# 272
Може на някои хора да им харесва да живеят на чисто и подредено място, примерно.

И това е част от стандарта. Освен чисти и красиви паркове, чисти улици без кучета и фекалиите им, без да ти крадат цветенцата от пред дома, без да чуваш кресливи и груби хора, без някой да ти се залепи в претъпкано метро...дребнички на пръв поглед неща, но от значение.
Не всичко е кинти, съвсем не всичко.

# 273
.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 00:33 от 10 c's

# 274
  • в рока
Комплексарите са си комплексари навсякъде.Дали ще се преместят  от Горно нанадолнище в Ямбол,от Ямбол в София,От София в Лондон е все едно....Просто в дадената тема примерът беше даден  с хора,живеещи в чужбина.Смешно е да забравиш от къде си тръгнал.

Никой няма да убеди в правотата си другия в тази тема.Емигрантите ще недоволстват от неуредиците в България,останалите в родината ще питат :"Защо избягахте ,а не се опитахте да промените нещо",отговорът може би-:"А вие сте си там и нищо не правите" и така до безкрай...

# 275
Titina,  Изобщо не ги давам като пример за преуспели. Написах, че хора, живели година на мин. часова ставка, не са живели в мизерия, а ти ако си разбрала друго, грешката не е в мен.
Година. На мин. часова ставка.
Не на помощи.
Ако ти е възможно изобщо да разбереш.
И ако се обиждаш нещо, явно е наложително да се обидиш.

До тук с добрия тон от моя страна (за което се извинявам на останалите).

Социалните помощи за деца ( които потребителката описва в свой преден пост) се дават т.к. доходите на семейството са под определен минимум. Т.е това е форма на социално подпомагане.
Явно обаче умствения и  капацитет не и позволява да осмисли тази подробност.

# 276
Може на някои хора да им харесва да живеят на чисто и подредено място, примерно.

И това е част от стандарта. Освен чисти и красиви паркове, чисти улици без кучета и фекалиите им, без да ти крадат цветенцата от пред дома, без да чуваш кресливи и груби хора, без някой да ти се залепи в претъпкано метро...дребнички на пръв поглед неща, но от значение.

Е това е наистина незаменимо, но то си идва от хората.

# 277
  • в едно миланско село

Никой няма да убеди в правотата си другия в тази тема.Емигрантите ще недоволстват от неуредиците в България,останалите в родината ще питат :"Защо избягахте ,а не се опитахте да промените нещо",отговорът може би-:"А вие сте си там и нищо не правите" и така до безкрай...

както и във всяка друга тема, изобщо няма нужда от доказателства кой крив и кой прав. а от приемане на фактите. а те са, че има различни ситуации, че никой не трябва да се оправдава, ако живее от честния си собствен труд, нито да се чувства "втора" ръка, щото не е седнал на бюрото цял ден. и че, да, колкото и кофти да звучи, като оставим майчинството и детската кухня  Mr. Green , в чужбината са по-уредени нещата.  те т'ва последното, вместо да е причина за сръдня, би трябвало да е стимул  Wink

Е това е наистина незаменимо, но то си идва от хората.

и българите си го нямат ли?  Shocked

# 278

и българите си го нямат ли?  Shocked

Кое да си нямат?

# 279
 Да титина, така е, и заплатите са социални помощи в Квебек.
През крив макарон си виждала въпросната провинция, ама уста голяма.
С увеличаване на дохода намаляват, повтарям намаляват детските, не ги спират щото дохода ти е станал Х+1.
И нищо общо няма със социалната помощ.

Ето ти link, чети си, на английски сам ти го сложила даже,  базовите канадски детски и провинциалните им допълнения.
Явно повече от половината население, местно и емигранти са социалджии, щом имат детски.
Аман.
http://www.cra-arc.gc.ca/E/pub/tg/t4114/t4114-e.html

# 280
Check Please, не хвърлям на боб и няма как да знам за какво говориш.
Аз говорех за детски.

# 281
Тези цитираните как покриват точковата система за Канада се чудя

Ти поне си живяла тук, знаеш, че не всички идват по точковата система.
На мен ми е интересно, какво точно са счита за престижна работа навън, как се определя - от заплащането, или от позицията, която заемаш?

тези които аз познавам и не са дошли по точковата система, са дошли като политически  преди 2000 г мисля ( не съм на 100% сигурна за годината, но след това не можеше да влезеш по този параграф).

Иначе по втория ти въпрос- нещата са свързани.

# 282
  • в рока
Цитат
, в чужбината са по-уредени нещата.  те т'ва последното, вместо да е причина за сръдня, би трябвало да е стимул
Стимул за какво?Каква сръдня,какви 5 лева Laughing

# 283
  • в едно миланско село

и българите си го нямат ли?  Shocked

Кое да си нямат?

т'ва дето викаш си "идва от хората". извинявяй, сигурно не ти разбрах коментара   Rolling Eyes

Цитат
Стимул за какво?

ми ако не ти е ясно, значи за нищо  Sunglasses

(т'ва някаква методика ли е,  да се правиш на недоразбрал?  Thinking)

# 284
Да титина, така е, и заплатите са социални помощи в Квебек.
През крив макарон си виждала въпросната провинция, ама уста голяма.
С увеличаване на дохода намаляват, повтарям намаляват детските, не ги спират щото дохода ти е станал Х+1.
И нищо общо няма със социалната помощ.

Ето ти link, чети си, на английски сам ти го сложила даже,  базовите канадски детски и провинциалните им допълнения.
Явно повече от половината население, местно и емигранти са социалджии, щом имат детски.
Аман.
http://www.cra-arc.gc.ca/E/pub/tg/t4114/t4114-e.html

наистина явно си много....
Разлика между такс бенефитс и добавки за нисък доход не правиш.

И това за човек работешщ на държавна работа.... или ти си тези цитираните приятели.

Общи условия

Активация на акаунт