Роднините ни в чужбина

• 23 330
  • 380
  •   1
Отговори
# 300
  • Boston, MA
Моят мъж, още един ослепял, вярва в моралното превъзходство на англо-саксонската култура. Да си научен да работиш, но и да помагаш. Авторско мнение ли му е, или да се поуча по въпроса (в тая тема ли се спомена за протестанството?)

# 301
ако някой "мияч на задници" каже че е доволен от живота си в чужбина, веднага бива сложен в графата самохвалко, комплексар и измекяр.
Истината е, че хората в Българиа умират да се оплакват на живеещите в чужбина, колко тежко е положението в България.
Ако попаднете в такава ситуация, скъпи емигранти, не започвайте да кимате с глава в знак на съгласие, а веднага споделете колко по-мизерно е положението, в страната в която живеете.  Joy

# 302
  • София
purko88, бъди промяната, която искаш да видиш в България! Оп, извинете. Която емигрантите искат да видят.
Почвай да работиш по въпроса, че казаха - искат да се връщат хората. Laughing

# 303
oпита се 10ц да насочи темата леко в тази посока, но я закопаха безжалостно.

# 304
само че говорим за етика, молим да не намесваме холокоста ( денят беше вчера).
вече се чудите откъде да извадите аргументи, сакън да не се получи разговор над нивото на обикновените плюнки.

наистина май е добре темата да отиде към рецептите и слюнкоотделянето - кой как прави шкембето, къде го намира и в чужбина и разбира се, чие шкембе е по-'убаво

Ники1, дреме ми.

# 305
Изтрих го, днес е ( различен е всяка година).

# 306
...Имам приятелка лекарка в Англия и това лято разправя, че огромна част от населението декларира, че децата им са аутисти, защото там помощите отиват още по-нагоре и не са фиксирана цифра, а покриват всякакви разходи, включително и транспортни.

Като учител на деца с аутизъм в Англия, работейки много тясно с местната здравна каса,
социалните служби и каквито организации има, държавни и частни, за финансиране,
много ми се иска да разбера Как точно "се декларира", че детето ти е аутист,
след като това е диагноза? И ей-така да ти отпуснат финансиране на тази база.
Все едно да декларираш-Аз съм раково болен, например. И от там да потекат парите.
И финансирането ме интересува. Имам родители, които се борят с бюрократичните формалности
по 2-3 години. Ще ми е полезно и те ще са благодарни.

Разбирам, че е много по-вероятно да вярваш на приятелката си, от колкото на непозната
във форума. За мен, да кажеш, че родителите си декларирали децата аутисти е огромна глупост. Поставянето на диагноза понякога отнема години. Да, оказва се голяма подкрепа, в това число и финансова, но нещата не са толкова прости и сумите не са без лимитни.

# 307
Здравейте,
искам да споделя с вас колко нервно и напрегнато преминаха великденските празници. Първата ми братовчедка ,която живее в чужбина беше тук и както всеки път,когато е в България,срещите ни завършват ужасно....
След няколко дни тук започват критиките и забележките....Да,разликите в стандартите са ясни,но това отношение на българите,живеещи в чужбина е типично за много хора...." Защо не сме си купили това,защо не сме направили нещо друго, какво е това обзавеждане,защо не пестим?!,защо не ходим на почивка еди-къде си" и т.н. и т.н. Ниските доходи не били оправдание,"да се работи нещо допълнително и да се пести"!

Започва един безсмислен спор и накрая започвам да се чувствам бедна,жалка,нещастна.... Simple Smile 

Какво вие мислите по темата?
ОО това го слушам от собствената си майка при всяка среща.Тя си живее в Бг,но не пропуска да спомене колко сме бедни,жалки и как не мааме агнешко от 20 лв. килото ката ден.Защо и се връзваш изобщо?Преди и аз се подтисках и ми беше гадно,вече знам че не всичко на този свят е ядене,дрехи,пари и курорти и че нещата които истински могат да те зарадват,често не струват и лев.
Пусни я да пасе,какво да правиш-тежък характер...

# 308
Al fasi, подкрепям всичко казано от теб! Но с кака ти Титина не спори - жената просто не е добре! Толкова злоба срещу нашата бедна провинция - не разбирам защо винаги сме й трън в очите. Едно нещо не може да се отрече - информацията , която дава, е 100 % невярна, измислена или в най-добрия случай - изопачена. Най-любимо ми е да ми обяснява за цени, заплати, частни училища, почивки, доктори  и разни други такива неща за Кебек. Става ясно, че тук живее само уайт траш.
А Пипи е толкова жалка, че дори не мога да се напъна да я коментирам.
Убедена съм, че сега ще й скочат на Златната толумба, че е някакъв второстепенен учител - щом е на аутисти, значи не е истински учител.... #Crazy В Канада тези учители са доста по-добре платени от обикновените. Или пък Титина може да се намеси и да ни обясни как тези учители са умрели от глад. Joy

# 309
На 18ти е Yom HaShoah, т.е вчера. Пък:)
ето  една табличка да видиш коя година кога е http://www.timeanddate.com/holidays/uk/yom-hashoah

В Италия продават шкембе, чудно. Измито, увира за нула време.. ник'ви проблеми нямаме.
Продават и агнешки комплекти за дроб сърма. Всичко това в нормален супер:)
И сирене има, и  кори за баница и дори кисело мляко с живи български бацили.
И при това са по-хубави от българските. Нъц.

# 310
На 18ти е Yom HaShoah, т.е вчера
ето  една табличка да видиш коя година кога е http://www.timeanddate.com/holidays/uk/yom-hashoah

В Италия продават шкембе, чудно. Измито, увира за нула време.. ник'ви проблеми нямаме.
Продават и агнешки комплекти за дроб сърма. Всичко това в нормален супер:)
Явно съм изтрила прекалено бързо, защото коментарите ти хем са за написаното от мен, хем не го отразяват по смисъл:)
Не че е важно де, мога и само да чета.
http://history1900s.about.com/cs/holocaust/a/yomhashoah.htm - не знам що има разлика, аз за днес знам, днес го отбелязах по свой начин

а тук- http://issuu.com/earthinstitute/docs/world-happiness-report е новото прясно прясно изследване, 180 страници, на английски за Щастието по  света, с увод на джефри Сакс.

# 311
При нас китайците продават шкембе и мъжът ми прави поне веднъж в месеца. Кори за баница има при арабите, агнешки комплекти, дробчета, семки - при рускините и салами, сирене и кашкавал  има сигурно 10 вида има и български, но ние си взимаме македонско или гръцко. Изобщо тук всичко си има, не ни мислете. Пък и животът не се ограничава с едното плюскане - имаме и други стремежи.

# 312
Да бе, не се , ти ще кажеш

# 313
  • Boston, MA
А бахур?

# 314

Е бахур си правим по рецепта, но трудно ги намираме свинските сърца.
1 кг сланина
1 кг свински бял дроб
1 кг свински черен дроб
1 кг свински сърца
2 глави кромид лук
1/2 ч.ч. ориз
1с.л. свинска мас
смлян черен пипер
7-8 зърна бахар
чубрица
дебели свински черва
сол