Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Защо не се обадиш в инспектората да проучиш за какво става въпрос и какви схеми се разиграват? Цитатите, които си постнала не ми харесват въобще...
точно това ще направя утре сутрин - направо съм бясна - първата ми емоционална реакция беше да попълня декларация за съгласие... нали е за детето, после обаче размислих и като прочетох втори, трети път и направо полудях... а колко родители няма да прочетат до края, направо не ми се мисли - и всичко това на гърба на децата, направо не се побирам в кожата си от яд #Cussing out
Как за детето? Ако детето не показва някакви индикации за проблем защо да го пращаш да "ровят" за такъв? А това че може да му е неприятно или да се чувства стресирано? Пише ли имената на тези, които тестват и квалификациите им?
Ако родителя или учителя се съмнява - добър логопед с име и толкова.
абсолютно си права - но аз съм мислила и съм се интересувала по този въпрос - детето ми изоставаше от останалите по едно време и съм търсила информация за дислекцията, обаче - ако не си се интересувал, ако не занеш, какво е дислексия... направо си им паднал в лапите.
имена няма, утре ще я сканирам и ще я постна тук тази ... как да я нарека тази декларация не знам, направо съм потресена от ... лудостта в училищата - било с подкрепата на комисия по незнам какво си към народното събрание - направо те омагьосват... а ние се опитваме да опазим децата си от улицата - то трябвало от училищното ръководство да ги опазваме  ooooh!

# 166
Нали някаква фондация, нямат ли сайт?
В ДГ на дъщеря ми искаха декларация за съгласие, обща, за заснемане, за участие в мероприятия и разни други щуротии. Аз не попълних и им казах, че за всяко нещо което се предлага или ще се прави искам да ме питат отделно и за всяко ще/или не давам съгласие индивидуално. Не са ми правили проблем. Simple Smile

# 167
  • София
сайт bogomilova.org, мейл stelabogomilova@abv.bg  Peace

между другото това ми направи първо впечатление /нали съм изкривена от интернет комуникацията/ - сайт в .org и мейл в abv.bg... нали заеш, че за да резервираш домейн в областта .bg трябва да докажеш, че имаш право да ползваш това име...

# 168
  • София
Дзвер, точно влизам да погледна, а на база предните ти постове да пиша, че се сещам кой може да иска такава такса и ти си ги написала.
Много е. Едно обследване е 25-35 лв. А ако ще се посещава центърът може и безплатно. Аз работя като логопед / не съм с име  Rolling Eyes/, при нас децата идват с направление от соц. грижи. Да не говорим, че и ако има нужда може да се обърнете и към ресурсния център.
 Hug

# 169
  • София
Дзвер, точно влизам да погледна, а на база предните ти постове да пиша, че се сещам кой може да иска такава такса и ти си ги написала.
Много е. Едно обследване е 25-35 лв. А ако ще се посещава центърът може и безплатно. Аз работя като логопед / не съм с име  Rolling Eyes/, при нас децата идват с направление от соц. грижи. Да не говорим, че и ако има нужда може да се обърнете и към ресурсния център.
 Hug
благодаря ти, Спокойна, както писах - интересувала съм се от дислексията - синът ми определено не страда от това заболяване /е, няма да стане лидер, но ще го преживея  Joy/, обаче си мисля за другите родители, които няма и идея, какво наистина е дислекция... защото в листа пише, че нямало значение, какво е усвояването на материала до момента, направо побеснявам - това е подигравка с хиляди родители и то подигравка, която е покровителствана или от училищното ръководство, или на по-високо ниво - бясна е меко казано  Peace

# 170
  • София
Надявам се, че живеейки в този век, достатъчно хора биха потърсили и 2ро мнение.
Нещо бяха обсъждали колеги и клиенти, по повод цитираната фондация. Но не мога да се сетя кога и къде...Със сигурност имаше нещо не добро...ама да не говоря без факти.
 Hug

# 171
На път са да прокарат някаква нова схема, чрез която ще избутат безплатните логопеди от училищата. ooooh!
Ние си имаме чудесен логопед.  bouquet

И през мен мина една подобна декларация, отиде У Лево, директно. Същата съдба сполетя и някаква друга декларация за логопед.  Stop Мерси, училищният ще си пазим.

# 172
  • Добрич
Изтървала съм ви, записвам се да следя.

Да се включа набързо по ортодонтските неволи. Пепи е със силиконово апаратче трейнер от октомври месец- тогава му се показа осмото предно постоянно зъбче, т.е. трябва да са сменени тези 8 зъбчета, за да се сложи апаратчето (Той е със смесена захапка, много ситни и разредени зъби, горните предни изпъкнали - абе "трагичен случай' Wink). Слагаме го през нощта, трябва и по 1 час пред деня. Забелязва се голям напредък, определено има полза от тази "машинка" при него. Сега ще сменяме с ново силиконово, малко по-твърдо ще е.

# 173
  • София
Дзвер , не знам кой ти е казал това за домейните с разширение .bg, но не е вярно. Просто това разширение е 80лв, а com, net, org са по 18лв. В общия случай, разни търсени имена могат да бъдат и много по-скъпи. Имали сме домейни с всички разширения, за нито един не са ни искали да доказваме каквото и да било.  Peace

# 174
  • София
Дзвер , не знам кой ти е казал това за домейните с разширение .bg, но не е вярно. Просто това разширение е 80лв, а com, net, org са по 18лв. В общия случай, разни търсени имена могат да бъдат и много по-скъпи. Имали сме домейни с всички разширения, за нито един не са ни искали да доказваме каквото и да било.  Peace
може да ми е стара информацията... едно време даваха домейн само срещу регистрация на фирма с това име или търговска марка, явно са го променили  Peace

а за парите се досетих  Mr. Green

здраве да е - пуснах жалба в инспектората, МОН и столична община - понеже пише, че това нещо е с тяхната подкрепа и активно съдействие, едва ли ще ми отговорят, но пък може да се въздържат следващия път от подобни хммм самоинициативи  Peace

# 175
  • София
Дзвер, напълно те подкрепям, че си недоволна от предлаганото обследване!

# 176
  • София
може да ми е стара информацията... едно време даваха домейн само срещу регистрация на фирма с това име или търговска марка, явно са го променили  Peace
За бг. домейна-тук
Апропо и цените са попроменени: Ценова информация:
Регистрация за 1 година - 200 лв ooooh!

# 177
  • София
Дзвер, напълно те подкрепям, че си недоволна от предлаганото обследване!
Така предложено - и аз. Обаче продължавам да смятам, че е добре да се прави подобна диагностика, поради факта, че "проблема" дислексия все още за съжаление е малко познат и сред родители, и сред учители! И за още по-голямо съжаление, подобни деца просто се набеждават за мързеливи, разсеяни и да не казвам какви още... А е и добре да се "хване" навреме!

# 178
  • София
За бг. домейна-тук
Апропо и цените са попроменени: Ценова информация:
Регистрация за 1 година - 200 лв ooooh!
Този сайт - http://www.registrator.bg/services/domains , не знам как да го нарека е заблуждаващ за хората. Сайта е https://www.register.bg и цената е по-малка.

Morrighan, за обследванията мисля, че трябва да се правят по друг начин - разговор с майката, споделяне на проблемите, родителите да присъстват на обследването.
В детската градина на дъщеря ми, в трета група, дойдоха 2 логопедки да обследват на частно децата, без да ни питат, пари не взимат, изказват мнения. За моето дете бяха казали, че има проблеми с "гнозиса и праксиса", каквото и да значат тези неща и госпожите я обявиха за необучаема. Аз трябваше да преместя детето в частна градина, защото госпожите не полагаха усилия да я научат на нещо. В частната градина лека полека обучиха детето и сега има отлични резултати в училище, без никой да подозира за приблемите в трета група. За това е много важно какво е обследването.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 15:51 от TanyaMG

# 179
  • София
Е, и аз това казвам - начинът е важен! Но при всички положения, по-добре е да те ошашкат с несъществуващ проблем и да вземеш "излишни" мерки, отколкото години наред да се чудиш откъде ти идва, да си задаваш хиляди въпроси защо, а детето ти да губи самочувствие и самоувереност, защото неяснотата и отношението създават у него убеденост, че е "тъпо"... И не ми казвайте, че сме в 21-ви век,информация бол и е въпрос на родителска грижа и отговорност... Всяка ситуация е различна, проявите - също. Да не говорим, че с времето нещата се размиват!

Общи условия

Активация на акаунт