Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 218 890
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 750
  • Бургас
Ето от мен линк за керамични тенджери българско производство без PTFE, PFOA, тежки метали (кадмий, олово, хром и живак)
http://elekom.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=13_3 … p;products_id=500

# 751
  • Sofia
За първи път ги чувам, а като гледам имат богата гама продукти. И цените са доста приемливи:
http://shop.elekom.bg/index.php?main_page=product_info&cPath … p;products_id=527

# 752
  • София
Аз с най-добри чувства писах за тези съдове, нали е форум за взаимопомощ?
Именно и няма нужда от иронични забележки Peace /това по повод търсенето на кусури и химическата грамотност/.
Хубаво е, че сте доволни от тези съдове. Всяко мнение е добре дошло в темата, а който иска ще си купи или ще продължи да проучва Simple Smile

В брошурата пише PFOA free, но това че "уж" са керaмични, прави ли ги и без PTFE?
Не, не ги прави. Може да съдържат PTFE.

Аз до колкото четох назад в темата PTFE е тефлон. Как може да го съдържат, ако са с керамично покритие ?
Ето какво съм си записала от темите тук - "Понякога е посочено, че няма PFOA, но нищо не пише относно PTFE. Такъв е случаят с тиганите Пенсофал.
А всъщност PTFE е съществения. PFOA е разтворител /емулгатор/ и той участва в технологичния процес, а не в крайния продукт.
Има не малко “керамики”, които са всъщност  смес от силикат + ”други вещества” , и често отново е добавен PTFE в  другите вещества."

И още за керамиката - тук

А ти какви съдове ползваш в къщи?

# 753
Ползвам емайлирани съдове.
Тепърва ще обзавеждам нова кухня и много ми се иска да имам хубав тиган. За тави сигурно ще се спра на стъкло и емайл.

# 754
  • Пловдив
Аз ползвам бълг. на "Хром" - Силистра. Много са добри.
Имам и от старите руски емайлирани.

Тези "Елеком"...хмх.. нещо ме съмняват, ама честно...не смятам, че се произвеждат тук, предполагам, че се произвеждат в Китай по поръчка на бг - фирма с тази марка...
Може и аз да съм прекалено мнителна..Дано да е така.  Wink
В сайта им не видях има на фирмата- производител, нито къде им е фабриката, само складове и дистрибутори..хмх...

# 755
  • 1st floor
Аз също съм чувала, че са китайски...

# 756
Elekom са нисък клас уреди и техника Simple Smile

# 757
Момичета,трябва ми форма за кекс,но нямам възможност за скъпа в момента и мисля да купя от Lidl,но се чудя силиконова ли да е или обикновенна незалепваща-кое е по-малкото зло?Ползвали ли сте лидълски форми  и доволни ли сте?

# 758
Здравейте,

Знае ли някой къде във Варна има хубави съдове с керамично покритие? Търся си тавичка до 26см и тенджера 20-22см. Ходих в Кауфланд, Карфур и Метро, но там не намерих такива малки тавички, а тенджерa не си харесах, защото искам да е цветна Grinning Проверил съм и няколко магазина за домашни потреби, но и там нямаше такива малки размери. Единствено намерих тук хубави: http://www.vicko-varna.com/?p=catalog&category=44&page=1 , но 52лв. за такава малка тенджера май са ми множко. Тавички имаха, но точно 26см беше с дефект...кофти късмет Sad Някой чувал ли е във Варна да се продават тави и тенджери на Alluflon ?

# 759
  • София
Момичета, в брошурата на Кауфланд видях, че има тефлонови тигани на половин цена.Аз вкъщи ползвам същата марка Fest тигани и тави и съм много доволна. Препоръчвам ги. Стандартния размер 24 см е на цена 11.99 лв.

# 760
.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 12:25 от 10 cent

# 761
В България кои съдове са с каменно покритие?

# 762
.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 12:26 от 10 cent

# 763
В България кои съдове са с каменно покритие?
Предлаганите от Грийн Мастър - Стоунлайн  Peace

# 764
  • София
Стоунлайн са толкова "каменни", колкото тефалът или останалите покрития са "керамични". Точно преди 4-5 поста това се обсъждаше и в по-предишни постове и пак се започна... Потърсете си добра марка и си поръчвайте от ebay например - какво като ги няма в България - вече не сме в каменната ера, ама стига въртете едно и също нещо.

Общи условия

Активация на акаунт