Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 218 884
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 765
  • най-шареното място
Интересна тема.
Тавите са ми лесни - само стъкло. Сега ще се образовам за тенджерите Simple Smile
Най-лесно достъпни са май със стъклено покритие - емайл. Нямам такава, нямам такава още в търсене на нещо по-стабилно.
На керамичното покритие никак не му вярвам. Може би защото го правят тефлонските хора.

# 766
Тавите са ми лесни - само стъкло. Сега ще се образовам за тенджерите Simple Smile
Има ли големи тави от стъкло?

# 767

Марка не мисля, че е Ок да споделям, защото съм в чужбина, просто исках да дам една оценка 10 на този вид покритие!:)

Едно голямо аддио от мен на тефлона и керамиката

Според мен си казала едно голямо 'хелоу' точно на тефлона и керамиката с новата си 'каменна придобивка'. Съмнява ме, си си купила композит.

Марката е добре да споделиш, темата е точно за това. Няма никакво значение къде точно си  Wink Peace

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 11:41 от take a smile

# 768
Има ли големи тави от стъкло?
Аз имам голяма правоъгълна на Пирекс-26/36 см.-ползвам си я за баници,мусака.

# 769
ами очевидно е карамика и тефлон:))
Оставям ви със съмненията ви и ви пожелавам приятен ден:)

# 770
  • най-шареното място
Има няколко размера големи стъклени тави.
Не са колкото тавата на фурна, но са си големи.

# 771
10 cents, какви са твоите тигани, така и не ми стана ясно? newsm78

# 772
Какво ще кажете за WMF cromargan 18/10? Струва ми се сериозен конкурент на Цептер.

# 773
  • София
има много известни марки, които предлагат качествена стомана; ето един бърз списък на 10-те най-добри:

http://www.allcookwarefind.com/Stainless-Steel/

подробна информация, подбрана на база потребителски мнения и изследвания, има за всички големи групи съдове (стомана, незалепващи, евтини незалепващи):

http://www.consumersearch.com/cookware/review

кратко и ясно обяснение какви критерии трябва да имаме при избора на съдове, положителни и отрицателни черти на основни групи (стомана, чугун, алуминий, мед):

http://whatscookingamerica.net/Information/ChoosingCookware.htm

който не ползва английски, може да си ги преведе с translate.google.com на език, който разбира, преводът от английски на руски, немски, френски, италиански и испански е сносен, особено за прости конструкции, за българския е все още куц

# 774
http://www.premiummarken4u.de/kochgeschirr/bratpfannen_und_woks/ … ng_i35_4064_0.htm - вчера ММ ме зарадва с това тиганче Simple Smile.Още не е пробван,но нямам търпение да сготвя нещо в него.Ще споделя след това.

# 775
Според мен си казала едно голямо 'хелоу' точно на тефлона и керамиката с новата си 'каменна придобивка'. Съмнява ме, си си купила композит.

Какво точно имаш предвид? Имаш ли идея кои съдове са каменни и как да ги разпознаваме? Ти с какви си?

Някой има ли наблюдение на този материал от Lecreuset - Stoneware? това пише, че е материалът, ще го проуча, но ако някой има опит може ли да сподели?

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 19:49 от Лурдес

# 776
Лурдес ,
ако се върнеш назад по темата и попрочетеш публикациите ми,  ще намериш отговор на всичките си въпроси, които си ми задала Peace Simple Smile

# 777
Лурдес ,
ако се върнеш назад по темата и попрочетеш публикациите ми,  ще намериш отговор на всичките си въпроси, които си ми задала Peace Simple Smile

Виж аз не те питам за твоите мнения назад по темата, горе долу съм ти ги чела, питам те защо определи ,че въпросната потребителка според теб не си е купила каменно покритие, ами тефлон.

# 778

Виж аз не те питам за твоите мнения назад по темата, горе долу съм ти ги чела, питам те защо определи ,че въпросната потребителка според теб не си е купила каменно покритие, ами тефлон.

??? Laughing
Tired

Ти с какви си?

този ти въпрос това ли означава: Rolling Eyes

питам те защо определи ,че въпросната потребителка според теб не си е купила каменно покритие, ами тефлон.

и не съм ' определила',  написала съм , че се съмнявам. И не ' според теб не си е купила каменно покритие, ами тефлон' , а  композит-(силикатен+тефлон).  Peace
За въпросните композити съм писала.

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 01:15 от take a smile

# 779
  • София
и аз това се чудех - темата е вече второ издание и през три страници се задават едни и същи въпроси, мислех си да пиша и аз - върнете се назад - прочетете

а тъпизми от рода на - взех си нещо, ама няма да ви казвам какво, са не детски истории, ами..... голямо его с много комплекси, пораснете

пък и ако някой е против нещо - задължително се искат сериозни аргументи, а когато някой хвали незалепващ съд, че не загарял, което е смехотворно - това трябва да е достатъчен аргумент???

темата е за безвредни съдове за готвене от прехвалените "каменни" на широко рекламираната тук марка никой не каза защо точно са безвредни, аман от празни приказки

Общи условия

Активация на акаунт