Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 821
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Реално май и аз си търся заместник на тефлоновия тиган. Какво ви е мнението за non-stik съдовете на Le Ceuset? Нужно ми е нещо от този тип http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Toughened-Non-Stick-Casserole … G/ref=pd_sim_kh_1

# 106
Aз така и не успях да избера тиган с който да заместя стария Тефал.
Наистина ли по софийските магазини не може да се намери здравословен заместник на стария?
Моля, предложете ми нещо  с доказано качество здраво около 26 см диаметър.
в МЕТРО серията Fissler с 67% намаление срещу точки видя ли я?
http://www.metro.bg/pages/1102.aspx?0&mm=12312&cd=1&kd=10&pg=1
на последната страница е

Отваря ми само началната страница. Трябва ли да имам регистрация за да разгледам?
Въпросния тиган с емайл покритие ли е залепва ли то?

# 107
  • София
Наистина ли по софийските магазини не може да се намери здравословен заместник на стария?
Моля, предложете ми нещо  с доказано качество здраво около 26 см диаметър.
в МЕТРО серията Fissler с 67% намаление срещу точки видя ли я?
http://www.metro.bg/pages/1102.aspx?0&mm=12312&cd=1&kd=10&pg=1
на последната страница е

Отваря ми само началната страница. Трябва ли да имам регистрация за да разгледам?
Въпросния тиган с емайл покритие ли е залепва ли то?
Неръждаема стомана с дебело дъно тип сандвич с алуминиев пълнеж.
Ползвах Уока вече 2 пъти, доста приятно се готви в него.
Fissler на живо можеш да ги пипнеш и в мол сердика отдолу в магазин More съм ги виждала.

# 108
Моля, предложете ми нещо  с доказано качество здраво около 26 см диаметър.

Може да се намери такъв тиган и това е:
http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=81

Аз си закупих модела, който е 24см. за 65лв. Самият тиган е с керамично покритие. Под керамиката има стомана а не алуминии, което го прави по надежден, а самата сърцевина е алуминиева за да може да има добър топлообмен.

# 109
  • Пловдив
Аз си закупих модела, който е 24см. за 65лв. Самият тиган е с керамично покритие. Под керамиката има стомана а не алуминии, което го прави по надежден, а самата сърцевина е алуминиева за да може да има добър топлообмен.
Аз си купих подобен - керамичен само че с алиминиува основа. Днес го пробвах - перфектен е. В Гама в момента има доста добро намаление на подобни тигани.

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 19:12 от Linkata

# 110
Въпросната керамика от здравословните ли е ?
Залепват ли приготвяните продукти?

# 111
  • Пловдив
Ами според файла споделен на първа страница и указанията на самия съд са безвредни. Произведени са без ползването на нанотехнологии и са PTFE и PFOA free. От магазина ми казаха че дори да се наруши покритието не са опасни.
Аз вчера си поръчах една тенджера на Le Ceuset и сега нямам търпение да дойде Simple Smile

# 112
  • София
Ами според файла споделен на първа страница и указанията на самия съд са безвредни. Произведени са без ползването на нанотехнологии и са PTFE и PFOA free. От магазина ми казаха че дори да се наруши покритието не са опасни.
Аз вчера си поръчах една тенджера на Le Ceuset и сега нямам търпение да дойде Simple Smile
А кой точно тиган си взе?  Hug
Колко години гарация имат? Доколкото разбрах май са Белгийски по производство, или се лъжа  Rolling Eyes

# 113

А цената каква му е и как стои въпроса със залепването при готвене?

# 114
  • Пловдив
За съжаление не го намирам в сайта на Гама тигана. Води се алуминиев с керамично покритие. Три години му е гаранцията. Беше намален от 56 на 45 или 46 лв. не мпомня точно. Доста дебеличък и тежичък е. В момента в Гама има и други тигани на промоция, също на Века, от този тип  http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=698 покритието им е също керамично, но са много тънички, според мен не си заслужават.
По въпроса с залепването. Момичето в магазина ми каза, че му е нужна капка мазнина с която да се намаже повърхността. До сега съм правила яйца на очи и палачинки - перфектен е, не задържа нищо.

# 115
  • София
За съжаление не го намирам в сайта на Гама тигана. Води се алуминиев с керамично покритие. Три години му е гаранцията. Беше намален от 56 на 45 или 46 лв. не мпомня точно. Доста дебеличък и тежичък е. В момента в Гама има и други тигани на промоция, също на Века, от този тип  http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=698 покритието им е също керамично, но са много тънички, според мен не си заслужават.
По въпроса с залепването. Момичето в магазина ми каза, че му е нужна капка мазнина с която да се намаже повърхността. До сега съм правила яйца на очи и палачинки - перфектен е, не задържа нищо.
Благодаря,  bouquet ще ходя да ги разгледам, защото въпроса с купуването на тиган ми е належащ  Mr. Green

# 116
  • София
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако въпросът ми е задаван вече, но нямах възможност да прочета първата тема. Бихте ли ми казали какво ще рече сатенирана неръждаема стомана ( такова е описанието за тенджерите Fissler)?

В Техномаркет попаднах на комплект тенджери Collier / WMF. Някой ползвал ли ги е и имате ли мнение за тях?

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 23:59 от Мецани

# 117
Никъде на видях "сатенирана" неръждаема стомана в брошурата на Метро.
Нищо не означава това нещо. Ако може конкретизирай.

# 118
  • София
Ябълка, чета в сайта на Гама Елит:
http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=37

п.п. опитвам се да изчета предишната тема, за да не задавам излишни въпроси  Simple Smile

# 119
Привет! Точно си мислех да пускaм подобна тема и видях, че темата се мъти вече повече от година : ) Момичета, от всичко, което успях да прочета, не намерих отговор на следните въпроси. Нуждая се от тенджера за готвене на традиционни БГ ястия, тиган за палачинки и по-дълбок тиган. Доколкото разбрах най-полезни материали за тенджера са чугун и неръждаема стомана. Въпросите ми са:
1) Кой материал предпочитате - чугун или нер. стомана 18/10?
2) Ако тенджерата/тиганът е от чугун трябва ли да има емайлирано/керамично покритие?
3) Ако тенджерата/тиганът са от неръждаема стомана 18/10, трябва ли да има и емайлирано/керамично покритие?
4) Какво покритие предпочитате за тиган/тенджера - емайл или керамика?
5) Какви съдове предпочитате за печене (тави) - емайл или керамика?
6) Къде в БГ има здравословни съдове? Гама Елит, Метро, БиомаркетБалев, мол Сердика...нямам кредитна карта и не пазарувам по нет, така че ще съм благодарна, ако ми препоръчате място очи да видят, ръка да пипне : )

Имам стари емайлирани тенджери, които не са напукани. Какво ви е мнението за тях? (от най-старите, нали се сеюате). Другите ми тенджери са неръждаема стомана, но не 18/10. Благодаря!

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 09:57 от helenblondy

Общи условия

Активация на акаунт