Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 219 383
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Прочетох и двете теми и ми се зави свят. До тук поръчах на Le Creuset casserole shallow 30 см и сега чакам да дойде. Трябва ми тиган за ежедневните яйца - 24 см ще ми е идеален (26 също е приемлив). Не намирам наличен на Silit Durado и се чудя какъв да взема. Ползвам индукционен котлон и тиганът ще се използва за яйца (под всякаква форма). Не искам да продължавам дълго да готвя в досегашната си посуда и ще се радвам на съвет за да намеря бърз заместител   chef

Oт месец всекидневно ползвам САПФИР 28 см. , 14 лв. от КАУФЛАНД и 24 см. за десетина лв. от КАРФУР , не му помня марката.Яйца,месо , риба , ориз , картофи , палачинки , зеленчуци- нищо не залепва и без масло. Сугурно са по безвредни от изгорелите газове на автомобилите и ТЕЦовете или стотиците Е-та които ежедневно поглъщаме !!!
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Да, така е, но за едното имаш избор, а за другото донякъде  Hug

# 361
  • Варна
Прочетох и двете теми и ми се зави свят. До тук поръчах на Le Creuset casserole shallow 30 см и сега чакам да дойде. Трябва ми тиган за ежедневните яйца - 24 см ще ми е идеален (26 също е приемлив). Не намирам наличен на Silit Durado и се чудя какъв да взема. Ползвам индукционен котлон и тиганът ще се използва за яйца (под всякаква форма). Не искам да продължавам дълго да готвя в досегашната си посуда и ще се радвам на съвет за да намеря бърз заместител   chef

Oт месец всекидневно ползвам САПФИР 28 см. , 14 лв. от КАУФЛАНД и 24 см. за десетина лв. от КАРФУР , не му помня марката.Яйца,месо , риба , ориз , картофи , палачинки , зеленчуци- нищо не залепва и без масло. Сугурно са по безвредни от изгорелите газове на автомобилите и ТЕЦовете или стотиците Е-та които ежедневно поглъщаме !!!

Изках да кажа , че евтиния китайски САПФИР дава страхотни резултат , а относно някаква вазможна вредност си решавай сама , то вредности бол навсякаде наоколо. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 362
  • град-държава

[/quote]

Изках да кажа , че евтиния китайски САПФИР дава страхотни резултат , а относно някаква вазможна вредност си решавай сама , то вредности бол навсякаде наоколо. Simple SmileSimple SmileSimple Smile
[/quote]

И все пак темата е за Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене Wink

# 363
Съгласна съм за омагьосания кръг от вредностите на съвремието. Много са и са навред. Единственото , което се опитвам да правя е да ги избягвам до колкото ми е възможно. Прилича ми почти на мисия невъзможна, но както казва emy_emy , понякога имаме избор. Simple Smile
Sash Hug

# 364
  • Бургас
Здравейте , след подробно изчитане на темата и много разсъждения и аз взех Силит Дурадо (за съжаление преди  да бъдат публикувани негативните отзиви ) и сега напълно споделям мнението на Sash . Залепва, не може да се измие. С една дума ужас, това не е вече и за мен не залепващ , а обикновен тиган  Naughty

# 365
  • София
 Какво си пробвала да приготвиш?

# 366
  • Sofia
И аз съм със залепващ Дурадо, като изключим американските палачинки, които правя без мазнина и не залепват.
Отзивите ми са смесени, защото си го ползвам редовно, капвам си по капка мазнина, за което нямам проблем, така че не мога да кажа, че съм недоволна от покупката, защото идеята ми беше да готвя в безвреден тиган, а не толкова в такъв без мазнина.
На моменти всъщност успявам много по-добре да го измия, така че залепването се мени.
Бях питала и преди, но никой не отговори - какви са всъщност инструкциите за него, мога ли да ги прочета някъде? Може пък нещо да съм сбъркала при употребата  newsm78

# 367
  • Linz
Купих си от Метро керамичен тиган- Green pan, пише, че е без PFOA и PTFE, но е сив на цвят. Много съм доволна от него и много го ползвам. Нищо не залепва, дори без капка мазнина.

# 368

На моменти всъщност успявам много по-добре да го измия, така че залепването се мени.
Бях питала и преди, но никой не отговори - какви са всъщност инструкциите за него, мога ли да ги прочета някъде? Може пък нещо да съм сбъркала при употребата  newsm78
при покупката инструкцията е приложена- миниатюрна книжчица на няколко езика.  Поне при мен беше така. Вече взех да се чудя за един и същи Дурадо ли става дума. Може би понеже аз правя предимно палачинки в него и до сега не съм имала такива проблеми, както описвате.
Само в началото капвам мазнина, която разнасям все едно мажа крем на лицето си- обтривам . И това е. След това пека 20 палачинки. Simple Smile

# 369
  • София
 Точно заради това съм в голяма дилема - аз няма да приготвям храни от животински произход, само палачинки и зеленчуци, които няма да ми залепват, нали така?

# 370
*Elle* ,
Аз съм пробвала яйца на очи , стават лесно и бързо -без следа от залепване. Обаче риба, пържоли и подобни животински не съм.
Ако сега си търсих тиган и прочета за толкова случаи на залепване при Дурадото, сигурно автоматично щях да се ориентирами към други варианти. Оставам обаче в абсолютно недоумение защо има такова разминаване.  
Жалко, че тези , които си купиха Фислер или WMF и др. марки не споделят опит и впечатления от употребата. Тук има  спорадични мнения за Сапфир, Green pan и подобни....а Feedback много помага.

# 371
Аз се отказах да купувам тиган. Днес успешно направих супер мекички палачинки в касеролата на le Creuset, която обсъждахме няколко страници назад. Преди всяка палачинка слагах малко масло. При вече нагрян съд много бързо палачинките започват да се отлепват сами. Единственият недостатък са малките дръжки - трябва да ги хващам с кърпа, за да разстеля сместа по дъното. За тези, които обръщат палачинките във въздуха също може да се окаже проблем.

# 372
  • Sofia
С палачинките и аз нямам проблем с ДУрадото, капвам капка мазнина само на първата и после без. Няма проблеми.
Проблемите са главно с яйцата.

# 373
Може и да е коментирано, но да попитам къде в бг може да се намери Пирекс Пирофлам?

# 374
  • София (Възраждане)
В Метро имаше преди време.

Общи условия

Активация на акаунт