Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 218 814
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 855
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
take a smile , благодаря много, че си постнала отговора. при мен не бяха толкова разговорчиви. Mr. Green

значи тенджерата остава.

аз също търся тиган. имам един на WMF 18/10 и правя всичко в него, но ми е малък.
чудех се пак ли на WMF да си взема или друга марка. имам и един чугунен, но е голям и тежък и го ползвам основно за катми, палачинки и подобни неща, че иначе почистването ми е трудно.
та ще чакам и аз идеи за тиган.
Le Creuset и те са доста тежки май, та засега отпадат от моята листа  newsm78

# 856
...
Споделете моля, в кой от продуктите на Le Creuset могат да се правят палачинки  Praynig
Аз ги правя в касеролата. Необходимо е да се работи с оптималната температура, и преди да се сложи сместа намазвам леко с мазнина.

Какво ще рече "оптималната температура"  Crazy
Ако не е достатъчно сгорещено - палачинката залепва. Ако е много горещо - изгаря. Не знам колко градуса трябва да е. Научила съм се да разпознавам удобния момент - изчакам да загрее добре и тогава действам. Правя палачинките на степен 3.5 от 6 степенен котлон.

# 857
Момичета, не е ли време за нова тема?

# 858
Имам 10 годишен тефлонов,италянски тиган. Всичко друго вредно мисля, че съм изхвърлила. Този тиган обаче, не е мръднал за 10год, няма една драскотина. И се чудя, дали пак е толкова вреден за палачинки примерно. Някак ми се иска да не е, че е рядко качествен и не ми се хвърля.Но и компромиси със здравето не правя..... та се чудя  newsm78

Попрочетох назад темата, много ми е интересна,но не мога да изчета всичко.  Дано не питам някой 100кратно задаван въпрос.

# 859
  • София, България
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=86211#tab_content_1

За тези какво ще кажете  newsm78

Най ми е важно да са "здравословни", защото си съхранявам манджата в тенджерата няколко дни след като я сготвя в хладилника.

# 860
По принцип е най-здравословно да се яде прясно приготвена храна  Wink  Като е престояла два-три дни в хладилника... не мисля, че е от кой знае какво значение в какво се съхранява, но използвам предимно стъклени съдове или цептерските тенджери, в които готвя.

# 861
Здравейте! Изчетох по-важното на първа страничка и последните няколко страници и съм се насочила към следните модели, понеже цените им са  по- приемливи. За тиган се спрях на този, понеже е с керамично покритие, но няма други подробности
https://www.technomarket.bg/products/09130632/tefal-d4210252
а за тенджера-
http://www.tefal.bg/All+Products/Cookware/Stainless-Steel+Cookwa … f/Classy+Chef.htm 
тука ме притесни титановото покритие, което не знам дали е безвредно, а иначе пише че са от инокс/стомана/. Бих желала да получа съвети, защото виждам, че тука има по- компетентни от мен по темата /бих желала и двете неща да са безвредни, незалепващи и на поносима цена/. До сега съм ползвала продукти на Тефал, но като разбрах, че са вредни преминах на керамични- купих си тенджера на Сапир, тиган на Делимано, но керамичното покритие се надраска и искам да си взема нещо по-читаво. Благодаря предварително!

# 862
Здрашейте!

Засилила съм се да си купувам комплект тигани и тенджера. Вчера прекарах два часа и половина в магазина - зяпах, четох, рових. Бях на път към касата с три различни комплекта и накрая излязох с празни ръце. Сетих се, че бях мяркала тази тема и реших да питам първо тук.

Та попаднах на това писание, според кйоето PFOA е притеснителното съединение, а за PTFE нямало сведения да е вредно. Има ли нещо ново по въпроса или да продължавам да гледам за стоманени комплекти. Истината е, че много искам незалепващо покритие, голямо улеснение е, но ако е вредно, ще се откажа от него....

# 863
Здрашейте!

Засилила съм се да си купувам комплект тигани и тенджера. Вчера прекарах два часа и половина в магазина - зяпах, четох, рових. Бях на път към касата с три различни комплекта и накрая излязох с празни ръце. Сетих се, че бях мяркала тази тема и реших да питам първо тук.

Та попаднах на това писание, според кйоето PFOA е притеснителното съединение, а за PTFE нямало сведения да е вредно. Има ли нещо ново по въпроса или да продължавам да гледам за стоманени комплекти. Истината е, че много искам незалепващо покритие, голямо улеснение е, но ако е вредно, ще се откажа от него....

Коментар 638 е доста изчерпателен
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.msg17758898#msg17758898

# 864
Продължавам издирването на тиган newsm78В един мол ми предложиха съдове на SKK,някой да има мнение за тях?Другата опция към която съм се насочила е тиган на Силит.Къде има магазин на силит?Адрес?

# 865
Ползвам съдове с каменно покритие Stoneline. За най- здравословно хранене с незалепващо покрите. Готви се без грам мазнина.
Ето какво сътворих за коледа в този фантастичен съд . Ако някой се интересува от тези съдове може да ми пише на лични.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=730669560294961&set= … ype=1&theater

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 15:36 от alexlok

# 866
  • София
мине се не мине, и току някой продавач се разпише в темата - правите си лоша услуга

# 867
Оказа се, че не е лесна работа да си купи човек тиган  Crazy

# 868
...Следя темата, защото все още избирам незалепващ тиган. Почти съм го избрала де - пак ще е на Бергхоф, има 3 серии, измежду които се чудя, но междувуременно си събирам и допълнителна инфо. Все пак са им скъпички и не мога с лека ръка да отделя някакви си пари за някакъв си тиган.Simple Smile

Dao, избра ли си тиган Simple Smile
В търсене съм на незалепващ. Иска ми се да става и за палачинки.

Имам ново попълнение в кухнята - две стоманени тенджерки на ELO. Подарък са. Недостатъкът им е, че дръжките ще се нагряват. Още не съм готвила, само сварих яйца снощи да направя сефтето Simple Smile

# 869
  • Пловдив
KG, тигани на фирма СИЛИТ има в магазини "2-та щъркела" в Пловдив и София. За другаде не знам. Аз си купих за Коледа 1 тиган от там: 28 см. с незалепващо покритие КЕРАПРОТЕКТ. Пак трябва да го пазиш от надраскване. За сега съм го ползвала само 1 път и нямам отзиви.
  По надолу в темата бях писала, че вече пазарувам само от магазини за професионално обзавеждане на кухни и съм много доволна. Работата ми е такава, че някои от клиентите ми са собственици на заведения за обществено хранене, барове, ресторанти и т.н. От тях знам, че преди 4-5 години всички ги накараха да си преоборудват кухните в съответствие с Европейските изисквания: хладилници, печки, плотове и т.н. всичко в ИНОКС. Понеже ми е любопитно, като ги слушах как се вайкат колко пари са дали за преоборудването, ги попитах какво е това инокс? А те ми отговориха ИНОКС това значи всичко да е от АЛПАКА. Дали са ме излъгали или не, това не знам.

А за ГАСТРО-тавите не знаех нищо преди да посетя магазин 'РОБУСТА' в моя град. Когато ги видях и аз се поинтересувах от тях ми казаха, че в тях и се готви и се държи храната, която се продава. Всички сте ги виждали в магазините като БИЛА, Кауфланд и др. Там където се продава готова храна и салати за в къщи, храната е сложена именно в тях. Те са от АЛПАКА или ИНОКС/не знам дали е 1 и също или е различно/. Аз си купих такава тава. В нея правя лютеница в печката и готвя, когато е за повече хора. Съгласно Евро-изискванията за готовене и съхранение на готова храната се ползват само такива тави. А и не са скъпи. Макар, че не изглеждат лачени вършат доста добра работа и можеш спокойно да си ги "драскаш" с каквото си искаш  Naughty

ЕТО вижте, че всички сте ги виждали:

Има ги в най-различни форми и размери. И всички можеш да си ги купиш с капак или без капак, както ти искаш. Последната снимка, която слагам е испанска от "Comida para llevar"/Barcelona, за да се уверите, че и там в такива тави се готви и съхранява храната за хората по закон.... и никакви TEFLON-и, TEFAL-и и тем подобни не важат.
         Ако не се лъжа едно време в училищните столове храната се готвеше в същите тави, че дори и чиниите и купичките им бяха от същия материал. Говоря за училищните столове от 80-те години, когато в храната нямаше Е-та, учениците бяхме слаби въпреки, че ядяхме кифли, банички, кремки и филии с лютеница и масло на поразия и държава не позволяваше на фирми да си пробутват КАНЦЕРОГЕН-а в съдовете за готвене само защото си правят добра реклама, както прави любимата ни фирма ТЕФАЛ-хем скъпо, хем раковообразуващо, хем с добра реклама.

Ето и професионално обзавеждане на кухни по всички изисквания ЕС. Обърнете внимание на посудата:

cocinas profesionales

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 15:57 от sylya

Общи условия

Активация на акаунт