Това, което ще ви попитам ще ви се стори доста банално - както се казва..... такива неща се случват, примери много.
Имам сериозна връзка, има желание и за брак, за деца, но не ми се иска да наблягам на подробности!
Още след първата година разбрах, че приятелят ми си прави нови профили в сайтове за секс запознанства. Пак няма да обяснявам какъв шок беше за мен, но исках да е ясно, че вече няколко поредни пъти го хващам в лъжи и криене свързано точно с интернет "манията" му - винаги, когато не съм при него и компютъра е свободен - той сяда и първите сайтове, които решава да посети са точно сайтове за запознанства - гепиме, елмаз, възбуда и т.н. А когато съм с него - се държи невероятно, грижовен, кара ме да се чуствам специална и единствена. Ако не бях разбрала сама за регистрациите и чатовете - никога нямаше да предположа, че го прави зад гърба ми, а пред мен твърди, че е различен и как другите мъже са боклуци.....
Всеки път, когато говоря с него - директно му казвам какво съм открила и просто искам да разбера защо го прави, какво му липсва - искам поне да говори с мен, а не да се прави на нещо, което не е! Винаги съжалява, а понякога ме изкарва виновна, че съм решила, че търси секс с други жени и т.н. Обаче фактите са са факти - той може да казва много неща, а аз мога да мисля каквото реша и накрая - аз съм тази, която си бие главата в стената и се чувства ужасно, плача, искам да съм сама и после - пак си оставам с него! Обичам го, не искам да му преча да прави нещата, които му харесват, НО за мен свобода не означава да лъжеш в очите любимия си човек, да се правиш на нещо, което не си, да хвърляш вината само на човека срещу теб - без да погледнеш себе си. Никога не съм усещала, че осъзнава каква болка ми е причинил с тези негови "занимания"! Да, грешката е и при мен - никога не бях твърда с него, попринцип съм добра душа, толерантна и се съобразявам с другите, на тях да им е добре.
Запитването ми е - как да го накарам да осъзнае, че ми причинява болка и как да го накарам да говори с мен - пробвала съм различни начини - говорим; тръгвам си; плача; мълча и се сърдя; УВИ- той ми казва обещавам, че повече никога няма да се случи отново, прости ми, ти си единствена и т.н. Не му вярвам вече на обещанията!
Както той има право да си пише, с която си поиска и да си прави профили в сайтове за запознанства, така и аз имам право да се дразня, че го прави зад гърба ми, лъже ме в очите и ме кара да се чувствам гадно.
Ако един ден дойде при мен и бъде поне един път искрен с мен - ще съм най-щастливата жена на света! Само това искам - да е честен и открит. Никога не съм му забранявала нищо, нямам това право, а и не искам.
Колкото и човек да е толерантен - няма как поне за миг да не се почувства кофти в подобна ситуация, ако наистина те е грижа за човека. След толкова години заедно - вече не изпитвам чак такава болка, когато видя нови регистрации и чатове. Но се чудя на себе си - как не се отказвам от този човек? Как успявам да стърпя гнева си и сълзите си? Не искам да ме вижда да роня сълзи за глупостите му!
Мислех си.........докато го няма - да сложа линкове на страницата за интернет /табове/ със сайтовете за запознанства, които посещава - тоест ту деликатно, ту директно да му покажа, че съм наясно къде влиза и какво прави, НО в същото време няма да правя сцени на ревност и т.н. Чудя се дали това е добра идея? Или вече след толкова опити... съм се изчерпала откъм идеи. Просто искам да видя реакцията му.....
Ако имате други идеи - давайте! Само не давайте съвет да го напусна или да си мълча, защото милия имал право да си прави каквото иска!

Ооо и да отбележа, че вече съм си правила профили и съм му писала - съответно ме избива на смях като го гледам как се излага.

Ето... той милия си чати, забавлява се, а аз се чудя как да му покажа, че вече ми е омръзнало от лицемерието му /вече ми е смешен/. Все гледам на него да му е добре, а той хич не се замисля, че постъпва глупаво спрямо мен.
Нали казват, че жените сме били хитри - хайде да ми помогнете да разкрия тази моя черта.

Един път да го поставя на мястото му.
П.С. Само да отбележа, че той определено си пише с другите жени с цел секс. Но не съм разбирала дали наистина се е виждал с някоя..... Поне да е ясно, че не са невинни писания. Обаче едно е да пишеш, а съвсем друго е да го направиш....