Лондон - 3

• 72 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
моля за помощ по следния въпрос; дребния държи на стоунхендж, та понеже не съм много 'на ти' с английския, - видях екскурзия в тозиhttp://www.londontoolkit.com/whattodo/original_london_sightseeing.htm  сайт -половин ден в лондон, следобяд -стоунхендж.
Итересува ме предиобяда: не рзбрах дали се влиза в обектите или само 'ахкаме и охкаме' от автобуса и дали единственото описано място - лондонската  кула - е с включен билен.
http://www.evanevanstours.co.uk/stonehenge-express.htm
Виж и тук за Стоунхендж. Ние ползвахме сутрешен вариант. Връщането в Лондон е около 13 часа. Автобусът паркира на паркинга и след това има достатъчно време за разглеждане. При нас валеше доста и не мога да определя времето. После ще видя по снимките. Имаше и време за сувенирния магазин.

# 76
моля за помощ по следния въпрос; дребния държи на стоунхендж, та понеже не съм много 'на ти' с английския, - видях екскурзия в тозиhttp://www.londontoolkit.com/whattodo/original_london_sightseeing.htm  сайт -половин ден в лондон, следобяд -стоунхендж.
Итересува ме предиобяда: не рзбрах дали се влиза в обектите или само 'ахкаме и охкаме' от автобуса и дали единственото описано място - лондонската  кула - е с включен билен.

В цената влиза само круиз и автобусна обиколка с аудиогид. Тауър не е включена, но и за нея трябва минимум половин ден. От платените забележителности тя и Уиндзор си заслужавят всяко пени.
Включен е и входът в Стоунхендж.

# 77
Troy, никой тук (освен ти естествено) не претендира да знае всичко. Ако си забелязала неточности в инфото, просто можеш(е) да кажеш какви са, за да бъдат коригирани. Разбрахме, че живееш в града, но ти няма как да знаеш кой колко и къде е живял по простата причина, че не всеки държи да споделя тази информация (а и кому е нужно). Темата е за взаимопомощ, а не да си мерим разни неща...
За едно си права - Лондон е уникален град. Именно затова съм абсолютно съгласна с мнението, че по-добре с 20 лири на ден отколкто да не го видиш изобщо. И както вече се опитаха да ти обърнат внимание - за различните хора различни неща са важни - за теб - да пиеш кола, за друг - да се наслаждава на неповторимата атмосфера на града (което междувпрочем е безплатно, също както голяма част от забележителностите). Така, че наистина пробвай да не се изказваш като последна инстанция и мисля, че всички ще са ти благодарни  Peace

# 78
delda, благодаря, ще разгледам и този линк.

beca: да разбирам ли, че никъде не ни изчакват за да влезем сами и да разгледаме ( дори да трябва да си купим билети)?

По принцип предпочитам да е следобяд Стоунхендж, защото започнах да правя план за посещенията и забелязах, че всички музей затварят доста рано. та се притеснявам да ме си 'загубим' първия ден - събота. Ще сме в хотела към 17 - хвърляме багажите и ?накъде? Искаше  ми се да отметнем поне 2-3 неща! Thinking

# 79
gold__, ето идея за вечерна разходка - London by Night Open Top Bus Tour - Check-in time: 7:45pm -8:00pm , Return (approx.): 9:45pm
http://www.goldentours.com/partner/visitlondon/productdetails.aspx?productid=14

# 80
Няма да има време, за да слизате и да влизате да разглеждате. От самия автобус ще разглеждате местата, през които минавате. На някой от тях ще спирате за снимки.
Хотелът ви къде се намира, има ли някакви забележителности наблизо?

# 81
Да, това е интересно, А в Абатството до колко часа вечерта межем да влезем в събота? Тъй като хотела е до гара Виктория, ако видим него и се качим на Окото +- този тур или пеш да разглеждаме града ще си оползотворим деня.
Всъщност тези разходки по Темза, включени в обиколките на автобусите до къде ходят?

# 82
Не знам защо, но се почувствах длъжна да ти отговоря, Troy

Скрит текст:
Дали ти харесва или не е само твой проблем Wink

В това си абсолютно права и аз съм го отчела в коментара си - както казах, никой не ме пита ама да си кажа.

В темата има доста неточна информация и това пак е ваш проблем Wink

Ако си прочела края на първия пост:

Забележка: Ако има неточности моля, да ме извините и поправите съответно.

но все пак аз дори и да не знам нещо поне съм в самия град и ми е много лесно да попитам, пък и съм запозната с системата , докато някой който не знае

Надявам се не си останала в заблуждението, че си единствената вписваща в темата, която живее в Лондон...

Лондон е скъп град и определено не си заслужава да го посещаваш ако смяташ да караш с 20 паунда на ден. Докато пиеш едно кафе, една кола, някой друг сандвич и те заминали , отделно че някои атракции които си заслужава да се видят са платени ,така че 20 кинта на ден не стигат за нищо... това е изключителен град и повярвай ми нищо няма да видиш ако бюджета ти е толкова ограничен!

От личен опит - имала съм страхотни дни в Лондон с изхарчени по-малко от 20паунда на ден. Добре оползотворения ден на туриста не е задължително обвързан с харчене на много пари.

Много рядко съм виждала да се споменава The Monument. За мен той е много добра алтернатива на Окото. След изкачване на 311 стълби (не съм ги броила  Mr. Green но накрая ви дават "сертификат" за упражнението  Crazy ) имате прекрасна панорамна гледка. Най-близката метростанция е Monument. Цената е 3паунда (1,5 за деца, 2 за студенти).

# 83

...
Доста от информацията на първа страница е грешна , особено за цената на билетите !
....

Troy ще бъдеш ли така любезна да кажеш коя точно информация от първа станица е грешна(изключвам цената на билетите, която е променлива величина).

Информацията ти за Ойстера,билетите и картите е да не кажа грешна , но доста подвеждаща.
Първо ойстер е названието на самата пластика. Травъл кард е еднодневна, седмична или месечна карта (може и годишна). Билетите и еднодневнате/седмичнате карти могат да бъдат на хартия или на ойстер. Билет на хартия е по скъп от билет на ойстер, но когато е седмична карта цената е еднаква. Пътуване с билет на Ойстер излиза по евтино, за това и е за предпочитане да се прежалят трите паунда депозит;)
Ойстер картата можеш да я зареждаш с колкото си пари искаш и не е заължително да са 5 паунда! На всяка станция на метрото има терминали където сам се обслужваш и зареждаш колкото ти душа иска -можеш да заредиш дори само 10 стотинки.
Като цяло ако сте в лондон 3-4 дена , по добре е да си вземете седмична карта тъй като в повечето случаи излиза по изгодно.
Ако сте с седмична или еднодневна карта и на излизане от метрото сте забравили да си чукнете картата не се притеснявайте! Няма да ви отчете нищо , но ако не сте, в края на деня ще ви удържи пари колкото за еднодневна карта Wink

# 84
...
Много рядко съм виждала да се споменава The Monument. За мен той е много добра алтернатива на Окото. След изкачване на 311 стълби (не съм ги броила  Mr. Green но накрая ви дават "сертификат" за упражнението  Crazy ) имате прекрасна панорамна гледка. Най-близката метростанция е Monument. Цената е 3паунда (1,5 за деца, 2 за студенти).

Славейче благодаря ти за информацията.   bouquet
Точно това исках да попитам наскоро - Има ли и други сгради, от които може да се види Лондон от високо(освен Окото)?

# 85
Сещам се и за сгради, но в тези, в които съм била не пускат туристи.
Затова пък има няколко места, от които се открива хубава гледка към града особено при ясно време. Едното е Parlament Hill в Hampstead Heath, другото е районът около Alexandra Palace , а третото - Primrose Hill  Peace Все безплатни (ако не броим транспорта) Wink

# 86
Old Sport благодаря ти!   bouquet

# 87
След по-малко от ден ще сме в Лондон. Очаквам го с голямо нетърпение. Само се чудя какви дрехи да взема. 11-15 градуса не са много, но като се има предвид, че климата е по-мек, може да не е много студено.

В един сайт си харесах 2 маршрута. Показани са алтернативи на автобусите за sightseeing. Купуваш си карта на всички линии и използваш градския транспорт. Стига да имаш нерви. Че с тези задръствания в центъра.
http://www.londonforfree.net/walks/index.shtml

Аз имам доста познати в Лондон. Повечето от тях си носят в офиса нещо за ядене от вкъщи или си купуват сандвичи. А заплатите им не са малки. Всеки си преценява какво и къде да яде.
Важното е да е интересно и да се забавляваме.

# 88
Моля, за нищо! Peace
Като споменах Hampstead Heath, горещо препоръчвам едно имение на върха на парка Kenwood House Пренасяте се в 18-ти век...сградата и градината са невероятни. Любителите на Рембранд могат да видят негов автопортрет в една от стаите на къщата, както и други картини от известни художници. И входът пак е свободен...  Money
 Може да се стигне дотам с автобус и след като се разгледа, да се слезе пеша надолу през парка и пътьом да се намине през Parlament Hill  Peace

# 89
на този сайт има промоция - купуваш за 48 часа, 3 ден - бонус т.е, опитах да запазя, но никъде не виждам къде е отбелязан 3-тия ден?

http://hoponhopoffplus.goldentours.com/

знаете ли колко време е пътя с лодка от уестминстър до Гринуич и какво е разстоянието от реката до меридианът 0? намерих това: http://www.thamesriverservices.co.uk/timetable_summer.cfm

но не се ориентирам

и още нещо: изибусът спира тук: CENTRAL LONDON Baker Street nr UG. Това, ако не се лъжа, е до мадам Тюсо, . Дали, както сме с куфара, можем да вземем Хоп=офа- и с него да се придвижим до хотела: http://www.coronahotel.co.uk/ ?

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 12:09 от gold__

Общи условия

Активация на акаунт