МАЙ 2012 - тема 14

• 43 051
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Аз исках всичко за бебето да ми е готова като вляза в девети месец. Като ми дадоха болничния 45 дни преди раждане имах доста бебешки задачки и работех по около 4 часа на ден. Тогава ми беше пълна програмата.
Вече сме приключили с основното почистване, за бебето всичко е готово, още работя, но много малко и може би утре за последно. И направо се чудя с какво да се занимавам. Когато мога уговарям срещи с приятелки, но те са вечер, след тяхното работно време. Излизам да се разхождам безцелно, чета в градинката пред блока. Май ми идва странен прехода от ежедневие с много ангажименти, срещи, крайни срокове към това спокойствие. Притеснявам се, че ще свикна с нищоправеното и после ще ми тежат грижите за бебето.

# 601
Арлина, съгласна съм че е малко е странен прехода от работеща жена към това да бъдеш майка за първи път. Все още не осъзнаваш какво се случва. Моите приятели всички са на работа и е малко странно, че съм си в къщи. Ноо това ще е за кратко. След появата на бебчетата, ежедневието ще бъде изцяло в грижа за тях. Затова аз лично гледам да отделям повече време за себе си и да излизам с приятели. Един вид като последно сбогом на живота на свободна жена.  newsm63
Тъкмо днес си говорихме с моята зъболекарка, че не брака променя живота ни, а появата на дете. Но това е най-сладката грижа на света!

# 602
Здравейте мамчета,

Гледайте как напълнихме една тема за толкова малко време.

Първо честито на jo_ana, да й е много здравичък и послушен мъника и тя бързо да се възстановява.

Майски топчо, много се радвам че се сети за мен, още сме две в едно и дебелея. Нещо напоследък са ме нападнали всички болежки, та се старая да не пиша тук за тях Mr. Green днес последно двайсет, финално ме заболя много кръста, моята добра и вярна дружка дископатията се завърна с нови сили. Бях забравила за нея почти 8 години, но заради шкембето и тежестта сега пак си е тук. Хубаво е че малко остана, ама съм забравила да кажа на док, те нали питат в началото за болести, и предусеща как ще ми издърпат ушите утре newsm78
Проблемът е с упойката, май аз ще съм с напълно естествено раждане. Утре ще докладвам каква е присъдата

Арлина, аз също по цял ден се чудя какво да правя. Тъй като почти лежа по цял ден, ми е още по-скучно. На ден по сто пъти си проверявам мейла, да не би някой заблуден служебен мейл ме споходи Mr. Green освен четене на книги и гледане на сериали, друго не мога да се сетя. Най странното е че трябва пиша едни последни доклади за университета, но ужасно много ме мързи, та ни така, ни така.

И едно въпросче, повечето ми родили познати казват че след раждането имат увиснала кожа, най вече на корема. Мислите ли че може да се ползва някаква стягаща козметика. Намерих един крем на Мустела, пише че може да се ползва при кърмене. Не съм им фен, та се чудех за нещо подобно на друга марка.
Хубава вечер на всички  bouquet

# 603
Добър вечер! Simple Smile

Честито и тук на Йоана - жив и здрав да е бебчо и много да ги радва!  Hug

Ние днес приключихме с боядисването и съм много доволна - измацахме де що има, стана супер готино!  Mr. Green Остава в събота да сложим и пакректа и стаята е финито! Чак не мога да повярвам, че му се вижда края (все пак стаята не случайно беше с прозвището "склада" преди това)!

Арлина, аз пък от както съм в болничен не съм се спряла - основон са чистене и ремонти, но пък гледах и да си се занимавам с неща, дето са ми приятни - примерно пресадих си цветята на балкона, приготвих го за лятото. Отделно чета разни статии "направи си сам" и само се чудя какво да попроменя в нас - мацота разни стари вази, мъча се с декупаж да се занимавам, боядисвам някви неща, правя неща стил "от нищо нещо" и така - доста бързо ми минава времето. Даже да си призная дори за книги нямам време да чета през деня - само вечер като легна за приспиване. Simple Smile Е, огделям поне по 1 час и и за игра на компа, че от малка са ми слабост тия пусти компютърни игри...пък бебе като дойде няма да имам време за това...
Иначе аз пък съм понамалила срещите с приятели, че нещо много трудно ми стана напоследък придвижването, пък и като е топло се в парка се сбираме...а с това често ходене до тоалетната някак си не ми е комфортно в парка! Confused Но лятото с бебе ще правим чести паркови разходки и ще наваксваме! Simple Smile
Общо взето защо не прегледаш ХОБИ подфорума - може пък да харесаш с какво да си запълваш времето Simple Smile

Хайде, лека нощ ще ви казвам, че бая се позиморихме днес.

Hug за всички и утре се надявам да се събудим с някоя добра новина! Praynig

# 604
Ох, проблема с моето хоби е, че е много калорично, а в момента трудно се въздържам да не се тъпча със сладко Blush Затова предпочитам да няма в къщи Laughing
Благодаря за споделеното, все ще си открадна по някоя идея от вас Simple Smile

# 605
Добро утро мами  Simple Smile
И аз тук да честитя на мама Йоана и да й пожелая бързо възстановяване,а на малкото ангелче да е живо и здраво и много да радва мама и тати.
Аз пък съм се вкарала в едни мисли Laughing Понеже като гледам вече има мами,които са родили и изписани и много ни помагат с въпросите и отговорите за кърменето.На мен лично ми е много интересно да чета и да запомням  newsm78  Laughing Та много искам да споделите как къпите вашето бебе когато е още на няколко дена,защото е голям спор у дома.Как го хващате?В какво го къпите?Аз купих ваничка ама ми се струва доооста голяма като за начало.
Хайде това е за сега.Лек ден ви желая и да видим коя ще се отчете днес с бебче  Hug

# 606
Добро утро на всички коремчета  Hug

Честито на всички нови бебета   bouquet Да са живи и здрави за радостта на мама и тати!  newsm07  newsm51

Аз нещо не мога да спя през нощта имам ужасни киселини. Пия Телцид, но не ми помага, содата за хляб също. Тази нощ се опитах да спя седнала, но не се получи много. Довечера ще се обграждам с възглавници и пак ще пробвам. Като се върна в спомените си и с Теди бях така, последния месец.
Олеле как се намрънках рано сутрин, на това хубаво време. Спирам веднага  Embarassed

Арлина, почини си сега, докато не се е родило бебето, защото после ангажиментите с него, нямат край. Няма да се отпуснеш и да ти тежи гледането. Имаш нужда да от няколко свободни дни за да можеш да се настроиш на бебешка вълна.  Hug

shusha123, Аз къпех Теди от първия ден след като се прибрахме, въпреки че беше пъп. Първо пробвах задължително водата да не е вряла или студена (на лакатя), след това потапяш крачета и постепенно започваш да го мокриш (дупето, гръбчето главата). Слагаш шампоан на главата и го изплакваш като задължително му изчистваш лицето от водата с която си го плакнала за да не му се стича и да се стреска. После го обръщаш, като го слагаш да легне, но главата да му е на възглавничка или някаква подложка, слагайки го му държиш двете ръчички, и чак когато го сложиш стабилно му ги пускаш и го хващаш под мишницата, защото те иначе се стрескат, че никои не ги държи и треперят. После му миеш коремчето. Вдигаш го, плакнеш го и е готово. Това е, дано да съм обяснила добре  Embarassed

Хубав ден на всички   bouquet

# 607
GeryD, страхотно го обясни  Grinning   bouquet

# 608
Добро утро Simple Smile

tzuntzurka, аз съм на Ляпчев, и при нас беше мътно водата; тази сутрин се изкъпах рано рано, превантивно  Joy

аз също вече съм в майчинство, но си бачкам по цял ден .... искам да спра, ама точн осега ни пращат сума ти и работа .... а 6 месеца нямаше нищо .... ooooh! ама като родя, няма да има начин, поне 3 седмици съм аут Simple Smile

излизам по разходки само в обедната почивка и то, ако успея; инъче чак week-enda  Shocked

Gery, пробвай Спрайт срещу киселините; на мен ми помага Simple Smile

# 609
GeryD благодаря ти за обяснението.Опитвам се да си го представя и мисля,че ще успея.Аз не,че няма да има кой да ми помага,но със свекърва ми нещо неможем да се разберем по този въпрос.Все пак тя е гледала бебе преди почти 33 години и се опитва да налага старите закони.А сега с тези ергономични ванички и възглавнички е много по различно.Поне така си мисля.

# 610
# 611
shusha123 на мен къпането ми беше най големия страх,но мисля че се справих добре.Малката я къпем в легенче понеже ваната е огромна,слагам я на едната си ръка като дланта е на гърдичките,и пръсти разперени на вратлето ,така ми показаха в болницата.Къпем я с Мусела-гел за коса и тяло,още от първия ден в болницата,след това лосион за тяло пак Мусела и дупето със Судо крем.

# 612
Добро Утро мамчета,

Прекрасно слънчево време е навън и нямам търпение да изляза на разходка. Аз реших да се разнообразя и да се прибера в Стара Загора за уикенда. Ще си взема документите и част от багажа за болницата, че ако нещо се наложи  Laughing

pale.enchantress съжалявам, че трябва да търпиш всички тези болежки, но горе главата не остана.  newsm07. След това ще бъдеш възнаградена с най- прекрасното бебче.

Виждам, че си говорите за къпане и аз нямам опит, но мисля да оставя разясняването на тази задачка на мъжа ми  smile3503

Пожелавам Ви страхотен слънчев ден!

# 613

здравейте мами Simple Smile честито на всички които вече се радват на малките си рожби smile3541 а на другите като мен скоро ще се случи  ylinfant времето наближава а аз умирам от страх cry #Puppy dog

# 614
  • София
Здравейте мами,

jo_anna, честито! Да е жив и здрав малкия Максим да ви носи много радост.

Пожелавам ви един слънчев изпълнен с усмивки ден и чакаме новини за още бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт