МАЙ 2012 - тема 14

• 43 053
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
sunshine, добре дошли у дома с малката Сияна Simple Smile
ех, ако имахме момиченце, щяха да са адашки Wink но уви, чакаме момче Simple Smile

да ви кажа, снощи ме хванаха едни контракции, така стабилно около час през 10-15 мин, че и доста продължителни....викам си : раждам ! но направих една лека разходка и всичко отмина .... утре все пак ще споделя на доки, да не е и моето време да наближава Simple Smile по принцип ме готвеха за секцио, ама ако реши да излзе по-рано, когато е по-малък, нищо против Simple Smile

и ''поздрав'' на мамите то младост 2, ако има; нямаме вода до 22ч ! вече незнам за кой път ме изненадват така по средата на деня със спиране на водата  #2gunfire

# 586
Честити бебчета на mountain, мишока,  jo_anna! Да са ви живи и здрави!  newsm44 newsm44 newsm44

petq, и аз се притеснявах доста преди време, но после осъзнах, че повече може би се притеснявам, отколкото ще боли. Не се залъгвам, че ще е безболезнено, но мисля, че започне ли... ще свърши  thumbsup . Не мисля, че тогава ще я мисля толкова болката. Реших, че няма смисъл да ме боли през цялата бременност, мислейки за това  Peace Дори упойка не мисля, че ми трябва. Предлагам всички да се настроим само позитивно и да мислим какво ни чака след като родим  newsm68

# 587
  • София
Честито на mountain и jo-ana. И поздрави на всички мами, които вече са си у дома Simple Smile
lunallena и аз се чувствах по подобен начин в началото, но след всички добри новини напоследък настроението се подобрява. А и знаеш, че трябва да мислиш позитивно, за да предизвикваш положителни събития и емоции Simple Smile
Има ли на някоя мама да й изтръпват ръцете? На мен дясната ми изтръпва ужасно много и много боли, особено сутрин. Не знам дали може да се направи нещо по въпроса.

# 588
  • София - Младост 1А
Честито на мама jo_anna, да е жив и здрав малкия Максим и да носи много радости на мама и тати   bouquet
Момичета много ви благодаря за съветите, Hug
Евридик@, благодаря и на теб, много успокоително ми звучи това, че скоро ще се регулира от само себе си, мисля, че и със синът ми имах подобен проблем в началото, но явно както казват всичко лошо се забравя. Аз не я кърмя на три часа, просто в болницата така сама се будеше, но вкъщи даже се налага да я разбуждам за да я храня понякога, а друг път пък тя се събужда по-рано, но мисля да я оставя на поискване, единственото което ме притеснява е, че когато спинка по-дълго време гърдите ми ще се пръснат, но ще ги отпускам по малко. Чудя се още дали да й давам вода със захар или глюкоза за жълтеницата? В болницата и направиха две фототерапии и преди да ни изпишат казаха, че добре се е повлияла, стойностите на билирубина и били в рамките, но те искали да се застраховат.

Аз пак ще се намеся малко без да ме питат ама такава съм... нали свекърва ще ставам  Joy
Алекс, Пепи изкара доста тежка жълтеница. Стояхме 6 дни в болницата, докато му се нормализират нивата на билирубина. Понеже и той не се събуждаше, аз бях доста упорита и ако до 3 часа не се е събудил, го вдигах да яде. По-скоро го гушках и той като ме подуши и почваше да суче. Също много ми се напрягаха гърдите преди кърмене. Дори зърното не можеше да се оформи. За това изцеждах по малко, колкото лееееко, ама съвсем леко да омекне гърдата, за да може Пепи да засуче. И тъй като първото мляко е по-воднисто (ми не знам как да го кажа другояче), вода допълнително не съм му давала. Имах и предлагах няколко пъти, но той не пиеше. Насила не съм го карала. Трябва да му предлагаш честичко да се кърмите. Така той се изчисти остатъка от жълтеницата, а ти ще регулираш кърмата си.... и всичко ще е наред!

Момичета... стегнете се. Знаете ли какво щастие ви чака... и какви трудности  Hug
И мен всичко ме боли, краката са ми като тухли, хемороиди ме мъчат, киселините ме изгарят, едвам ставам, сядам и лягам... нооооо ще се повторя пак за пореден път - всяка болчица, всяко неразположение бледнее пред щастието да гушнеш рожбата си... и в един миг забравяш всичко. Хайде усмихнете се, насладете се на последните си бременнилски дни... пък аз ви чакам на отчет  Peace

Krem_IM, някакъв ремонт ли правят, че нямате вода. Аз съм в 1А и не съм чула нещо за спиране. Майка е в Младост 2 и също нищо не ми е казала. Да не е нещо локално около вас?

# 589
Ех, знаех си, че и днес в това прекрасно време няма как да не получим прекрасна бебешка новина!

Честито на мама Йоана! Да ти е жив и здрав малкия Максим! Пожелавам на двама ви много да се слушате, да се обичкате и бързо да се приберете в къщи, че чакаме снимки!  Hug Hug Hug

Мама Съншайн, добре дошли!   bouquet

# 590
Когато чаках Жани да се роди имах чувството, че целият свят иска да ми разкаже, кой от кого по - драматично, какво е раждането. Накрая се ядосах, теглих една българска и казах, че никой няма да слушам. Когато дойде деня/родих ден преди термина, естествено, но го предизвикахме/ си казах, че влизам с усмивка и така и ще изляза. До мига преди да вляза  в родилното ме беше страх, но в този след това  всичко изчезна. Приеха ме в 9ч. сутринта, в  13:30ч ми спукаха водите и в 16ч родих.  Да, болеше, но определено не беше това, което си мислех преди това. Няма нищо по - нормално и естествено от раждането.  Без шев и кройка. На следващият ден изглеждах така сякаш не съм раждала.
Не знам, дали се дължеше на нагласата ми, не знам дали се дължеше на  телосложение, но знам че това, което ние развиваме във въображението си е много по - страшно понякога.
Надявам се моят разказ да успокой някой от вас. На мен лично спомена ми помага да се настроя отново така.

# 591
vivi16, аз вчера свалих калъфа на матрака - същият като твоя, кокос и пяна, от Вис ВИталис го взехме. Надявам се да не се свие прекалено много, че вече е на простора.

# 592
Drina, ами май е било авария; пишеше че до 22ч няма да има вода, но току ще дойде; сигурно е нещо само около наште блокове Simple Smile

# 593
Дрина, благодаря ти, разбира се, че ще се намесиш  Hug, аз също стискам преди да и дам да захапе, защото иначе е невъзможно.
Малката ми душичка ми играе вече номерца, днес както беше и в болницата е няма таква кротушка, а през нощта ми разказа играта, понеже се кърмим на поискване, колкото пъти си поиска ставам и давам, но се надявам да не е така всяка нощ. Иска да се гушка и да спинка при мама, което ми е вече адски познато, защото синът ми беше така в началото не ми даваше и за секунда да легна, ако не е при мен  Crazy Но как да им откажеш, толкова е приятно  Heart Eyes

# 594
Здравейте,момичета,
И аз като повечето съм се шашнала и очаквам , че всяко неразположение е начало на раждането.И мен ме боли всичко  и  искам по- скоро да гушкам моята бебка,макар че терминът ми е още далече14.05.Тези настроения се дължат може би на това ,че мамчетата с които писахме горе долу 9 месеца вече гушкат своите  baby_neutral и тези, макар и малко оставащи дни ни се струват цяла вечност.
Дай Боже всичко да е наред и накрая  да си имаме живи и здрави бебчета  появили се след едно леко раждане.

# 595
Днес бях на запис в щерев и ми казаха, че било пълно родилното, майките от нашата темичка доста са допринесли Laughing

Честито на всички  bouquet

Да споделя, моята тактика когато почна да се шашкам във връзка с раждането. Защото особено преди няколко дни имах всякакви мисли - сигурна ли съм, че искам естествено раждане, сигурна ли съм че искам дула, сигурна ли съм, че искам да е тази, сигурна ли съм в болницата, сигурна ли съм в лекарката... ами ако стане това, ами ако стане другото.... Направо луда работа.. Та сега си прилагам терапия - повтарям си, че съм се информирала достатъчно, че не е нещо, което може да се планира, но съм направила каквото мога. Повтарям си мотивите да избере тази болница, тази лекарка, тази дула... Звучи тъпо, но помага.

Успех на всички  Hug

Между другото, тези от вас, които са с първо детенце, тоест нямат друго, за което да се грижат - с какво си уплътнявате времето през деня?

# 596
Честито на мама jo_anna, да е жив и здрав малкия Максим и да носи много радости на мама и тати   bouquet
Момичета много ви благодаря за съветите, Hug
Евридик@, благодаря и на теб, много успокоително ми звучи това, че скоро ще се регулира от само себе си, мисля, че и със синът ми имах подобен проблем в началото, но явно както казват всичко лошо се забравя. Аз не я кърмя на три часа, просто в болницата така сама се будеше, но вкъщи даже се налага да я разбуждам за да я храня понякога, а друг път пък тя се събужда по-рано, но мисля да я оставя на поискване, единственото което ме притеснява е, че когато спинка по-дълго време гърдите ми ще се пръснат, но ще ги отпускам по малко. Чудя се още дали да й давам вода със захар или глюкоза за жълтеницата? В болницата и направиха две фототерапии и преди да ни изпишат казаха, че добре се е повлияла, стойностите на билирубина и били в рамките, но те искали да се застраховат.

Alex83,

Drina ти е дала чудесна информация от личен опит! Много се радвам, че в темата ви има майки с добър опит в кърменето и ще си бъдете полезни една на друга  Hug

Освен това, което тя ти е споделила, бих допълнила, че кърмата наистина съдържа около 80% вода (нека не ви притеснява този висок процент вода, останалите 20ина процента са мазнини, микроелементи, минерали, витамини, протеини, имунни фактори и други полезности в съотношение тъкмо по мярка за бебетата ви) и наистина бебето няма нужда от вода, когато е само на кърма. Подсладената вода или глюкозата нямат хранителна стойност и няма логика да помогнат за изчистването от жълтеницата.
Както ти писах и в предния пост, билирубинът (пигментът, който е отговорен за жълтеницата) се изчиства основно с изпражненията, не с урината. Така че има нужда бебето да яде и да ака, за да се освободи по-скоро от жълтеницата. А от водичката само ще пишка Simple Smile

И отново - новороденото бебе се нуждае от чести кърмения, така че може да опиташ, ако Никол много спи, да й предлагаш гърда без да я будиш напълно, а ако се налага - дори и да я будиш за хранене.

Успех ти желая!   bouquet

# 597
  • София - Младост 1А
Ми аз имам детенце, ама то през деня е на градина. Та да ти кажа как минава деня:
- ставане раничко и изпращане на момчетата, душ, закуска, оправяне на къщата, готвене
- към обяд - среща с приятелки, колежки, някое училище за бременни, вършене на всякакви задачки покрай ремонта и други задачи от всякакъв род. Почти целия ден съм навън.
- слетобяд взимам дечко, разхождаме се, играем, пазаруваме
- правим вечеря, хапваме заедно цялото семейство, после малко поиграваме и се забавляваме, къпем се и по леглата. С таткото гледаме някой филм ако не сме каталясали.

Но има и дни в които не ми се мърда от вкъщи и отлагам задачките за друг ден.

# 598
Drina, ами май е било авария; пишеше че до 22ч няма да има вода, но току ще дойде; сигурно е нещо само около наште блокове Simple Smile

Къде си ти?И при нас дойде една такава черна и мръсна....

# 599
Привет,

Арлина и аз се чудех какво ще правя като излезна в болничен, но сега времето лети много бързо. Аз първите дни се бях отдала на пролетно почистване, между другото си ходих и на консултации, запис на тонове и т.н. Сега се излежавам до 10 часа, след това подреждам и готвя, обядваме с милото и след това съм по разходки и покупки за бебето. Така идва вечер пак готвя и почиваме пред телевизора или излизаме с приятели. Все още не съм намерила време да посетя още някой курс за бременни.

Момичета, някой знае ли как е pale.enchantress. Скоро не е писала във форума.

Целувки

Общи условия

Активация на акаунт