МАЙ 2012 - тема 14

• 43 040
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро, момичета! Да честитя сладките бебоци на родилите майки и да ви пожелая дечицата ви да са най-голямото съкровище в живота ви..много да ви радват
Виждам, че доста от вас пишат че ги проверяват за разкритие...мен не са м проверявали..тази проверка защо се парви, вие ли я искате...зашото чувам, че е и доста болезнена Rolling Eyes

# 661
6mati, ако ще раждаш с цезарово сечение май не се прави преглед за разкритие...
vaninaa87 - без опит /не съм раждала/, доколкото съм чела в последните седмици прогнозите от преглед с УЗ са доста неточни, а и всеки апарат мери различно. Споко, ще имаш достатъчно време, особено ако знаеш какво и откъде да купиш  Hug

# 662
Здравейте момичета,нямам търпение да прочета за някое бебче днес! smile3504
И мен ме проверяваха за разкритие и не е особенно приятно #2gunfire.
За термина от ехографа не съм сигурна дали познава много.Въпреки,че с дъщеря ми термина ми беше за 1.10 а по ехограф 24.09 и я родих на 24.09 baby_neutral,най-вероятно е съвпадение.
Хайде да се залавям с чистене newsm28 1dishes wash hang

# 663
  Честито Бебе Камен на Мама Джуджанка
   bouquet

Момичета и аз искам да ви попитам нещо. Според вас терминът, който ехографът изчислява, дали има   някакво значение? Може ли да му се вярва?   newsm78 Терминът ми е на 24 май, а последно ми показа 13. Притеснявам се, понеже нищичко още не сме подготвили за посрещането на бебо. Ще съм благодарна мамите с повече опит да споделят
Ехографът изчислява терминът според големината на бебето,което няма никаква логика,все едно всички бебчета се раждат с едно тегло  Rolling Eyes С първата бременност терминът ми беше 04.03,според ехограф 25.02,роди се на 14.03 Crazy просто беше по-големичък.Сега терминът ми е на 13.05,по ехограф е 02.05,но той най-добре си знае кога ще излезе.Иначе знам точно кога е заченат и 13.05 ми е верният термин,просто върви по-голям като батко си Peace

# 664
   Здравейте май-чета мамчета,

Не се притеснявайте за размерите изчислени от ехографа много относителни са.Освен това какъвто и тремин да ви изчисли бебчето само решава кога иска да се роди. Както виждате вече доста сме родилите преди термин мами.А на мен даже ми казваха че може да пренося.Така че спокойно.Подгответе се физически и психически за срешата с малките човечета.Заредете се с положителни мисли.
   Честито Бебе Камен на Мама Джуджанка.
   Честито на мама Мишока и Jo_anna да са живи, здрави и много лъчезарни дечица.

Имам един въпрос към мамите вече родили със секцио.От кога ви казаха да се мажете с крем против белези? На кой ден ви свалиха конците? Много съм притеснена в това отношение, защото това ми е първа операция в живота и ме гони шубето от услижнения.

Желая ви хубав ден!

# 665
   Имам един въпрос към мамите вече родили със секцио.От кога ви казаха да се мажете с крем против белези? На кой ден ви свалиха конците? Много съм притеснена в това отношение, защото това ми е първа операция в живота и ме гони шубето от услижнения.
И от мен още въпроси - носихте ли колан, ако да - не пречи ли на раната? Кога ви раздвижиха? Какво представлява раздвижването? С каква упойка бяхте? Силна ли е болката, след като упойката спре да действа?...

# 666
честито на мама джуджанка и от мен.
мила eliee предполагам че това което преживяваш е ужасно. Съмнения и терзания ще имаш много време вероятно години.
След първия ми аборт ходих и на професионална помощ и по данни на психотерапевта човек се нуждае от около 10 години да преживее смъртта на близък човек а какво остава за така желано бебе.
Ако мога да ти помогна /не че на мен нещо ми помагаше и едва ли моите терзания могат да се сравнят с твоите/ мога да ти кажа че те чакат още по-трудни моменти. Ще виждаш че близките ти около теб продължават с живота напред а ти си оставаш там някъде назад в мислите с бебо. Ще се обвиняваш дълго, сигурно ще започнеш да обвиняваш и тях и лекарите и кого ли не. Позволявай им да ти помагат дори и да мислиш че нямаш нужда, не задържай нищо в себе си.
Ако трябва крещи и плачи. Не забравяй че и хормоните ти бушуват силно в момента и те допринасят за още по-тъжни мисли.
когато се почувстваш готова отгърни нова страница в живота си смени работа или жилище или каквото и да е и продължи напред. Успех мила. Мисля че има тема за мами загубили бебета ако ти е по-хубаво влизай там, а не при нас.
Благодаря на ЛЛЛ за съветите.
и пак еди въпрос да знаете някой хитър начин да приспивам бебо? Не иска на ръце разсънва се, не иска биберон-залъгалка, не иска да го люлея на леглото, само с хранене можем да заспим но понякога нищо не помага. Вчера рева от 17 до 19 защото не можа да заспи. И колко време мога да го оставя да плаче-нали момчетата не било хубаво да реват по много?
Днес го излъгах с количката навън ама не всеки път е удачно така.
За данните на ехографа: преди да ме изродят показа термин 25 април а бебо вече беше започнал да се ражда на 13 април, така че за мен нищо не значи.

# 667
И от мен още въпроси - носихте ли колан, ако да - не пречи ли на раната? Кога ви раздвижиха? Какво представлява раздвижването? С каква упойка бяхте? Силна ли е болката, след като упойката спре да действа?...
Най-добре е да ти отговори някой раждал в болницата, която си избрала. От разказите на моя приятелка установих, че различните болници имат различни практики. Там където аз раждах не правят промивка на дупето преди операцията, а ти казват какво да пиеш предния ден, за да се изходиш сам преди операцията. Не слагат катетър, а памперс след операцията. На мен не са ми слагали тежести на корема след операцията, докато на моята приятелка са й слагали. Доста разлики намерихме. Ще кажа само някои неща от моя опит. Раздижването беше същия ден, аз родих сутринта, а вечерта след свиждането към 18.00 часа ми помогнаха да стана и ме заведоха до тоалетната, където ми махнаха памперса и ми позволиха да пишкам, после ми поляха с душа да се измия, дадоха ми моите гащи и си сложих превръзки. После пак в леглото. Родих със спинална упойка. Няколко часа след операцията започва да боли. Дали е силно - ами боли си - въпрос на праг на чувствителност, но да не забравяме, че без болка не може - та това си е операция. Има бутон до леглото, натискаш го, идва някой и казваш да ти дадат болкоуспокояващо. Възможно е да трепериш от упойката, което не е много приятно. Другото, което е особено - не си усещаш краката часове след операцията. Момичетата, които родиха с пълна ги докараха ревящи от болка веднага след операцията, но веднага им дадоха болкоуспокояващи. Раздвижиха ги като останалите - по ред на операцията, а не според упойката. Конците ги махат на 8-10 ден - доктора ти казва кога да отидеш. Мазането с крем не помня кога го започнах, със сигурност след махането на конците,но не го практикувах дълго - не помня дали изхабих и една опаковка. До една година белега почти изчезва - в началото гледката не е от най-приятните и много се терзаех, но после го забравих и дойде деня когато почти не го откривах. Аз лично не съм носила колан. Корема ми се прибра след диета и малко упражнения.

# 668
За мен всички описани на това колко боли са абсолютно излишни. Всичко е ИНДИВИДУАЛНО.
За 100 път сигурно пиша по темата. Аз родих с пълна упойка. Излязох си нормално от упойката, не ми е било лошо, не ме болеше глава, не съм повръщала, не съм треперила - нищо ми нямаше. Със сигурност не съм ревала от болка, защото не съм вземала нищо допълнително обезболяващо. Болеше ме все едно имам силна мускулна треска на корема. Раздвижиха ме (станах до тоалетна) на другата сутрин, и ме изписаха след 4 часа. Бях си вкъщи през цялото време, нищо не съм пила, не са ми махали конци, имах лепенка, която махнах на 7-8 ден. Всичко е въпрос на психика и на нагласа. Колкото повече страх и оаника, толкова повече болка, адреналина се покачва и упойките не помагат. Така че, отивайте спокойни и позитивни да раждате, без значение по какъв начин. Усмихнати и с настроение!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug

Еlliee, не си сгрешила, каквото ти решиш, това е правилно   bouquet. Не си виновна за нищо, просто понякога се случват такива неща. Банално е, но е така. Прегръщам те силно, и ти пожелавам да намериш утеха в ново хоби, интересна работа или екзотична почивка в чужбина (или и 3те заедно), където да си направите едно здраво бебе и до година по това време да ни се хвалиш, а ние да стискаме палци!

Хитри начини за заспиване на бебо, на фона на бял шум - прахосмукачка, центрофуга, сешоар, записи от интернет на бял шум...НА бебо му липсва шума на майчиното тяло, циркулацията на кръвта, биенето на сърцето, къркоренето на червата...все такива романтични неща Simple Smile

Артемида, моя доктор ми каза, че след като покаже 3500 на ехограф вече не може да му се вярва, защото започва да показва +_, така че меренето с ехограф е абсолютно относително, и никак не е повод за притеснение. 

# 669
Да честитя и тук на мама Джуджанка!!!
Ели  Hug Hug Hug

# 670
  • София ж.к. Надежда 1
Честито и от мен  на Джуджанка Hug  bouquet
Аз съм добре.Болките си ги имам всяка вечер, но контракциите са на 7-8-9 мин.Чакам да станат на 5 мин. и ще тръгвам, но уви не стават CrazyЛошото е, че трудно ходя вече и до магазина от болките в кръста и корема, а и ми е все на камък, ако ходя или седя права повече от 5 мин ooooh!.

# 671
Честито на мама Джуджанка Simple Smile! Навън е страхотно време и аз вече 2 пъти бях на разходка, дайе се съблазних и си купих нова дрешка (нещо за изписването Laughing), сега ще почина малко и ще пооправя в нас, че е паднала бомба (а вчера чистихме навсякъде Shocked). Наистина не знам как ще се справям с цялата тази всекидневна бъркотия като се роди бебето. От началната страница на форума научих, че днес е световен ден на левичарите- моят съпруг е левичар и от сега ми е интересно с коя ръка ли ще пише детето?
 Спокоен и усмихнат ден ви пожелавам Simple Smile!

# 672
Здравейте, мами  Hug

Нахлувам в темичката ви в ролята на вестител и бързам да ви кажа страхотната новина, че тази нощ в 1.27 ч. Dilqnski е станала мама на Калина, 2700 гр., 48 см.   stork-girl

Изненадала е малко мама и тати, като се е появила с повече от две седмици по- рано от планираното, но важното е, че и двете са добре!
Самата Dilqnski ще ви разкаже подробностите скоро  Simple Smile

От мен- хубав ден, много позитивни мисли и успех на мамите, които все още чакат своите съкровища!  Hug  bouquet

# 673
Честито и от мен на Jo_anna и  Джуджанка. Да се гледат и гушкат с малките бебчета. smile3525

Аз съм добре. Онази вечер имах едни контракции на 10-15 мин. и направо се притесних, тъй като е още рано. Вчера бях при доки и ми каза да си пия магнерота и повече да си почивам. Каква ти почивка, напоследък съм станала вихрушка, чистя, готвя, оправям вкъщи и все мисля какво още не сме купили. Днес си купих един сак, направих списък с нещата за родилното и тези дни малко по малко почвам да стягам чантата.
И тъй като се затопли прекалено се бях навила да си купя някаква ежедневна рокля, но уви или бяха малки или изглеждах още по-голяма. Laughing Та може и да изкарам и без рокля, ама късмет.
На 4.05. съм на консултация, та се надявам вече да ми каже колко тежи малкия и да е по-подробен, че все трябва да му вадя думите с ченгел. ooooh!
За ехографа и аз много не им вярвам, термина ми е на 30.05., а ехографа показва 23.05. Вече се побърках и аз с тези дати. newsm78

Е, за сега ви оставям.После пак ще ви проверя.

Хубав ден! Hug

Честито и на Dilqnski за малката Калина.  newsm51

# 674
Честито на мама Dilqnski, да и е жива и здрава малката Калина.

Общи условия

Активация на акаунт