МАЙ 2012 - тема 14

• 43 062
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • София
mountain, да е жив и здрав малкия Лъчезар.

мишока, много да те слуша малката Ния да расте здрава и послушна.

didi, ще стискаме палци малкия да дочака датата за секцио.

# 526
  • София - Младост 1А
drina май ще си почакаме още за новата тема Не знам и другите да кажат.
Аз си имам питания ама не ми е спешно влизам и в други теми ама тук си ми е най-добре.
като бърза бебо какво да го правя и аз чак толкова рано не го очаквах ад се роди Даже най-голямото ми притеснение като пътувахме за болниацат че е много в началото на 9 месец-няма да ви кажа какви нерви ме тресяха направо докато не го погледнаха на ехографа цяла треперех, ама пък си беше направил килограмите и всичко беше ОК.

Спокойно можеш и тук да питаш. Има доста мамита със стаж.
А за притеснението... вчера майка ми каза, че е родила сестра ми на втория ден от 9 месец. Съвсем си е навреме и сготвено бебето  Laughing

Диди, Артемида, petq... и всички останали. Стискам ви палци, чакам ви на отчет!

Криси, радвай се, че нищо не те боли... може пък да е затишие пред буря...

# 527
Честито на Мишока, да расте здрава и красива малката Ниа.  ylinfant
Днес колкото и пъти да вляза по едно бебе се ражда, много е вълнуващо.

Лека вечер!

# 528
Криси, радвай се, че нищо не те боли... може пък да е затишие пред буря...
Ох, ражда ми се вечееееееееееее  Joy

# 529
mountain, Мишока, да са ви живи и здрави бебчетата!

lolyta, трябва да се следят тоновете на бебчето в твоите седмици. Можеш да ходиш в поликлиниката на МД например.

Drina, и ние с априлки 2009 се преместихме в отчетния,след като всички родиха. По този начин не сме се разделяли. newsm78

didi_velikova, значи чакаме все пак скоро и твоето бебче. За кога ти е датата за секцио?  Heart Eyes

opelcorsa, задавай си и въпросите,които имаме по 1 детенце вече,ще се опитваме да помагаме  Wink

krisi72, магнезия се натрупва в организма,така че не очаквай нещо да се промени веднага,след като го спреш,особено ако си го пила повечко време. Ти всъщност няма ли да раждаш с планирано секцио или аз нещо се бъркам?

# 530
Io_io, за натрупването не знаех...  newsm78 ... ами уж е планирано, но съм си вкарала едни филми, че ако реши да избърза, може докато стигна до болницата да стане "естествено"  Mr. Green

# 531
Ехааа бебета, бебета.. супер новини Laughing

Мишока, днес от сутринта си мисля за теб и бях почти сигурна, че това е твоя ден Simple Smile

За термометрите - нашия бебефон има за стаята и не съм взела отделно, взех един за вода и един съвсем обикновен за бебето. Не знам дали помните, че разпитвах, в един момент бях готова да взема от всички видове по един, но накрая отидох в аптека и взех каквото ми препоръча жената... пък ще видим.

Да ви кажа на мен леко ми доскучава. Имам да чета една тухла за изпит, на който ще ходя септември, но понеже само бебе ми е в главата не мога да се концентрирам. От друга страна всичко сме купили, изпрали, подредили и нямам и такива занимания. Добре, че още работя по-малко, да се разсейвам.

И да ви черпя една съвсем простичка рецепта за бананов сладолед - 200 мл. сметана; 3 банана; 1 с.л. сироп от агаве (меди или нещо друго сладко) се пасират. Става много вкусно и доста по-полезно от готовия сладолед. Предполагам знаете, че ако нямате машина за сладолед, консистенцията му не става така гладка, защото не се разбърква докато замръзва. Аз нямам, сипвам във формички за сладолед на клечка и ми харесва.

# 532
Здравейте маминки, ние днес се прибрахме с бебка и бързам да честитя на Нелката, Боби,mountain и  Мишока,(дано не съм пропуснала някоя мама, но не успях да прочета до момента) да са ви живи и здрави мъниците и много да ви радват!   bouquet  bouquet  bouquet
На бързо да ви разкажа, приеха ме в събота сутрин за секцио и в ранния следобед малката проплака, тя е страхотно бебе, толкова е миличка и крехка, и засега много добричка, почти не плаче, само папка и спинка  Heart Eyes Пекоха ни два пъти на лампа, понеже ни хвана жълтеничката, (това ме побърка, защото с батко й имахме този проблем - 10 дни след изписването го приеха заради високи стойности на билирубин и го пекоха три дни на лампа, а аз като луда ходех на всеки три часа да го кърмя, ужасни спомени), но дано при нея се размине, днес на визитацията казаха, че вече е добре и ни изписаха. Имах проблем на третия ден ми слезе кърмата и през нощта в болницата ме хвана треска, гърдите ми бяха на буци, но слава богу след като се изцедих хубаво, треската мина, и тук искам да помоля ЛЛЛ за помощ - малката изяжда нужното й количество кърма, но аз имам двойно повече и незнам как да я регулирам, защото гърдите ми стават на буци преди да е дошъл моментът за кърмене, а след като я накърмя има още доста.Отгоре на всичко трябва да я будя на третия час за да я накърмя за да не ми се пръснат гърдите, а тя си спинка блаженно, много ми е мъчно като я будя насила  Sad Какво да направя за да я регулирам така, че да не се налага цедене след това?
Много дълго стана, извинете ме  Flutter
Като имам време пак ще се включа, а засега пожелавам на всички ви леко раждане и бързо възстановяване  Hug Hug Hug

# 533
Честито бебче на мама mountain! Да ви е жив и здрав малкия юнак, много да слуша и папка!

Относно тоновете на бебето, мен досега на всяка консултация са ми ги слушали първо с малко мобилно апаратче, а от 34г.с ме вързват с колани на монитор, който следи тоновете и регистрира контракции ако има такива. Всяка седмица ще ходя до датата на секциото. Аз обаче се следя на частно, не съм посещавала консултация по ЗК и нямам представа какво включва пътеката.

rali4ka85 май има шанс и твоите дечица да са родени на една и съща дата. И аз нищо не съм подготвила за рожденния ден на баткото, но ако всичко е наред предния ден трябва да съм влязла за планово секцио. Живот и здраве децата ми ще са родени в два последователни дни. Определено ми е малко трудно да планирам тържество, на което няма да присъствам. Даже и подарък не съм измислила още, а времето си минава.

Има, има и то голям, но всичко си е Божа работа в крайна сметка  Grinning. Подарък от нас пък хептен си нямам на идея какво ще е, защото той освен към колелата не е запален към нищо друго, от две години кара колело без спомагателни гуми и преди около месец му купихме голям БМХ и това е. Една китара от рекламите по детските канали си хареса и братовчедка ми вече му я поръча. От там насетне съм в чуденка, а сега като започнат и гостите да питат какво да е  newsm78

Ей такива да са ни проблеми на всички!  Hug
Успех на всички, които тръгват към родилното! newsm30

# 534
Io_io планирани сме за след 2 седмици и малко (спазвам молбата на тати да не казваме датата  Embarassed Blush ) пък да видим слънчо какво ще си реши.

Благодаря на всички за  fingerscrossed .

# 535
  • София - Младост 1А
Alex83, аз на една от лекциите говорих със завеждащата неонатологията в ТК. Казах, че Пепи е карал тежка жълтеница и тя ме предупреди като родя да кажа на лекарите. Не знам какво ще правят на бебето, но изрично ми каза да предупредя.

А за въпроса към ЛЛЛ - редактирай си поста и го направи болд и в червено... може и по-голямо. За да го забележат.

Иначе, аз бих те посъветвала да изцеждаш до облекчаване на гърдите. Регулирането няма да стане за ден-два или седмица. Може да отнеме повече време. Освен това след 2 седмици бебка ще има нужда от повече кърма. Аз поне знам че някъде до към края на 1 месец се регулират нещата.

rali4ka85, щом е фен на колелата, в Комсед има едни малки макети на БМХ, като истински са. Байк мания се казват. Моето хлапе също много им се кефи.

# 536
Alex 83,  и аз не съм от ЛЛЛ, но и аз като Дрина бих те посъветвала да изцеждаш само по малко.Ако изцеждаш повече знаеш че ще се омагьосаш и ще има много кърма.
И аз като теб бях на буци първите дни, даже имах една огромна под мишницата и една лекарка беше казала че това била добавъчна гърда/имало такива  Joy/ После се оказа че няма нищо такова.Иначе ако бебето ти спи постоянно, как да не го будиш, аз моя син го будех защото щях да се пръна пък и с тая жълтеница те са много заспали.
Освен това би могла да намалиш малко течностите, ама малко да не вземе пък много да намалее кърмата.И наистина за около месец нещата ще се регулират.Все пак внимавай с буците/аз на два оъти вдигах 38.9 от гърдите/

# 537
Честото на всички мами с бебчета, завиждам ви благородно  Hug

little_didi4 моя термин  е на 03.05 и също нямам никакви признаци, нямам никакви контракции.
Вчера бях на тонове, всичко е наред, плацентата ми е ок, имам и води, НО нямам никакви признаци за започване на родова дейност. Нямам дори 1см. разкритие, шийката ми е без промяна, главичката му също не е влязла в родовия канал....доки ми каза, че ще ме изчака до 02.05 и ако няма промяна ще съм секцио. Аз държа много да родя нормално, тъй като съм със сложна операция и десния ми яйчник е отстранен, и ще ме отварят по стария белег, който е от пъпа до срамната кост-огромен е, и имам много вътрешни сраствания, и операцията ще е доста по-сложна от нормалното секцио. Много ме е страх  Cry,  като се сетя какви болки бяха тогава, какво раздвижване, 10дни бях в болница и още 10дни на легло в къщи, само че за мен се грижеше неотлъчно майка ми и нямах бебе за което да се притеснявам. Моля се да се размърда бебчо  Praynig и да родя нормално.
Целувам ви всички и чакам още бебета утре  Heart Eyes

# 538
ЗдрАвейте,благодаря ви за честитките...ние сме добре,сутринта ни раздвижиха,болките бяха поносими,гушкахме се с беба и се опитахме да сучем,ама те гърдите са още празни и така все едно й давам биберон Simple Smile))целувам ви всички и ви желая леки и безпроблемни раждания Simple Smile))

# 539
BEATRISSE, защо не пробвате с повечеко секс да раздвижите нещата-ако таткото, разбира се, няма психологически проблем с това. Освен самият секс, спрмата съдържа един от хормоните,които предизвикват раждането  Wink

didi_velikova, отчитай се редовно,за да не те мислим или да стиснем по едни палчета,ако е необходимо Wink

Общи условия

Активация на акаунт