Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 875
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
  • София
 Merelenda , много ти благодаря, и аз така си мисля, че трябва да се ограничат въглехидратите до минимум.
Виланела , супер си е менюто ти, никак не е много, ако се нахранваш с това количество си е направо чудесно.

# 631
Пия Омега по 2 или 3 гр.дневно, тук го прочетох.Не мисля, че претоварвам дроба.
Сиофора по 2550мг. дневно май повече му вреди.Нямам никакво разстройство или др. странични ефекти.
Днес ядох-
Закуска- 1 варено яйце, 5 маслини
Слънчоглед
Обяд-3 пържени яйца в масълце, 6 маслини, 1 доматче
Вечеря- салата от домат, сирене, маслинова паста и чаша бяло вино
Това правилно ли е.Много храна ли е.
Благодаря ви много!
Омегата не ти е много, не вярвам да е от нея. Ако все пак имаш съмнения, спри я за 3 месеца и пак си пусни кръвни. Ако ти е много затлъстял черния дроб все пак има някаква възможност да не ти понася в момента, което би ме учудило, но все пак всеки организъм е различен!  Peace
Яденето ти е супер, по-скоро ми се струва малко, спокойно можеш да добавиш още зеленчуци, закуската ти е много скромна. Аз бих хапнала 2-3 яйца на закуска, а за обяд - месо, риба... Wink Гледам пила си вино - няма лошо, но е важно да е сухо и да си хапнеш стабилно на това хранене, за да не ти предизвика хипогликемия през нощта. Салатат ми се струва малко. От към мазнини само маслини ли ядеш? newsm78  Яйцата бих ги приготвила с масло примерно, в салатата - лъжица зехтин и т.н. Не са ти достатъчни мазнините от няколко маслини.  Peace
Предлагам ти да дойдеш в другата тема, за да не спамим тук на тема меню. Hug

# 632
  • Бургас
Merelenda,нямам представа какво точно си разбрала от режима,но като ти гледам менюто,то ти ядеш точно режимни храни,единственото,което трябва да направиш е да съобразиш процентите мазнини,въглехидрати,протеини

# 633
Merelenda,нямам представа какво точно си разбрала от режима,но като ти гледам менюто,то ти ядеш точно режимни храни,единственото,което трябва да направиш е да съобразиш процентите мазнини,въглехидрати,протеини

mis_val, така ли стана тя?  Hug
Честно, дори не съм разбрала, явно неусетно така се е получило. Прочетох първата страница, която бе постнала тогава, но и да ме питаш сега не съм запомнила прочетеното. Явно неусетно съм се насочила в тази посока. Чувствам се добре иначе.
Ще погледна пак да видя за тези проценти.
Благодаря!   bouquet

# 634
  • Бургас
Merelenda,давам линк към сайта на Милко.
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

Милко,не е за млечните много,но в темата за режима има момичета,които не хапват месо и си набавят протеина от млечни като теб,така че и това е вариант.Ти най-вероятно заради месото си се разколебала,но то няма позволено и забранено,Виждаш основните принципи на режима и хапваш каквото обичаш ти.Ако не си чувала за Зоната,прочети малко и там ако искаш.Тя е супер,но пада голямо теглене и ядене  Hug

# 635
От днес новата ми доза е 3х850 мг метфогама, следващото ми глюкозно натоварване ще е след приблизително 4 месеца, сега не ми правиха. 
Според лекаря ми е рано за резултати по отношение намаление на теглото.
И така.

# 636
  • по пътеката
днес си правих изследвания и се ошаших яко! зна4и преди два месеца правих контроли и бяха :
кр.захар 5.11(3.89-6.11)
холестерол 6.27 (3.89-6.48)
триглицериди 2.75 (0.57-1.71)
а днес са: захар 6.27
холестерол 7.77
триглицериди  2.34

на 2000 метформин , от 2 седмици с глюкофаж пак 2 по 1000 + еутирокс 50
странно ,4е става по-зле, вместо да ги намалява! за триглицеридите пих 10 дни липонор , но ми ставаше зле и го спрях!
спряла съм тестените, никакви оризи, картофи и пасти- основно месо и салати , плодове,яхнии от зелен4уци с месо и много рядко бобови 1-2 пъти за двата месеца! мле4ните са  кис. мляко, сметана заквасена си позволих 2-3 пъти! като кажа мле4ни това е на седмицата  2 пти по кофи4ка! яйца -1-2 да се събират за  2 м! понеже  последните 2 седмици бях с проблем в тазовите прешлени и по4ти лежах и не можех да ставам, едва от 2 дни се движа  с болки , дали е повлиял стресът и болките на кортизола  и от там на резултатите?то се е ад да те боли нон стоп кръстта!надявам се да видя ендокринолог в близките дни, но по4нах да се 4удя къде ми се объркаха конците в ле4ението, наддавах последните 20 дни ,а нищо не бях променила да спомена!дайте някакъв съвет какво да правя? не  пия никакви добавки, никой от  лекарите не ми е споменал за такива, на своя глава  пия отвреме на време при крампи магнезии и калций, 4е пък има периоди хептен без мле4ни! вит. а и е пих! ама  това да ми го изпише лекар, д акаже дози, редуване и тн, не е  било, та се притеснявам!

# 637
От една страна е минало много малко време - само 2 месеца. От друга наистина стресът и болките могат да влияят, най-малкото върху кръвната захар на гладно.

Има леко намаление на триглицеридите - това е добре, макар че все още са високи, но тенденцията е в правилната посока.

Холестеролът сам по себе си не значи нищо (това, което си показала, е общ холестерол - това е безсмислена стойност). Изследвай HDL и LDL.

Хубаво, че си ограничила тестеното, картофите, ориза, но защо толкова малко млечни и яйца? Яйцата могат само да помогнат (ще увеличат HDL). За млечните е индивидуално - при някои спират отслабването, ако целта е отслабване. При други не влияят. Но да навредят - не.

# 638
От една страна е минало много малко време - само 2 месеца. От друга наистина стресът и болките могат да влияят, най-малкото върху кръвната захар на гладно.

Не съм компетентна изобщо по темата, но искам да подкрепя по-горе написаното.
Моите първи резултати след започване на Сиофора бяха много по-лоши от първоначалните ми резултати. Силно казано се притесних - просто попитах лаборантките направо и жените ми казаха, че е нормално и принципно, че е рано за контрола, но докторът ми я бе поискал. Въпреки резултатите той не видя нищо притеснително, каза че е нормално, не ми увеличи дозата и добрите резултати се показаха на следващата контрола - общо около 3 месеца след започване на лечението.

Стресът и всякакви манипулации и заболявания допълнително биха могли да повлияят на кръвната захар.
Както казах и при мен след започване на Сиофора показа повишена кръвна захар при първата контрола и то доста повече като стойност от първоначалната, когато бях без лекарства.
  bouquet

# 639
  • по пътеката
не, аз пия ве4е година  лекарствата, но нямаше ендокринолог в града  и още няма де, ще се ходи в друг град и контролите си ги правих аз ,4е минаха  8-10 месеца от първото хап4е и виакм да си ги проверя на своя глава!
предполагам ,4е глицеридите са паднали от липонора,макар и 10 дни!
добрият холестерол в бг ми беше висок, лошият беше в норми , но общият беше пак така висок преди ле4ението!тук не виждам да предлагат поотделно в анализите, ве4е допълнително, ако реши докторът ,знам ли!
ами докторката в бг ми каза само салати и малко месо, супи и по4ти без плодове, за мле4ните нищо не спомена, яйцата ми ги забрани, може би защото й казах ,4е не мога да ям само белтък!
целта е  смъкване на килограми, и то много около 20 до добро тегло, така каза докито! Blush
 благодаря ви ,4е откликнахте и да се надявам ,4е е временно и е от  кортизол и менопаузни разбалансирания! да, този стрес, идва ми да си взема някой гуру под ръка да си лафим и медитираме дружно!

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 20:32 от marsy

# 640
Ох, сега ще ти кажа нещо, което никой лекар няма да подкрепи, но това, което ти пиша, са фактите:

1. Яйцата не са вредни, дори точно обратното - те са много хранителни и полезни и повишават така наречения добър холестерол.

2. По начало холестеролът не е лош сам по себе си, това е прекалено опростена картина. Холестеролът е необходим в организма, има много важна функция. Трябва да се видят отделните компоненти (ХДЛ и ЛДЛ), а не само общият, защото общият не показва нищо конкретно.

3. Холестеролът в човешкия организъм се синтезира почти целия от черния дроб - над 70% от холестерола в кръвта е синтезиран от черния дроб. А холестеролът в храната почти винаги е във форма, която не се усвоява, а се изхвърля. Затова няма смисъл да се избягват храните с холестерол. Ако не приемаш холестерол, черният дроб ще си синтезира всичко, което му е необходимо, защото организмът има потребност от холестерол.

4. Триглицеридите зависят на първо място от консумираните въглехидрати, а не от мазнините. Вероятно понижението им е от това, че си ограничила въглехидратите. С времето би трябвало да паднат и още, но трябва наистина стриктно ограничение на въглехидратните храни.

5. Животинските храни, вкл. мазнините, ще ти повишат така наречения добър холестерол (ХДЛ), затова си хапвай масло, яйца, млечни. Месото също не е нужно да е без мазнина.

# 641
  • по пътеката
ох, забравих да добавя, 4е съм с  хипофукция на  щитовидната от дете и със стеатоза ,пак от тогава, която преди 25 г потвърдиха и казаха,4е не се е повлияла от тогавашните мерки- доброто отслабване, което направих в санаториум  и постигнатото нормално тегло! та ето след толкова години, едва сега ве4е се мисли за лекарствена терапия! проблем е движението, за спорт не мога, за вървене малко е разстоянието ,кеото мога да изминавам и е опасно ,тоест пак съм си под стрес навън!

# 642
Здравейте, момичета. Аз също пия Сиофор поради ред причини. Четейки постовете Ви назад разбирам ,че на много от вас им се отразява зле. Аз го пия 3*1000 и изобщо не ми се гади, не ми прилошава...абе, нищо.  Thinking

# 643
  • Ню Йорк
Момичета в голям застой съм Sad Да не говорим, че такъв глад ме гони, ужас направо. Уж и Виктозата и  Метфогамата трябва да ми убиват апетита, в жегата човек не бил гладен, да ама не. Гладна съм като вълк и то все по вечерно време. Вчера цял ден минавах на зеленчукови яденета и кисело мляко и към 21 часа направо полудях и като се метнах на едно мексиканско  Embarassed Не спрях докато не ми стана тежко. Голямо прасе съм и едвам се понасям  Sad  След месец съм на изследвания за нови протоколи, но ако продължавам така може и да не се доредя.

# 644
Принцесо, храни се по-стабилно през деня Peace Аз бих ти препоръчала повече белтъчини и мазнини и по-малко въглехидратни храни, може би повече ядки - така ще бъдеш по-сита. Зеленчуците и млякото не засищат особено много.

Общи условия

Активация на акаунт