Домашна машина за сладолед

  • 148 492
  • 365
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 416
Видях, че в руския магазин ( Берьозка ) има тази сметана.На подробности има описание.Не мога да разбера на 100% дали съдържа въпросния карагенан, но мисля да я пробвам.

Сметана (Сливки)

Назад някой питаше за машина с ледогенератор.Тук има някакви.

# 211
  • София
  • Мнения: 17 663

Направих пломбир - е, не точно по рецептата, в смисъл, без яйца, не мога да се справя с тази задача - обаче стана... направо невероятно! Със шам фастък, сладкарска сметана (президент, уви, друга млечна няма), сливка от Березка - амиии... нещо като високо маслено каймачено мляко - и кондензирано мляко. Ама много бързо го изядохме, за снимки не остана...  Mr. Green Embarassed

# 212
  • София
  • Мнения: 17 663
Видях, че в руския магазин ( Берьозка ) има тази сметана.На подробности има описание.Не мога да разбера на 100% дали съдържа въпросния карагенан, но мисля да я пробвам.

Сметана (Сливки)

Назад някой питаше за машина с ледогенератор.Тук има някакви.




Хихи, първо писах, после видях поста. Точно тази ползвах... но това не е точно сметана.

# 213
  • Мнения: 416
Хм, звучи добре и трябва да я пробвам.То сметаната нали е точно каймака на млякото.Ако пък е и без много добавки ще е най-добре.По клипове някои правят пломбира, като комбинация между нея и по-нискомаслен вариант от 10%,  вместо прясно мляко.Другите съставки са същите.Следващият път ще опитам с тези руските.Харесах една машина.Струва ми се, че никак не е лоша, но и цената и е добра.Побира до 2л.



Иначе, последно пробвах този, но сложих повече яйца и стана нелош.



# 214
  • Мнения: 20 030
Правих сицилианско джелато с нишесте, едно пъдпъдъче яйце, сметана и мляко. Сладоледът става страшно мазен, а всъщност имаше много по-малко мазнина от само сметановите ми. Четох, че нишестето прави този ефект.
Още не съм направила нов сладолед, откакто промених т на фризера.
Не мога да намеря касовата бележка за машината.
Пломбир за пръв път чувам.

# 215
  • Мнения: 416
Руски сладолед.



И аз се бях загледал по този италианския как го правят.На едно място видях, че слагат и малко сухо мляко.Изобщо, има най-разнообразни и стават все хубави.Ще направя и аз някоя проба с малко нишесте, за да видя как ще се получи.И моята машина май не замръзява толкова бързо, но пък може и други да са факторите.Все слагам по-голямо количество, а и хладилника е един стар и сместа, ако не е достатъчно охладена.Последният път стана за около 40мин.Преди това сложих сместа половин час в камерата.Но като цяло мисля, че добре се справя.

# 216
  • Мнения: 42
Някой знае ли дали качеството на самия сладолед е по добро, ако се ползва машина с компресор? За удобството то е ясно.

# 217
  • Мнения: 2 954
не е ли по-добре нишесте и да засилва сметановия вкус, отколкото само сметана и мляко. аз правих сметана и мляко и направо не се ядеше - после добавих плодве, бисквити, та стана.

# 218
  • Мнения: 39
Момичета, някоя имал ли е проблем с бъркалката на машината си? Моята се счупи след 2 ползвания на машината Sad. Казаха ни, че гаранцията не я покрива. Ок, съгласна съм, все пак може да се изтърве, настъпи и т.н (макар да не се е случило нищо подобно). Но нямало и как да се поръча нова. Такива дребни части не поръчвали o_O. Дребна част, но без нея машината не може да работи!!! Обиколихме всички сервизи в Бс, ако някои си е поръчвал да каже от къде. По мое наблюдение бъркалките на вс машини са еднакви. Моята е taurus

# 219
  • София
  • Мнения: 2 298
Някой знае ли дали качеството на самия сладолед е по добро, ако се ползва машина с компресор? За удобството то е ясно.
Според мене е по-добро. Преди имахме от тези със замразяващите се купи. Никога не ставаше равномерно замразяване. По-замразен стоеше сладоледа в края, до студената стена на купата. Преди да започне да се замразява към вътрешността, в края ставаше доста замръзнал и твърд, по тази причина се счупи и бъркалката, както си работеше.  От това лято имаме такава с генератор. Сладоледа става супер, равномерно замразен и с много добра консистенция. За другите екстри да не говорим - по-голяма купа, на предната машинка купата не ни стигаше на нас тримата, за гости да не говорим; като се направи един вид сладолед, може веднага да се продължи с друг вид; като приключи програмата се включва автоматично охлаждане, и да не си наблизо няма да се разтопи и спокойно се изчаква времето за десерта :- и т.н.

# 220
  • Мнения: 416
nati_nat, каква марка и модел е?От къде я взе?

# 221
  • София
  • Мнения: 2 298
nati_nat, каква марка и модел е?От къде я взе?


Plm_79, марката е Unold, произвеждат се в Англия. Препоръчаха ми я като една от най-добрите, продвани на българския пазар. Модела е 48818. Избрах го според капацитета,  функциите и покритието на купата. Купата е 1.5 литра, но се слага смес до 1 л., за да не прелее при бъркането. Има още няколко модела но този прецених като най-подходящ за нас. Следващия е професионален с купа от 2 л., но ние нямаме сладкарница-:), а само едно дете сладоледоунищожител. Купих я най-вече заради нея, защото сладолед си хапва постоянно, лятото ежедневно и някак си химиите в готовите сладоледи в количествата, които тя поглъща хич не ме радваха. Да не говорим, че вкуса на домашния сладолед е несравним с купешките.
Другите модели, които са по-евтини, се различават по функциите, обема и покритието на купата. Ще ти пиша на лични от къде я купих, за да не излезе като реклама на фирмата, която я предлага. Открих ги в Интернет тази пролет, като затърсих машина за сладолед.

# 222
  • София
  • Мнения: 2 298
Момичета, някоя имал ли е проблем с бъркалката на машината си? Моята се счупи след 2 ползвания на машината Sad. Казаха ни, че гаранцията не я покрива. Ок, съгласна съм, все пак може да се изтърве, настъпи и т.н (макар да не се е случило нищо подобно). Но нямало и как да се поръча нова. Такива дребни части не поръчвали o_O. Дребна част, но без нея машината не може да работи!!! Обиколихме всички сервизи в Бс, ако някои си е поръчвал да каже от къде. По мое наблюдение бъркалките на вс машини са еднакви. Моята е taurus
Ще те разочаровам, но и ние не намерихме бъркалка, когато се счупи тази на предишната ни машина, а тя се счупи както си работеше. Не съм убедена, че бъркалките са еднакви на различните марки. Ако ще си купуваш нова машина, гледай на бъркалката да няма тънки участъци, там се чупи.

# 223
  • Мнения: 416
nati_nat, мерси!Най-вероятно ще взема някоя.

Погледнах набързо дали няма някакви бъркалки в ебей.Намират се, изглеждат различни, но са на цени, които не си заслужават.

Иначе, машината от Лидл я ползвах няколко пъти в нов хладилник и стана по-добре.В най-големите жеги, в доста топло помещение, ставаше за около 40-50мин.Установих, че около 800мл. е най-добре.Не се препълва и става по-стегнат.Последните, които правех са по рецептите за джелато - с малко нишесте, по-малко яйца, по-малко сметана, която не се разбива и т.н.Става доста сполучливо.

# 224
  • Мнения: 416
Пуснали са някаква прясна сметана на Лесидрен.Гъста е и прилича на маскарпоне.Може би е това, което се нарича Creme double.На етикета не пише да има някакви добавки.Уж е само от мляко и нищо друго.Цената е 2лв. за 200гр.Няколко пъти вече правя сладолед с машината от Лидл.Онзи ден взех една друга и с нея направих сладолед с шам фъстък, като на 1л. мляко сложих една опаковка от тази сметана.Доста е мазна и има наситен сметанов вкус.Опитах и руската сметана, на която също не пише да има карагенан или други подобни добавки.Много е хубава на вкус, според мен.Решил съм да взема машина с компресор, но ще бъде малко по-натам.Иначе, новата машина е Cuisinart ICE 30 .За момента мога да кажа, че сладоледа става по-добре, но ще трябват повече проби, за да придобия по-добра представа.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 12:10 от plm_79

Общи условия

Активация на акаунт