За АВГУСТ залогът е по 5 лева - лъвче ли ще имам или дева?!

• 30 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте.Казвам се Ива и съм нова тук.Бременна на пет и половина.Чакаме момченце на 17 август.Ще се радвам да се присъединя към вас и да обменяме  трепети.

welcome  Бременна на пет и половина какво? В първия момент си помислих години....

Принцеса Леа, а тя няма ли да си носи сладки неща? Лека среща Simple Smile

# 541
haralanova- добре дошла  bouquet

Галка - моята свекърва ми набърка с първта ми бременност спирт:глицерин 1:1 и  с памуче напоявах зърната и ареолите след дневния душ. Част от мамите са на мнение, че не е необходима подготовка на гърдите за кърмене. Познавам 6-7 жени, които го правиха и нито една от тях не е имала проблем след това. Прави се до раждането, разбира се. След това не. След това просто съм гледала да се къпя скоро след кърмене Simple Smile

# 542

Дидис, добре дошла  Hug За кога ти е термина?

6-ти август.

# 543
На мен точно зърната ми бяха проблем, и тази болка ми се е запечатала повече от раждането. Голяма кръв беше и големи рани. И затова преминах на помпа. И в момента съм направо 50/50 за кърменето. Аз сега като се къпя и ме болят зърната, представям си като засуче пак какво ще е.

# 544
Момичета, това което изтича може ли да е урина? Четох, че при бременните се случва да изпускат по малко урина. Предишната бременност ми "капеше" по малко нещо с миризма, като на спирт и доки беше казала, че е урина. След като родих изчезна, но сега се замислям дали е така. Аз и сега имам такова капене и пак е такава миризма....

"Стрес инконтиненция –  изпускане на малки количества урина при кихане, кашляне, смях или вдигане на тежести. Наблюдава се при състояния, които водят до отслабване на мускулатурата и фасциите на тазовото дъно – най - често при бременност, раждане, менопауза, хистеректомия."

Hris_ - стискам палци да устискате поне до 9-ти месец 2 в 1. Имам приятерлка, която роди в 26 г.с. и всичко с детенцето е наред сега, но не мисли за раждане сега!!! offtopic offtopic Лежи, почивай и всичко ще е наред:) Praynig Praynig

Бюти
- айде честито:)  newsm44 И твоя час дойде:)кАК ПЪК ТИ ХРУМНА ТОВА С МЕДУЗАТА rotfImao rotfImao...моята асоциация за медузата е за нещо, което пари...теб пък как ти хрумна?!?!Ще почнеш все по-често да усещаш, но дори и да не го усещаш не с епритеснявай. Усещали се едва 10% от ритниците на бебето в ранните седмици:)

Princess Leia - ако те дразни мъжа с реакцията по-добре не го взимай с теб:) Те си преживяват бременността по собстъвен начин:) Не му се ядосвай, а го ползвай за.. luvbedСподеляй тук, ако имаш нужда;)

Хаха това с меренето пишките не е лоша идея - айде мерете, и ако може една табличка с обобщена инофмрация да публикувате, че ние с мацките да избираме smile3508

За губещите се мами:
Соня влезе преди няколко дни за малко и каза, че май е заета и ще пише скоро, но Екзо я няма вече повече от 7 дни и на лични не отговаря и за това ме притеснява...ДАЙ БОЖЕ ВСИЧКО ДА Е НАРЕД!!!!!!!!!! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

haralanova - добре дошла:)

# 545
  • София
Hris, лежи си и не се притеснявай. Същото и аз си причиних с дълги разходки и домашни работи, така че като се кротнеш, ще се стабилизират нещата.  Hug
Бюти, честито чувство!  Hug

Ох и аз съм се сетила за екзо и айрони, къде сте, сладурки?  Hug

Принцеса Леа, ти сигурно и от идването на свекървата си напрегната, но елиминирай стреса  Hug

Дбс, и аз се зачудих каква гърмяща смес за зърната?  Simple Smile

Днес съм на ЖК, после при моя си лекар и се вълнувам то срещата с бебко. Взела съм си почивен ден Simple Smile

Усмивки за днес на всички!  Simple Smile

# 546
Галка, когато човек има кофти опит е в реда на нещата да се притеснява. Сега има достатъчно информация, лекции, консултанти в цялата страна. Сигурна съм, че ако си имала правилни напътствия и подкрепа нещата са щели да вървят гладко. Сега имаш достатъчно време да реагираш и да се подготвиш  Hug

# 547
dbs Hug.Проблема при нас е,че мъжо изобщо не иска да разбере какво изобщо съм чела.Просто започва да крещи и напада.То затова и мъжете са от Марс а жените от Венера Laughing.Дано го израстат мъничетата ни,пожелавам ти го с цялото си сърце.
Днес е големият ден на завръщането на свеки от Америка afwitch,изпокрила съм всичките сладки неща,да видим кога ще успее да ги открие Laughing.
щом се ядосва така ,ти пък не изпадай в такива подробности.. и моя мрази да "дъвча" едно и също(според него де,за мен е важно)  ...
В крайна сметка всичко ще е наред!може би наистина прекаленото четене на чужди неволи,всяват паника у бъдещата майка Hug

# 548
  • Пловдив
Галка,то свекито е способна на всичко за сладкото,но при полетите в Америка всичко е много стриктно за храните.Една година си беше изпуснала един полет от Ню Йорк до Лос Анжелис заради една ябълка.Отказала да я хвърли и да си продължи полета,решила да си я хапне първо,ма кой ще я чака Laughing.Престояла е 12 часа за следващия полет,тя за храна човек ще убие.Това е мисля вследствие на дългите години диабет и постоянните ограничения,които трябва да спазва.Аз ви казвам ,че сега ще си имам едно голямо бебе вкъщи-спи,лежи,яде ,за съжаление така и не се е научила да готви,а като отидем в някой магазин на пазар почва ''искам това-искам онова''.Преди 5 години бяхме в МЕТРО и к ато застана до витрините със сладолед започна да крещи"ИСКАМ СЛАДОЛЕД,ИСКАМ СЛАДОЛЕД''.Мъж ми  newsm61,ама и купи .Умряхме си от срам,ей.
Би Би,определено и двамата сме напрегнати от факта с пристигането на американката и си го изкарваме един на друг. Blush

# 549
Добро утро  Heart Eyes
Галка, аз затова написах само началото и края, не че цялото име е огледално  Mr. Green просто започва и завършва по един и същ начин  Peace
Бг-тринити - медуза, сепия, октопод  Mr. Green нещо шава, ще видим тази вечер дали ще ме пропусне  Mr. Green
хараланова - добре доша  Hug
Рени - честито  Hug
Принцеса Лея -  Shocked Shocked ще ме побъркаш с тази твойта свеки  hahaha другите жени сигурно нарочно щяха да оставят на всяка маса по едно панерче със сладки  hahaha
За тензуха и аз съм за  Peace
Ех, тази Екзо, защо ни плаши така  Praynig Praynig

# 550
Здравейте!
Аз вчера нали бях в София, не съм ви чела цял ден и от снощи не мога да насмогна Mr. Green Иначе ТСХ-то ми е в норма, но е малко по-високо от минали път и док се засили да ми увеличава дозата на Еутирокса Stop А аз се надявах да ми я намали заради сърцебиенето.... Та дозата остава същата, а сърцебиенето.... нямаше кой знае какъв коментар, ще си го търпя явно. Кардиоложката ми препоръча на ходя на йога за дишането и ще се опитам да намеря време поне за това.

Михи, курса в ДКЦ1 го посещавах с първата ми бременност и бях много, много доволна Peace  И сега бих ходила пак, но за съжаление лекциите и упражненията са само вечер, след 17.30-18 часа, а няма на кого да оставям сина ми, та затова няма да мога. А за Хип, незнам защо са ги спряли... newsm78
Ееее, софиянки, как ви завиждам за големия избор от лекции. Тук едно време имаше и на 9-месеца, но и тях са ги спряли Crossing Arms
Диди, радвам се , че си изкарвате добре на почивката Hug Ама по-леко го карай с разходките, не се преуморявай Peace Аз вече се понаплаших от толкова   проблеми при другите момичета Praynig
Дарлена, честита ти защита!
Блонди, радвам се , че новините са добри и минаваш без инсулин! Peace
Магдалена георгиева, добре дошла! Още пловдивчанки се събираме Peace
Гунди, разсмя ме с този течен школад Mr. Green
Хрис, съжалявам, че и ти си била по болници. Много лежане , пий си лекарствата и не допускай лоши мисли Peace Стискам палци всичко да е наред и да устискаме всички до 9-ти месец Peace
idealno_loshata, тези  неща се овладяват и не са толкова страшни Peace Не се притеснявай!
Е, Бюти, хайде успокой се вече, усети ритничетата. А за втълпяването - ако беше склонна към това, щеше да си го втълпиш мнооого по-рано.  Hug  Аз в началото не го усещах всеки ден, сега да не се шашнеш пак, споко, скоро  ще се оплакваш от много ритници Mr. Green
Тюхютумче, Мери Джейн, стискам палци да са ОК изследванията за гестац.диабет Peace
Принцеса Лея, все едно чета за моя мъж, винаги си "заравя главата" и все ме обвинява, че прекалявам с инфото. Наказанието ще го вразуми Hug А Дбс го е обяснила много добре Peace Оф, ти и свекито чакаш, как няма да сте изнервени... Много търпение ти пожелавам Hug
AntoniaV, честито ви момченце!
haralanova, добре дошла Hug
Рени, честита ти диплома и на теб!

сори за дългия пост.... Crazy

# 551
  • Пловдив
Бюти,да и сложа сладичко,ма синчето много внимава какво се яде.А тя че си е луда за вързване -такава си е,но по добре от някоя типична свеки,дето ти ходи по петите и всява интриги между син и снаха.
Миналата година пресякла 5 лентова магистрала в Сан Диего,сгащили я полицаите,съставили и акт,обяснили и най-културно за каква опасност за живота и иде реч...А тя типично в неин стил"Е какъв е проблема,и да стана на кайма ми имате отпечатъците и ще ме индетифицирате със сигурност Joy"Много е луда ви казвам,ама спирам вече с нейна милост. Simple Smile

# 552
На мен с първото раждане първо ми изтекоха водите,но количеството което изтече на 2 порции беше огромно. Наистина е като напишкано, но определено бременната няма да го сбърка. Аз затова написах, че мисля че изтича повече, а не само капчици.

И да попитам: Ако матката е в контракции, бебето рита ли? Или се сгушва и не му е комфортно - някой да е забелязал?

Когато имаш контракции, бебето се свива като рибка, както се изрази моя док, и тогава не го усещаш да мърда. За това ако усетиш втвърдяване и ритник значи е бебето Wink

Хрис не се притеснявай, лежи си в леглото и ако не са ти казали докторите без полови контакти, аз като бях в болницата имаше една мацка в 5 месец някъде и казали, че и е скъсена шийката на 50% сега вече и е на 70-80% скъсена, но тя е с близнаци, което си е двойно напрежение, така че почивай си пии си магнезия и много вода и всичко ще е наред Hug

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 10:38 от eli4ka666

# 553
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Бюти, толкова се радвам за теб! Чувството е прекрасно, нали?
Честито дипломиране на Darlena и Рени!
Блонди Hug.
Аз за ваксината за ротавирус- не знам! Но с  Мария бяхме в болница заради ротавирус. Няма да ви обяснявам колко ми беше тежко. Така и не разбрах как се получи това.
Добре дошли на новите момичета!

# 554
Благодаря ви отново момичета за подкрепата.  Hug Hug Hug

Бюти честити ти ретничета. Много е вълнуващ момента и най-сетне осъзнаваш, че не си сам в това тяло (или поне аз така бях). Сега може да не го усещаш всеки ден, но с всеки изминал ден ще усещаш все по-често.

Рени - първо честито. Второ от теб чух за лежащата тема, но сега я намерих: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=651508.0 надявам се това да е последната актуална тема.

Антониа - честито момченце.

Принцеса лея - много търпение ти пожелавам със свекито. Ние живеем при свекито и знам за какво иде реч, всеки ден.  Wink Крепи ме само мисълта, че вече си купихме жилище и някой ден ще живеем там самичкииии  Party

Добре дошли на новите мами - да ни радвате само с хубави новини, а и ние вас. Hug

За мокрите петна по бельото - и аз имам понякога такива, но ако се стискам много дълго и не отида до вц или се припотя. В момента такъв натиск ни се упражнява от малчовците върху пикочния мехур, че не се учудвайте  Wink

Хубав и усмихнат ден. И пак ви благодаря за позитивните мисли и подкрепа.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт