За АВГУСТ залогът е по 5 лева - лъвче ли ще имам или дева?!

• 30 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • До морето
Здравейтеее, идвам само да се отчета, че днес съм на преглед или поне съм си записала час. Но не знам дали ще ме приемат, защото последният беше на 26.03 и реално не е минал един календарен месец. Проблемът е, че моят лекар преглежда само понеделник и сряда и ако не отида днес, то понеделник е почивен ден, а пък следващата сряда е вече Май newsm78 И сега се чудя дали ще ме приеме или ще ме върне newsm78 Честно казано, ако не иска да ме прегледа по ЗК съм готова да си платя, защото вече не издържам с това течение, освен това отдолу малко съм се подула и не знам дали е заради тази жлеза, която казахте, че с еподувала или има нещо притеснително, но днес вече не мога да стоя на едно място - даже в момента съм без гащи, пречат ми  Rolling Eyes

Относно това кой пише и кой не- ще си позволя да не се съглася с Блонди.Не смятам, че е нужно всички да се включват след всеки пост и да изказват компетентно мнение по всички въпроси. Въпреки, че трябва да има и такива , защото когато никой не те отрази, все ще се намери някоя от тях да ти отговори и да те успокои. Аз например откакто не съм на работа съм почти постоянно във форума, чета всичко, което пишете и се включвам само когато имам подобен проблем или когато знам, че наистина мога да помогна. Повечето от нещата ги чувам за първи път, не ми пречи някой да влезе и да си излее болката, защото и от такъв пост мога да науча нещо, чисто информативно. Но наистина е много трудно да работиш (не от вкъщи  Grinning), да гледаш семейство и да участваш във всички разговори (било то за бебета, кучешки изложби, сватбени неволи и т.н.). Ясно е, че има една група от момичета, които пишат мааалко по-често и съвсем естествено те са си по- близки, но не искайте от всички това. Освен това наистина понякога улисани в някоя странична тема, не обръщаме внимание когато някой попита нещо, което наистина го вълнува и на тези момичета им се отщява да питат повече. Създава се усещането за някакъв специален кръг, а не бива да е така. На мен също ми е ставало тъпо и в болница влязох и от болница излязох, никой не ме отрази, никой не попита как съм, как е било , какво е станало. Ами не съм от най- активните, не правя впечатление. Това, че никой не ме е попитал трябва ли да означава, че аз пък не трябва да си споделя болките и проблемите. Сега не искам да излиза така, че се дразня от това какво се пише, както казах аз съм почти постоянно в темата и чета всичко, всичко ми е интересно и от всичко се вълнувам,просто не винаги виждам смисъл да вляза и за 93ти път да кажа " Еееее Тринити, ти хвърли бомбата на месеца!", нищо че откакто го е писала не съм спряла да я мисля и да се чудя какво й е на нея, просто не виждам смисъл да го повторя и аз.

Иначе и аз съм благодарна за темата и оценявам факта, че някой отделя от времето си, за да се занимава с нея!

Айде оставям ви сега и отивам да се приготвям за лекаря, а пък после и да питате, и да не питате аз ще ви се отчета  Laughing Laughing Laughing

# 436
  • София
изчетох ви  newsm44

накратко се вкюлчвам че отивам да ям, а яденето е нещо свещено, не давам никой и нищо да застава между мен и него  Laughing

аз контракциите ги усещам различно, понякога само вътрешно, понякога и самия корем е твърд на пипане. най-образно мога да се изразя че имам чувството че все едно мравки ме полазват  newsm78

за лененото семе и аз съм чувала че е полезно за холесторола /от майка ми  Laughing/, но не знаех че и за запек става. предполагам не е гадно на вкус?

за термометър/мушкато и всякакви такива и аз съм чувала че не е хубаво да се ползват, и не съм ползвала, но тя малката сравнително рядко е имала и проблем де. обикновено като дам някой по-разхлабващ плод и се оправят нещата.
овесените ядки/трици определено също действат

Галка, за сърбежа какво прочете, че ми стана интересно?

Дарлена, честита защита! сигурно чувството е едно огромно облекчение   bouquet

еличка  hahaha

тензухени пелени и аз много съм ползвала, за какво ли не   newsm78. Ще си купя пак, че някои доста се позахабиха, а пък може би и е редно, въпреки че използваните като ги пусна на сушилнята и ще убия всякакви евентуални микроорг.останали от каката.

в тая връзка като казах сушилня, една от мамите сподели че има такава, която не трябва да е вързана към канализацията или може би аз нещо не разбрах  newsm78 ама ми стана доста интересно, на какъв принцип работи и даже ако може марката да ми каже   bouquet моята е комбинирана и доста мачка, и си мисля, че ако е отделна сушилнята, ще е доста по-добро качество... Иначе определено съм с две ръце "за" сушилня, особено зимата.

бейби ати, доста се посмях над това че ще ти е кеф да стоиш цял ден в тоалетната. без лоши чувства  Laughing

амииии май е това засега, после ако успея ще се включа пак, за съжаление работата ми е доста интересна  Wink и постоянно изникват някакви ситуации, но поне не забивам в рутината..

# 437
А какво ще кажете за ваксината Rotarix, мислите ли да я използвате?

Аз не. Нашата педиатърка не ни я препоръча за дъщеря ми, защото не била много пречистена все още. Освен това риск от заразяване с Ротавирус имало ако ще пускаш детето рано на ясла (на годинка)
Скрит текст:
или ако е пипало изпражнения и след това си пъхне ръцете в устата  ooooh!

п.п. По принцип и педиатърката ни и аз сме твърдо "за" ваксините. Освен задължителните сме сложили и за хепатит А, стафилококовата

didis82 - добре дошла Hug

Цитат
idealno_loshata  ...
newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 13:00 от bg_trinity

# 438
  • София
Идеално лошата, мисля, че Блонди изобщо не го каза в този смисъл, изобщо не е ставало на въпрос всеки да пише след всеки пост, все пак това не е скайп, и за мен също е доста досадно и ненужно! Според мен тя имаше предвид, че като не си се вясвал 1 месец в момента в който влизаш и без да четеш нищо преди да публикуваш и разказваш за всичко, което ти се е случило за това време, без никакъв диалог. Нали все пак сме в тази тема и сме малко или много съпричастни към всички останали Flutter И със сигурност не е визирала теб, защото ти си от редовните Peace Аз също повече чета, без да проспусна абсолютно нито един пост, коментирам само ако имам какво да кажа (ако съм запозната) и също споделям нещо, ако ме притеснява или питам за нещо, което не зная.
Предлагам вече да приключим темата, защото всеки го интерпретира по различен начин и е нормално 100 души събрани на едно място да имат различни мнения по един и същи въпрос Hug
Иначе за лекарят би трябвало да те приеме, защото ако го остави за май- идва повече от месец и според мен не е редно!
bg_trinity , тези подробности не ги занех. Благодаря и на останалите за мнението за тази ваксина Hug
didis82 , Добре дошла. Желая ти да имаш все така лека бреемнност и успешен финал  bouquet
Редактирах се, вмъкнях още 2 реда, които бях пропуснала Blush

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 13:04 от belverde

# 439
Галка, този сърбеж по дланите постоянен ли е? При мен се получава рядко, но се виждат и пъпчици. С много чувствителна кожа съм, явно някаква алергия, не се шашкай излишно.  :hug

Нищо им няма на ръцете, няма белене, пъчици, напукано, сухота- ей така от нищото вечер започва як сърбеж, особено при допир с вода - тогава яко се засилва.

елвирка, няма да влизам в подробности - едното е висока кръвна захар, другото е холестаза на бременността. Все пак мисля че не е нито едно от двете. За подробности - Google.

didis82welcome

За ротарикс нищо не съм чела още, само рекламата съм гледала. Но ще прочета по-нататък. Тя мисля беше до 6 месец на бебето, нали?

# 440
за ротарикса сестра ми попита педиатърката за нея и тя я отрече а ние сме при една педиатърка така че няма да даде да я сложим

# 441
Софи, обаче за съжаление има и такива неща в нета за лененото и мен затова малко ме е бъзе, аи от Михайлов знам,че с него много се внимава, когато не си бременна, а от Папазова знам, че с омега 3 трябва много да се внимава, спомена го последно на лекцията. Аз ще я питам на 9 специално. Hug

Гунди би ли споделила по-подробно какво казва Папазова за омега 3?! Бях чела че е полезно да се приема през последния триместър, най-вече за мозъка на бебчо и мислех да започвам да пия  Rolling Eyes Аз си взех този пробиотик за който ти беше писала преди време, все още немога да усетя дали действа  Embarassed

Има отворени врати в Щерев утре от 13ч ако някоя мама има интерес. Аз ще отида, не че не съм лежала вече там  Sick но ще поразпитам по-подробно за раждането. Също така в неделя от 11ч пак в Щерев ще има лекция за кърменето на ЛЛЛ.

уфффф исках да се включа и по други въпроси, но тотално изключих  ooooh! най-вече заради спора.... надявам се Блонди да не ни изостави, прави уникални темичките, а и винаги помага и се изказва компетентно  Hug  bouquet

# 442
branka07 , Ами бих, ама не помня  Embarassed Embarassed Първо,че се бях леко разсеяла, понеже беше вече накрая с въпросите, които задаваме и второ , че не чух всичко и най- вече съм изглупяла бременна Embarassed Embarassed Само изречението,че с Омега 3 и другите Омега да се внимава много, опасно е предозираето и до там, мился, че коментираха лененото масло, но не съм 100 % сигурна. Обаче мисля на 9 специално да я питам- просто ми е интересно да знам. За пробиотика е рано още , според мен при него има ефект с времето. Hug А и принципно си е полезен.
Много мразя лекциите през почивните дни и особенно сега ще има няколко не мис е вярва, че ЛЛЛ ще се радват на много голяма посещаемост.
По -надолу четох, че в кислето мляко има пробиотик- да, ама не във всяко.Педиатърът на Виктор ми каза, че имало много лесен начин да си направиш тест в къщи за да видиш дали има, но не го обясни както трябва, имало някакви лентички и с тях. Обаче пак д-р Михайлов(охххх надух ли ви вече главите) казва,че трябва хипер стерилна среда за произвдството на това мляко за да има в него пробиотик, аз не отричм ползите и качествата на киселото мляко, но мисля,че не се стараят достатъчно и ако искате от него да набавите пробиотик не знам наистина какво количество е нужно и дали ще има ефект. Затова и напоследък при прием на антибиотик се препоръчва не толкова хапване на кисело мляко колкото прием на пробиотик чрез медикаменти.
Имах и др. коментар, но за ваш късмет забравих какво щях да коментирам. Извинявам се,ако съм досадна с тия хиляди и посточнни говореници за разни лекари , техните мнение, за това кое е вредно и кое не- това е от възръстта. Hug Embarassed Embarassed Crazy

# 443
Относно това кой пише и кой не- ще си позволя да не се съглася с Блонди.Не смятам, че е нужно всички да се включват след всеки пост и да изказват компетентно мнение по всички въпроси.

Би ли ми казала къде твърдя подобно нещо? Хайде, четете преди да се изказвате, моля  Naughty От интепретации по мнението ми няма нужда.  Stop
Как едни разбарах, други не  Wink Стига по темата, че преливаме пт пусто в празно.  Crazy

Аз говорих с докторката, продължава режима и минавам на боцкане веднъж дневно, няма да има инсулин  Party

# 444
Здравейте мами съжалявам, че не съм писала от доста време, ама сме в ремонт иии нали се сещате иначе гледам да ви попрочитам, ама като гледам доста съм пропуснала, така че се връщам да наваксвам Simple Smile Приятен и усмихнат ден Simple Smile   Nature Sunny ppp

# 445
Блонди, супер новини! И да те попитам този Браунис всъщност шоколадово суфле ли е? Май не е..... Пак минавам на ядене............

# 446
Галка, не, не е суфле, вид сладкиш си е, с много черен шоколад и по-мек пълнеж вътре.  Simple Smile

Дидис, добре дошла  Hug За кога ти е термина?

# 447
  • До морето
Относно това кой пише и кой не- ще си позволя да не се съглася с Блонди.Не смятам, че е нужно всички да се включват след всеки пост и да изказват компетентно мнение по всички въпроси.

Би ли ми казала къде твърдя подобно нещо? Хайде, четете преди да се изказвате, моля  Naughty От интепретации по мнението ми няма нужда.  Stop
Как едни разбарах, други не  Wink Стига по темата, че преливаме пт пусто в празно.  Crazy

Аз говорих с докторката, продължава режима и минавам на боцкане веднъж дневно, няма да има инсулин  Party

Блонди, хайде да се успокоим, а? Всички сме бременни и на всички ни бушуват хормоните, но ще е хубаво да се сдържаме малко Peace Не съм казала, че твърдиш това, което си извадила като цитат. Аз го казвам, казвам, че има такива които правят точно това, казвам ,че е нужно да ги има, казвам и че не е нужно всички да са така. Това, с което не съм съгласна с теб, е че на теб ти пречи, някой като влиза рядко и пише само за себе си (имаш си своите доводи ), на мен не ми пречи. Ето това е! И наистина не смятам за необходимо всеки да се чувства длъжен да задоволява моите, твоите или които да било капризи в темата. Всеки има право да си пише когато, както и колкото му е удобно в тази тема! Ти си от тези, които пишат най - редовно, но според мен има защо, намираш нужното време, имаш опит, втора бременност, личи си, че четеш и се информираш и после информираш и нас  Laughing На мен много пъти си ми отговаряла само ти и никой друг и твоите постове са ми полезни! Безкрайно си ми симпатична, но това не означава, че не мога да не се съглася с нещо казано от теб  LaughingНадявам се, да приемеш това, което казвам с усмивка и да спрем дотук   bouquet

Браво за инсулина, и това го мисля откакто си споделила, нищо че не съм ти го казала  Laughing

# 448
Браунитата, според рецепта която имам от сестра ми са адски шоколадови сладкиши. Аз имам рецепта за мъфини, но сестра ми каза, че колкото и да ги пека от вътре ще останат меки или дори леко течни- представям си ги малко като суфлецето. Ама все не ми се иска да ги правя,че знам, че дори и аз сега ще им се наслаждавам.

# 449
Браво Блонди, това е страхотна новина  Hug
Сега ще си отдъхнеш лекичко   bouquet

Гунди мерси  Hug а тази лекция на 9-ти къде е? В Мола на Цариградско или в нашия на Стамболийски?

П.С. еййй какви са тези браунита, потекоха ми лигите  Joy

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 14:21 от branka07

Общи условия

Активация на акаунт