Моля за съвет какво да правя

• 19 900
  • 187
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сега, още под влияние на емоциите на прясната раздяла, едва ли е най-доброто време да дава обяснения на 4-5 годишно дете.

Точно така  Peace
Лизет, нещо твоите напъни не ги схващам. Никой не кара Емили да се събира с мъжа си. Единственото, което споделяме, че да се казва на детето точно в този момент, е прекалено рано.

Ако ще е полезно, ще разкажа как беше при нас. Синът ми беше на 6, когато се разделихме. Първо баща му се изнесе с малко багаж, казахме, че е в командировка. За нас двамата това беше такава силна опустошителна буря, че последното, което можехме да направим в такъв момент, е да провеждаме сериозен, спокоен и уравновесен разговор с детето ни. Абсурд! Че ние още си съскахме и се обвинявахме, как да направим единен фронт?
Това продължи около седмица, взехме си въздух един от друг, видяхме се и се разбрахме да говорим с детето. Оттам вече, както пише по дебелите книги - мама и тате вече не се обичат и не могат да живеят заедно, но теб те обичаме много, много, много и това никога никога няма да се промени, ще те обичаме и ще се грижим за теб вингаи; ти не си виновен за нищо, мама и тате не можаха да се разберат и за да не се карат, е по-добре да живеят на различни места.

Докато съм писала, видях, че и Емили е писала също. И аз ти пожелавам успех!   bouquet

# 166
Да ви кажа, добре че сте вие.Може би и заради вас съм малко по-спокойна.Е доревава ми се от време на време, но в рамките на нормалното.Защото миналия път си стоях няколко дни в банята да си пуша и да си рева.Пренебрегвах даже и дребосъка.Сега поне не е така

# 167
  • София
Емили, пак ще имаш такива моменти, сега още с дребчо сте във фазата на отрицанието, не можете съвсем да осмислите какво се случва. Много блаженна фаза, но не продължава дълго. Все пак, каквото и да дойде по-нататък, ще го преодолеете, важното е, че решението е взето, а това е най-трудното  Hug

Помислете все пак дали да не говорите двамата с детето преди да започнат снимките в понеделник. Вие си го познавате най-добре, разбира се.

# 168
Ще ти олекне - от всичките притеснения, несигурност.

# 169
  Разбира се, че нормални възрастни хора трябва да направят всичко възможно да спасят брака - или връзката си, особено ако има дете, или да запазят добри отношения помежду си за да може това дете да се чувства комфортно.
  Като почнете да навивате хората да режат, да напускат, да сиктирдосват... като че ли човешките отношения са черно-бели, задължително всичко в една връзка е само тормоз и унижения.

Спасява се брак когато има чувства. А когато вече ги няма, за никакво спасение не може да става дума.

И да, ако си взел окончателното решение не виждам никакъв смисъл да лъжеш детето с командировки. Просто няма смисъл от лъжи.
Успех и от мен Емили!

# 170
Излизай повече и общувай
Като ти се тъгува и реве прави го ,но прави и горното.

# 171
  • Варна
Защото миналия път си стоях няколко дни в банята да си пуша и да си рева.

Това трябва да премине, за да си сигурна, че решенията са окончателни, това имах предвид. Радвам се, че си по-спокойна този път. Това, че така или иначе ще имаш толкова време сама, без него - докато снима, е също много добре. Не давам съвети за детенце, защото моето беше само на годинка като се разделихме с баща ѝ, много мъничка. Но основното е - не му давай надежди, че може и да се съберете, щом такива изгледи няма.
Успех, мила! Hug

# 172
# 173
  • Бургас
Радвам се за теб, EmiliTHug  Помисли за всичко хубаво, което ти предстои. Започни да правиш планове за себе си, гледай си живота.
На детето обясни, когато се почувстваш напълно спокойна, за да може и то да приеме спокойно ситуацията. Хубаво, че решението ви е взаимно и няма мъки - тоест на едно мнение сте и раздялата е факт, без излишни мелодрами и напъни.
Успех от мен!

# 174
Ех, Емили, и аз се радвам за теб.
Послушай Ментова и Бърди, дали са ти умни съвети.

# 175
Целия ден бях ОК, но като дойде привечер да ни види малко ми се дорева.Като си тръгна си поплаках, но за малко и сега пак съм добре.Много ще е кофти това със срещите явно.

# 176
  • София
И тази тема е изтипосана в Телеграф, от 26.04. Моето съпружие ми домъкна отнякъде вестника с мазна усмивка- Има те в пресата. Ами ако го бях наклепала него нещо и се беше прочел...резилец Shocked
Та будната журналистическа мисъл не спира да дебне из тези дебри, сторията и никовете са в оригинал, включително и този на авторката...
Имаше и някаква друга тема, на 12 год. момиче, чиято майка го карала да спят в едно легло.
Тези не могат ли да се задължат поне никовете на хората да сменят?!

# 177
Поне хонорар да платят на жената, сега тези пари ще са и много нужни.

# 178
  • БГ
Целия ден бях ОК, но като дойде привечер да ни види малко ми се дорева.Като си тръгна си поплаках, но за малко и сега пак съм добре.Много ще е кофти това със срещите явно.
надявам се да свикнеш, приеми го като нов етап.Как сте сега с детето?
Кураж от мен  Hug

# 179
Признавам, че прочетах само началото на темата.
Момиче, реши дали го искаш този или не и тогава действай.
Ако искаш да си с него на всяка цена не обръщай внимание на забежките му. ако обаче целиш любов и разбирателство ще трябва да се потрудиш или да ги търсиш другаде.
Когато бях млада и глупава имах любовник с 20 години по-голям, не беше богат, но аз бях блюбена  ooooh!. Жена му нито веднъж не му е правила скандал - аз ако бях - щ-х да съм го изгонила, но тя явно държеше на него и си го получи след като и на мен и на него ни мина мерака. А и връзката я консумирахме  Simple Smile само веднъж за една година  Laughing.
Прецени си дали си заслужава мъжът ти и тогава реши как да действаш.

Общи условия

Активация на акаунт