Тръгването на училище аз мисля да е на 6+ при нас. На детска градина така и не ходим, а предучилищната държа да е в училище (нали не спим следобед). Ама дори и да ходи на детска градина, нали в годината, в която навършва 5 г. по закон започва предучилищната, не виждам да прескачат нещо. Аз цял живот съжалявах, че не съм тръгнала по-рано на училище или поне не съм сляла 2-3 класа, някак си ми се виждаше чиста загуба на време да звърша гимназия почти на 19. Тези една- две години преди (или след) университет могат спокойно да си ги прекарат в пътуване, забавления, езикови курсове в чужбина и пр.
Ние нова година, както ви бях казала, си я посрещнахме с 6 чавета вкъщи и купонът беше страхотен. Непрекъснато поне 1 или 2 спяха, а в един блажен момент натръшкахме и 6те и играхме цяла нощ на асоциации и филми
И така три дни
Децата създават страхотно настроение (за 3 дни плътна игра, караниците да са били 5 мин., ама всяко дете дойде с по една чанта играчки и вкъщи стана детски център) и чак ми е чудно как се забавляват хората, дето си ги нямат
Нагушках се и на бебета (2 от децата) и вече тотално съм решена, че ни е време за номер 2. Сега остава да убедя и любимия, който по принцип е много навит, ама все чака да намалее работата и да има повече време.Наде, поздравление за намерението за осиновяване! Много ми е приятно като чуя как млади, способни, образовани и отдадени хора имат такова желание. Така се случват чудесата.
) Тази тема ми е по притеснителна, искам да кажа правилното нещо, не да объркам детето. 

то пък бива бива кекавост...а на всичкото отгоре в петък не си е играла, а само е стояла усамотена сама в един ъгъл...това толкова ми напомни на мен..ако това стане практика, вече със сигурност ще я спра от детска, защото знам колко бях депресирана в детството си и как въобще не се социоализирах ( абсолютно съзнателно и нарочно като протест, тъй като не ми харесва там)...