Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 30 115
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
Привет! Hug Ние направихме една сутрешна разходчица и Сами взе, че заспа в количката, ама така е като се събужда в 6 часа... Wink
Светослава, Hug  наистина светът е друг през погледа на наспали се очета...

Мен ме боли глава от вчера на обяд, дори и през нощта не ми мина...баси ужаса! #2gunfire

Буби, Hug представям си Зори как е трепала муха...много се сладки сега душиците, и Сами имитира много неща, които правим.. Heart Eyes Аз също съм пила по 1 табл. фолиева, както е казала Калифорния.

Честито християнче на Кате Hug! Ех, прекрасни снимки, ама те и хората са си хубави, какви снимки да станат...

Мия лицето на Сами само с вода, макар че като мием с шампоан главата, то се стича от него и по лицето. Иначе със сапун не съм го търкала. Simple Smile

Тути много се радвам, че сте добре! Hug

Ети Hug разбирам, съжалявам, че не са я приели! А как е Ивка с яслата, свикна ли?/редактирам - този въпрос да не се чете - ти си отговорила, на предната страница, ама ехоуууу - наближавам 40  Mr. Green пълно куку ставам/

Точно когато забременях със Сами и мен ме заглозга мисълта, как ще обичам още едно дете...? Беше ми много странно като мисъл....но сега е съвсем различно. Вчера някъде чух, че казаха - майчината обич не се разделя, когато се появи друго дете, тя се умножава....

Айде стоп, че се олях! Усмихнат ден на всички! Simple Smile Аааа, Бубе, поздрави Ноеми като се видите пак, не я забравяме, липсва!

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:14 от Emilly1212

# 391
Спомням си, че сърчице чухме в 6-та г.с. Фолиева си пиех по 1 таблетка дневно 400мг, освен ако няма показател за неусвояемост и да трябва да се пие от специалната Неофолик мета newsm78

Мием все още само с вода лицето.

Кате, честито християнче.

# 392
  • София
Буби, както са казали и другите момичета - по 1 таблетка (400мг) фолиева киселина. А за сърчицето - ние го чухме в 7 или 8г.с., но това е защото съм имала късна овулация

Лицето мия само с вода

Сега и аз да питам - утре мисля да отбия Дани, но той не харесва АМ (пробвала съм различни марки - не го ще) Та въпроса ми е дали задължително трябва вечер да се дава АМ? Давайте съвети

# 393
Елч, Мартин като си шибна носа също се поду и посиня, тече и доста кръв, но при него удара беше на секцията на 2 ръба със засилка. Та всъщност ние тичахме в Пирогов за снимка, защото бях почти сигурна, че е счупен. Тогава освен снимката го гледа и лекар УНГ
И 3 месеца по-късно носа ми продължава да е леко вдлъбнат там, където се удари и леко да синее.  Имай предвид, че там е много кръвоснабдено, а при децата и кожата е много финна

Мартин пред 2 дни падна от една люлка, слава богу отдолу беше почва, а не асфалт, падна по лице напред от 1 м височина.  Не сме го водили на лекар, но започвам да се чудя дали не трябваше. Не е повръщал, не е бил унесен или сънлив, няма външни цицини и синки.  Спи, яде и беснее както обикновенно, но изчетох една камара неща из нета за пукнати черепи, вътрешни хематоми. Та се чудя аз пък дали да го заведа на една трансфонтанелна ехография. Имате ли представа къде правят такава, аз се сещам май само за Токуда

Не знам как стана тая работа, но от най-кроткото дете на света се е превърнал в най- големия бяс, не е агресивен, но е страшно палав и постоянно пада. Мисля, че скоро няма да ми остане един  черен косъм на главата  

# 394
  • Велико Търново
bimbim, изобщо не е задължително млякото вечер. По-скоро е важен дневния прием на млечни. За тази възраст, мисля че е ок около 400-500 грама мляко или съответстващото им количество млечни продукти - сирене, кисело мляко, извара. Например 30 гр. сирене се равнява  на около 200 гр. мляко.

# 395
На Тея и чухме сърцето в 9 г.с. на Явор в 6г.с.

# 396
Буби  Hug Колежке  Heart Eyes Ами пих по 1 таблетка фолиева 400мигро грама се води. Спрях да ги пие след 4 месец. За сърчице, зависи и от апаратурата на преглеждащия, мамите от моята тема чуха към 8-9 седмица, някои по-рано и така.

# 397
како рала, мерси! тъкмо си мислех, че за първи път ще ми се случи да съм истински притеснена и тук никой да не откликне. при дара капна буквално капка кръв и няма вдлъбнато, а обратното - от подутото нослето й почти не е чипо Simple Smile реших, ако днес още се панирам утре да я заведа да я видят.

а ти мисля, че четеш твърде много (казвам го от опит и с огромна доза самокритика Laughing).

ех, бубе, как хубаво си описала вчерашната среща. ама точно така си беше! само дето и дара не беше чак толкова добра, колкото си я описала - текоха едни сълзи, една драматургия и то за какво - за една буталце, дето влади само й го събираше Laughing Laughing Laughing
но тервел ме кефи - нищо не го интересува, върви си човекът по пътя и хич да не го занимават Sunglasses

буби, след време трябва да си препрочетеш тези страници да се послеееш за какви неща си се шашкала Simple Smile

аз да се похваля вчера понакупих малки летни дрешки на дара, че имаше само една фанелка с къс ръкав и 2 бодита. сега й взех няколко дрешки, много фешънски Simple Smile и за пореден път се убедих, че дрешките за бебетата ни са си изцяло наша радост Simple Smile

# 398
  • sofia
Елч, Какарала ти е отговорила изчерпателно, Лия също 2 седмици ходи със син нос. Не се вкарвай в мисли, ще мине. 

КакаРала, ти също не се занимавай с глупости.

Аз карам Ирен от 6 години от Слатина в Лозенец, там и беше градината, сега училището. На Лия яслата също е там и не ме притесняват разстоянията. За мен е важно децата да се социализират. А в квартала не мисля, че е най-добрата среда, познавайки родителите.

# 399
буби, забравих да кажа за АГ-тата. естествено и аз мога да си препоръчам лекарката от Токуда, както и с две ръце и два крака самата токуда като място за раждане, но съветът ми е твоята мадама възможно по-рано да се ориентира към болница, в която иска да ражда и съответно към лекар. според мен една жена е много по-спокойна, когато познава болницата и лекаря си...пък и той нея. за мен лично женската консултация по здравна каса си е напълно излишна, ако ходиш на частно. не знам сега как е, ама като забременях с дара ми искаха 400 лв. за следене в тина киркова. с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм дала толкова в токуда, а нямам забележки към следенето ми там (което си беше платено, не по ЗК, за лекарите там по ЗК ети е права - много са зле).

а сърчицето се води, че се чува след 6-тата г.с., но според мен, за да си по-спокойна и да няма случки като моята (дето не вждаха дара и искаха да направя кюртаж) си иди 7-8-ма.

# 400
Имаме си първото ако в гърне, което след първоначалната ми еуфория доведе и до логичния въпрос как се почиства гърнето след това Sick Май ще минаваме на вариант седалка, нещо това с гърнето ми е по-гадникаво и от памперса

Буби, аз понеже съм лежала в почти всички аг болници мога да ти препоръчам почти навсякъде  Laughing Само кажи коя болница

# 401
  • В две тъмни очички
Буби, за най-сигурно след 7-8 г.с. иди за сърчицето, на ЖК се записва 12-15 г.с.,а Фолиевата киселина се пие по 400мг на деб, абе Бенджи е обяснила най-добре!

БимБим, децата ни са вече големи, можеш и на кисело мляко (айран) да карате. На доста места се споменава , че до 2 год възраст трябва да присъства АМ или кърма, но според мен, киселото(прясното) мляко е дори по-добро!

Елч, нормално е (според мен де). Ако имаше счупване отокът щеше да се появи почти веднага и щеше да е мнооооого по-голям, синините също щяха моментално да се появят. Така че не се притеснявай, но все пак за твое успокоение ако искаш иди да е прегледат.
Относно срещата - МОЛЯ ТИ СЕ!!! Дара порева крокодилски, стоейки права без да мръдне...милото дете. А онази хала Влади ако ревне се започва едно тръшкане, беснеене, пищене... и така  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

КакаРала, щом детето не дава никакви признаци за увреждане, защо ще го облъчвате?
А за гърнето доста ти се посмях  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Свиква се, на мен даже ни прави впечатление, а много се радвам, че нали Влади много рядко ака в гърнето, та ми се налага да го чистя от гащичките  Mr. Green

# 402
како рала, защо бе? пускаш вода в гърнето и изхвърляш в тоалетната. на мен ми е далеч по-лесно от мазането по дупето и най-вече - от преследването по повивалника  Laughing Laughing Laughing

бубе, тя дара така си се тръшка - права. подозирам, че  я измъчва въпросът като легне как ще стане, та затова и не ляга. мързелчето то! на мама се е метнало! Laughing Laughing Laughing

# 403
  • В две тъмни очички
бубе, тя дара така си се тръшка - права. подозирам, че  я измъчва въпросът като легне как ще стане, та затова и не ляга. мързелчето то! на мама се е метнало! Laughing Laughing Laughing
rotfImbo rotfImbo rotfImbo Ще видиш ти, още малко да усвои ходенето, сядането и ставането...макар че леко ме съмнява тази работа, щото Дара е толкова добро дете...

# 404
  • Пазарджик
Влизам само на бързо ,че много за учене имам,та докато спи Нелката да наваксам.
Елч,аз като виден "специалист" в УНГ,искам да те успокоя,че ако носа на Дара е счупен,ще разбереш много бързо.Подува се много бързо,а колко кръв тече не е истина,да не говорим,че боли и малкия бонбон няма да дава да го пипаш.За съжаление отока спада много бавно,на мене Арниката много ми помогна,месец след операцията имах едва забележим оток

Общи условия

Активация на акаунт